• 9.378.549 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van xxc

xxc

JustMike schreef:

goede review xxc.

Ik vond het wel een goede film, maar het kan bij lange na niet tippen aan de 2 geweldige spellen. deel 2 is ook een van de voor mij beste spellen.

Dankjewel!

O dus er is ook een deel 2? Hmm misschien word die ook wel verfilmd.. Ben benieuwd!

Thorak

De film is niet zozeer een letterlijke verfilming van het spel.

Meer de sfeer van beide games en wat gelijkenissen met het verhaal van de games.

Maar hoe dan ook mogen zowel de film als de spellen van mij een vervolg gaan krijgen!

avatar van Waackx

Waackx

Thorak schreef:

De film is niet zozeer een letterlijke verfilming van het spel.

Het lijkt het eindelijk zover te zijn.

Na jaren uitstel/wachten, komt Max Payne 3 waarschijnlijk het einde van dit jaar uit op PS3.

Thorak

Tja eerst zien dan geloven, de meeste games komen pas maanden later dan de voor gestelde release datum uit. Max Payne 3 had geloof ik vorig jaar al klaar moeten zijn...

Maarja, beter wat langer wachten en iets hebben dat de moeite waard is, dan een afgeraffeld prul.

avatar van Waackx

Waackx

Thorak schreef:

Ja je hebt gelijlk, eerst zien dan pas geloven vooral met deze game.

Volgens mij had ie al in 2008 ofzo uit moeten komen maar telkens kreeg een andere game de voorkeur om eerst uit te brengen.

avatar van gauke

gauke

Een deels gelukte game-film met actie en spanning, die gedurende het verloop danig afvlakt en een plot dat in plaats van samenhangend steeds rommeliger wordt.

avatar van ExToR

ExToR

Waardeloze film, was niet op de hoogte dat dit een film over een game was, maar dat verandert natuurlijk niks aan mijn mening. Het verhaal is redelijk, maar de uitvoering echt erg slecht. De hele film is zeer overtrokken, van de actie tot de personages. Het acteerwerk is maar zozo en het lijkt wel alsof de regisseur opeens halverwege maar besloot om van een foute actiefilm naar een scifi te gaan. Wanneer er 10 zwaarbewapende mannen die speciaal getraind zijn hun volledige arsenaal op 1 man afvuren zonder ook maar 1 kogel te raken, terwijl die ene man er 3 raakt met 3 kogels weet je al genoeg over deze film.

Redelijk verhaal, slecht uitgevoerd, matig acteerwerk en zeer zwaar overtrokken. Gewoon irritant om naar te kijken.

avatar van Roggie99

Roggie99

Mooie film! Het verhaal is redelijk vaag, maar hoe verder de film gaat, hoe bergrijpelijker hij word. De koude eenzame sfeer van de games is perfect nagbouwd. Een reden voor mij om deel 1 te kopen (zelf heb ik alleen deel 2).

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slechte actiefilm

Dun verhaaltje over wraak, corruptie, ...

Mark Wahlberg vind ik geen speciaal acteur (ook niet na het zien van The Departed) en ook hier bewijst hij mijn mening. Jammer genoeg was hij niet de enige. Zowat alle bijrollen, zelfs die van Mila Kunis, waren amper voldoende. Komt waarschijnlijk mede door het script dat weinig (en al zeker geen karakterontwikkeling) om het lijf had.

Paar actiescènes met slomo's die irriteerden, slechte details zoals sneeuw die horizontaal naar beneden(?) tracht te dwarrelen..

Neen, goed voor 1 keer,.

1,5

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Ik vond deze film wel een aardige gameverfilming (één van de betere die ik tot nu toe bekeken heb). Alleen jammer van het (open ?) einde.

avatar van pentagirl

pentagirl

Als je niets van de games kent is dit echt wel een saaie film. De inhoud bestond uit niets anders dan clichés, het acteer werk van Mark Wahlberg was ronduit verschrikkelijk, om nog maar de zwijgen van de actie, die was bij mijn weten toch ver te zoeken.

Ik kan geloven dat je deze film kan appreciëren als je de games kent, maar ik heb de film moeten afzetten.

Jammer maar helaas echt maar een 1 waard.

avatar van jordkaka

jordkaka

Ik had nog nooit van de game gehoord en vind het zeker een vette film!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De wekelijkse popcorn-film.

Wel aardig met actie en FX aan elkaar hangend filmpje.

Beetje oppervlakkig en allemaal al vaker gezien, maar blijft toch wel boeien en levert daarmee geen grootse bijdrage aan de cinematografie, maar biedt aardige verstrooiing met hoop van die The Matrix-achtige slow-motions en Batman-achtige stad.

avatar van maflcaro

maflcaro

bagger film.

avatar van gr.jske

gr.jske

Een heerlijke popcorn flick. Lekker duister sfeertje dat me af en toe deed denken aan Sin city, en tja: mark is sowieso altijd heel goed in zijn rollen. Ik vond dit geen teleurstellende film. Het schijnt een verfilming te zijn van een game, maar ik ben een ouwe kerel dus ik game niet. Gewoon op zichzelf is dit gewoon een vette film met een, al zeg ik het zelf, apart verhaal. Volgens mij zag ik die ene van prison break er ook nog in. Dus kortom: goeie film.

avatar van ASman

ASman

Lekkere popcorn, maar van Max Payne kan je zoveel meer maken.

Het begin is erg aardig, maar daarna kakt het geheel nogal in om vervolgens tegen het einde nog eens goed los te barsten. Alles daartussen gaat van acceptabel tot vrij saai. Nog meer Sin City-gevoel, nog meer weirdness en nog een pak meer geweld mogen eraan toegevoegd worden. Een film gemaakt van een concept dat zichzelf baseerde op John Woo, David Lynch, Sin City, Hellblazer en een tik oude Grindhouse mag wel een erg zware Hard-R, randje NC-17 krijgen.

avatar van Djaser

Djaser

Onnavolgbare waardeloze film.

Het verhaal was troep, maar ook de actie en het acteerwerk waren zo slecht dat de film zelfs als popcorn-vermaak faalt.

De games waren fantastisch, maar ik zie weinig van het bronmateriaal terug.

avatar van jordkaka

jordkaka

Ook na herziening snap ik de negatieve reacties niet, heerlijke film.

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Prima game verfilming.

Sfeer is goed gemaakt met donkere grouwe beelden hetzelfde als in het spel. Setting is goed is de sneeuw en met decores zoals de maps in het spel. Ook goed overgenomen verhaal.

Acteerwerk is ok, Wahlberg uitstekende keuze voor Max Payne, alleen de keuze voor het personage Mona had wel beter gemogen.

De actie aan het eind is erg vet en realistisch in beeld gebracht. Mooie bullettime momenten ook. Van mij had er best wel meer actie in mogen zitten.

avatar van blurp194

blurp194

Een op zich nog wel acceptabel verhaal, met op zich nog wel acceptabel acteerwerk van Wahlberg en een op zich nog wel acceptabel bijrolletje van Bridges en niet te vergeten een op zich nog wel acceptabel leuk smoeltje van Kunis telt niet op tot een op zich nog wel acceptabele film. Sterker, het is het allemaal helemaal niet, vind ik. De timing van het verhaal klopt niet, het gedoe met de bullet-time/slowmo scenes irriteert vooral, de karakters komen nergens los van de tweede dimensie - als ze al uit de eerste komen. De spel-achtige scene's hadden misschien iets kunnen toevoegen als de rest in orde was geweest, maar dat is niet zo - en daardoor irriteren ze me nu alleen maar.

Enige pluspunt wat ik nog zie is dat de nogal blauwige, duistere sfeer in de beelden goed uitgewerkt is. Maar ook daarvan kan je zeggen dat dat gejat is, van bijvoorbeeld The Crow II (1996), en de tattoos en vogels lijken ook eigenlijk best veel op de kraai uit die film.

Thorak

Die hele sfeer is zeker niet gejat uit The Crow, maar juist over genomen uit de game. Deze film heeft juist bijna de zelfde sfeer als de game, wat bij de meeste gameverfilmingen vaak niet het geval is. Alleen Mila Kunis is een complete miscast! Die heeft totaal niets van Mona Sax weg, zeker qua houding/attitude niet. Ik vroeg me ook iedere keer als ze in beeld kwam af of ze wel vrijwillig mee deed, het ongenoegen straalt er van af. Mark Wahlberg is eigenlijk ook iets te cool voor Max Payne, maar die komt er nog net mee weg.

avatar van movie-edje

movie-edje

niet echt veel bijzonder.

avatar van jna blauw

jna blauw

Matig filmpie,special effects zijn wel leuk! Kortom... geen aanrader...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik heb best genoten van deze actiefilm. Ik vond vooral dat het kleurenfilter voor een apart soort game-achtige sfeer zorgde. Beetje zoals in Silent Hill en Sin City. Dit zijn duidelijk films waar Wahlberg zich op zijn gemak voelt. Hij kan zich lekker uitleven op zijn tegenstanders. De hallucinaties vond ik ook erg mooi in beeld gebracht. Net als Thorak vond ik Kunis een miscast 1e klas. Ze liep er maar een beetje bij en had niet echt een duidelijke rol te vervullen. Meer aanvulling om er wat vrouwelijk schoon in te stoppen. Ik kan haar alleen nog maar zien als dat "That seventies show"-tienersterretje.
Het verhaal is redelijk voorspelbaar, je weet meteen wie de uiteindelijke badguys zijn. Dit maakte mij verder niet zoveel uit, aangezien de actie genoeg goedmaakt. Vandaar dat ik best nog wel 3 sterren wil geven. Een voldoende.
Komt er hier nog een vervolg op, aangezien Payne het overleefd heeft?

avatar van DragQueen

DragQueen

Een aardige gameverfilming, waarin de sfeer van het spel goed wordt neergezet. Visueel ziet het er goed uit, en deed af en toe denken aan de uitwerking van Sin City. Wahlberg lijkt op zijn plaats in de hoofdrol, en acteert aardig. Verder zijn het verhaal en actie ook onderhoudend gebracht. 3 Sterren.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik werd er niet warm of koud van....nee niet mijn film dit.

avatar van lovecraft

lovecraft

Gameverfilmingen slagen toch bijna nooit, lijkt het wel. Vrijwel allemaal matig tot zeer slecht.

Laat Uwe Boll ze maar allemaal maken. Dan weet je van te voren wat je eraan hebt.

avatar van wilofski

wilofski

Meh matige verfilming van het spel. Wat me als vreemd overkomt want de reden waarom dit spel zo super is, is wegens het knappe verhaal en de super vette sfeer. Leek me dus een eitje om degelijk te verfilmen.

Mila Kunis vond ik er ook maar aardig in de weg lopen, paste absoluut niet in de film!

En het ergste verschil tussen game en film is dan nog niet eens vermeld!

Nergens zeg ik hem een wapen oprapen en nooit probeerde Max alle kasten te openen in een zijkamertje waar het voor 1/3 niet lukt, 1/3 beretta ammo is en 1/3 shotgun

En alhoewel het niet echt de geloofwaardigheid van de film helpt had ik hem gaarne toch eventjes met een dual baretta zien rondhotsen om dan in bullet-time met 36 kogels in een rij 3 tegenstanders neer te knallen.

EDIT: eventjes hieronder gelezen dat er meer John Woo en mocht, en het kon niet minder waar zijn.

Soit, het verhaal matig en het acteren matig (oké, max was eigenlijk dik in orde maar had niet die gore kop van in het spel waar iedereen zo van houd), waarom dan nog 2.5*, een voldoende dus?

Wel, ik had er gewoon een pak meer van verwacht want het was verdomme gewoon allemaal uit de strips te plukken! Ikzelf heb als lagereschoolganger ooit een verhaal op basis van mijn herinneringen van de strips geschreven dat beter was!

Scratch that: het uitgebeende verhaal staat zelfs volledig te lezen op een wiki, hoe moeilijk kan het zijn?

Maar de actie was wel degelijk, het tempo zat film ook goed en de effects waren top, uiteindelijk toch de 2de reden waarom iemand deze film zou kijken.

Voor de mensen die een betere film willen zien: check gewoon de stripjes op youtube. Was van hogere kwaliteit, Max' rotkop zit er en en die droge stem is o zo super. Of beter nog, speel gans het spel. Voor mij was (is) het alsof je de hoofdrol en een zware thriller speelt.

Als extra zullen zuurders die bezig zijn over "de sfeer is gepikt" zullen dan wel anders blazen en merken dat juist het omgekeerde is gebeurt: de sfeer was nog veel harder in het spel.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Toch jammer dat deze film zo afgebroken word! Nee, het is geen Max Payne zoals we hem uit de game kennen, toch zijn de elementen aanwezig! Dit is gewoon de Max Payne die regisseur John Moore in z'n gedachten had. Maar is het daarvoor geen cinema ook? Moet je dan alles perfect overkopieren uit een game om elke fan tevreden te stellen? Het probleem met films gebaseerd op games zijn de fans die niet ruimer willen denken dan hun game. Ik heb de games gespeeld en ook ik moest wennen aan Wahlberg als Max, maar als je die game bril even afzet dan zet hij gewoon een goede Max Payne neer. Als ik 1 kleine opmerking mag maken dan is het dat ik graag 1 shootout meer had gezien en dat er wat plaats was voor "bullet time". Zonde dat door de afbreuk waarschijnlijk geen 2de Payne meer zal uitkomen. Het verhaal zat verder ook wel goed in elkaar. 4,5*

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke aktiefilm met Wahlberg geheel in zijn element. Grauwe film weinig zeggen en streng kijken. Had liever Olga als Mila gezien.