• 9.377.684 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.181.891)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van brymj

brymj

JohnWilliams schreef:

Merlijn & Pepijn zijn in de film géén komieken ik vind ze gewoon vervelend worden maar ja ze horen er wel een beetje bij. Nee, geef dan Gimli maar die is echt grappig! En laten we de wijze Gandalf niet vergeten!

Ja, met komiek bedoel ik ook niet dat ze supergrappig waren ofzo. deed een klein beetje afbreuk, maar niet zo veel, Gimli is wel grappig vaak maar in het boek was dat geloof ik niet, daar is alles stukken serieuzer. ook Smeagol/Gollem is wel anders dan in het boek.

avatar van kleinemuys

kleinemuys

Er is maar 1 woord om deze film te beschrijven volgens mij ; ''meesterwerk''

JohnWilliams

Ja net als Two Towers, The Return of the King is Goed maar géén Meesterwerk...

mikeh

Merry en Pippin zijn in de films ook vrienden...

ze doen toch alles samen en bij 'the two towers' als Gandalf met Pippin wegrijd uit Edoras zegt Merry toch oude herinneringen over hun 2 tegen Aragorn

ik bedoelde dat merijn en pipen geen vrienden zijn van frodo

avatar van wutang36

wutang36

Prachtig gewoon, Ik houd van dit soort films.

wutang36 schreef:

Prachtig gewoon, Ik houd van dit soort films.

Jammer dat Lord of the Rings is afgelopen...

avatar van Egyptix

Egyptix

goede triologie uiteraard, 4,5*

avatar van Heleentje

Heleentje

Goede film, ik vind dit de beste uit de reeks, in ieder geval de leukste, en Elijah Wood speelt ook erg goed. Het verhaal is ook super, maar sommige dingen vind ik wel een beetje iets weg hebben van Harry Potter eerlijk gezegd. Maar wel super gedaan alles hoor!

mikeh

denk dan eerder dat harry potter meer iets weg heeft van lord of the rings omdat die eerder is geschreven

JohnWilliams

Het zijn beide magische werelden.........jammer dat Ian Mc. Kellen niet de overleden Richard Harris (Perkamentus) kon vervangen hij had namelijk al door deze film vele ervaringen met machtige tovenaars.

avatar van anne J

anne J

JohnWilliams schreef:

Ja.. heb ik ook aan gedacht. Hij was denk ik beter dan de Dumbledore die ze nu hebben.

JohnWilliams

Michael Gambon is géén Perkamentus, daar heeft hij een TE duistere blik voor. De ogen........daar ligt het ook aan. Hij knijpt altijd zo met die ogen......Harris was gewoon de allerbeste en niemand kan beter zijn dan hem!

mikeh schreef:

er zitten toch wel grote verschillen in hoor, er is magie maar de tovenaars van Harry Potter leven meer in een begin 19de eeuwse stijl in de modernere dreuzelwereld terwijl bij LOTR Rohan meer het 1ste deel van de middeleeuwen voorstelt en Gondor het 2de deel van de middeleeuwen

mikeh schreef:

ik reageerde op het stukje van heleentje dat lord of the rings niet iets weg kan hebben van Harry potter maar eerder dat harry potter iets wegheeft van Lotr, omdat het anderom niet kan. Vind het zowiezo al knap dat je een link kan vinden tussen Harry Potter en Lotr

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind deze toch het minste van de serie, te weinig gevecht voor mij . Maar deze film zal vast hoger staan dan The Two Towers vanwege z'n geweldige dialogen en verhaal. Vind ik ook, maar toch heeft Two Towers meer indruk op mij gemaakt mede dankzij het grote gevecht tussen Man & Elf en de Uruk-Hai's .

avatar van Phreaky-

Phreaky-

Wat een prachtige film is dit! Het verhaal wordt schitterend uiteengezet. En er wordt zeer goed geacteerd.

Minotaures schreef:

dat je heel even in de openingsscene Gil-Galad kunt
zien met z'n speer.
zo zie je maar, je kan een film 10 keer zien, je kunt
telkens nieuwe dingen ontdekken

Hoe weet je dat het Gil Galad was die jij zag en niet een andere elf?

mikeh

Gil-galad is een opvallend personage,

hij is een hoge koning en gaat ook zo gekleed.

Heb hem trouwens ook gezien

avatar van MarkFish

MarkFish

Peter Jackson weet volgens mij helemaal niet hoe Gil Galad er uit zou moeten zien.

En hij was toen toch niet de enige elfenkoning op Midden Aarde? Ik bedoel: het is niet een lang shot, dus hoe weet je dan zo zeker dat het Gil Galad is, want zijn naam wordt niet genoemd...

mikeh

weet niet zeker dat het Gil-Galad is maar de kans is wel groot, hij was de belangrijkste elfenkoning in die tijd. Tevens is hij voor zover ik me kan herinneren ook de enige oude elfenkoning die wordt genoemd in de LOTR serie.

• 2017 stemmen

geef Gil alad eens in in google en bekijk dan de openings scène nog eens van de fellowship, dan zie je de grote gelijkenis

anders moet je eens wikipedia proberen, gwn Gil Galad ingeven

heb ik ook gedaan;)

je ziet hem op google een aantal keren

• 2017 stemmen

Hoe heet die acteur eigenlijk die Saruman speelt?

ik vind dat die een echt vette stem heeft

ik geloof dat ik heb ook in de mislukte remake van 'charlie en the chocklat factory' had gezien als tandarts....

kan dat??

avatar van serpico

serpico

JTV-kijker schreef:

Hoe heet die acteur eigenlijk die Saruman speelt?

ik vind dat die een echt vette stem heeft

kan dat??

Dat is Christopher Lee, en die speelt inderdaad ook in de (helemaal niet mislukte!) remake van Charlie and the Chocolate Factory.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Goede film! Hij deed me op sommige momenten een beetje aan Harry Potter denken (eigenlijk alle drie de delen van Lord of the rings) je moet wel een beetje fantasie hebben (nou ja bij Harry Potter eigenlijk ook) ***

mikeh

welke momenten vond jij op harry potter lijken dan?

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

echt hele coole film! Leuke actie, met al die zwaarden bogen en bijlen. Als je het plot leest lijkt het een beetje op een kinderachtig sprookje. Maar als je de film hebt gezien is het dat totaal niet. Hij was zelfs een beetje eng. Vooral toen ik hem voor de eerste keer keek. Ook was een voordeel dat de film lang duurde maar toch geen een keer verveelde, alhoewel het verhaal traag van start kwam.

4 sterren voor deze middeleeuwse prachtfilm.

mikeh schreef:

welke momenten vond jij op harry potter lijken dan?

ik denk dat hij gewoon bedoelde dat je van fantasy moet houden om van HP en LOTR te kunne genieten

serpico schreef:

ok bedankt, ach ja ieder zijn mening over een film

maar ik vond dat er maar weinig actie in die film zat