• 9.378.659 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

avatar van playah26

playah26

Oei... toch een dikke tegenvaller dit.. vind deel 1 (1980) toch echt op alle fronten beter, maar goed dat is dan ook een toppertje.

Denk dat ze misschien beter een ''echte'' remake hadden kunnen maken, meer in de richting van het originele verhaal, dan was het in ieder geval beter geweest dan deze slappe hap.

avatar van Renfield1976

Renfield1976

Deze film was zéér vermakelijk, ik ben dan ook een fan van het genre, en ik moet zeggen dat ze er iets heel leuks van hebben gemaakt !!! Leuk verhaal, en niet al te slechte acteurs !! Ook met het blood&gore zat het goed, alleen was er één minpuntje naar mijn idee....... Als ik échte mensen écht vermoord zie worden, mag ik dan de volgende keer ook échte tieten zien ?????

avatar van voomzap

voomzap

Ant schreef:

Dit is echt een film waar je van moet houden.

mag ik dat zelf bepalen aub? en zijn er dan ook films waar je in jouw ogen niet van moet houden?

avatar van vito666

vito666

gewoon lekker moorden prima niet meer niet minder lekker hack en slash daar gaat het om alleen beetje zonde van die mooie dames

avatar van MrEd

MrEd

voomzap schreef:

Ik denk dat je Ant verkeerd hebt begrepen Voomzap. Volgens mij bedoeld hij dat je wanneer je dit genre (Slasher film) absoluut niet ligt je deze film waarschijnlijk ook niet zo snel een hoge waardering geeft.

Ben zelf niet vies van horror maar deze slasher vond ik toch wat tegenvallen. Weinig goede schrikmomenten en een vrij mager verhaal. Jason hakt er wel lekker op los maar de film zelf kon me te weinig boeien.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Eindelijk dan volledig gezien. Hoewel ik wel goed van de spanning heb genoten en er zaten een aantal leuke schrikmomenten in, maar verder is 'Friday The 13th' een slappe tienerslasher. Erg standaard, nouja toen Jason achter de black guy aan ging hield hij het langer vol dan normaal in dit genre en veel te simpel. Jason is een icoon, maar is hier niet echt beter dan bijv. Leatherface...

2.0

avatar van Gilles

Gilles

Net deze film gezien en ik moet zeggen hij viel me niet tegen!
ik vond het voor een remake horror toch een goede film. voor een horror een redelijk goed verhaal, veel en vette Jason waardige kills en een goede sfeer.
wat ik ook tof vond wasdat ze jason iets slimmer lieten overkomen, met zijn ondergrondse schuilplaats en met overal paden naar en alarmen, dit verklaard wel een beetje waarom hij altijd zo snel is en weet waar iedereen rond loopt in het bos.
Ook een geweldig stukwaar die arrogante kakker schreeuwt als een meid als hij in de politiewagen zit!

maar wat me wel tegen viel was hoe Jason werd neergezet in vergelijking met de auto films

-Jason had emoties, ik vind dit niet zo goed bij hem passen, zoals dat hij alles in zijn hut kapot ging slaan en dat hij een beetje duf naar de eigenaar van de rugzak die hij vond.
-Jason kwam sportief over.. dit vond ik ook raar normaal liep hij altijd rustig aan voor zijn kills

maar toch ondanks dit heb ik genoten en deze film was stukke beter dan de latere Jason films(na deel 4 ofzo), hou je van oldskool horrors ik zeg kijk hem!

avatar van aerts007

aerts007

Vraag me toch af waar deze een remake van is?

avatar van john constantine

john constantine

Vond het een goeie remake!! De film heeft me niet verveeld.. geen saaie kills die waren allemaal bruut!

Het beste vond ik toch wel de eerste 20 minuten.. die waren ook het hardste, jammer dat ze daar niet aan konden houden. Maar buiten dat een brute film!

Ik heb de extended killer cut gezien, weet iemand of daar verschil in zit.. hij duurt wel 10 minuten langer dan de bioscoop versie!

Kortom.. Een Brute film.. kom maar op met deeltje 2 zoals het op het einde naar uit ziet!!

avatar van NightWolf

NightWolf

Magertjes. Film begon goed maar liet dan snel enkele steekjes vallen. Het icoon Jason hebben ze voor een deel verneukt met al dat geren. Nuja, blijft een degelijke slasher met een aantal leuke kills maar had meer verwacht van deze 'remake'.

avatar van Waku

Waku

Ik sluit mij bij deze volledig aan bij "Nightwolf".

Misschien komt het ook wel doordat ik ruim 20 jaar ouder ben dan toen ik de eerste Jason films zag maar deze remake kon mij totaal niet boeien. Het angstige ,beklemmende en dreigende sfeertje uit de oude reeks hangt bij deze remake totaal niet.

Schrikmomenten zijn er al helemaal niet te vinden en de moordscenes ( behalve op de boot) spreken ook niet echt tot de verbeelding.

2*/2.5*

avatar van Max en Joep

Max en Joep

NightWolf schreef:

Het icoon Jason hebben ze voor een deel verneukt met al dat geren

avatar van tijn79

tijn79

Simpelweg een lekkere 'remake'.

Ik vond hem de serie zeer zeker geen onrecht aandoen

avatar van tal1b

tal1b

precies wat je er van kan verwachten, bekende formule van domme tieners die een voor een afgemaakt worden.

avatar van tijn79

tijn79

Max en Joep schreef:

Precies

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Precies wat ik er van verwachte, vol van cliché's, maar dat is niet erg.

Dit is precies waar ik weer eens zin in had, simpel maar doeltreffend.

Paar toffe kills, af en toe een moment waarop je je de pleuris schrikt en het zakt nergens echt in.

Het begin is al heerlijk en wat erna komt is minstens zo goed, ik heb me in ieder geval vermaakt.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Max en Joep schreef:

Jason rende altijd al.....

hahaha, dat klinkt zo grappig! "Jason rende altijd al (voor zijn leven)"

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ligt dat nu aan mij of is de Jason uit die video's een complete idioot? Vond hem in dit deel 10x enger[.

avatar van Xen0n

Xen0n

Weinig interessants eigenlijk. Hack en slash, maar komt qua verhaal natuurlijk veel te kort.

avatar van divx1977

divx1977

ik vond deze film echt niets aan dan vond ik de film uit 1980 1000 keer beter

avatar van valerio2003

valerio2003

Die moeder Voorhees uit 1980 was echt eng maar deze kwam helaas niet eens in de buurt van haar,dat vind ik wel jammer.

De film is best spannend alleen laten ze weer best een hoop seks zien en dat vind ik dan weer zo overdreven.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nou.. Tsja wat kan ik er over zeggen?

Op een gegeven moment dacht ik dat ik naar een pornofilm zat te kijken waar elke minuut wel siliconen tieten in beeld waren.

Veel bloed, sex en puberige slachtoffertjes die hard kunnen schreeuwen.. maar echt een boeiend verhaal, nee dat had deze film niet. Vond hem in het begin ook maar moeizaam op gang komen, met de groep jongeren. Toen zij eenmaal dood waren, ging het verhaal wat vlotter. Jason was ook absoluut geen angstaanjagende moordenaar in deze film. Je ziet hem, en dan is hij ineens weer weg. Veel te weinig achtervolgingen voor mijn smaak, de moorden zijn op zich wel 'leuk' om te zien, maar echt gruwelen of achterover slaan op je stoel doe je niet.

Net een voldoende dus.

Prima slasher.

Heb me weer eens vermaakt zoals ik dat ook deed met My Bloody Valentine.

Het verhaal vond ik nogal kort door de bocht. Het wordt allemaal verteld binnen de eerste 5 minuten. De film draait verder om de kills en daar ga je deze film ook voor kijken.

De schrikmomenten zijn ook goed aanwezig in de film om je meisje de stuipen op het lijf te jagen. Jason is sneller dan voorheen en dat maakt het allemaal wat geloofwaardiger. Slome Jason kon in films soms nog een auto inhalen.

De blote tieten in de film zijn er in overvloed. Toch wel een een beetje to-much allemaal. De laatste seksscene is wel briljant en elke kerel is het volgens mij eens met de jongen onderop.

Het is jammergenoeg altijd wel duidelijk wie er allemaal de pijp uit gaan maar dat mag de pret van deze film niet drukken.

valerio2003 schreef:

Ik snap dus echt niet dat mensen hier nog steeds over zeuren.

Sex is altijd een belangrijk ingrediënt geweest van de F13 serie.

Als je de oudere films hebt gezien (ik neem aan van wel aangezien je weet hoe Pamela Voorhees hier van het origineel verschilde) zou je dat toch moeten weten.

avatar van Sacra1990

Sacra1990

3 sterren waard een leuke film alleen niet spectaculair een paar leuke slachtstukjes zoals we gewend zijn van jason en wat leuke goede special effect @ pijl door kop heen op boot

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Goede brute film. En als ik alle jeugdsentiment van de originele reeks acherwege laat, mag deze film er zeker wezen, en mogen ze wat mij betreft nog een re-make maken;)

Blood Duster schreef:

Wees gerust. De producers zijn bezig om deel 2 van de grond te krijgen. Prima vermaak inderdaad.

paul83 schreef:

Deel 2 wordt het niet.

Daar hebben de schrijvers geen zin meer in.

Het wordt deel 12.

Maar er komen nog wel remakes van elke andere horrorfilm, uit de jaren 70/80 die maar een beetje succes heeft gehad in de bioscopen of videotheken.

totalreject schreef:

Deel 2 wordt het niet.

Daar hebben de schrijvers geen zin meer in.

Het wordt deel 12.

Ik mis deel 11 maar kan het mis hebben.......Jason X was de laatste echte Jason.

Ja leuke remakes naar mijn mening: Nightmare On Elmstreet en Hellraiser.

paul83 schreef:

Ja leuke remakes naar mijn mening: Nightmare On Elmstreet en Hellraiser.

Freddy vs. Jason is Friday 11 en Nightmare 8.

Tenminste zo ziet de studio het (en de meeste fans ook wel).

Het was dan ook wel een alleraardigst goedmakertje voor Jason X.

En na deze remake hebben ze weer behoorlijk wat goed te maken.

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream