• 9.379.473 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 15 januari 2009

Plot Seven Pounds

"Seven names. Seven strangers. One secret."

Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nou.... sinds vandaag aangemeld op deze site. Want ik lees tevaak meningen terwijl ik er zelf uiteraard ook 1 heb Dus bij deze mijn eerst:

Heb deze film gisteren gezien. Vond het een erg goede film. Het is misschien iets wat voorspelbaar maar ondanks dat blijft het verhaal mij fascineren!

Een dikke 4 namens mij!

avatar van geeedeee

geeedeee

Lielalee schreef:

Ja het zijn wel zeven mensen:

Ben Thomas, de échte, zijn broer (long)
Ezra Turner, blinde pianist (ogen)
Emily Posa, hartpatiente (hart)

en verder nog
Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia & Nicholas Adams

Ik weet niet meer wat bij wie hoort, maar ze kregen zijn huis, zijn beenmerg, zijn lever en... nog iets maar ik weet niet meer wat

Wat ik niet begreep in de film was het feit dat hij van Holly een naam had gekregen van een vrouw en twee kinderen die mishandeld werden door haar vriend. Ben ging daar naar toe.....en voor de rest ben ik even kwijt wat het nut van dit bezoek was....kan iemand mij dat vertellen....

Voor de rest een goede film met weer een goede Will Smith

avatar van Betamax

Betamax

Ik vond dit gewoon een deel uit de bouquetreeks.

En die Will Smith met zijn guppen kop vind ik al helemaal niet geloofwaardig in zo'n rol.

Vond het dus niet veel.

Heb hem afgekeken dus dat is wel 2* waard.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Opzich een mooie film.

Maar het verhaal was hier en daar totaal ongeloofwaardig.. waardoor het me niet écht wist te pakken.

Als ik het vergelijk met een dramatische topper als 21 grams (waarin ook een man kapot gaat aan schuld en een andere man een harttransplantatie ondergaat. Dezelfde thema's dood, liefde en schuld.) vind ik dat verhaal veel en veel sterker.

Ik heb me niet verveeld tijdens het kijken. Sommige stukjes waren zeker mooi.. maar ik was er niet stil van aan het einde. En ik vind het prachtig als een dramafilm dat wel met je doet.

avatar van glaedr

glaedr

Verrassende ontknoping wat normaal droevig zou zijn, maar toch komt alles tot z,n recht wat er in het verhaal voorwam dus dan is er helemaal geen droevigheid nodig...

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Begin is een raar verhaal en snap je niet zo goed wat hij met deze mensen van plan is. maar als je beelde ziet van uit het verleden snap je het direct! Het einde is echt onverwacht, Wist pas dat hij "dit" ging doen 5min ervoor! einde is wel zeeeer triestig!!

avatar van AMD

AMD

Tijdje geleden gezien, Geweldige film vond ik. Heb een beetje zwak voor will smith. Maar vind het acteer werk geweldig. Het verhaal bouwt zich zodanig op dat je er niks van snapt. Maar de plot maakt dat in mijn ogen zeker goed

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Betamax schreef:

Ik vond dit gewoon een deel uit de bouquetreeks.

Vond het dus niet veel.

Heb hem afgekeken dus dat is wel 2* waard.

LOL! guppenkop, mooie benaming

Deze film was mij een beetje te sentimenteel, en Will Smith die sentimenteel probeert te zijn vind ik ronduit walgelijk en zoals je al mooi aangeeft ook heel ongeloofwaardig.

Het is een acteur van lik-me-vestje, en zijn muziek is ook al niet te pruimen. Het is mij dan ook een raadsel waarom deze man toch behoorlijk wat bekende films op z'n naam heeft staan.

Zijn enige optreden wat nog enigzins te pruimen was was in Bad Boys (Het eerste deel) en daar was ik ook al niet kapot van.

Sorry maar Will Smith is gewoon niet mijn soort acteur.

En onbewust neem ik dat dan ook mee in mijn beoordeling over deze film, wat ook totaal niet mijn smaak is (heb hem gekeken op "aanraden" van en collega).

Een krappe 2*.

avatar van Le Bon

Le Bon

zwaar goeie film

avatar van guuzer

guuzer

will smith speelt zn rol echt ongelofelijk vet. mooi verhaal, onvoorspelbaar einde, aanrader

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Hier en daar wat saai maar wat een einde. Er kwamen toch wel wat traantjes aan tepas. Will Smith maakte voor mij wel de film, niemand had het beter kunnen doen.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Ooit eens begonnen met kijken, maar de DVD haperde al in de eerste minuten. Nu nogmaals bekeken, en ik kon alleen maar janken. Wauw, wat een herkenning. Geeft me geld of de positie, en ik ben net zo. Op het moment van dit tikken is driekwart van de film gepasseerd. Films die me raken geven me altijd wel een jank-moment. Soms een druppel, soms een doekje nodig. Maar gedurende deze “Seven Pounds” was ik continu emotioneel. Natuurlijk een Hollywood-productie, meesters in het valse sentiment. Maar nu even niet. Ik probeer een film te vinden die ik hoger waardeer. “La Finesta di Fronte” is heel erg hoog. “Das Leben der Anderen”, Il ladro di bambini”, “City of no limits” ook nabij de tien. Allen Europees materiaal. Maar deze film……alles klopt. De casting, de muziek, het licht, de sfeer, het tempo, de ogenblikken…….alles niet te verbeteren. Het hoogste cijfer op deze Moviemeter is een vijf. Als het kon, dan gaat deze “Seven Pounds” daarover heen. En…..”What’s in a name”

avatar van Niveath

Niveath

Duurde me allemaal een beetje te lang en het verhaal raakte me ook nergens. Het is allemaal wel degelijk geacteerd en gefilmd maar nergens verrassend, integendeel zelfs, je krijgt namelijk een hoop clichés voorgeschoteld.

Niet echt mijn film. 2.5*

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Misschien als je wat ouder bent en mensen uit je omgeving verloren hebt en/of depressief geweest bent ( hoop dit absoluut niet voor je hoor) dat dit mooie verhaal je wel kan raken.

avatar van The Fist

The Fist

Redelijke film...misschien ietswat te zoetjes **

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Meesterwerk

Met deze rol laat will smith nogmaals zien dat hij een geweldige acteur is en dat dit soort rollen voor hem gemaakt zijn, samen met z'n rol in pursuit of happyness is dit gewoon zijn beste rol.

Het verhaal is er 1 die je raakt, het grijpt je al vanaf de eerste minuut en word steeds beter en aangrijpender.

Het einde slaat echt in als een bom, de gehele film kijk je al met een brok in je keel en dat einde versterkt dat gevoel nog meer, het is prachtig maar ontroerend tegelijk.

Heel mooi om te zien hoe iemand die z'n leven na een ongeluk al heeft opgegeven toch nog wat goeds wilt doen voor een paar levens die het nodig hebben.

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Een aantal personen zegt in het begin al het einde te kunnen raden. Ik vond het begin echter dusdanig mysterieus en soms vaag, dat het wat mij betreft alle kanten op kon gaan.

Ik denk dat het al scheelt met welke voor-informatie je de film in gaat:
De cover zegt dat hij krachten heeft om levens te veranderen. En dat hij een geheim bij zich draagt.
Direct bij de start van de film wordt verwezen naar geloof en dat hij in 7 seconden zijn wereld heeft verwoest.

Gelukkig had ik de beschrijving hier op MovieMeter niet gelezen, want dan had ik inderdaad het einde al geraden. Duidelijk "to much info". Want dan had je voor het zien van de film al de link kunnen leggen tussen Emily, haar kwaal en 7 pond.

Omdat pas na een uur bekend wordt dat Emily een hartkwaal heeft, is het eerste uur vrij langdradig, maar ook mysterieus en misschien ook wel wat saai omdat er maar weinig hints worden weg gegeven.
Want hoe komt Ben nu achter de info over de verschillende personen? Dat lijkt inderdaad op mysterieuze krachten te duiden. Iets wat ook niet duidelijk gemaakt wordt hoe hij hier nu achter komt.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Oprah vertelde in haar show dat 7 seconden in de film je voor altijd zullen veranderen. Iemand die kan zeggen wat dat dan precies is? (wil de film namelijk niet zien, maar wel nieuwsgierig naar wat HET nu precies is).

Mr. Chiel schreef:

Ik denk dat ze het moment bedoelt waarop Ben Thomas zelfmoord pleegt en het machientje van zijn vriendin piept omdat er eindelijk een donor voor haar gevonden is.

avatar van willemse81

willemse81

Goeie film, maar het verhaal hield niet genoeg vast voor een hogere score. Sommige stukken vond ik net iets te lang duren, waardoor ik moeite had mijn aandacht vast te houden. Smith acteert zoals ik van hem gewend ben: goed en gepassioneerd. Verder een prima cast en het einde heeft me wel ontroert. 3,5*

avatar van Evaaa

Evaaa

Heb van de week deze film bekeken,en vond het eerlijk gezegd niet zo heel veel.Al moet ik zeggen dat ik geen grote fan ben van Will Smith,vond ik The Pursuit of Happyness wel heel goed,die is blijven hangen,en ben ik Seven pounds gaan kijken.

Trage film,boeit niet heel erg tot op ongeveer 3/4 van de film waarbij alle puzzelstukjes op zn plaats vallen...

Daarom mn 2,5 ster!

avatar van Arabyus

Arabyus

kimberlyVD schreef:

Maar om het echt te begrijpen zul je toch de film moeten zien.

Dan nog zou ik niet weten was het zou moeten zijn hr. Heb de film wel gezien namelijk.

Arabyus schreef:

Tja, dat zal niet voor iedereen gelden dan hé... wat logisch is uiteraard.

Wauw. Ben eigenlijk niet zo van het drama genre, kijk normaal meer thriller, actie en sci-fi en zodoende Will Smith gevolgd naar deze film om te proberen.

Hoewel die in het begin wat traag op gang komt, is de film uiteindelijk elke seconde dik waard geweest. Gewoonweg meesterlijk!!

avatar van Miss A

Miss A

Dit vond ik echt een hele mooie film!

In het begin denk je wel van huh waar gaat het over, maar naarmate het verhaal vordert valt het allemaal op zijn plek..

Kreeg echt kippenvel op bepaalde momenten..

Vond het geen voorspelbare film en zeer zeker een aanrader!

4 Stars =)

avatar van Miss A

Miss A

geeedeee schreef:

Voor de rest een goede film met weer een goede Will Smith

Diegene kreeg het huis van hem..zodat ze daar konden wonen en niet meer mishandeld zouden worden door die vriend..

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

kimberlyVD schreef:

Maar om het echt te begrijpen zul je toch de film moeten zien.

Hij piept niet zelf z'n vriendin op. Dat gebeurd uiteraard door het ziekenhuis. Daarnaast verwijzen de 7 Pounds natuurlijk niet naar 7 seconde film. Hoewel Oprah inderdaad wel de zelfmoordactie zal bedoelen, die wel langer dan 7 seconde duren.

PSV_Supporter schreef:

Euhm, ik heb toch niet gezegd dat hij zelf zijn vriendin oppiept? En die scene duurt waarschijnlijk wel langer dan 7 seconden, ja, maar Oprah zal gewoon ergens een verwijzing naar de film willen maken veronderstel ik...

avatar van powerman

powerman

Melodrama begint sterk, maar wie een beetje goed oplet ontdekt al vrij snel hoe de vork in de steel zit. Dat regisseur Gabrielle Muccino daarna nog veel te lang het zogenaamde 'mysterie' probeert geheim te houden, maakt het moeilijk om sympathie te krijgen voor de hoofdfiguur, zeker als die gespeeld wordt door de nimmer subtiel acterende Smith. Dawson weet wél de gevoelige snaar te raken, maar de vele romantische scènes + aanzwellende violen beginnen uiteindelijk toch wat te vervelen. De slotscène is echter prachtig. En laat dat nou net die ene scène zijn waarin Smith níet te zien is.

avatar van _Casper_

_Casper_

wat een mooie film, dikke 3.5 tot 4 sterren!