Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï en Catherine Bégin
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 11 december 2008
Plot Martyrs
"They haven't finished being alive."
Frankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...
Anna Assaoui
Étienne
Young Lucie
Young Anna
NERD
Gemiddelde horrorfilm met een ietwat origineel uitgangspunt. Heeft me vermaakt, maar de laatste helft vond ik juist veel minder sterk. Had moeite mijn aandacht vast te houden.
2,5 sterren.
ipman-99
"Martyrs From Pascal Laugier" ... " !!!
Fantastische Horrorfilm (Heropfrissing) !!! Heerlijk om deze originele bloederige en schokkende
horrorfilm aan een heropfrissing te onderwerpen
! Deze film blinkt zowel uit in de gore dan het
psychologische aspect ! Deze parel is spannend en schokkend te gelijk ... !
De uitwerking van het verhaal is echt geweldig en toch wel 'origineel' te noemen !
Een meesterwerk van dat (alweer) fantastische Frankrijk en natuurlijk van Pascal Laugier ...,
die weet hoe je horror met ballen moet serveren
!
Frank-MOVIE2000
Ik vond het best een goede film en erg heftig!!
Vooral de scene waarin Anna levend gevild is
Bbbbbrrrr de gedachte blijft me nog steeds achtervolgen,echt verschrikkelijk!
infamous
Bizarre film die stof tot nadenken geeft!
Hoe freaky moet je zijn overigens om dt verhaal te bedenken zeg , maar wel respect voor de film in zijn geheel..
Heb met spanning en verbijstering zitten kijken en dmn naar de laatste 10 minuten!!!!
C. Alexander
Zo dat was heftig, echt even bijkomen. Ik wist dat ik naar een brute en bloederige film zou kijken, maar dit had ik echt nooit verwacht. Ik vond het eerste gedeelte al moeilijk met de bloederige scenes, polsen doorsnijden etc. En ik dacht eerst nog dat 'het monster' centraal zou staan.
Maar de tweede helft, ik heb nog nooit zoiets gezien. En ik dacht: een film van anderhalf uur, voor je het weet is het voorbij. Nadat Lucie dood was kon ik me niet bedenken wat er nog de rest van de film zou gebeuren. Maar al het bloed uit het eerste deel vond ik veel minder schokkend dan om te zien hoe Anna gemarteld wordt en verandert in een levenloos wezen. De onmacht die je voelt, nooit eerder zo ervaren bij een andere film.
Alleen één ding vroeg ik mezelf af: dat Lucie het monster zelf inbeeldde was duidelijk, maar er is een scene dat het monster in haar rug snijdt. Hoe verklaar je dat ze dit zelf heeft gedaan?
Briljant idee dat de mens te weten komt wat er na de dood is. De film grijpt je van het begin tot het einde, mega spannend. De actrices zijn geweldig. Vaak wanneer ik een 'horrorfilm' kijk valt het verhaal me tegen en kijk ik naar een film met zombies en ketchup. Deze film gaat echt veel verder, vandaar 4 sterren.
tattoobob
...ja das nog eens een pittig filmpke he?
Welkom bij moviemeter c.alexander
JDSsmetje
Luguber en choquerend maar vooral erg puur, kwalitatief en goed gemaakt horrordrama van Franse bodem met geniale clou. Zwetende handjes van begin tot einde. Onvervalst, spannend en onaangenaam maar vooral ook erg intens. Niet zo eentje om met veel chips met je vrienden te kijken, maar zo eentje die je 's avonds laat alleen in je kamer moet ondergaan. Erg sterk.
duffs
deze film wordt vergeleken met evil dead 2013 maar is daar echter totaal niet mee te vergelijken deze is kwa verhaal en geloofwaardigheid veel beter alleen iets minder bloed en gore en ook eigenlijk niet eng [je kant het eigenlijk geen horror film noemen] maar gewoon in zijn totalitiet veel beter, met een mooi uitgangs punt wat iedereen zich wel afvraagt wat gebeurt er na je dood.vermakelijk filmpie met goed acteerwerk 7 tje
RuudC
Wat is geen horror?
spoilertags worden over het algemeen wel gewaardeerd.
Fortune
deze film wordt vergeleken met evil dead 2013
Doel je op mijn opmerking bij Evil Dead?
tattoobob
Door mij word ie totaal daar niet mee vergeleken.....zijn echt twee totaal verschillende dingen ....appels met peren.
frogger86
Zo!
Dat zag ik even niet aankomen zeg.
Een film die je bijblijft en (mij in ieder geval) je "pakt" vanaf het eerste moment.
Begon aan deze film zonder enige voorkennis of info en ik denk dat dit ook het beste is, laat het over je heenkomen.
In het begin dacht ik dat het een slasher zou zijn,met horror invloeden, maar gaandeweg de film word het duidelijk dat het niet je standaard horror/slasher is.
De personages zijn goed uitgewerkt, niet ongeloofwaardig en weten je te boeien.
Met name Lucie boeide mij meteen. Verknipt, beschadigd, angstig, ze weet je aan het scherm te kluisteren.
Het personage van Anna blijft voor mijn gevoel een klein beetje aan de vlakte, ook in de 2e helft van de film,niet dat het stoort gelukkig. Niet heel veel tekstueel te melden, echter wel ruim voldoende in emotie.
En dan het verhaal zelf.
Enorm verrast hierdoor. Nadat we de film afgekeken hadden, gelijk de making of gekeken en de film werd nog een stuk duidelijk hierdoor.
De regisseur zelf gaf al aan dat hij de kijker constant op een ander spoor wilde zetten, net als je dacht te weten waar het verhaal heenging, kwam er een plottwist. Erg sterk geregisseerd mijns inziens. Ik vind dit dan ook een film waar moeilijk een genre aan te vastplakken is.
Het heeft een beetje van alles, thriller,horror,slasher.
Sterke film, met recht in m'n top 10
TommySB
Geen typische horrormovie maar een film die urenlang erna nog in m'n hoofd rondspookte: echt beklijvend en een mooi voorbeeld van hoe slecht mensen wel kunnen zijn. Echt een aanrader maar niet voor gevoelige zielen!
Mochizuki Rokuro
Ik vond het eerste uur vreselijk, maar ben wel blijven kijken en rechtte na een uur de rug, want dat was best interessant. Weet niet zo goed wat ik er mee aan moet, het eerste uur had beter klinisch geweest. Wel redelijk goede muziek ook.
Thorak
Ik vond het juist precies andersom, de eerste helft was redelijk oké (niet perfect, maar oké), de tweede helft pseudo diepzinnig en absoluut weinig boeiend. Vanaf het moment dat een van die 2 meisjes doodging was het voor mij niets meer.
jippie2010
Jij bekijkt het van de horror-kant, dat vind ik niet de kracht van de film.
Ik houd juist van de psychologische drama-kant, of het "pseudo diepzinnige'' zoals je wilt.
Thorak
Ja maar dat 'psychologische' komt tot de laatste minuut helemaal niet aan de orde, tot die tijd is het maar zinloos en nodeloos martelen en nog op een vervelende en saaie manier ook. Het kwam mij allemaal behoorlijk effectloos over in ieder geval. Er was nog geen enkele reden voor bekend en het was ook niet op een 'entertainende' manier gebracht zoals als bij de reguliere 'torture-porn' films zoals bijvoorbeeld de hostel serie...
Hmmm de Hostel serie....
Ik reken daar alleen deeltje een mee.....deel twee en drie kunnen niet eens in de schaduw van een staan.
Al met al Hostel een leuke film maar haalt zeker het niveau van Martyrs niet
En daar heb ik het alleen maar over het martel gedeelte...
Maar goed ieder zn ding natuurlijk.
Insignificance
Ondanks je lage waardering, toch zo'n mooi compliment. Dat verdient een
Hmmm de Hostel serie....
Al met al Hostel een leuke film maar haalt zeker het niveau van Martyrs niet
En daar heb ik het alleen maar over het martel gedeelte...
Maar goed ieder zn ding natuurlijk.
Even voor de duidelijkheid, ik heb ook vrij weinig met de Hostel films. Ik heb alleen 1 en 2 gezien en ik vond juist 2 iets beter, nouja, minder slecht. Laten we wel zijn, het zijn behoorlijk slechte low-budget films. Nou kan low-budget best goed zijn, maar dat is deze serie zeker niet.
Ondanks je lage waardering, toch zo'n mooi compliment. Dat verdient een
Als je het als compliment op wilt vatten, be my guest, maar zo was het niet bedoelt. Integendeel zelfs!
Insignificance
Weet ik, maar je gaf zo al dan niet bedoeld wel een reden aan waarom mensen de film mogelijkerwijs waarderen.
Dat was, zoals je zelf zei, maar een minuutje. Meer een gevalletje van mooi meegenomen of kers op de taart, dan iets anders wat mij betreft. In ieder geval heel wat minder storend dan een shocker opgebouwd uit een (Servisch) maatschappijkritiekje dat als niet veel meer dient dan een excuus om zelf zoveel mogelijk ranzigheid te tonen.
playah26
Ziek!! maar wel goed in elkaar gezet, had na 85 minuten te kijken nog steeds geen flauw idee wat voor 'shit' ik aan het kijken was, tot het eind en alles duidelijk maakt.
Beetje dubbele gevoelens over deze film, ene kant sterke film, ranzig bizar maar goed, andere kant wie verzint zoiets geschifts.
De film blijft na afloop nog even rondzweven in gedachten.
Niet voor tere zieltjes met een zwakke maag.
- 1996 stemmen
Wat een ontzettend nare film. Zelden zoiets sadistisch gezien. Geen verhaal dat de gore rechtvaardigt. Ongeloofwaardige smerige film.Totaal niet aan mij besteed.
Geen verhaal dat de gore rechtvaardigt. 0,5*
Het was juist het verhaal dat de marteling rechtvaardigde waardoor ik tot mijn hoge waardering kwam. Jammer dat je de film niet goed bekeken hebt.
- 1996 stemmen
Ik heb de film prima bekeken en ik denk dat het hier een subjectieve afweging betreft over of een bepaald verhaal een bepaalde hoeveelheid gore legitimeert.
jippie2010
Dat is inderdaad subjectief, en ik kan er prima mee leven dat jij daar anders over denkt en dat je dat tot uitdrukking brengt in je stem.
Ik wil alleen benadrukken dat er duidelijk een link ligt tussen de gruwelijke martelingen en het onderliggende verhaal die pas aan het einde zichtbaar wordt. Dat is meer feitelijk dan subjectief.
- 1996 stemmen
Zeker, die link herken ik ook wel, maar het verhaal was, naar mijn mening, niet van een hoedanigheid dat de gore het verhaal diende. Voor mij voelde het meer van: kom laten we een schockerende sadistische smerige film maken en dit verhaal legitimeert de gore.
En da's dan wel weer subjectief
En da's dan wel weer subjectief
haha, dan heb ik daar een andere subjectieve mening over

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Vijf van de beste meest verontrustende films ooit gemaakt

De beste Franse films per genre, volgens MovieMeter

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Threads

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008

Seul contre Tous
Drama / Thriller, 1998
kindermishandelingsufferingwraaktorture chambermartelencrueltybody horrormisbruiknew french extremismblood on bodydevastating