• 9.379.484 stemmen

Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 december 2008

Plot Martyrs

"They haven't finished being alive."

Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...

Ben het wel een beetje met HarmJan eens hoor. Deze film is in feite qua uitgangspunt helemaal niet zo bijzonder en gewoon voortboorduren op films uit de jaren '70 waarin mensen door willekeurige psychopaten werden opgesloten en mishandeld/vermoord.

Alleen je merkt hier toch wel duidelijk dat er voor de huidige generatie emotioneel compleet afgestompte kids van tegenwoordig het gewoon steeds extremer moet willen ze er nog iets bij voelen.

Jaren '80 films martelingen zijn nu al 'lachwekkend' enzo.

Dus over 10 jaar zitten we wel aan de snuff-movie of zo, want als dit nu al niet meer schokkend is, wat dan wel?

Moeten er kinderen hun moeder neuken terwijl ze haar messen in haar ogen steken of zo . Misschien is dat dan wel stoer genoeg, geen idee.

Verder geen waardeoordeel naar users toe hoor. .

avatar van The Oceanic Six

Zegt iemand dat dit niet shockerend is dan? Ik vond het wel shockerend. Maar ik doe er niet zo dramatisch over alsof we naar een live slachting op SBS6 hebben gekeken....

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Oceanic Six schreef:

Zegt iemand dat dit niet shockerend is dan?

Dit meen je niet... Waar draait het nou de hele tijd om in deze discussie? Heb je wel gelezen eigenlijk?

avatar van Apollinisch

Apollinisch

HarmjanStegenga schreef:
ik moet het hier in mijn eentje opnemen tegen een grote club die heeel anders over deze film denkt
Zou dat kunnen betekenen dat JIJ degene bent die niet normaal is?

Hier worden meisjes in een kelder gegooid en zo lang gemarteld op de allerergste manieren, totdat ze dood zijn.
Hmm, opvallend. Aan dat dagelijkse pak slaag raak je wel gewend, en wat blijft er dan over? De isolatie. Ik denk dat je geen enkel moreel bezwaar zou hebben als we enkel die isolatie te zien hadden gekregen, dus met “de allerergste manieren” bedoel je dat dagelijkse pak slaag. Ik kan wel wat ergere dingen bedenken. Vind het een wat hypocriete reactie, vooral ook omdat je even later aangeeft het wel goed te keuren als het in een hip jasje is gestoken. Als het realistisch wordt mag het opeens niet meer ofzo?

Jezus werd niet zonder reden gemarteld.
Is hier toch ook niet het geval?

Ik oordeel over niemand. Geef alleen mijn mening.
Het een sluit het ander uit blijkbaar.

Ik voel me trouwens aangesproken door je berichten en beschouw ze daarom als persoonlijke aanval. Mods?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik ga niet meer in op reacties bij deze film, sorry Apoll, maar ik had gehoopt dat het wel klaar was eigenlijk. Ik ben hier al zovaak in herhaling gevallen en er wordt maar wat langs elkaar heen gesproken. Daar heb ik geen zin meer in.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Ah toe, heb er net een marathon snuffilms opzitten. Had geen tijd eerder te reageren.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Leland Palmer schreef:

Tsjah, ik heb een horrorfilm graag het liefst zo eng en spannend mogelijk, het liefst vol met schrikmomenten. Heb een gruwelijke hekel aan deze martelporno, heel wat anders.

Deze film heeft ook niets met horror te maken.

Maak maar een nieuw genre aan Martelporno idd

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wat porno er ook weer mee te maken heeft .

Naomi Watts schreef:
Wat porno er ook weer mee te maken heeft .

Ze had anders nog weinig aan nadat ze gevild was

extremezz

Knap gemaakt,geen saw maar er zijn ook gruwelijke stukjes in .

Je hebt hollywood niet nodig voor goede films .

Een vervolg zie ik wel zitten,wel geen 5 zoals saw gewoon een 2de:)

avatar van deTuinman

deTuinman

extremezz schreef:

Knap gemaakt,geen saw maar er zijn ook gruwelijke stukjes in .

Je hebt hollywood niet nodig voor goede films .

Een vervolg zie ik wel zitten,wel geen 5 zoals saw gewoon een 2de:)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Net zo achterlijk als Saw een puberfilmreeks te noemen .

achterlijke vergelijking om de puberfilmreeks saw erbij te betrekken

Ik vindt uw opmerking even achterlijk ,ik zeg duidelijk dat het geen saw is omdat sommigen dat denken en als ze saw denken moet ik geen jaws zetten eh.

En alsof de eerste saw crap was...

Leer de commentaar van een andere respecteren,iedereen kan wel het woordje achterlijk bedenken en typen hoor....

achterlijke vergelijking om de puberfilmreeks saw erbij te betrekken

Net zo achterlijk om Return of the Killer Tomatoes! een 4 te geven ....

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Goed, nu de o zo boeiende discussie weer een beetje is afgenomen zal ik mijn vraag nog eens herhalen: Hoe kan ik deze film zien? Huren, bios? Ik kom er niet uit! Zelfs downloaden lukt niet..

Goldenskull

Volgens mij zijn alle drie mogelijk, het is maar hoe goed je zoekt natuurlijk.

merijn82 schreef:

Zoek eens ftd op in google

merijn82 schreef:

Ja,ik ben de discussie niet begonnen,kan er niet aandoen dat sommigen zo kinds zijn

avatar van ASman

ASman

Ik vind Saw totaal geen belachelijke reeks ! Iedere film van die reeks heeft mij altijd al op mijn wenken weten te bedienen ( en niet in het minst voor de heerlijk creatieve gore in d!e serie !). Deze film is gewoon anders. En het is aan ieder voor zich om uit te maken welek hij het beste vindt : deze of de Saw-reeks.

p.s. : deze film rijgt precies wel in een sneltempo de discussies aan mekaar !

extremezz schreef:

De kinderlijke taalfouten die je maakt tonen eerder het omgekeerde, maar goed.. De saw-reeks discussie is wel vrij kansloos.

Goldenskull schreef:

Oh je bent al even erg,alsof ik hier naar mijn fouten ga kijken,het is een film forum geen dictee forum.....

Goldenskull

Het wordt echter wel op prijs gesteld als men dat wel doet. Dus geen "Ik vindt" ed. Maar ik houd er over op, want dit is wat flauw. Ik word ook niet graag op mijn fouten gewezen zullen we maar zeggen.

Goldenskull schreef:

Oei,toch nog een beetje mens en ja dt fouten is een zwakte van mij ,kga naar de hell denk ik.

avatar van Frank_1989

Frank_1989

Ik moet deze film nog zien maar ik lees hier positieve berichten hierover... ik vind wel dat sommige mensen een beetje vaag zijn... saw is een puber film.. en dan tomatoes een 4 geven haha... man try to get some rest.. cause what you're saying now is CRAP!!

Goldenskull

Tijd om de bezem door dit topic te halen?

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Enig idee waarom de vrouw op het laatst zelfmoord pleegde? Misschien omdat het zo teleurstellend was wat er haar was verteld wat er na de dood zou gebeuren?

Dutch Ownage schreef:

Dat is iets wat je zegt mag bedenken van de regisseur. Of het was zo schokkend dat ze het voor zich wilde houden of het was te weinig boeiends zodat ze iedereen teleur moest stellen die het wilde weten. Ik denk zelf dat 1e.

avatar van deTuinman

deTuinman

Dutch Ownage schreef:

Dat is nou juist het gegeven. Die scene moet ons aan het denken zetten. Maar er is geen antwoord mogelijk.

avatar van Vascago

Vascago

Ajax&Litmanen1 schreef:

Of ze wou het met niemand delen en zo snel mogelijk erheen. Maar ja, dan moet ze niet gelovig zijn, want zelfmoord is een zonde als ik het goed heb. Dan komt ze er nog niet

avatar van sander.h

sander.h

deTuinman schreef:
Of ze wou het met niemand delen en zo snel mogelijk erheen.

Dat dacht ik in eerste instantie ook.
Ze wil er blijkbaar graag naartoe, dus pang!

En nu twijfel ik dus
Maar misschien is het inderdaad de bedoeling dat dat juist de vraag blijft.