• 9.381.345 stemmen

Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron

Releasedatum: 18 maart 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Road

"In a moment the world changed forever."

Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Reinbo schreef:

Alsof ik enkel van actie hou..... Ik had gewoon niets met die twee. Gaf ook aan dat ik best begrijp als je wel wat voor hen voelt de film wel goed vindt. Al gingen hun conversaties ook niet verder dan "No, Papa." en "Good People." .

Na zoveel jaar met zn tweetjes met niks om je heen ben je ook wel snel uitgeluld denk ik

avatar van Awake78

Awake78

Ja maar of dat voor de kijker ook leuk is...

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Nee maar is ook geen komedie heh

nee snap wat je bedoelt

avatar van Noud

Noud

@ Het einde van de film

Dat de jongen met het gezin meeging, kan ook betekenen dat hij nog niet rijp is om volwassen te worden. Hij vraagt telkens dingen aan zijn vader, en stelt zich goedwillig op, in een gebied waar je voor moet vechten.(zo zag ik het een beetje)

avatar van Phantasm

Phantasm

Had de film wel een beetje sterker verwacht, ik vond hem overigens wat saai overkomen.

avatar van rep_robert

Noud schreef:
@ Het einde van de film

Daarnaast kan je natuurlijk ook de vraag stellen of je alleen wilt zijn in zo'n wereld.

avatar van zaQu

zaQu

Deze film heeft zoveel potentieel, maar heeft zijn kansen niet benut!

Over het algemeen een saaie film... 1/5

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Awake78 schreef:

Ja maar of dat voor de kijker ook leuk is...

Lijkt me ook niet de intentie van de makers, een film die "leuk" is voor de kijker, júist niet.

avatar van Reinbo

Nou, dat is ze dan goed gelukt.

avatar van Redlop

Redlop

rep_robert schreef:

Geen zorgen, lelijk en hersenloos knallen met Resident Evil komt er snel aan

En Avatar II zal ook vast in de maak zijn.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Enjoy!

avatar van as

as

Sublieme verfilming van het gelijknamige boek van Cormac Macarthy dat alle noten weet te raken. Grimmige visie die soms je nekharen overeind weet te brengen. Perfect gecast is Mortensen in de rol van de vader die in deze mensonterende wereld zijn zoontje als enig lichtpuntje heeft.

Hillcoat heeft weinig tot geen consessies gemaakt bij de verfilming. Alleen Theron heeft een iets grotere rol dan in het boek als moeder, maar dat maakt de verschrikking van het hedendaagse alleen maar groter. Dat verleden wordt als idylisch gebracht waardoor het verlies van nu alleen maar raker maakt.

Imponerend en grauw drama dat door blijft spoken in mijn hoofd, net als het boek deed. Verbazingwekkend dat in het huidig Hollywood blockbuster klimaat dit nog steeds gemaakt kan worden. Trailer is dan ook zeer misleidend waarin de film als een actie werkje wordt gebracht. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar wie doorbijt wacht een mooi stukje cinema.

4,5*en

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Altijd leuk dit soort post-apocalyptische drama's.

Beelden schetsen ook een mooi grauw VS.

Verhaal en hoofdpersonen weten helaas ietsje minder te boeien en wat ik vooral mis is intensiteit.

Hollywood-versie van "Le Temps du Loup"?

Aangenaam kijkvoer dit maar er gebeurt niet veel en het pakt je nergens bij de strot.

avatar van tieske!

tieske!

Ik vond deze film steengoed.

meer heb ik niet te zeggen.

tieske! schreef:

Ik vond deze film steengoed.

meer heb ik niet te zeggen.

groot gelijk

Laoslander

alleen jammer dat de naorator zoveel babbelt tijdens de prachtige beelden.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

wendyvortex schreef:
en het pakt je nergens bij de strot.

Ook niet als ze die kleren van die neger afpakken?

avatar van El-royo

El-royo

Erg ondergewaardeerd deze film Toch wel meer waard als een 3,25 op dit moment?

El-royo schreef:

Erg ondergewaardeerd deze film Toch wel meer waard als een 3,25 op dit moment?

vind ik ook

Goede film die je aan het denken zet...

avatar van DB10

DB10

Matigjes ... Rond dezelfde tijd kwam The Book of Eli uit en die vond ik toch stukken beter. Het apocalyptische landschap werd daar veel fraaier weergegeven. Hier overigens ook nog wel redelijk. Viggo Mortensen doet het prima, maar met kinderen in een film heb ik toch al gauw wat minder, nu ook. Is verder nog wel redelijk uit te houden, maar echt bovengemiddeld wordt het nergens.

avatar van robinb

robinb

deed me inderdaad ook denken aan the book of eli en ik weet eigenlijk niet welke ik beter vond.

Op zich is het best een goede film, maar op de een of andere manier gebeurde er gewoonweg te weinig om helemaal te blijven boeien.

Het verhaal was vanaf het begin natuurlijk duidelijk en door het ontbrekende van verrassingen hobbelde de film letterlijk maar rustigjes voort. Niet dat het slaapverwekkend was maar echt genieten van deze film heb ik ook weer niet gedaan.

Normaliter ga ik altijd nadenken bij dit soort films, maar op een of andere manier pakte deze film me niet echt en heb er toen ik ermee klaar was ook geen seconde meer aan gedacht. De grauwe omgevingen en sfeer waren redelijk, maar echt indruk hebben ze niet op me achter gelaten. Ik had soms zelfs het idee alsof ze gewoon alles op zwartwit hadden gezet zo nep dat het leek.

avatar van David Aaronson

David Aaronson

Een mooie, deprimerende, fatalistische maar vooral beklemmende film; een confronterende studie naar het bewaren van enige moraliteit in een wereld waar de piramide van Maslow slechts bestaat uit het najagen van het invullen van de fysiologische behoeften.

De zelfbeheersing van de regisseur is haast uniek; geen zonnestraaltje, geen opkomend groen, geen nieuw leven, geen blauwe zee. Zo moet het er mijns inziens uitzien na een apocalyptische ramp.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

David Aaronson schreef:

Zo moet het er mijns inziens uitzien na een apocalyptische ramp.

Helemaal waar! Ik zou er zelfs bijzeggen, zo moet het ook aanvoelen.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Aardig sfeervol neergezet, met beelden die boekdelen spreken. Helaas word het nergens duidelijk wat nou de aanleiding is geweest voor de verwoesting. Het verhaal komt daardoor niet echt op gang, en ik vroeg me steeds af waar het naartoe zou gaan. Antwoord: nergens.

De algemene setting, en het acteerwerk is voor de rest prima, maar ik vind dat er uit een film als dit veel meer te halen valt.

avatar van MLO

MLO

Mooie film - niet geschikt voor mensen die enigszins labiel in het leven staan - zoals mijn voorgangers al treffend berichten: "een beklemmende en naargeestige film", echter wel goed in beeld gebracht.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Naargeestige harde film vol leed maar wel 1 die pure liefde benadrukt. De liefde van de man voor de zoon om hem te beschermen tegen de postapocalyptische leefomstandigheden waar geen grenzen meer gelden. Echt vrolijk werd ik er niet van, maar bleef wel kijken omdat ik wilde weten waar de weg zou eindigen.

avatar van Simoensk

Simoensk

Een van de meest saaie films die ik dit jaar heb gezien. Voor de rest was het allemaal wel mooi, maar er gebeurt echt helemaal niets.

avatar van woeger

woeger

Mooie film, ik mis alleen een 2e deel en het begin, daarmee bedoel ik: hoe is het zo ver gekomen? Wat is de oorzaak er van?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

woeger schreef:

Nee, dat zou totaal overbodig zijn. Je hoeft niet alles in beeld te brengen, door het aan de kijker over te laten creeer je juist meer betrokkenheid.