• 9.378.430 stemmen

Friday the 13th (2009)

Horror | 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 106 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jared Padalecki, Derek Mears en Amanda Righetti

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot Friday the 13th

"Welcome to Crystal Lake."

Een groep jongeren trekt de bossen van Crystal Lake in, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. Echter dwaalt er een zieke geest rond die de jongeren één voor één op gruwelijke wijze afslacht. Zes weken later trekt een groepje vrienden in een luxe vakantievilla om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ze komen in contact met Clay, een jongen die opzoek is naar zijn zus die zes weken daarvoor op mysterieuze wijze in de omgeving van Crystal Lake verdween. Wanneer Clay met een meisje uit het vriendengroepje op onderzoek uitgaat, in de hoop zijn zus terug te vinden, doen ze een verschrikkelijke ontdekking.

avatar van ASman

ASman

Volledige trailer weer gezien. Prachtig, gewoon prachtig !

Max en Joep

ben hem aan het downloaden (sorry mensen, "pindakazen" vind ik zo'n debiel woord, dat weiger ik echt te gebruiken)

ben benieuwd, ben er bijna.

zal hem vandaag wel kunnen kijken hoop ik.

Halcyon

Hoezo dowloaden? De film is nog niet eens in de bioscoop geweest.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11908 stemmen

Weet je dat zeker Max en Joep? Er staan wel vaker nieuwe films op internet, maar dan is het gewoon troep wat je binnenhaalt en niet de film zelf.

Halcyon

Zal ze leren, die downloaders .

Max en Joep

helaas was het inderdaad niet de juiste versie.

vandaar een 1 malig en welgemeend G@!#!@

toch weird: als hij in NL op 12 februari in de bios komt, betekent dat vaak dat hij in Amerika al zo ongveer in de bak met uitverkoop ligt....

avatar van starbright boy

Dit heeft een releasedatum die wereldwijd bijna gelijk is (op een of twee dagen na, verschillende landen hebben verschillende vaste premieredagen). Juist om te voorkomen dat je 'm vooraf kunt downloaden. Dat komt bij grote Amerikaanse films steeds vaker voor en zal in de nabije toekomst bij die films bijna altijd zo zijn verwacht ik. Het opvallende is dat deze film geen enorm budget heeft. Ze gaan het nu dus ook al bij kleinere studiofilms doen.

Max en Joep

Nu ja, Halycon heeft gelijk: dat zal mij leren, vuile dief dat ik ben!

avatar van Ricochan38

Ricochan38

ik verwacht er veel van, sowieso leuk om de beste slasher jason weer "aan het werk" te zien

Max en Joep schreef:

helaas was het inderdaad niet de juiste versie.

vandaar een 1 malig en welgemeend G@!#!@

Dat is net zo gering als dat er een screener uit komt.

Max en Joep

nu ja, dan kijken we nog maar een oudje, ik heb de keuze uit een deel of 50, niet?

avatar van KrooSaH

ChantalArdon

Kan niet wachten (H)

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik heb interesse in deze film,, het lijkt er niet op dat dit een remake zal zijn.. dus ik wil hem wel zien.. =D

avatar van dutchtuga

dutchtuga

*zucht* verwijderen maar weer, die stemmen.

avatar van BitchBritt

BitchBritt

Die ga ik kijken!

avatar van _Daan_

_Daan_

Ik heb de hele ouwe serie gezien!! was erg leuk!!

Nu afwachten wat ze er van maken! trailer zag er goed uit...

avatar van Poppe

Poppe

Marcus Nispel doet em, dat is een leuke voorbode..

avatar van Horrordude

Horrordude

Regan_Robbie24 schreef:

wat bedoel je? tuurlijk is dit wel een remake..

avatar van ramon12121

ramon12121

best een goede film !!!

heb hem net gezien en krijgt van mij een 4

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik begin me steeds meer te verheugen op deze film, het is trouwens een remake die ergens tussen deel 3 en 4 afspeelt. Dus hier is Jason nog redelijk menselijk denk ik... In de voorjaarsvakantie ga ik hem zien in de bios.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Vet!!!!!

avatar van _Daan_

_Daan_

Zelfde verhaal! wel mooi om de remake te zien! ik wacht af nog een paar dagen!

avatar van martinovitch

martinovitch

ik ga deze zeker in de bioscoop zien! volgende week avant première!

Halcyon

Ik heb ook al een dagje gereserveerd om deze film in de bios te gaan kijken. Is toch weer al een tijdje geleden dat ik nog zo heb uitgekeken naar een film, een remake nota bene. Had laatst nog een interview gelezen met de man die Jason vertolkt (Chameleon uit Hills Have Eyes 2) en aan zijn enthousiasme zal het al vast niet liggen.

kennelijk is deze film goed aangezien iemand al een 5.0 heeft gegeven

starbright boy schreef:

nou ik had rob zombies halloween gezien voordat deze in de bios (volgens mij zelf voordat die in amerika in de bios speelds) en dat was bijna dvd kwaliteit toen (was een workprint versie)

Sasja schreef:

Goh, dat is al jaren zo, maar lang niet iedere productiemaatschappij laat dat gebeuren.

deTuinman schreef:

ik weetm maar af en toe wilt er wel een een film uitlekken

deTuinman

tegenwoordig hebben screeners watermerken, waardoor de afnemers het niet zo snel wagen

slashertienercabin in the woodsaxe murdercamp counselor jason vorhees黑色星期五friday the 13th 黑色星期五 teen scream