Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
George Ristuccia
Larry
Susan
Hankieh
Ik zag het gisteren ook langs vliegen op het internet, was begonnen maar al vrij snel afgekapt want was vergeten dat ik verslag moest inleveren vandaag.
Quentin
Hoef de trailer niet te zien om te weten dat dit een zeikfilm is, Smith's naam zegt voldoende.
Mar10e
Ik ben er 2 x aan begonnen (2e keer was herkansing).
Ik kom niet verder dan de eerste 30 minuten. De film pakt me niet, boeit me niet.
Smith is enorm aan het 'over acteren' (wat hij in mijn ogen sinds 'Independence Day' steeds meer is gaan doen) wat me op de zenuwen werkt.
Het verhaal zelf kan me ook niet pakken, het is mij te saai. Smith, het "knip en plakwerk", het camerawerk e.d. doen hun best er iets van te maken, maar de basis is en blijft een verhaallijn die mij niet kan boeien.
Is natuurlijk heel persoonlijk, maar als ik na een half uur kijken nóg zit te wachten tot een film me iets doet wordt het 99 van de 100 keer niks
Laat hem nog wel even op de HD staan, verwacht de komende tijd veel (slechte) kerstfilms dus wie weet gaan we het dan nog een keer proberen. Maar voor nu: no thanks, er zijn nog genoeg betere films
Mar10e
Een vriendin van me wilde 'm graag zien (is nogal fan van Smith) dus alsnog gekeken. Helemaal uitgekeken zelfs, tot de aftiteling aan toe.
Ondanks die moeite is de gezamenlijke rating 1*
Het werd gewoon niet beter dan hier boven beschreven
Neder
Gisteren gekeken en ik had geen idee waar de film over zou gaan.
Will Smith acteert geweldig en de film boeit van begin tot eind.
Maar als ik t verhaal hierboven of de trailer vooraf had gezien dan zou de film lang niet zo spannend zijn geweest. 4,5
julo
Eerst dacht ik wat een tegenvaller weer maar achteraf een erg goeie film.
Skrean
Geweldige Film met een ongeloofelijke sceenplay.
Deze film grijpt je en is van begin tot het einde intrigerend te noemen.
Goede rol van will die laat zien wat ie in huis heeft, top geacteerd.
Het verhaal is heel bijzonder en werkt naar nog een bijzonder einde toe, zoals films horen te zijn.
Leland Palmer
Een paar dagen geleden hoorde ik hier ergens dat de film op één of andere manier al te krijgen was. Ik geloofde er niet veel van, aangezien er op IMDb nog niet gestemd was en een echte review ook uitbleef. Toch zelf ook maar even opgezocht, want na een tijdje was het dus ook duidelijk dat de film al te zien was. De kwaliteit was misschien nog niet echt geweldig, maar dat is vergeven, want dit is bij vlagen toch wel een geweldige film.
Dat Will Smith een geweldig acteur is mag duidelijk zijn, althans dat vind ik. Eén van de betere acteurs op dit moment en negatief commentaar over hem negeer ik liever, want dat gaat er bij mij niet in. Ook ik deze film laat hij zien geweldig in zijn rol te zitten. De chemie tussen hem en Rosario Dawson is wonderschoon. Het verhaal zelf is behoorlijk meeslepend, al had het tempo op een gegeven moment wel wat opgeschroefd kunnen worden. De personages zijn stuk voor stuk goed. Uiteraard die van Smith en Dawson, maar ook andere bijrollen voor Woody Harrelson en Barry Pepper zijn gewoon sterk. Het script is één van de sterkste punten in deze film. Van het begin tot het eind is daar niks op aan te merken. Wat ik wel jammer vond was de muziekkeuze bij bepaalde scénes. Hier had ik toch meer van verwacht en zeker van deze regisseur had ik gedacht dat het wat anders zou zijn, maar dat was niet zo helaas. De muziek op het eind is overigens wel erg mooi en laat het nou net in die scénes het belangrijkste zijn.
Dan worden we natuurlijk de hele film achtervolgt door wat vragen. Wat is Ben van plan? Oké, hij wil iedereen helpen, maar op welke manier? Alles wordt uitstekend opgebouwd in het verhaal, wat leidt tot een uitstekend einde waar alle plannen van Ben duidelijk worden. De schuldgevoelens van Ben - na het auto-ongeluk - zijn zo groot, dat hij zelf zijn leven wil opofferen om dit recht te zetten. Het einde bezorgde mij dan ook een brok in mijn keel en een paar scénes - waaronder die van Ben in het bad, met die kwal - wisten voor het nodige kippenvel te zorgen. Echt heel mooi gedaan door Muccino, die de touwtjes goed in haden heeft gehad.
Wederom een geslaagde film van Muccino dus voor mij, die met The Pursuit of Happiness een film maakte die me ongeveer net zo wist te raken. Die heb ik op vier sterren staan, maar ik begin bij deze toch rustig op drie en een half. Wel een dikke drie en een half, want dat verdiend deze film voor mij minimaal.
hannes64
- 1926 berichten
Ik vond de film op zich wel goed, alleen iedereen doet net zo of zijn ze op een acteerschool bezig...van wie is de beste.
Harrelson doet `t goed als blinde, maar sommige anderen konden me ook niet boeien.
Smith is een komedie-acteur ( wat ook al zeer moeilijk is ).
Maar op 1 of andere manier zie ik em niet in een drama....dit is z`n 2de al.
Bij HANCOCK was ie zeer op z`n plaats.....maar hier..tja, ik weet `t niet.
`T is net zoals de film BLINDNESS, met Mark Ruffolo en Julianne Moore...ze spelen allemaal blinde mensen.
Net of is er een serie films op komst van ..."ik kan beter acteren dan jij".
Nee, deze hoefde voor mij niet..maar er zaten wel een paar stukjes in wat zeer goed geacteerd werd.
Heb em helemaal uitgekeken, maar ook 1 keer...en niet meer.
Stanlytookie
Ik ben het in zijn geheel eens met Skrean
ik zat van het begin tot het einde in de film, en het einde vond ik fascinerend, ik kreeg er een brok in de keel van.
Dit is zeker 1 van de betere films van Will, alleen ik snap de reactie van hannes64 niet.
Will is zeker goed in komedies, maar ik vind hem nog beter als Drama acteur, hij kan perfect gevoelens overbrengen , en zoals je zei dit is zijn 2e al.
En beide waren films van topniveau!
kortom, zeker weer 1 voor de oscars
hellspawn666
ja.....goeie film...ondanks dat de film een zeer langzaam tempo heeft...
Het blijft boeien en je blijft nieuwsgierig.
achteraf gezien een zeer goed verhaal maar je kan aan niemand uitleggen waar deze film over gaat...zonder gelijk alles te verklappen.
wel een aanrader.
Puthenaer
Je hebt helemaal gelijk. Downloaden van films is (in elk geval in Nederland) legaal, het *up*loaden van films niet.
Aangezien ik d/l via usenet en niet via torrents oid ben ik niet illegaal bezig (want inderdaad, eigen gebruik en als ik d/l wordt er niets geup/l zoals bij torrents ea.).
Hoe dan ook, ik heb Seven Pounds dus op de HD staan (de promo inderdaad) en ben er 2 x aan begonnen (2e keer was herkansing).
Vergelijk dit eens met een uitspraak van een Haagse rechter:
AMSTERDAM - Het downloaden van films en muziek is wel degelijk illegaal. Mensen die zich hieraan schuldig maken, overtreden volgens een uitspraak van de Haagse rechter de wet. Tot nu was downloaden op zich niet illegaal. Internetters mochten voor eigen gebruik films en muziek via internet ophalen, ook al werd die illegaal aangeboden.
Ondanks druk van de auteursrechtenlobby bevestigde toenmalig minister Piet Hein Donner van Justitie vorig jaar dat downloaden voor eigen gebruik wordt gedoogd, maar dat 'openbaar maken' - het opnieuw aanbieden van het materiaal via sites, downloadprogramma's of cd's en dvd's - wel vervolgd kan worden. Maar volgens de rechtbank in Den Haag is het wel degelijk een overtreding om muziek en films gratis van internet te halen. ''De rechtbank stelt voorop dat het maken van een privékopie van illegaal materiaal een illegale handeling is.'' De uitzondering van Donner is volgens de rechter in strijd met de wet.
Niet dat ik mij er iets van aantrek, maar het is logisch dat als je iets download wat illegaal geplaatst is, je net zo illegaal bezig bent....
Norma Jean
Fantastische film, met een heel verrassend plot.
Will Smith is en blijft een toppertje.
Mythikal
Geweldige film!
Verhaal vind ik ijzersterk en origineel. Het begint een beetje verwarrend, maar op het einde wordt het allemaal duidelijk. Hoe zwaar kan iemands geweten wegen en hoever ga je om met jezelf in reine te komen? Geweldig hoe dat in beeld is gebracht!
Acteur W. Smith speelde erg overtuigend. Net als actrice R. Dawson. Wat een leuke meid is dat zeg! Over W. Harrelson kan ik weinig zeggen, aangezien zijn rol in de film zeer klein is en weinig waarde toevoegd aan film.
Een echte aanradertje!
grandpa
grandma heeft me 2x wakker gemaakt
we begonnen eraan om 20:30uur
1x om 21:15 en de 2e x om 05:15 met de mededeling
dat ik me verslapen had voor m'n werk
on-topic...kon me niet echt boeien
Mar10e
''De rechtbank stelt voorop dat het maken van een privékopie van illegaal materiaal een illegale handeling is.'' De uitzondering van Donner is volgens de rechter in strijd met de wet.[/i]
Ach, volgens de letter der wet ben je illegaal bezig als je je (officieel gekochte) DVD uitleent aan de buurman ...
Vooralsnog mag het volgens de wet en stichting Brein, ongeacht wat een bepaalde rechter er van vindt.
Maar goed, dit is heeeel OT allemaal, laten we het verder maar over de film hebben
Nickalicious
Wat een geweldige film van begin tot eind, maak er geen woorden meer aan vuil dit moet je zien. Ik vond hem geweldig.
Waterkers
Een erg mooie film. Sterk gespeeld door Will Smith, een echte aanrader!
cubedude
Prachtige film, in plaats van een romantiek film met allerlei fleurrijke elementen, gaat de regisseur veel dieper, en vervult Will Smith deze rol dan ook perfect. Hoe ouder ie wordt, hoe beter hij wordt bij emotionele scenes. Daarnaast draait de film om het geweten, en dat komt echt subliem naar voren in de film.
De film heeft me elke seconde weten te boeien, en maakte me zelfs emotioneel. Op het einde van de film wordt uiteraard alles duidelijk en dan denk je van: "wow, mijn God".
Dikke 5 sterren, en als ik kon, nog meer!
hrdcr-hooligan
poe poe, wat een goeie film!!!
lang geleden dat ik zo'n film gezien heb, ben normaal niet zo te porren voor drama, ma echt hey...
mijn complimenten aan de regisseur en de acteurs, knap staaltje vakmanschap *4,5* dik verdient, een aanrader!!
Paalhaas
Degelijke film, al werd ik helaas niet echt geraakt door het verhaal. Het verhaal wordt als een puzzel gepresenteerd en de stukjes vallen pas op het eind allemaal in elkaar. Toch wordt er door de film heen al zoveel naar de afloop gehint dat de impact helaas niet erg groot is. Verder zaten er een paar ietwat té zoetsappige scènes in en wordt het liefdesverhaaltje wat al te veel speeltijd gegund. Het leek wel of-ie de 2 uur per se vol wilde krijgen. Toch wel een kleine 3,5/5 waard.
strong
Gewoon een hele goede film met een mooi verhaal.Waarin tevens goed geacteerd wordt.
Was voor mij zeker de moeite waard om te kijken terwijl ik het verhaal op voorhand niet kon en niet wist wat ik ervan kon verwachten.
Dus wat mij betreft een aanrader.
el padrino
na pursuit of happiness laat will smith weer zien dat hij ook anders kan acteren, dan alleen maar in actie en komedies. 4
kooiboy
niet meteen afhaken maar,na een kleine 20 min.werdt dit een een briljante film ,zeer goed neer gezet deze ben door will ...........fantasstisch een dikke 5 sterren
aanrader,
KrOeTfAwYuAtMuAN
Geweldig goede film!
De film begint qua spanning op een laag niveau maar wordt naarmate de ontknoping steeds spannender.
In het begin blijft het verhaal ietwat aan de vage kant omdat de film wat traag op gang komt maar toen het mij duidelijk werd wat de intentie van Ben was vielen alle stukjes op zijn plek.
Ik heb niet veel films gezien waarbij de ontknoping zo mooi weergegeven is in de film.
Vanwege de acteerprestaties, het script en originaliteit geef ik de film 5 sterren. Ik heb me geen enkel moment verveeld in de film.
Siorgi
Mooie film. Erg sterk acteerwerk van Will Smith, de droefnis van het personage komt erg overtuigend over. Daarnaast toch enkele zeer mooie scenes vooral de scene in bad waarbij ze stil in het water het hart hoort kloppen en vooral een sterk en ontroerend slot. Ook al zie je het al van bij het begin aankomen
Toine_1
Seven Pounds is een van de betere drama's van de laatste 5 jaar. Het einde had voor mij iets eerder mogen zijn. De te Amerikaanse slotscene waarin de "gelukkige" elkaar zien was wat mij betreft niet echt nodig. Daarnaast vond ik de glazige ogen van Woody Harrilson ook wat "to much". Dit zijn echte "peanuts" en doet absoluut geen afbraak aan de totale film die gewoon goed in elkaar steekt.
The Last
Een van Smith's beste rollen als je 't mij vraagt, uitstekende rol van hem en een goede kanshebber voor veel prijzen dit jaar. Buiten dat doet de film teveel Hollywoodiaans (en vooral blockbusterig) aan. Niet alleen een aantal acteurs (Harrelson, Pepper, die het verder overigens wel oke deden), maar ook het lompe tearjerker-einde. Met name dat laatste zorgt voor punten aftrek. Jammer, de rest van de film komt vrij luchtig over en benaderd alles erg oprecht en geloofwaardig. Hoewel er n.m.m. wel wat minder aandacht aan de romance geschonken kon worden.
Wat Paalhaas al zegt, de film is een soort puzzel, waarbij de puzzelstukjes op het einde op hun plaats vallen (hoe voorspelbaar de zelfmoord ook was). Ik vind het een slimme zet van de makers, even dacht ik aan een lange aanloop naar een flauwe twist, maar gelukkig bleek dat niet waar.
Voor nu 3,5*, teveel minpunten voor een echt hoge beoordeling, maar dikke thumbs up voor een verrassende Will Smith.

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story