Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Erik Van Looy
Met onder meer: Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters
Gesproken taal: Nederlands
Plot Loft
"Five friends, one loft, one dead body"
Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.
Chris Van Outryve
Barbara Stevens
Ellen Van Outryve
Vicky Willems
Cybill.
Een Vlaams pareltje! Spanning zit erin van begin tot einde, zeer goede acteurs maar wat verwacht je ook met zo'n cast. Het verhaal zit mooi in elkaar en ook het einde was verrassend. Eigenlijk nog realistisch op sommige vlakken! En goed camerawerk. 4,5*
Stephanovic
Barry Atsma, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Jeroen van Koningsbrugge en Gijs Naber spelen de vijf bevriende schuinsmarcheerders in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft.
Bron: Parool
Atsma, Van Huet en Hensema zijn goede acteurs. Naber ken ik niet en Van Koningsbrugge heb ik nooit in een film gezien. Op basis van deze namen en het plot kan het een interessante film worden. Echter, deze Vlaamse versie wil ik eerst eens gaan zien.
Van Koningsbrugge gaat de rol van Willem spelen las ik, gezien de Vlaamse film zie ik hem niet echt zo'n rol vervullen eigenlijk. Ik ben benieuwd...
Jason28
Welke idioot verzint het in godsnaam om hier een nederlandse remake van te maken!! Alsof het wat uit maakt of de film Vlaams of Nederlands is, echt te gek voor woorden. Ik vond dit werkelijk een erg goeie film maar als je eenmaal het plot weet is een 2e keer niet leuk om te zien. Ik denk dat al heel veel nederlanders deze film hebben gezien dus om dit plot nogmaals in het nederlands te zien slaat natuurlijk nergens op.
Karl van H.
Misschien dat ze 'm in de remake wél op het juiste moment laten eindigen
De GeuS
Ik ben normaal gesproken niet zo dol op Nederlands/Belgische films, maar deze was zeker de moeite waard. Goede acteurs, spannende verhaallijn maar zoals eerder gezegd net iets te lang; dikke 3,5*
Hannes791
Een nederlanse versie. Hahaha
wait and see, maar ik vermoed minder naakt dan in de belgische versie.
NL kan in ieder geval het einde beter maken dan Loft.
DeZjos
Spannende thriller. Het feit dat Vlaaams gesproken wordt, is naar mijn mening geen enkel bezwaar. De flashbacks laten het verhaal vakkundig ontrollen. Het einde van de film is onnodig. Als de film eerder stopt was het nog krachtiger geweest. De info van de laatste minuten is onnodig. Laat dat aan de fantasie van de kijker over.
Wat mij betreft onzin om hier een Nederlandse remake van te produceren.
krosnicky
wait and see, maar ik vermoed minder naakt dan in de belgische versie.
NL kan in ieder geval het einde beter maken dan Loft.
nl het zal wel erik van looy zijn die ook de remake zal maken
grovonion
Ook uiteindelijk gezien, Vlaanderens meest succesvolle film. Ik moet zeggen dat hij erg goed is, erg on-typisch sexy voor een Vlaamse film. Enig minpunt is de plot, waar het de bedoeling is een gelaagde thriller neer te plaatsen, lukt dat slechts twee/derde van de film, totdat de makers het nodig vinden alles tot naad en draad uit te leggen. Dat had beter gekund.
domkey
Van Looy wacht liever op de Amerikaanse remake.
Hij past dus voor deze versie.
Rufio
matig, te veel flashbacks
Het verhaal zit goed in mekaar en de plot is naar mijn mening moeilijk te voorspellen!! Voor van Vlaamse makelij te zijn is dit zeer behoorlijk hoor!
Awake78
matig, te veel flashbacks
En dit stoorde je niet in The Godfather: Part II? Want die film bestaat voor de helft uit flashbacks..
Matthiasc88
The godfather part 1 en part 2 zijn gewoonweg meesterwerken, loft is degelijk, maar verre van een meesterwerk!
kimberlyVD
Nu heb je het over meningen. Daarvoor had je het over feiten.
yeyo
Wat heeft dat ermee te maken?
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Vond het een heel behoorlijke thriller, maar wel sterk overgewaardeerd op deze site, wellicht chauvinisme onder de Vlamingen alhier?
domkey
Chauvinisme? .........Vlamingen?
Het eerste wat ik er van hoor, wist niet dat wij dat woord nog kende!
J. Clouseau
Chauvinisme? .........Vlamingen?
Het eerste wat ik er van hoor, wist niet dat wij dat woord nog kende!
Haha
Loft is zowat het enige voorbeeld van Vlaams chauvinisme dat ik kan bedenken...
Pff, nochtans snap ik niet dat je hier als flamingant van zou kunnen genieten.
zet het geluid af en het lijkt alsof je naar een doordeweekse Hollywood thriller zit te kijken.
J. Clouseau
Pff, nochtans snap ik niet dat je hier als flamingant van zou kunnen genieten.
Hoho, ik ben geen flamingant hoor. En ik vind het gewoon een goede film. Niet meer, niet minder.
Matthiasc88
Pff, nochtans snap ik niet dat je hier als flamingant van zou kunnen genieten.
doordeweekse hollywood thriller? man nu begin je toch wel te bazelen...
yeyo
Ik zie niet in wat Loft onderscheidt van de dozijnen Amerikaanse voorgangers.

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011