• 9.381.687 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van Tharoy

Tharoy

jeroentjuhhhhh schreef:

Waarom stem je dan al, als je hem nog moet kijken

Waarschijnlijk vergist hij zich in site, want bij Gamesmeter past deze reactie beter.

Maar ach, wat maakt het uit.

avatar van nickie14

nickie14

deze film is toch wel met kleur he want als het zo'n film als sin city dan vind ik deze film al minder boeiend.

maar ik heb deze spellen wel vaak gespeeld dus kijken zal ik um zeker.

• 2067 berichten

De eerste 'officiële' recensie dan maar. Max Payne is in feite een erg standaard actie-thrillertje. Het eerste uur richt zich vooral op het ontrafelen van het mysterie zonder al teveel actie, en is best aardig. Moore weet mooie shots neer te zetten van de grimmige, door sneeuw belaagde stad maar aan de andere kant faalt hij om het beste uit zijn acteurs te halen. Wahlberg is nog goed bezig en is zeker overtuigend maar de bijrollen zakken een beetje door het ijs, met name omdat ze niet zoveel toevoegen.

De lange opzet komt uiteindelijk wel tot zijn recht als de finale aanbreekt en de actie los barst. Goede, rauwe shootouts, met name wanneer Max zelf onder de invloed is van drugs en er bloeddorstig op los knalt. Erg netjes en gelukkig geen misselijke 'shaky cam' onzin. Eindelijk weer eens normaal gefilmde schietpartijen en dat was toch een opluchting.

Ter conclusie, ik zat te twijfelen tussen een 3 en 3.5 sterren maar uiteindelijk geef ik de film het voordeel van de twijfel. Ik herhaal het nog maar even maar Max Payne is erg standaard, biedt weinig vernieuwends, ziet er goed uit en is ondanks de af en toe te duidelijke fouten toch nog best vermakelijk.

P.S. Er zit ook een cameo in van Nelly Furtado, nog geen minuut lang en ook weinig indrukwekkend, maar ik dacht, ik meld het even.

P.P.S. Na de aftiteling komt nog een scène dus blijven zitten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Mr_White schreef:

De eerste 'officiële' recensie dan maar.

P.P.S. Na de aftiteling komt nog een scène dus blijven zitten.

Vertel (tussen tags)?

• 2067 berichten

Oh sorry. Met al die valse stemmen vergat ik jou toch zo maar.

Anyhow, de bonus-scène:
Max loopt zijn vertrouwde bar binnen waar de barman hem twee biertjes aanreikt. Aan een tafel zit Mona Sax die een krantenartikel aan Max laat zien. Blijkbaar heeft Aesir toch nog succes met Nicole Horne aan het hoofd, en Max kijkt niet blij.

avatar van sedje

sedje

Vandaag de film in de bios gezien hier schrijf ik mijn recensie,

Aller eerst wil ik zeggen dat ik een grootliefhebber ben van de Max Payne games. De games hebben een verhaal die zo goed uitgewerkt wordt, het lijkt wel of je zelf in een film zit. Je begint ook mee te leven met de personage. De max payne games behoren nu nog tot mijn favorieten al hoewel ze flink verouderd zijn.

Dan de film, door de games had ik er hoge verwachtingen van. Misschien dat ik zelf te vast zat aan het verhaal van de games dat ik het niet echt kan waarderen dat het in de film anders uitgewerkt word. Ma goed. De film vond ik zeer tegen vallen. Enkele belangrijke personages uit de game ontbraken, wat ik overigens erg jammer vond. Ook vond ik dat de eenzaamhied van Max, neit geod was uitgewerkt. Er waren te veel karakters in de film. Ik had t ook beter gevonden als Max tijdens de film tegen zich zelf zou praten, net als in de games, zodat wij konden weten wat hij dacht dat ontbrak ook , erg jammer.

En dan de sfeer, die is heel anders. Het had wel wat duisterer mogen zijn, wat de eenzaamheid van Max goed had kunnen aanduiden. Misschien was het beter geweest als de film in een soort strip versie werd verfilmd, het hoeft niet perse een namaak Sin City te zijn, maar toch het is een typeerd kenmerk van de Max Payne

En als laatst de hoofdpersoon, Mark Wahlberg. Deze man stelde mij erg teleur. Had liever iemand anders gezien met een wat hardere en serieuzer uiterlijk. Deze man heeft een toch wat vriendelijk gezicht al hoewel hij heel stoer probeert over te komen. Ook Mila Kurnis, die we kennen van de that seventies show vind ik een mis-cast, ze is duidelijk nog te jong en meisjes achtig voor haar rol.

Al met al, ook gezien de actie vond ik hem tegenvallen. Hij was 'anders'dan dat ik gewend was van max payne en enkele gebeurtenis in de film vond ik ook erg raar.

Misschien dat ik zelf te vast zat aan het verhaal van de games daarom een teleurstellend pijnlijke 2.5*

• 2067 berichten

Je kritiek is dus eigenlijk dat ze niet de game volledig hebben overgezet? Ook werken de volgende twee zinnen niet samen:

"Enkele belangrijke personages uit de game ontbraken, wat ik overigens erg jammer vond."

"Er waren te veel karakters in de film."

Dus er hadden personages bijgemoeten terwijl er al teveel personages waren? Weet ook niet goed welke belangrijke personages je bedoelt. Ik neem aan dat je fan-favorites Vlad en Vinnie bedoeld maar die kregen pas daadwerkelijk grote rollen in de sequel.

avatar van HakaR

HakaR

Ik heb nog nooit zo'n saaie film gezien, heb de game ook uitgespeeld, maar deze film ging echt nergens over. Ik viel gewoon halverwege in slaap.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Max Payne. Mischien klinkt het wat overdreven maar dit spel heb ik letterlijk jarenlang gespeeld, altijd leuk om eens in de zoveel maanden weer eens op te pakken. En zodra ik hoor dat er verfilming eraan komt zit ik raar genoeg niet te popelen. En dat blijkt toch weer terecht te zijn.

Eigenlijk is dit gewoon een erg slechte film, een-dimensionale karakters, vlakke dialogen en waardeloos verhaal. Erg raar allemaal gezien de game dit juist allemaal goed had, horen verfilmingen niet de bronmateriaal tot leven te brengen?

Vreemde, slechte casting van o.a. Ludacris en een absurde cameo van Nelly Furtado maakten de film alleen maar meer belachelijk dan het al was. Het spel stond bekend om het gebruik van bullet-time, en hoewel regisseur Moore dat duidelijk wel in de film wou voortbrengen kwam dat totaal niet goed uit de verf. Die minuut-lang durende shotgun-pump van Wahlberg ziet er gewoon niet uit, en was gewoon in feite een slomo-scene dan het gebruiken van bullet-time.

Neig meer naar 2* maar krijgt nog op het nippe een 2,5* voor de poging om deze game naar grote scherm proberen te vertalen en het leuke filtergebruik.

Misschien dat iemand (vingers gekruisd) over een paar jaar dit eens fatsoenlijk besluit te verfilmen, zoals ze met de Hulk deden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

HakaR schreef:

1,5

Wellicht moet je is een keer een film kijken als je je uitgerust voelt

avatar van Joey074

Joey074

Als een echte fan van beide games verwachte ik niet te veel van deze film. een fan echter, wil hem wel graag zien op het grote scherm. Het werd dus al snel een avondje bioscoop.

Voor de pauze:
Het eerste gedeelte van de film gaat vooral over het verhaal, wat dunnetjes wordt uitgelegd, alhoewel je als max payne fan wel weet waar het over gaat...

Het eerste gedeelte was oke, alhoewel er wel wat meer actie in had gemogen. Het sterkste gedeelte van de eerste helft was toch wel de junkies die in het begin probeerde om het horloge van Max te stelen... had in de bioscoop een geweldige chrijns op mijn gezicht

Voor de eerste helft 1 * (- te weinig actie, verhaal slapjes uitgelegd)

Na de pauze:
Het tweede gedeelte maakte het eerste gedeelte goed, meer actie, meer spanning en een twist op het einde. De bullittime scene is oke... (no comment). De verhaal lijn achter de drug "Valkyrie" is oke...

Al met al een oke film, die helaas wel beter uitgewerkt had kunnen worden. Maar hey! voor een verfilming van een game is het zo slecht nog niet!

3* voor max!

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ik heb allebei de spellen gespeeld maar eigenlijk kan ik me er weinig van herinneren behalve de slowmotion sprongen .

gister heb ik de film in de bioscoop gezien. ik vond het een zeer sterke film, alleen iets minder vond ik de acteurs. ik vind dat ze een beetje de verkeerde cast hebben uitgezocht. Mark Wahlberg toen ik die naam hoorde zag ik het eigenlijk niet meer zo zitten. ik heb hem nooit een goede acteur gevonden. maar in deze film vond ik hem toch uitermate goed acteren

avatar van rempsycho

rempsycho

Het boek.. eh spel was beter.. gigantische tegenvaller, onsamenhangende opvolging van scenes en nergens ook maar een schrijtje spanning. De sfeer van het spel was wel aanwezig. Ik had hier veel meer van verwacht.

avatar van loreen

loreen

ik heb een vraag

avatar van Sol-

Sol-

Nog niet gezien, maar Payne en Sax zijn echt een miscast als ik naar de trailer kijk. Payne is donker, grauw en ook een tikkie mysterieus. Wahlberg is niets van dat. Sax werkt niet alleen al omdat de actrice een dertien in een dozijn achtig latino type is.

Daar komt nog bij dat de regisseur en de cast de games niet eens hebben gespeeld.

Ik verwacht een aardig vermaak, maar dan weer snel terug naar de spellen!

als je de game niet gespeeld hebt kan je de film wel of niet zien ????

Het is een blockbuster, dus natuurlijk kan je de film zien zonder de spellen te spelen.

loreen schreef:

ik heb een vraag

als je de game niet gespeeld hebt kan je de film wel of niet zien ????

Uiteraard. Er zijn wel enkele verwijzingen naar de game voor de fans (krabbels van het V-logo op muren, Gognitti's Storage) maar je hoeft niet bekend te zijn met de games.

HakaR schreef:

1,5
Je zou weten dat het op zijn minst gameS zijn en niet game, dus dat maakt je al super geloofwaardig .

jacobine_rodijk schreef:

Kijk dan eens op http://www.payneandredemption.com. Dit zijn de oorspronkelijke bedenkers van een Max Payne movie, maar Fox heeft ze het verboden, omdat ze zogenaamd ook bezig waren met de film. Je kan het allemaal lezen op de site. Max Payne mag niet meer zo genoemd worden in Payne and Redemption, maar de verhaallijn schijnt sterk te zijn.

Vanaaf maar eens naar de bios, ik popel om een recentie neer te zetten .

avatar van O' Reily

O' Reily

zo gisteren gekeken, Ik had natuurlijk al de game gespeeld.

Deze film id een verhaal opzich je kan het makkelijk volgen als je het spel nooit hebt gespeeld, maar je zal wel kleine details missen die je van het spel kent.

markie doet dit gewoon goed niks mis mee

mijn mening: leuk vermaak maar ik had er graag wat meer aktie in gehad zoals in het spel. de schiet momenten waren leuk maar veelst te weining over de film gezien.

avatar van Glacius

Glacius

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik snap niet hoe ze een connectie hebben gelegd tussen Ludacris en de game-versie van Jim Bravura.

Bravura was immers een vrije oude blanke man.

Vreemde keuze.

avatar van Apster

Apster

Hoeveel verschillende posters zijn er nog beschikbaar voor deze film?

avatar van xzaz

xzaz

Ter info: Ik ben 2 keer naar deze film geweest (donderdag om 11 uur 's ochtends en vrijdag avond) eigenlijk om 2 'dingen'. Max Payne was fan van de game(s) en Mila Kunis (kwijl) eens kijken hoe zij het gedaan heeft.

sedje schreef:

Vandaag de film in de bios gezien hier schrijf ik mijn recensie,

De mijne ook, vooral de conversaties tussen de personen was uitstekend. Vooral de bekende stem van Max was natuurlijk om te genieten.

Gelukkig hebben ze de game niet verfilmd maar een eigen film op de game gemaakt. Wat hadden ze moeten doen, Max is dood Esc -> saved games en maar weer herladen?

Ik moet het met je eens zijn dat de stem van Max natuurlijk wel een hoogte punt is voor de character Max. Maar ze moeten dit ook niet overdrijven. De manier waarom Max in zich zelf praat in de game komt omdat hij alles moet uitleggen bijvoorbeeld in een kamer "There has to be something that can help me" natuurlijk moet je dan als gamer wat gaan zoeken in de kamer. In de film is dit moeilijk te verwerken. Dit hebben ze overigens wel gedaan op het begin en het eind.

Mark was goed, hij is ook een vader van een vermoord kind he dus het is geen moordenaar in de zin van "Ik kil iedereen en het interesseert me niet". Mila Kunis was goed hoor. En vooral Jammie . Ze moet inderdaad nog wat leren maar een mis cast is het zeker niet.

Je gaat nu de game met de movie vergelijken, moet je niet doen. De film is een ander verhaal al heeft het wel overeenkomsten.

Inderdaad

Dennoesj

Goed na mijn post van gister, de recensie dan maar.

Allereerst ben ik net als velen hier een fan van de Max Payne games. Wat me opviel is dat ze in de film opvallend veel dingen van deel 1 en deel 2 (The fall of Max Payne) bij elkaar doen, zoals de ontmoeting van Mona Sax vrij vroeg in het begin. Maar wat wil je met een filmduur van 90 minuten .

Zoals we van Max Payne gewent zijn begint de film met (bijna) het einde. Misschien ligt het trouwens aan mij, maar ik vond het jammer dat Max niet de woorden gebruikte die hij ook altijd in de games gebruikte. ( "I released my finger from the trigger" bijv. of "it's fear that give men wings" Wat wel toepasselijk geweest zou zijn in deze film ).

Uiteindelijk vond ik dat er in de film een goed verhaal zat met de drugs Valkyr centraal en het gigantische Aesir netwerk.

Toch geef ik een aantal mensen gelijk dat belangrijke personages ontbreken. Vinni Gognitti speelde een belangrijke rol in de game, zeker in deel 2, in de film zie je alleen maar een Gognitti opslagplaats, maar waar is Gognitti zelf? Je kan wel zeggen dat je dit niet mag vergelijken met de game, maar als het gebaseerd is op, moet je ook wel de hoofdlijnen in je film stoppen.. Trevor Duncan zou in het begin van de film wel doorkunnen als Gognitti, want Gognitti was ook een informant in deel 2 van de game.. toch een beetje jammer.

Verder was het leuk dat zowel BB als Jack Lupino voorkwamen, hoewel zij, integenstelling tot de game, zeer grote rollen speelden. Lupino vermoorde bijna iedereen zelf, wtf? Met name Lupino was goed gecast vond ik. Vreemd qua personages was Alex, In de game is ie kaal en dun, en hier is het een uitgezakte krullenbol wtf?

Het valkyr verhaal was goed uitgewerkt, met name de gedachtespinsels van mensen die het gebruikt hadden waren erg mooi Zoals je dat laatste ook bij Max ziet terugkomen.

De knipoog naar deel 2 was mooi na de aftiteling, goeie bonusscene

Ik heb me in goed kunnen vinden in de film, ik ga vandaag maar weer eens de Max Payne reeks van stal halen. Ik geef m 4 sterren .

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Alweer een nieuwe poster ^^

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zo he, das alweer de 4de poster deze week.

avatar van finalman

finalman

zeg wel heb ook erop gelet dat de poster hier regelmatig gewijzigd was.

Glacius schreef:

Bravura was immers een vrije oude blanke man.

Vreemde keuze.

In een vroege versie van het script was Bravura ook gewoon een oude, blanke man, geen idee waarom ze dat veranderd hebben maar boeien.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

hmmm vond vorige poster iets mooier

Mr_White schreef:

Mja de personage Alex hebben ze ook ontwricht, net als BB..

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

kheb gehoord dat die niet zo geweldig was.. mja kmoet hem zelf nog kijken dus..

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wat veranderd die poster vaak :O