Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
George Ristuccia
Larry
Susan
mcdaktari
wat een saaie film zeg . Spreekt mij totaal niet aan, ik zie will smith toch liever in een aktie of s/f film. Maar op z'n acteren valt niks aan te merken, dat is goed zo als gewoonlijk bij will smith.
DyingGunslinger
Misschien wat voorspelbaar voor degenen onder ons die al duizenden films hebben gezien, toch blijft de film fascineren, niet in het minste door de fantastische Will Smith. De muziek, niet de score, viel soms wat 'uit de toon'
. Vooral het Muse-nummertje kon niet bekoren, hoewel ik een grote fan van de band in kwestie ben, het paste simpelweg niet.
De ontwikkeling van de nevenkarakters liet te wensen over, ik vermoed dat er veel geknipt is om de film een economisch verantwoorde duurtijd te geven. Een director's cut zou me om die reden wel kunnen overhalen de dvd in huis te halen.
Het wordt op bepaalde momenten wel bijna ondraaglijk melig, onder meer wanneer Ben Thomas en Emily Posa samen, verlicht door een zonsondergang, in een korenveld zitten en mekaar blijven aankijken zonder een woord te zeggen. Gelukkig werden deze scenes regelmatig onderbroken door meer duistere en sinistere stukjes, zoals de mooi in beeld gezette auto-crash en de met verdriet doordrenkte blikken van Ben Thomas als hij alleen is met zijn schuld.
Wat mij betreft, stukken beter dan het aanvaardbare maar te oppervlakkige "The Pursuit of Happyness".
gatygun
Erg voorspelbare film, je van het begin al aan wat hij van plan is. De vraag is alleen waarom?
Dat wordt eigenljk pas aan het einde beantwoord door wat volledige flash backs etc
Je weet infeite als je oplet indd hoe hij het gaat doen, en wat er verder met hem gebeurt is eigenlijk al duidelijk binnen de eerste 20-30 minuten van de flm.
Erg voorspelbare film, hou zelf niet van drama maar vindt de acteur erg goed. Aardige wegkijk film. niet echt iets speciaals vooral door het voorspelbare verhaal basicly.
Delvenaartje
Ik vind 'm erg goed, hij heeft me de hele tijd weten te boeien..
Alleen heb ik veel mensen gehoord die er om hebben gehuilt, dat lukte me alleen niet
Goeie film, ga 'm zeker nog eens kijken!
Ruubski
Ondanks mijn hoge verwachtingen ben ik compleet verrast.
Het is een halfuur geleden dat ik hem heb gezien en ik voel nog steeds de brok in m'n keel.
Voor mij een film uit duizenden. 5*
zaanone
Geweldige film. Sommigen zeggen dat deze flm voorspelbaar is.......... Ik vond het juist niet voorspelbaar. In het begin wist ik totaal niet waar het over ging. Zat zelfs te twijfelen om deze film af te zetten, omdat ik er geen hol van begreep. MAAAAAR,,,,, na een tijdje kwam alles op zijn plek, ineens werd alles duidelijk. Sinds dat moment heb ik ruim een uur met een brok in mijn keel gezeten.
Ook de mensen die zeggen dat Will smith niet in een drama thuis hoort hebben helemaal ongelijk. Hij bewijst nu dat hij het wel kan net zoals hij ook al in de pursuit of happyness had bewezen.
Geweldige film 5***** (staat bij mijn profiel op nummer 2)
Ook voor mij een film uit duizenden.
Masterkeeltie
Ik vond dit echt een prachtiger ontroerende film voor in het stukje met dat wil smith opbelt naar die ezra en hem bijna helemaal uitscheld zo goed gespeeld dat was echt prachtig gedaan.. ook van Woody Harrelson
SiD3Sp|N
Had meer van deze film verwacht. Ik kijk vaker drama's maar deze film kom me niet echt super boeien. Will Smitsh's acteerprestaties waren zoals gewoonlijk en het was leuk om zn drijfveren in deze film te zien maar ik kom niet boven de 2,5 ster uit.
Keutul
Wat mij betreft viel de film tegen. Hij kwam erg traag op gang en de eerste driekwartier vind ik erg saai. Hij raakte me niet en ik begreep niet alles. Maar het einde vond ik zeker verrassend.
TwoM
Dit is een pracht van een film, met wederom een schitterende acteerprestatie van Will Smith.
De film is, voor de regelmatige filmkijker, misschien hier en daar voorspelbaar. Desalniettemin blijft het verhaal en het verloop daarvan zeer goed. Deze film verveelt op geen enkel moment!
thebottle9
Begin van de film is de verhaallijn niet duidelijk, maar het einde is echt supergoed.
leach
idd een prachtige film, had het wel al op de 38ste minuut geraden
maar het blijft echt wel een schone film
iivan
wat een film! alles werd pas duidelijk aan het einde, kan ook komen omdat ik hem erg laat keek en weinig slaap had gehad ;p maar ik vond het een goeie film!
Hankieh
Prachtige film. Soms ietsje saai maar denk niet dat je dat kon voorkomen.
Rosario Dawson begint trouwens wel één van mijn lievelings actrices te worden
Miron
Goede film met een sterke Will Smith en mooie beelden.
Jammer dat het einde van de film al aan het begin weg wordt gegeven, niet heel erg maar het berooft de film wel een deel van zijn kracht. Verder is het verhaal aardig 'fanta' maar gelukkig wordt de boodschap op een krachtige en ontroerende manier gebracht.
3,5 *
mrwhite
zijn ogen .
TwoM
Prachtige film. Soms ietsje saai maar denk niet dat je dat kon voorkomen.
Rosario Dawson begint trouwens wel één van mijn lievelings actrices te worden
Hij heeft zijn hoornvlies afgestaan aan die blinde man nadat hij zelfmoord heeft gepleegd... Logisch toch?
Hankieh
Oh aha.
Dan heb ik dat denk ik gemist op 1 of andere manier.
Misschien omdat het engels was zonder ondertitelling.
TwoM
Denk a.u.b. wel even om spoilers.
Mijn excuses, ik hielp Hankieh enkel de plot van het verhaal begrijpen.
razor1
Een goed verhaal en een einde dat je toch wel even bij blijft. Wat een goede acteur is Will Smith toch. Ik heb hem nu al verschillende soorten rollen zien vertolken en dat doet hij toch heel erg goed!
De film is zeker de moeite waard om te kijken.
fappie
- 2005 stemmen
erg sterke film dit.. will smith is inderdaad geweldig;) ik vond the pursuit of happyness nog iets mooier.. mja dit was ook een topper:)
een dikke 8. (4)
joostus
Indedaad een mooie film zeg. Will smith vind ik zeker 1 van de beste acteurs die er nu is. Misschien wel de beste, aangezien hij bij elk genre weer fantastisch is. En vonden julie die vrouw ook niet op angelina joli lijken ?
Hemelbewoner
Ondanks mijn hoge verwachtingen ben ik compleet verrast.
Voor mij een film uit duizenden. 5*
same here
fappie
- 2005 stemmen
Mijn excuses, ik hielp Hankieh enkel de plot van het verhaal begrijpen.
hetgeen wat je hiervoor zei had ik ook niet in de gaten
ik begreep het ook niet goed, thnx (H)
Rudeo
Will Smith gaat gewoon lekker door met acteren en deze film sluit naatloos aan bij zijn vorige films waarbij ik veel overeenkomsten zie. Dit niet beslist in de negatieve zin want hij is geknipt voor dit soort rollen. Daarnaast is dit een erg aangrijpbare film met een goed begin een tussenstuk waarbij de film zich oplaadt voor de grand finale waarbij tenslotte alles weer op zijn pootjes terecht komt. Het is niet een film die je snel zal wegleggen als je er eenmaal aan begonnen bent maar ook niet een film die je snel nog eens opnieuw opzet maar zeker een aanrader.
TwoM
Mijn excuses, maar wat een taalgebruik...
naatloos => naadloos
aangrijpbaar? => aangrijpend
Rudeo
[quote]TwoM schreef:
belabberd inderdaad, blij dat er nog iemand oplet
DragQueen
Een indringend drama, met een mooi verhaal. ik vond will smith hier een goede acteerprestatie afleveren. maar ook dawson speelde behoorlijk. 3 sterren.
joan56
Ik heb 'm net gekeken en ik moet zeggen: geweldig! Hoewel de clou me al wel een beetje halverwege de film begon te dagen is het vooral de manier waarop het gebracht wordt een enorme pre van deze film. Een aanrader. 4 sterren!

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story