• 9.378.534 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 15 januari 2009

Plot Seven Pounds

"Seven names. Seven strangers. One secret."

Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

avatar van funkdoc

funkdoc

Ben de Hoog schreef:

Ooit eens begonnen met kijken, maar de DVD haperde al in de eerste minuten. Nu nogmaals bekeken, en ik kon alleen maar janken. Wauw, wat een herkenning. Geeft me geld of de positie, en ik ben net zo. Op het moment van dit tikken is driekwart van de film gepasseerd. Films die me raken geven me altijd wel een jank-moment. Soms een druppel, soms een doekje nodig. Maar gedurende deze “Seven Pounds” was ik continu emotioneel. Natuurlijk een Hollywood-productie, meesters in het valse sentiment. Maar nu even niet. Ik probeer een film te vinden die ik hoger waardeer. “La Finesta di Fronte” is heel erg hoog. “Das Leben der Anderen”, Il ladro di bambini”, “City of no limits” ook nabij de tien. Allen Europees materiaal. Maar deze film……alles klopt. De casting, de muziek, het licht, de sfeer, het tempo, de ogenblikken…….alles niet te verbeteren. Het hoogste cijfer op deze Moviemeter is een vijf. Als het kon, dan gaat deze “Seven Pounds” daarover heen. En…..”What’s in a name”

Daar sluit ik mij volledig bij aan. Hollywood of niet. Deze kijkt anders weg. Het sentiment is niet geforceerd. Dit is écht, en gaan bijgevolg oprecht en diep door je hart. Een emotiefilm voor elke mens, zelfs voor de meest nuchtere ziel. Zelden zo geëmotioneerd geweest tijdens een film.

avatar van Zizzo

Zizzo

briliant van begin tot einde. geen opmerkingen, gewoon zien.

Wat een topfilm is dit!

Echt een super verhaal dat je zeker zal ontroeren.

Will Smith is me toch wel een geweldige acteur seg!!!

avatar van schaper

schaper

Aardig verhaal. Smith die voor sinterklaas speelt met z'n organen. De toon in de film was goed, en bleef gissen hoe het zal aflopen.
4 sterren, bleef boeien.

avatar van director88

director88

Vandaag gezien,

Ik moet zeggen echt een mooi verhaal, erg origineel en ontroerend.

Alleen zag ik het einde wel een beetje aankomen, daarom raad ik mensen ook aan ga niks over deze film lezen (dat was mijn fout). Ga hem gewoon kijken want hij is goed.

Ik zeg 4 * gewoon omdat hij echt goed is. (origineel en erg ontroerend)

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Niveath schreef:

Duurde me allemaal een beetje te lang en het verhaal raakte me ook nergens. Het is allemaal wel degelijk geacteerd en gefilmd maar nergens verrassend, integendeel zelfs, je krijgt namelijk een hoop clichés voorgeschoteld.

Niet echt mijn film. 2.5*

Je komt met een bewering over "clichés," leg eens uit wat er allemaal cliché is in deze film dan aub.

Ik vond het een film waar je gewoon even stil van bent, het einde vind ik prachtig, en dan hoeft het niet eens verrassend te zijn. Uiteindelijk is het einde toch mooi, en dat kan ook als het sentimenteel is. Will Smith vind ik juist een van de weinige acteurs die dan ook daadwerkelijk oprecht en kwetsbaar overkomt qua emoties, dat heb ik bij anderen wel eens anders gezien.

avatar van icewalk

icewalk

super film ! mooi verhaal, goed ge-acteerd en niet voorspelbaar

avatar van El-royo

El-royo

Schitterende film! Het verhaal sleept je de hele film mee en het einde is echt ontroerend. Op sommige momenten niet voor 100% duidelijk hoe de vork nu precies in de steel zit, maar als je er onder de film ( en achteraf ) over gaat nadenken valt alles mooi op zijn plekje. Goed hoor! 4,5*

avatar van FCTstefan

FCTstefan

Super film, echt zo'n een die mij heel lang bij zal blijven.... Ontroerend, origineel en bijzonder. Toch anders dan andere films... Will Smith is echt een top acteur.

avatar van CarverS

CarverS

Film waarin uitstekend geacteerd wordt. Het verhaal is wel erg ver gezocht en verre van realistisch maar is goed uitgewerkt. Prima vermaak voor een avondje.

avatar van zidane01

zidane01

Het is gewoon een hele goede film. Will Smith is gwn een super acteur! Ik vond hem alleen íets te langdradig..

avatar van kelama3

kelama3

Deze film heb ik vandaag gekocht en hem gelijk vanmiddag voor de tweede keer bekeken.

Wat een prachtfilm is het toch!

Ik vond hem zelfs de tweede keer nog mooier dan de eerste keer.

Opbouw, verhaallijn, en einde zijn gewoon geweldig!

Eigenlijk jammer dat Will Smith vooral bekend is om de mega-knallers , hij kan in deze film juist zo goed laten zien dat hij zeker ook drama-rollen aankan en niet alleen maar de leukerd uithangt.

4 dik verdiende sterren en zekere en aanrader!

avatar van Stinio

Stinio

Zowel het verhaal als de acteerprestaties krijgen van mij een dikke 4,5/5.

Ondanks dat ik op het einde van de film met redelijk wat vragen zat, begon het, na wat nadenken, allemaal duidelijk te worden. En dan pas drong de genialiteit van het verhaal pas echt door. Gewoon super!

Over de acteerprestaties ook geen slecht woord. Vooral Will Smith maar zeker ook Woody Harrelson vertolken hun rol subliem.

Het enige minpunt is dat, naar mijn mening, het verhaal in het midden van de film een beetje stil valt. Op dat moment werd het een beetje langdradig en dit haalt de totaalscore een beetje naar beneden.

Verhaal: 4,5/5

Acteerprestaties: 4,5/5

Boeiendheid: 3,5/5

Conclusie: 4/5

Een aanrader dus!

avatar van Rutte

Rutte

Mooie film, die bij mij alleen in het begin nogal verwarrend overkwam.

Het duurde bij mij ongeveer een drie kwartier voor dat ik pas een beetje in het verhaal kwam, in 't begin kon ik er namelijk niet echt een touw aan vast knopen.

Na die drie kwartier word je als het ware meegetrokken in 't verhaal, en via een paar flashbacks wordt langzaam duidelijk wat er zich in 't leven van de hoofdpersoon heeft afgespeeld, en wat hij nog van plan is te doen.

Smith zet z'n rol dan ook meer dan overtuigend neer.

Jammer van het ietwat wazige eerste stuk, maar toch een welverdiende 3,5 *

avatar van noknoke

noknoke

Een zeer emotioneel verhaal,en goed geacteerd.

avatar van Yesterday

Yesterday

Beste een mooie film. Het begon erg langzaam en bleef de rest van de film ook langzaam, maar wel de moeite waar af te kijken.

Ik ga deze film niet voor de tweede keer zien, want net als bij een puzzelspel: als je een keer de puzzels goed hebt gelegd, is de tweede keer niks aan.

Ik begrijp alleen niet waarom er een ontluikende liefde ontstaat terwijl hij deze acties onderneemt om uiteindelijk zelfmoord te plegen omdat door zijn schuld zijn vrouw is overleden?

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Yesterday schreef:

Liefde overkomt je en zo was dit bij hen ook het geval. Hij deed aardig tegen d'r, wat natuurlijk indruk op haar maakte. Hij zocht iemand aan wie hij zijn hart kon geven (letterlijk) dit werd uiteindelijk ook figuurlijk, want zij blijken als een blok voor elkaar te vallen. Niet moeilijk toch?

avatar van Feben

Feben

Tja, Will Smith he. Ik kan er niks anders van maken dan dat ik hem een geweldige acteur vindt. Na persuit of hapyness te hebben gezien keek ik er naar uit, en het stelde niet teleur. Acteerwerk top, en hoewel het einde niet eens zo onverwachts had moeten zijn, verwachtte ik het niet. Verder erg goed mee te leven met de film, en ook de soundtrack was ook niet slecht. Een 5*

avatar van parel123

parel123

Zeer goeie film met heftig verhaal. Inderdaad van begin tot eind aantrekkelijk.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Dat Will Smith inmiddels zijn 'prince of bell-air" imdage goed heeft afgeschud is bekend, maar in deze film was hij briljant. Verhaal zit goed in elkaar, onduidelijke zaken passen een uur later erg goed in elkaar.

Topfilm voor mij.

avatar van Leursio

Leursio

Als ik terug denk aan het jolige kereltje uit "the prince of bell air" sta ik toch wel te kijken hoe veel Smith gegroeid is. Steengoede film die precies de juiste snaren raakt. 1 van de beste films sinds lange tijd.

avatar van joostus

joostus

Dit is de 2e keer dat ik deze film gezien heb. En ik heb mijn beoordeling van 4 omhoogt naar 5.. Want wat vind ik dit een uitstekende film zeg. Ook terwijl ik hem al ken en weet wat er gaat gebeuren blijft het me echt raken.

Alles klopt, de muziek is perfect, het acteren is meesterlijk door de beste acteur ter wereld in mijn ogen: 'Will Smith'. Hij kan alles, prince of bell air is hIj perfect, dus dat kan hij uitstekend. Maar in deze film acteerd hij het ook zooo GOED.. dus dit kan hij ook.. Ook heel goed acteer werk van de andere personages. Maar verder inderdaad het tempo is perfect..enzovoort enzovoort enzovoort. Ik heb er gewoon niet de woorden voor.

Al is het een rustige film, je blijft de hele film geintresseerd. Deze film heeft me echt geraakt. Natuurlijk een UNIEK onderwerp. Geniaal bedacht en GENIAAL overgebracht. Bij deze film kan ik best toegeven dat ik er emotioneel van werd. En dan doet een regiseur heel goed werk, dan is het echt een TOP film.

Het enige wat ik een beetje jammer vind is dat de kijker in het begin van de film ziet dat hij een archief bij zich heeft van '7 doden bij een ongeluk'. Mede door dat en ook door andere kleinde dingetjes zag je wel een beetje aankomen wat er gaat gebeuren. Ik denk dat het nog mooier was geweest en een nog betere film was geweest als je de hele film zoiets had van 'waar gaat dit over???'.. en dat je dan aan het eind zoiets heb van: :O:O:O:O!! woooww is dat het.....

Dit was de reden dat ik eerst een 4 als stem had. Maar na het zien van een 2e keer besef ik dat dit eigenlijk maar heel klein beetje meeteld omdat het zo'n ontezettend uitstekende film is als je iets zo goed en mooi overbrengt. En daarom kan ik ook met dit min puntje naar mijn meningvan hierboven, nog steeds niet anders geven dan 5 sterren. Omdat de rest van de film het zo goed en overstromend compenseerd.

GEWOON KIJKEN ALS JE NIET GEZIEN HEB!!!!!!!

avatar van joostus

joostus

En wat een ondergewaardeerde film is dit.. Echt heel jammer. Deze film hoort veel bekender te zijn en dus veel meer kijkers getrokken te hebben. En standaard boven de 4 sterren moeten staan

Héél goed, echt een aanrader.

daslekker

mooie film, maar ik vond The Machinist met Christian Bale beter en dieper...

Bale ziet er echt afgepeigerd uit en will smith mist ook een paar pondjes, maar kijkt gewoon de hele tijd of hij in de gevangenis een zeepje heeft laten vallen..

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

daslekker schreef:

mooie film, maar ik vond The Machinist met Christian Bale beter en dieper...

Wat heeft deze film met the machinist te maken?

kimberlyVD schreef:

Wat heeft deze film met the machinist te maken?

he,he ik zou zeggen..ga em kijken dan weet je het...

spoiler,spoiler,spoiler...i rest my case

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

daslekker schreef:

he,he ik zou zeggen..ga em kijken dan weet je het...

spoiler,spoiler,spoiler...i rest my case

Uhm, ik heb the machinist al gezien, wees gerust.
Maar de link met deze, seven pounds, zie ik écht niet hoor.
Totaal andere sfeer, totaal ander verhaal, etc...
Of bedoel je misschien het feit dat beide mannen een tragisch iets hebben meegemaakt?
Als je dat bedoelt dan ga je het echt wel héél ver zoeken met je gelijkenissen hoor.

ok dan,

schuld door een auto-ongeval is voor beide films het hoofdthema..

ws koopt het af met zijn lichaam, cb door te bekennen, maar bij the machinist kijk je echt mee in het hoofd van de hoofdpersoon en zit er een mooie twist in..bij seven pounds is het simpeler en denk je gewoon waar heeft hij last van? en op het eind denk je: oh ja dat was het dus en ook kijkt ws ineens af en toe of hij vis ruikt..

bij cb gaat het dieper, niet alleen omdat je hem gewoon ziet lijden, maar hij straft ook onbewust zichzelf (door slaaponthouding) en houdt zichzelf voor de gek en ziet ook letterlijk zijn kwade geweten..

bij the machinist zit er ook nog een soort van moraal in het verhaal..nml eerlijkheid, of de waarheid is toch altijd nog beter dan de leugen ook al lijkt het soms de problemen eerst op te lossen..

maar van mij mag je seven pounds mooier vinden hoor..

avatar van vantagev82

vantagev82

Een absolute must see! Wat een topper