Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: John Moore
Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Releasedatum: 16 oktober 2008
Bekijk via Disney+
Plot Max Payne
"When a man has lost everything, he only has revenge."
De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.
Max Payne
Nicole Horne
Natasha
Joe Salle
bateman
Max payne is een degelijke actie-film. Verhaal steekt aardig in elkaar en de film kijkt gemakkelijk weg. Ik vind de rol niet helemaal bij Walhberg passen, maar hij acteert verder wel goed.
Bepaalde elementen komen niet overeen met de game, maar je moet je afvragen of het gewenst is om alles te willen gebruiken wat in de game naar voren komt.
christian
Ik denk dat de diehard fans van de games pas tevreden zouden zijn als de film 3 uur zou duren met de vaart van deze film maar goed je moet ergens een grens stellen en vond 99 minuten een prima lengte. De duistere sweer zat er echt bovenop en de drie werelden waren echt fantastisch tot elkaar verweven echt grandioos.
Wouter666
Ben een groot fan van de games maar
deze film kon mij niet echt boeien.
Vond hem af en toe best wel saai
FKNer
Naar mijn mening een middelmatige film, met een uitzonderlijke saaie eerste half uur. Waarbij de tweede helft of eerder het laatste kwartier het niveau wat omhoog haalt met goede actiescenes.
Vond trouwens Mark Wahlberg en Mila Kunis heel erg miscast.
Zat te twijfelen tussen een 2,5 of een 3. Maar toch gegaan voor de 3, omdat over het algemeen de film wel een 6je waard is. Maar ook niets meer.
DownBusiness
Gister deze film gezien, met niet al te hoge verwachtingen, en moet zeggen dat hij zeker niet slecht is. Maar er had zo véél meer in kunnen zitten!
Allereerst moet ik zeggen dat de sfeer van de stad best goed tot z'n recht komt, er hangt een koud, grauw en eenzaam sfeertje.
Het verhaal is best netjes, maar de actie die erin zit is echt véél te weinig! En echt gewelddadig is het ook niet, allemaal beetje soft..
(En soms waren die hallucinaties iets teveel van het goede...)
Ik vond M.W. juist wel een goede keuze (vind het ook een goede acteur) en hij nam zijn rol best goed tot zich.
3,5
Viel vies tegen.
Had toch wel wat verwacht trailer was best sfeervol. Helaas is het buiten een leuk decor vrij slap allemaal. Vooral omdat de regisseur er geen geheel van maakt. Teveel losse deeltje. In het begin komt er een man werken in hetzelfde kantoor als Max Payne, maar daarna heeft dat karakter helemaal niks meer te maken met het verhaal. Erg slecht geschreven scene om de kijker duidelijk te maken dat Payne een ingetogen bad ass is. Ook daarna wordt het niet veel beter. Zijn beste vriend heeft echt een clue van lik me vestje gevonden, en moet uit de weg geruimd worden. Die waardeloze clue is kennelijk het logo van de Corp. En klaar is onze Sherlock Holmes zo ongeveer.
Het moge duidelijk zijn dat het verhaal net als in de game vrij brak is geschreven. Totaal niet erg bij het spel omdat je lekker mensen aan het neer knallen bent, en het toch geen speurneus spel is. Maar in de film is het irritant en de actie wat de film kon redden is minimaal. Vooral een debiel stukje is wanneer Kunis zegt dat ze niet mee gaat want er zijn teveel bad guys, waar Lupino zich bevindt, En ja, na 1 man buiten te hebben aangepakt en drie binnen heeft onze held al Lupino gevonden. Wow het gemiddelde warenhuis is nog beter beveiligd.
Weer een game verfilming die niet weet wat het moet doen. De fanboys tevreden houden door alle karakters hoe out of the blue ook erin te doen, of er gewoon een lekker actie spektakel van te maken, Moore weet het niet dus is het vlees noch vis.
2 sterren voor de art department, hadden een regisseur met durf verdient.
Iron Maiden
iedereen die vind dat Mark niet een villian kan spelen, moet maar even naar Fear kijken.
christian
Max is in deze film ook geen villian althans zo zie ik dat. Hij word dan wel door bijna iedereen tegewerkt maar dat maakt hem nog geen villain.
christian
"En ja, na 1 man buiten te hebben aangepakt en drie binnen heeft onze held al Lupino gevonden. Wow het gemiddelde warenhuis is nog beter beveiligd."
500 man was inderdaad een stuk realistischer geweest

je hebt zeker geen flauw idee wat beveigeling kost.
Macmanus
Kom op een beetje beter je best doen met lezen. Ervoor staat "Vooral een debiel stukje is wanneer Kunis zegt dat ze niet mee gaat want er zijn teveel bad guys, waar Lupino zich bevindt," Dan verwacht ik wel meer dan 4 man inderdaad, van mij mochten het er zo 500 zijn realistisch was het sowieso al niet dus daar viel ik niet over. Maar als het er maar vier zijn had Kunis natuurlijk makkelijk mee gekund.
En ik heb inderdaad geen idee hoeveel een gemiddelde beveiliger van een drugspand in een fictieve film verdiend nee.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Mwa, vond hem wel aardig, maar het had zoveel meer kunnen zijn.
Het 1e deel vond ik wel sterk, de 'Max-payne' sfeer zat er wel in, maar de 2e helft ging nogal snel en hij was ook vlug afgelopen.
(ook herkende ik niet al te veel uit de game, maar dat komt waarschijk omdat ik de 2 games 3 jaar geleden voor het laatst heb gespeeld
En maar 1 x echt bullettime....pff
Shinobi
Vandaag in de bios gezien en toch wel een goede film moet ik zeggen van wat ik van de reviews heb meegekregen. Ik werd echt in de film meegezogen, wat niet zo vaak gebeurt.
Verder zaten er herkenbare dingen van de game in, ook erg leuk om te zien voor de kenner.
Wahlberg vond ik een erg goede Max Payne neerzetten en Mila Kunis.
De actie zelf was goed, er werd subtiel gebruik gemaakt van Bullet Time.
Leuk om te zien dat het donkere sfeertje van de game er nog steeds in zit. Wat me het meest verraste waren die trips door de drugs met die soort van demonen (wat zelf niet in de game voorkomt). Erg knap was dat in elkaar gezet zeg.
Wat minpunten waren Ludacris als de Jim Bravura. Zijn prestatie was echt lachwekkend gewoon. En geen idee waarom ze hem gecast hebben voor de rol, want in de game is Bravura een blanke...
En nog een klein minpuntje was dat Max Payne bijna alleen zijn shotgun gebruikt in plaats van zijn gebruikelijke Beretta.
Maar goed dat mag de pret niet drukken, al met al 4, 0 sterren voor deze film. Blijf trouwens nog even zitten na de eind credits, want dan komt er nog een scène wat wellicht op een sequel zou kunnen duiden.
-Wijnand-
Onbegrijpelijk dat ze zich niet meer aan de games gehouden hebben. Die scoorde uitzonderlijk goed! Dan ga je toch niet heel het verhaal omgooien en er een standaard actiefilm van maken in de sfeer van Max Payne???
Zo hebben ze wel wat puntjes laten liggen...:
- Je kunt gewoon zien dat Mark Whalberg de spellen niet gespeeld heeft! Hij ademt niet echt Max Payne.
- Jammer dat de film heel toegankelijk gemaakt is, maar goed, daar is Hollywood immers voor. Had wel wat intelligenter en poetischer gemogen zoals de games.
- Je had meegesleept moeten worden in de gedachtes van Max Payne, net zoals ze bij Sin City gedaan hebben. Hierdoor kon zijn karakter veel verder uitgediept worden, waardoor je veel meer met hem mee gaat leven.
- Met al die Valkyries komt de film haast bovennatuurlijk over. Dit is absoluut niet Max Payne.
- Ik mis de geniale one liners en de painkillers.
Met de sfeer zit het over het algemeen wel goed, had misschien nog iets donkerder gemogen. Ze hadden wat mij betreft de muziek uit de games moeten gebruiken om het nog sfeervoller te maken.
Toch was het allemaal erg vermakelijk, maar voornamelijk dankzij de sfeer!
De games 5*
De film 3,5*
Deftones_JP
(En soms waren die hallucinaties iets teveel van het goede...)
3,5
Ik ben het niet volledig mee eensch. Het was best een vermakelijke film maar er had veel meer in gezeten. Wahlberg deed het aardig maar op een paar leuke scenes na de scene in het bedrijf waar hij de ex-baas van zijn vrouw ondervraagt vond ik de beste scene, daarna eindigede het in een anti-climax.. Vond ik het gewoon net-niet. De sfeer was goed getroffen en dat is een knappe prestatie maar verder was het niet veel vond ik.
Spel wel gespeeld, supervet was Max Payne 1. Jammer dat ik al weer lees dat ze zich weinig aan de game hebben gehouden. Wat is dat toch steeds. Eikels.
valerio2003
Ik vind het een mooie film,ik kan het spel wel niet maar hij verveelde geen moment.
Tonypulp
snap het nut niet van een game verfilmen en dan het concept van die game niet gebruiken.
Doen ze het dan alleen voor de naam fso?
Wij willen de game verfilmt zien, niet de film met de naam van een bekende game (Voor toch aandacht, wat geld opleverd)
Nog niet gezien, wel van plan maar kijk er niet bepaald naar uit eerlijk gezegd, blijf wel benieuwd.
Trailers waren zo otnzettend sfeervol..
ik vind de film juist heel erg lijken op de game vooral de sweer en camerastyle. Je moet niet verwachten dat ze in 99 minuten de hele game kunnen verfilmen.
De game is vooral gericht op de actie en de film gericht op het verhaal misschien dat daarom mensen wat teleurgesteld zijn.
Mr_White
- 2067 berichten
Het verhaal is gewoon rechtstreeks uit de eerste game gehaald hoor.
De vrouw en baby van Max worden vermoord door junkies. Drie jaar later zit Max nog steeds met de zaak. Dan komt zijn voormalige partner iets op het spoor maar wordt vervolgens vermoord en Max krijgt de schuld. Als hij het dan uitzoekt, ontdekt hij een link tussen de nieuwe straatdrug Valkyr en het bedrijf Aesir waar zijn vrouw werkte, waarbij hij ondersteund wordt door Mona Sax.
Dat is het plot van de game en dat is het plot van de film. Natuurlijk hebben ze wat dingen aangepast maar het verhaal is globaal toch wel gelijk.
Trailers waren zo otnzettend sfeervol..
Tuurlijk doen ze het voor de naam. Dat is met elke verfilming van een spel of tv serie. Een naam trekt mensen. Had deze film een onbekende naam gehad, dan was het maar een gewone film. Nu trek je veel gamers erbij.
Altijd zo zonde dat makers bij verfilmingen zichzelf altijd zoveel vrijheid verschaffen. Films als Thunderbirds en het komende Dragonball lijden daar ook onder. Het lijkt met een hoop zaken niet eens meer op het origneel.
Al lees ik ook genoeg dat de Max Payne film ook vaak wel op de game lijkt. Ik ben benieuwd, binnenkort maar eens kijken. Een actiefilm met een stoere cop is meestal wel oke.
Tonypulp
Als ik iets hoor over een film over max payne, verwacht ik een film vol met bullit time en 1000e kogels die rond vliegen, maar dat krijg je dus blijkbaar niet.
Vind ik jammer, dat is toch wat de gamers willen zien, en meeste film kijkers vinden dat ook genieten
Slow-motion is altijd tof
etherman
Ik ben zeer verrast!De sfeer prima overgenomen van de game.Er zit een aardig verhaal in meer te weinig de max payne bullit time momenten.Maar mischien is dat ook wel de kracht van de film want je wacht erop.Verder ook mooie shots van de stad en de aktie.mark wahlberg prima mila kunis ook goed maar die donkere FBI agent bakte er maar weinig van,duidelijk de zwakste schakel.
Verder prima filmpie. kijken dus
christian
Het verhaal is gewoon rechtstreeks uit de eerste game gehaald hoor.
dat het verhaal in de game en in de film vergelijkbaar is klopt maar als gamer ben je meer focust op de actie en het verhaal in de game is wat meer op de achtergrond dat was bij mij in iedergeval wel zo omdat ik regelmatig gewoon de filmpjes skipte en ik zal wel niet de enige zijn die dat gedaan heeft.
Slow-motion is altijd tofMisschien moet je juist blij zijn dat het niet weer de zoveelste over-de-topactie-film is geworden waarbij het verhaal achterwege blijft nu hebben ze het juist andersom gedaan verhaal voorop en actie wat op de achtergrond. Toch weten ze de vaart er goed in te houden en word het nergens saai.
Tonypulp
Nee, als fan van over de top actie films en max payne (game) wil ik dat juist wel, en vind ik dat een gemiste kans.
Dit is de zoveelste actie film met een verhaal dat voorop staat.
Maarja oneindige discussie krijg je zo, ik ben niet een man van de goede verhalen (Kan het wel waarderen)
Harde actie & horror films staan bij mij hoog.
Macmanus
Vooral treurig natuurlijk wanneer het verhaal ruk is. Er is nergens sprake van een goed uitgeschreven zoektocht of enige spanning bij de kijker. Wat het een vrij saaie bedoeling maakt eigenlijk. Gemiddelde hier en op imdb begint langzaam naar de middelmaat te trekken, waar dit terecht thuis hoort.

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

Hasta la Vista!

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007
new york citysluipmoordenaargebaseerd op videogamepost-credits scene