• 9.376.903 stemmen

C'era una Volta il West (1968)

Western | 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Genre: Western

Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (Italiaanse gerestaureerde versie) / 145 minuten (bioscoopversie, VS)

Alternatieve titels: Once upon a Time in the West / Er Was Eens in het Verre Westen / Het Gebeurde in het Westen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Spaans

Releasedatum: 3 november 2016

Plot C'era una Volta il West

"There were three men in her life. One to take her… one to love her —and one to kill her."

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood.

T.O.

Verdomme, vergeten dat ie op tv kwam, op BBC2 nog wel zonder reclames.

Nou ja, heb in plaats ervan 12 Angry Men gezien dus de schade valt nog mee

avatar van BoordAppel

BoordAppel

T.O. schreef:

Verdomme, vergeten dat ie op tv kwam, op BBC2 nog wel zonder reclames.

Nou ja, heb in plaats ervan 12 Angry Men gezien dus de schade valt nog mee

Volgens de gids en Teletekst komt deze film om 23:00 uur. En volgens wat er boven het plaatje staat ook maar volgens de films op tv komt ie om 14:45 . Je liet me schrikken, ik wil deze film namelijk ook graag zien.

T.O.

Ah gelukkig. Bedankt voor het melden

Hobbes

Hoe heb ik dat in godesnaam fout kunnen doen

geen idee hoe dat is gekomen. zal het meteen veranderen, kan ik meteen zien hoe 't nieuwe systeem werkt

edit: het ligt niet aan mij...als ik de tijd wil bewerken staat ie wel op 23:00

zal het aan Jordy doorgeven.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik zeg 't toch maar weer......absoluut een meesterwerk.

Bizar feitje. Al Mulock. die één van de drie gunmen speelde in de openingsscene van de film (de blonde), pleegde zelfmoord op de set.

Het viel me gisteren idd voor het eerst op dat je zijn gezicht niet meer ziet vanaf het moment dat Bronson in beeld komt. Vanaf dat moment zal dan wel een 'double' zijn gebruikt.

• 2081 stemmen

Het verbaast me toch eigenlijk wel dat ik deze film jarenlang onderwaardeerde. Als je deze film voor de eerste keer kijkt, dan is hij op sommige punten ontzettend traag. Ik heb hem gisteravond gezien op BBCII (zonder reklame en logo) voor de 5e keer, en toen is me opgevallen dat de traagheid me helemaal niet stoorde. Natuurlijk is ook de muziek van deze film ontzettend mooi. 4.5 sterren
Wat ik niet begrijp is dat Frank beschermd word door Mr. Harmonica in dat stadje. Is dat nou zo, omdat Harmonica persoonlijk wou afrekenen met Frank?

avatar van neo

neo

Klopt u-96.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Toch een beetje teleurgesteld door deze film, hij was voor mij toch iets te langzaam (behalve de openingsscene die vond ik zo wel mooi). Maar er zitten een paar erg mooie scenes in en als ik m nog vaker zie (graag met ondertiteling en in een normaal beeldformaat uitgezonden) dan kan ie best wel eens kans hebben op een hoger punt. Voor nu 3,5*. En wat een mijlpaal in mijn o zo prille leventje, 1000ste stem .

• 2081 stemmen

Wat deze film echt tot een toppunt maakt is toch wel die mooie muziek van Ennio Morricone. Ik heb sinds twee weken de sountrackCD en ik heb hem al zo'n 16 keer geluisterd. Natuurlijk is dit een topwestern, maar toch vind ik Il Buono, Il Brutto, Il Cattivo net een ietsie pietsie beter, maar veel verschil zit er niet in.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Op muziekgebied vind ik persoonlijk once upon a time in the west beter dan the good,the bad and the ugly. Die harmonicamelodie spreekt me nog nog steeds aan. Meesterlijke muziek,geniaal in zijn eenvoud.

sn@ke schreef:

Mee eens. The good, the bad and the Ugly heeft tevens ook zeer mooie muziek.

Maar het mooie thema van C'era is natuurlijk een prachtig meesterwerk van Ennio Morricone.

T.O.

Ik zie net dat de film mede is geschreven door Dario Argento en Bernardo Bertolucci....interessant.

Verder heb ik weinig toe te voegen; prachtig verhaal, subliem gefilmd en gewedige dramatische muziek. 4,5 *

Hobbes

Zojuist de DVD aangeschaft en het is niet te geloven hoe ze dat beeld zo scherp en mooi hebben gekregen.

Het is echt een geweldige dvd en ik ben enorm blij dat ze de tijd hebben genomen om er een fatsoenlijke versie van te maken (en niet zoals bijv. Apocalypse Now of Blade Runner waar alleen maar budget versies van zijn.

Koopt um! Koopt um allen!

Nick Kang

Ik ga de dvd van Once... ook kopen. Alleen waar kan ik hem het best kopen en hoe duur is de dvd ongeveer?

Hobbes

Hij is 15 pond bij play.com dat is echter de 1 disc versie (wel met dezelfde extra's)

bij van leest istie 25 euro, FRS 30 en bij de makro de komende weken 17.85 (heb ik um gehaald)

de laatste 3 zijn allemaal 2DVD versies.

wat ie bij de mediamarkt kost weet ik niet.

Nick Kang

Ik heb geen credit card en geen kaartje om in de Makro te kopen. Dus ik moet het weer op de dure manier doen.

avatar van yerdaddy

yerdaddy

Bij de Blokker was ie volgens mij 20 euro voor de 2 DVD versie.

Thanks

avatar van EmDee

EmDee

Lees anders ff dit topic!

Nick Kang

Cool, maar het komt er dus op neer dat het overal bijna dezelfde prijs is. Ik ga niet voor die paar eurootjes stad en land af om die DVD zo goedkoop mogelijk te krijgen. Maar thanks anyway, Emdee.

avatar van dttom

dttom

Morgen bij Mediamarkt Zwolle vanwege koopzondag is de dvd 14,99 . Wat een geluk dat ik weer een weekendje in zwolle ben.

avatar van EmDee

EmDee

dttom schreef:

Morgen bij Mediamarkt Zwolle vanwege koopzondag is de dvd 14,99 .

Waarom lees ik dit bericht pas zondagmiddag om half 5 ?

avatar van Quido

Quido

Hier bij de MM in Heerlen kost hij normaal (doordeweeks) ook maar 17.99. Dus dat scheelt niet zoveel. Ik neem aan dat in Zwolle die dvd niet veel duurder zal zijn.

avatar van dttom

dttom

klopt quido maar ik heb hem mooi voor 14,99 . moehahahahaha

avatar van jay73

jay73

Het is een prachtige dvd. Ziet er chic uit. Een must voor iedere filmliefhebber.

avatar van Bandit

Bandit

Het is inderdaad een prachtige DVD, met zeer goed beeld en geluid.... alleen de extra's vielen me een beetje tegen, maar dit maakt de pret niet minder hoor.....

avatar van gotti

Ik heb hem sinds vandaag ook in bezit. Deze week denk ik nog geen tijd om te kijken, maar gelukkig heb ik volgende week vakantie...

avatar van Zavo

Zavo

Ik heb deze net gehuurd. Deze film is toch gewoon in het Engels? Er staan 5 audiotracks op de dvd, maar geen Italiaanse, dus ik snap niet waarom de originele titel in het Italiaans is en de taal ook volgens imdb. Weet iemand hier meer over?

Hobbes

Die italiaanse track had ik ook verwacht te vinden op de DVD

nu weet ik 't niet zeker...maar volgens mij is de hele film zonder (stem) geluid opgenomen en is alles nagesynchroniseerd.