Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Road
"In a moment the world changed forever."
Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.
Father
Gang Member
Bearded Man
Archer
DragQueen
Aardige film, die zich afspeelt in een grauwe post apocalyptische setting. de sfeer zit dan ook goed getroffen, en het acteerwerk van mortensen en mcphee is vrij geloofwaardig. hoewel het verhaal een prima concept bevat, had ik gehoopt op wat meer background. maar verder een onderhoudende dramafilm, met een moraal. 3 sterren.
O' Reily
ALs je echt realistisch gaat kijken gebeurt er eigenlijk helemaal niet veel. Acteer werk is wel goed..... paaaaaaaaaaaappppa
Jopie666
Overlevingsfilm met een bijna documentaire achtig verhaal. Je zou zomaar kunnen voorstellen dat de wereld er op een moment echt zo uit zal gaan zien en de laatste mensen op aarde inderdaad zo hun laatste tijd doorbrengen.
Zeer knap om het zo realistisch in beeld te brengen. De film heeft over de hele linie het juiste tempo met precies bij de spannende scenes een goede acceleratie.
Toch maar 3 sterren omdat het geen goede uitwerking had op mijn gemoedstoestand
. De film miste zijn uitwerking dus niet maar ik hou er toch liever een melancholisch danwel een vrolijk gevoel aan over
Niet geschikt voor mensen zonder geduld (merkte ik aan mijn kijkgenoten
John Lee Hooker
Anders dan ik verwacht had. Mooie film, lekker realistisch zoals ik het graag zie en bovenal erg meeslepend. Eigenlijk werd het nooit saai, ondanks de 111 minuten die erin gestopt zijn.
Acteerwerk is goed, ik vond alleen het jongetje wat tegenvallen bij het grootste dieptepunt in de film (wanneer zijn vader sterft).
Er gebeurt niet constant iets nieuws, maar het laat op zijn minst een logisch en emotioneel beeld achter van vader en zoon, in een groot avontuur. Daarbij moeten er keuzes gemaakt worden in onverwachte situaties en je weet niet altijd hoe dit uitpakt.
Trouwens ook een van de weinige films die ik ken waarin de hoofdpersonages geen naam hebben.
Geen mis filmpje.
Lurtz
Erg realistische film met een mooie duitsere sfeer. Minpuntje is wel dat er niet bijster veel bijzonnders gebeurt en daarom soms een beetje langdradig wordt.
ProffesorInDeWar
Review The Road
Erg realistisch! (neem je aan)
Ik vond het erg deprimerend.
mayhemblik
Veel te sentimenteel naar mijn smaak, was er niet kapot van ondanks de goeie berichten die ik er over heb gehoord.
Ik had hem eigenlijk véél duisterder verwacht.
Denk nou niet dat jullie hier met een zieke geest te maken hebben want het is me gewoon verkeerd vertelt, té hoge verwachtingen zijn nooit goed!!
xzaz
Ik in eerste instantie ook niet. Maar het feit dat ze hun hond nog hadden, zegt mij genoeg. De honger en zoektocht naar eten is zo groot dat eerst deze viervoeter er aan had moeten geloven. De hond leeft nog, dan zullen deze mensen niet in staat zijn de jongen als een smakelijk hapje te zien.
En het leuke is is dat hij deze mensen eerder is tegengekomen maar zijn vader het niet aandurfte om bij die voedselvoorraad naar boven te gaan. "It's a dog!" en die vrouw zegt ook nog eens duidelijk op het eind "We have been following you".
De reden waarom de wereld zo is als hij is wordt wel duidelijk gemaakt in de film.
"The clock stopped at 1:17" Dus midden in de nacht.
"A long shear of light and then a series of low concussions"
Het eerste deel "A long shear of light" duid toch duidelijk op een asteroïde, op het begin van de film hoor je ook; wanneer ze uit het raam kijken dat alles in de brand staat. Maar dat is toch raar zou je zeggen? Een asteroïde vernietigt toch alles? Klopt, aan het eind van de film denk ik dat dit ook duidelijk wordt gemaakt. "What's on the other side?". Natuurlijk weet die vader dat daar Europa ligt maar dat is door de impact van de de asteroïde totaal weggevaagd. Vandaar ook dat hij antwoord "Nothing". De consequenties van die impact zijn in Amerika nog te voelen icm met een Nuclear winter (het was ergens rond september) en de gevolgen zijn niet te overzien.
Al met al een redelijke film en post apocalyptische films blijven toch mijn favoriet
John Lee Hooker
Ik dacht juist dat de man antwoordde met: 'Maybe another father, with a son, on the beach'.
Kiros
Mijn geheel eigen theorie in deze, mbt of hij weet wat er aan 'de andere kant' is:
Vader hoest al vrij in het begin van de film. Dat is zo nadrukkelijk in beeld dat ik er van uitga dat het niet iets onschuldigs is. Vader weet waarschijnlijk dat hij ziek is en er geen medicijnen zijn om hem beter te maken. M.a.w: zijn dood is een kwestie van tijd.
Om zijn zoon klaar te stomen voor als hij er niet meer is, gaat hij met hem de wijde wereld in. Wellicht op zoek naar het gevaar wat op de loer licht zodat hij z`n zoon kan leren wat te doen in sommige situaties en het inschatten van vreemde situaties.
Vader weet dat er aan de andere kant niets meer is. In ieder geval niets meer dan ze nu hebben. Het is enkel een leerproces aan zijn zoon. Vandaar ook de boosheid van vader wanneer zijn zoon iemand wilt vertrouwen.
Het is de weg naar voedsel en overleven die zij gaan. Het is de weg zonder een einde. The Road ...
mayhemblik
Oei Xzaz en John Lee (geweldige muzikant overigens) denk om de spoilers!
yorgos.dalman
Even sfeervol als deprimerend, maar ook groots.
De mens is nietig en toch is er hoop: De mensheid als geheel is verloren op een door God verlaten aarde, maar Individuele mensen zetten door, houden 'het vuur hoog'.
Als het karakter van de jongen wat meer 'vlees' had gehad, iets meer karakterontwikkeling, dan hadden we met een volbloed meesterwerk van doen, nu slechts met een bescheiden meesterwerk.
Viggo Mortensen zet hier zijn zoveelste intense rol neer en opnieuw een hoogtepunt in zijn loopbaan.
xzaz
Klopt , hij geef het kind toch iets van hoop Ik ga denk ik maar eens kijken als het boek ook ergens te leen is.
- 1915 stemmen
Mijn geheel eigen theorie in deze...
Mooie theorie Kiros
Zelf zie ik het iets simpeler, namelijk dat ze naar de kust trekken om vanuit daar naar het zuiden te gaan. Immers, langs de kust loop je vrijwel in een rechte lijn naar beneden en is er minder kans op het treffen met bendes. Ze moeten ook naar het zuiden voordat de volgende winter aanbreekt (zoals ook gezegd werd in de film), omdat ze die waarschijnlijk niet overleven op hun oude locatie en de winter in het zuiden milder is.Affin, zo kan iedereen er een beetje zijn eigen draai aan geven

Overigens heb ik de film onlangs voor de 2e keer bekeken en hoewel de verassing er natuurlijk af is, blijf ik het gewoon een meesterwerkje vinden. Zowiezo de meest deprimerende, sobere en daarmee ook de meest realistische apocalyptische film die ik ooit heb gezien. Prachtig settings, prima prestatie van de gehele cast (met Mortensen voorop), harde situaties waarin het karakter van de mens in zo'n situatie in mijn ogen goed word ingeschat, een goede dosis spanning en een einde dat mij ook goed beviel. D.w.z. niet te melig maar ook niet geheel hopeloos, zeg maar goed in balans.
Ik heb ook nog geen kritiek gelezen waar ik mij in kan vinden, alles is te verklaren en ligt in mijn ogen puur aan de tekortkoming van de kijker zelf. Als de film niet naar iemands smaak is, dat kan. Maar je kunt niet ontkennen dat de film klopt als een bus.
4,5* blijft mooi staan en ik ga maar eens op zoek naar het boek
Max Verheij
Heb de film net gekeken. Een hele mooie film over een vader en een zoon en de liefde tussen die twee. Verder vind ik de rust in de film erg mooi. Er gebeurt eigenlijk niet heel veel maar toch ook weer wel. Hij bleef mij ieder geval elke minuut boeien. Een extra ster van mij voor het goede acteerwerk van zowel vader als zoon
davincstyle
Papa....
Was een leuke film, ontroerend en een mooi super verhaal.
Spoiler : zal er een deel 2 komen , vervolg ?
DMF
Redelijke post-apocalyptische film waar echter veel meer uit te halen valt.
De setting is in ieder geval prima in orde. Het grijze platteland vormt een schitterend decor voor het verhaal. De depressieve sfeer komt duidelijk naar voren, maar had voor meer onderhuidse spanning moeten zorgen. Al snel in het verhaal blijkt dat vader en zoon niet de enige mensen zijn: er zijn nog een stel bad- en good guys die hier en daar ten tonele verschijnen, maar zij hadden wat mij betreft voor wat meer dreiging mogen zorgen. In dat grauwe landschap hadden een paar raddraaiers tot mooie taferelen kunnen leiden, zonder dat de film een ordinaire thriller wordt. Het had de vader/zoon relatie ook goed gedaan.
Ondertussen proberen vader en zoon samen te overleven. Hun relatie staat centraal in het verhaal, maar daar had men veel meer uit kunnen halen. Het blijft nu nogal oppervlakkig en cliché ("oh no, pooohpaaa, pooohpaaa"), al wordt het naar het einde toe wel iets beter. Viggo Mortensen zet als vader in ieder geval wel een ijzersterke rol neer.
Het contrast tussen vader en zoon zit 'm in het feit dat vader zich wel dingen uit het verleden kan herinneren en zoonlief niet. De flashbacks die volgden naar het verleden van papa voelden doorgaans helaas erg leeg aan. Ik had nou niet het idee dat het de film ten goede kwam. Een enkele flashback was nuttig, maar het hadden er veel minder mogen zijn.
Gelukkig heeft de film ook genoeg sterke scènes en van het hele uitgangspunt kan ik geen genoeg krijgen. Daarnaast zijn er een aantal prachtige beelden, waar jammerlijk genoeg doorheen gewauweld wordt.
Het einde was me dan wel weer iets te moralistisch. Het lag er nogal dik bovenop allemaal. Ging me allemaal te snel en te eenvoudig. Jammer.
The Road is een redelijke post-apocalyptische drama/thriller. Helaas laat het me toch met een enigszins leeg gevoel achter. Het hele idee is uitstekend en de uitwerking is bij vlagen prima, maar er valt absoluut meer uit te halen.
* * ½
Minotaures
Redelijke post-apocalyptische film.
Als eerste waren de decors en beelden van de verwoeste Amerika erg mooi en overtuigend op beeld gezet.
Verhaal vond ik toch aan de simpele kant. Toch klopt het en is het gewoon logisch.
De kills die Mortenson maakt waren toch wat aan de neppe kant en konden makkelijk weggelaten worden.
De mensen die ze tegenkomen zijn allemaal stuk voor stuk vreemde overlevenden, je zou ze de 'uitschot' der mensheid kunnen noemen. Jammer dat er weinige goeden overblijven en alleen maar kwaadbedoelde plunderaars nog rondzwerven.
Dat theorie met de vermiste duimen bij zowel de gekleurde dief als Pearce ontging me even.
Het was wel leuk en interessant om te volgen hoe 2 familieleden elkaar tot de dood ondersteunden. Het wegduiken van plunderaars, het doorzoeken van verlaten gebieden en natuurlijk - het enige stukje waar ze alles hadden wat ze wilden - de voedselkelder horen er ook bij.
Echt een thriller vond ik het niet, maar wel een stevige drama.
Nancy1980
deprimerend filmpje, kon me niet genoeg blijven boeien.
En kreeg er een akelig gevoel van.
- 1915 stemmen
deprimerend filmpje...En kreeg er een akelig gevoel van.
Geslaagde film in zijn genre dus...
Gaat ook niet over een dagje kermis met de familie he! Misschien is dit meer iets voor jou: KLIK!
Poppe
deprimerend filmpje, .
En kreeg er een akelig gevoel van.
dat was ook geheel de bedoeling.., jammer dat je je gevoel converteert na een lage score.. Maar dat recht heb je volkomen..
Poppe
Beetje flauw van je..
ps,
Shrek is ook een heerlijke film..
Nancy1980
Geslaagde film in zijn genre dus...
Donkey, two things okay? Shut... up.
Shrek heeft zulke leuke quotes ook
Beetje flauw van je..
Ach, beetje braaf ouwehoeren moet kunnen toch
Kiros
Ach, beetje braaf ouwehoeren moet kunnen toch
Moest er ook wel om glimlachen ja.
~Burner~
De slechtste film die ik dit jaar heb gezien. Ik wordt helemaal horensdol van dat jongetje... Paaappaaaaaa. Vreselijk! Verder is niet uit de film gebleken wat er gebeurde, ja er was en hele poos licht aan de hemel te zien... Verder gebeurt er eigenlijk helemaal niks tijdens de film. Het waren 111 lange en saaie minuten!
Acteerwerk vond ik ook vies tegen vallen. 0.5 ster voor de moeite.
John Lee Hooker
Acteerwerk vond ik ook vies tegen vallen. 0.5 ster voor de moeite.
Wat er gebeurde...man en kind zijn op de vlucht en zoeken naar de bewoonde wereld. Daarbij worden ze geestelijk en fysiek op de proef gesteld. Het is een drama... er wordt niet geschoten en er zijn geen explosies nee, wat had je willen zien 'gebeuren'?
En wat is er mis met het acteerwerk?
Als dit de slechtste film is die je dit jaar hebt gezien heb je niet veel films gezien denk ik.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

The Stoning of Soraya M.
Drama, 2008