Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 11 december 2008
Plot Martyrs
"They haven't finished being alive."
Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...
Anna Assaoui
Young Anna
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > YouTube
otherfool
Wat doe ik met mijn vrije tijd,even een filmpje in de dvd steken! Wat ik te zien kreeg deed me walgen.Wat een goede film!
Elke film die een emotie oproept doet z'n werk.
brucecampbell
Zolang je fictie en realiteit kan onderscheiden zie ik niet in wat sommigen onder ons een probleem maken omtrent deze film.
Ralf81
Ben jij ervan overtuigd dat iedereen die deze film ziet dat onderscheid even goed kan maken?
brucecampbell
Ben je ervan overtuigd dat iedereen die deze film ziet dat onderscheid even goed kan maken?
Het is toch film? Iemand die dat niet kan onderscheiden van realiteit zal ook een probleem hebben met het dagelijks journaal op tv of met Tom en Jerry waar ze mekaar de kop inslaan.
aerts007
Tom en Jerry Vergelijking gaat niet op, de scheidingslijn tussen realiteit en deze film is zeer dun.Tv tot daartoe,dat zien we aan de mensen die deze film 4* en meer geven.
aerts007
Elke film die een emotie oproept doet z'n werk.
Welk werk?
brucecampbell
? Realiteit = realiteit. Film = fictie. Duidelijk verschil.
Adrenal
Ik heb een paar stukjes gezien en ik snap echt niet hoe mensen kunnen genieten van naar gruwelijkheden, mensen die gemarteld worden, te kijken... Natuurlijk roept het walging op maar dat hoeft toch helemaal niet positief te zijn? Ik vind het zelfs verwerpelijk van de makers. De mens zit toch vreemd in elkaar... genieten van naar gruwelijkheden te kijken... En een boodschap zit er waarschijnlijk ook niet achter verborgen?
Adrenal
PS. Ik kan er niet echt over oordelen, heb de film niet gezien (en ben dat zeker niet van plan) maar ik denk dat ik wel een indruk heb.
Zandkuiken
Zo, deze film lokt hevige reacties uit. Het is dan ook een zéér gruwelijke prent, misschien wel de hardste die ik ooit heb gezien. Martyrs doet dus wel degelijk iets met me, maar 'n goeie film vind ik het niet.
De tweede worp van Pascal Laugier wordt wel eens vergeleken met een Irréversible, maar waar Noé erin slaagt al je zintuigen te prikkelen, slaat Martyrs je botweg murw met een stortvloed aan sober geregistreerde gruwel. Hij slaagt dan ook moeiteloos in z'n opzet, maar tegelijkertijd is het een film geworden waar ik niet "graag" naar kijk. Irréversible is bij momenten ook monsterlijk, maar je blijft aan het scherm gekluisterd. Dat had ik bij Martyrs helemaal niet, waarbij je als kijker gewoon onderworpen wordt aan de ene ellendige scène na de andere. Ook op visueel vlak valt er weinig te beleven, iets waar Gaspar Noé net zo goed scoort.
Het is zeker een interessante film die niet zomaar wat probeert te shockeren, maar briljante cinema levert het in mijn ogen niet op.
Adrenal
Wat probeert hij dan (gewoon benieuwd)?
timbo_
Snuffilms zijn ook indrukwekkend.
Precies een schokkende film kan iedereen maken. Helaas doen de o wat zielig films (Trouwens geen idee of deze in dat genre valt/hoort) het structureel veel te goed op moviemeter.
Zandkuiken
Ik ga zeker niet de pretentie hebben om even te komen zeggen wat iemand uit deze film moet halen, maar de regisseur toont naar mijn gevoel niet zomaar gratuit geweld, die vreselijke scènes passen binnen wat ie wil tonen: hoe wreed gaan mensen met elkaar om, in dit geval om te achterhalen wat er volgt na de dood.
In de ogen van Laugier zijn deze scènes dus verantwoord. Wat niet betekent dat ik vind dat het boeiende cinema oplevert: eerst bijna anderhalf uur walgelijke wreedheid om dan in de laatste tien minuten er een verklaring aan te geven. Maar ik zie wel in wat Martyrs probeert te doen. Althans, dat is hoe ik dit heb ervaren en 'k wil hier zeker niet de film een beetje lopen "uitleggen".
Ralf81
In de ogen van Laugier zijn deze scènes dus verantwoord.
Absoluut niet mee eens. Die boodschap is echt niet zijn doel. Ik herken me meer in onderstaande passage:
Currently it's being screened at the Cannes Film Festival where some spectators called for the prompt jailing of its director. It has serious problems for a DVD release in its country of France due to its highly cruel and graphic portrayals of violence. Could all of this be just a publicity stunt?!?!
Die kerel probeert gewoon geld te verdienen door met zijn manier van films maken de grenzen proberen te verleggen. En voor dit soort commerciële trucs is altijd wel publiek, dat zien we hier wel.
Resh
Wat dacht je van mensen die het ook in de realiteit die martelingen echt doen? dat lijkt me nog vreemder.
Saw nooit gezien ??
coldheaven
Kom eens met kwalitatieve argumenten. Jij wil het gore-gehalte in Saw vergelijken met dat in Martyrs? Waar Saw nog moeite deed om een interessant verhaal neer te zetten met een origineel moraal (de mens waardeert zijn bestaan op deze aarde niet), slaat Martyrs te ver door. De regisseur gebruikt een zwak ondersteunde achterliggende gedachte om extreme martelingen en ranzigheden te vertonen.
Saw is Bambi in vergelijking met Martyrs..
Resh
Saw is Bambi in vergelijking met Martyrs..
Vergelijking is dat wat in Martyrs gebeurt ook echt mensen doen. En in Saw niet. Beetje realiteit kan geen kwaad. De regisseur laat zien hoe gek mensen kunnen zijn(Fritzl), en dat zelfs dood normale mensen het kunnen doen (dat gezin dat dood ging leek dood normaal) zonder dat iemand achter hoef te komen wat er in ieders kelder schuil gaat. Ik geef toe het is zeer schockerend maar het is veel meer diepgaand dan de meeste horrors. En ik als horror-fan kan dit waarderen.
Nomak
Beetje realiteit kan geen kwaad.
Waar stopt het dan?
Ik weet nog wel enkele onderwerpen die mensen kunnen shockeren. Daarom ga ik er nog geen film over maken.
Er moet toch ergens een grens zijn, of vergis ik me?
Tja realiteit is soms erger dan men kan voorstellen. Moet je nagaan hoe ''slecht'' de mens is. De ogen van de mensen moeten open, maar nu dwaal ik van de onderwerp af. Inderdaad deze film gaat te ver, maar mag dat ook? het is namelijk een horror en geen Disneyfilm. Mensen met een zwak hart zou ik deze film afraden. Voor de horror-fans kan ik begrijpen dat ze dit wel tof vinden. Grenzen zijn er, maar die worden zowiezo toch altijd verlegt, nu of over 10 jaar.
Enkele off-topic berichten verwijderd.
apolicum
Er moet toch ergens een grens zijn, of vergis ik me?
Je vergist je. over alles moet en kan een film gemaakt worden, lijkt me logisch? we leven in de 21e eeuw me dunkt
Nomak
Dus jij vind het ok als er in de volgende film baby's worden verkracht of iets dergelijks?
Moet wel allemaal uitgebreid en duidelijk in beeld worden gebracht natuurlijk. Misschien ook nog in de bioscoop de optie om de film met een 3d brilletje te bekijken?
We leven tenslotte in de 21ste eeuw.
Emotie's oproepen natuurlijk
Zo te zien heeft deze film dan zulke fantastische emotie'sbij u opgeroepen dat je 4* geeft.
Verklaar u nader, ik snap er namelijk de ballen van!
Ralf81
We leven tenslotte in de 21ste eeuw.
Ja ik zou toch ook zeggen dat er ergens wel een grens moet liggen (zelfs voor de 'verharden' onder ons), en die lijkt nog niet te zijn bereikt....
aerts007
Dit noemen ze ''normvervaging''.
Wat een aanvallen allemaal op deze film. En het gaat alleen maar over de grofheden en gore. Er zijn zat films die de grenzen van de goede smaak verder overschrijden dan deze. De kracht van deze film zit 'm ook vooral in de cinematografische kwaliteiten: er wordt op een ijzersterke manier sfeer gecreeerd.
aerts007
Cinematografische kwaliteiten,niet gevonden Reinbo,sorry.
Ik bekijk de film in zijn geheel.En dan primeren de grofheden.

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Vijf van de beste meest verontrustende films ooit gemaakt

De beste Franse films per genre, volgens MovieMeter

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Threads

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008

Seul contre Tous
Drama / Thriller, 1998
kindermishandelingsufferingwraaktorture chambermartelencrueltybody horrormisbruiknew french extremismblood on bodydevastating