• 9.378.220 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.721)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Aragorn schreef:

ik zou het niet beter kunnen gezegd hebben DragQueen

dankjewel, aragorn. je denkt er blijkbaar net zo over.

Aragorn

tuurlijk als iemand die de Extended Editions van alle 3 de films in zijn bezit heeft, spreekt het voor zich dat ik vind dat de rollen voor de meeste acteurs op hun lijf geschreven zijn. de kostuums, sets, visuel en special effecten zijn van hoog niveau!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Minotaures schreef:

Inderdaad, Harry Potter is hier NIKS bij vergeleken, zeg !

duh, ik vond de HP films helemaal niet zo van een hoog nivoo

JTV-kijker schreef:

duh, ik vond de HP films helemaal niet zo van een hoog nivoo

is ook niet de films komen al helemaal niet in de buurt.

De boeken zijn daarintegen wel leuk om te lezen

maar kan nog steeds niet tippen aan Lotr

avatar van Couch Potato

Couch Potato

LordOfTheWest schreef:

Staat in mijn Top 10 op 1. De vervolgdelen op 2 en 3. Eigenlijk zou de hele trilogie op 1 moeten (kunnen) staan, want in mijn ogen is het eén verhaal (film).

In mijn beleving geen tweede film(s) in deze genre te vinden. De regie, de lokaties, de personages, het verhaal, de film zelf. Het is allemaal perfect.

Ondanks de lengte van de films (ik prefereer de langere versies) houdt de film je aandacht erbij.

Wat komt weer in de volgende scene? Actie, drama, humor. Het is allemaal aanwezig.

Voor mij de meest perfecte film(s). MEESTERWERK; 5 sterren!!!!!!

Dergelijke films, daar zit ik als een UIL op een KLUIT naar te kijken, te veel intriges, te moeilijke verhaallijnen, ik zou dat in geen honderd jaar kunnen navertellen waarover het eigenlijk gaat, mij absoluut veel te moeilijk, veel te veel figuren en personages, tja, dan raak ik gewoon de draad al heel vlug kwijt... Maar het is zo formidabel om te zien, dit is een sprookjeswereld zoals die volgens mij nooit bestaan heeft... dit is pure fantasy natuurlijk.

Ik zou de hele trilogie wel eens samen in een boxje willen zien, dan voor een schappelijk prijsje en dan koop ik hem meteen.

Om opnieuw te bekijken en weer te beseffen dat ik hier geen kloten van begrepen heb.... en alweer met open mond zitten kijken naar zoveel fantasy, zoveel special effects, zoveel overweldigende beelden, maar nogmaals; vraag me aub niet waarover dit gaat, ik heb niet het flauwste idee.

Maar voor de verwondering van zoveel overweldigende beelden :

* * * * sterren, en dat geldt ook voor de opvolgers hoor.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

mikeh schreef:

maar kan nog steeds niet tippen aan Lotr

LOTR is gewoon de beste Triology qwa Fantasy enz...en ik weet zeker dat het heel erg moeilijk zal worden in toekomst om die films te verbreken.

mikeh

wordt ook heel moeilijk, Lotr was als boek al een klassieker. Dus het verhaal was al goed.

Aragorn schreef:

ik heb ze helaas nog niet in mijn bezit.... wat natuurlijk een regelrechte schande is als film liefhebber..... maar ik heb ze wel allemaal meerdere keren in de uitgebreidste versies bekeken. en dan komen ze nog beter tot hun recht, dan ze al deden.

DragQueen schreef:

een regelrechte schande zou ik het nou ook niet noemen hoor ze zijn namelijk vrij duur, alhoewel nu zijn ze misschien al verlaagd qua prijs. mijn broer had ze gekocht toen ze net verschenen waren. ik weet zelfs niet of je ze nog vind in de winkels. maar in ieder geval, de Extended Edition is de moeite waard alvast

Inderdaad zeg.

De special editions kosten tot en met €30 p.s. :O

avatar van serpico

serpico

In de gemiddelde dvd-winkel krijg je hem ook wel voor 80 euro. Maarja, het is dan ook de mooiste dvd-box ooit, daar mag je wel wat euro's voor neertellen .

ga alle 3 de extended versies appart kopen maar wel in die grote boxen

was 75 euro best een schappelijk prijsje

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

mikeh schreef:

ga alle 3 de extended versies appart kopen maar wel in die grote boxen

was 75 euro best een schappelijk prijsje

waar kun je die nog kopen?

ik zou ook nog graag de fellowship en the two towers

extend versions willen kopen, ik kreeg ooit de 3de cadeau

maar toen was ik nog arm, nu heb ik zakgeld

JTV-kijker schreef:

waar kun je die nog kopen?

ik zou ook nog graag de fellowship en the two towers

extend versions willen kopen, ik kreeg ooit de 3de cadeau

maar toen was ik nog arm, nu heb ik zakgeld

Free Record Shop bij mij kost ie €30 p.s ..

ik heb hem in de free record shop zien liggen voor 25 euro

vandaag toevallig gezien

Aragorn

30euro? nu is dat veel goedkoper hoor dan toen ik , alee men broer had gekocht, wees maar blij allemaal :d

Aragorn schreef:

Alsnog, het was z'n prijs wat dan ook beslist waard hé..

Prachtfilm hoor, zou elke Topcollector beslist moeten hebben. Werkelijk een fantastische film, een ware beauty.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Weet iemand het verschil tussen de UK box met de drie extended editions en de A-Film box? Ze liggen allebei bij Fame alleen is de NL uitgave 75 euro en de UK uitgave 35. Behoorlijk verschil qua prijs maar ze zien er allebei praktisch hetzelfde uit.

DragQueen

Ze zijn inderdaad wat aan de prijzige kant. maar ze zijn het meer dan waard. ik ga ze binnenkort aan de verzameling toevoegen.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zou ik maar doen ze zijn echt Geweldig!

Aragorn

het was idd zijn prijs waard , er staat heel veel interessants op de boxen en allemaal zeer uitgebreid.ze staan alledrie mooi in onze collectie.

avatar van brymj

brymj

wie is ons?

Aragorn

van mij en men broer die hier ergens ook een profiel heeft maar kweet niet meer welk

Ah, een ware fan.

Toch mooie collectie, maar helaas. Het is me toch iets te duur.

Aragorn

wacht anders nog een paar jaar dan zal de prijs wel fiks verlaagd zijn normaal.je zult je ogen opentrekken bij de docu's op de boxen

avatar van Baggerman

Baggerman

De boeken van Tolkien hadden altijd de naam onverfilmbaar te zijn en deze trilogie onderstreept dat helaas.

Jackson heeft zoveel mogelijk uit de Tolkien mythologie in de film proberen te proppen (en dan nog heel veel weggelaten!), met als gevolg een voor niet-insiders onbegrijpelijk verhaal.

Waarom niet 'The Hobbit' als prequel verfilmd? (waarin wordt beschreven hoe de ring in eerste instantie bij de Hobbits terechtkomt!)

Lord of the Rings had dan beter uitgediept kunnen worden en het verhaal zou ook voor de leek veel begrijpelijker zijn geworden....

En waarom die belachelijke romance tussen Liv Tyler en Viggo Mortensen in de film moest??? Totaal onnodig en ook niet in het boek voorkomend!

Maar om de algemene hallelujah-stemming over deze film niet helemaal te verpesten met mijn azijnstukje: er wordt wèl goed geacteerd en visueel is het allemaal prachtig.

Toch nog *** dus.

p.s. De scene waarin Galadriel even de ring krijgt van Frodoen bijna bezwijkt voor de macht van de ring is naar mijn mening wel briljant weergegeven!

Zal ik beslist doen !

avatar van anne J

anne J

Baggerman schreef:
met als gevolg een voor niet-insiders onbegrijpelijk verhaal.

Lol, ik keek de films in het begin ook zonder het boek te hebben gelezen en ik snapte alles en was er weg van. Al mijn vrienden en familie hebben de boeken ook nog nooit gelezen en snappen de films gewoon perfecto.
Intussen heb ik de boeken gelezen en ik vind dat Jackson het erg goed heeft gedaan, en goede dingen eruit heeft gepikt. Het is logisch dat je niet alles kunt verfilmen, en de films zijn al bij de extended editions 3,5-4 uur per stuk.

Baggerman schreef:

Niet in het boek, wel in de Silmarillion (of whatever, die naam kan ik nooit schrijven. Je snapt wel wat ik bedoel ) Beren & Luthlien komt trouwens wel voor in de boeken en slaat ook op Aragorn & Arwen.

avatar van Baggerman

Baggerman

anne J schreef:

Okay, ik was wat kort door de bocht, zie ook mijn berichtje bij deel 3 van deze trilogie.....

Maar Jackson heeft naar mijn mening het plot wel af en toe geweld aangedaan. Als hij de bijbel ooit nog eens verfilmd laat hij Jezus vast ook een romance met Maria Magdalena ondergaan en vergeet hij uiteindelijk de herrijzenis!

Inmiddels mijn beoordeling met een half puntje verhoogd, want het blijft een schitterend vormgegeven film en ik heb me tijdens het kijken van de film ècht niet zitten vervelen.