• 9.379.969 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 15 januari 2009

Plot Seven Pounds

"Seven names. Seven strangers. One secret."

Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

avatar van Seifer

Seifer

Ik vond de film wel langdradig, niet vanwege het feit dat de film zo lang duurde. Maar meer omdat er te weinig gebeurde in bepaalde scenes. Ik heb trouwens nog wel een vraag, waarmee heeft hij Ezra geholpen? Dat is me namelijk even ontgaan.

avatar van dulcinea

dulcinea

Seifer schreef:
de ogen, niet gezien dat Ezra z'n helderblauwe ogen op het einde ineens donkerbruin waren?

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

en dat hij kon zien?

MacGuinness

Geen onaardige film, kon me van het begin tot het eind eigenlijk wel boeien. Maar in tegenstelling tot wat velen hier schrijven vond ik hem toch wel ietwat voorspelbaar. In de allereerste scene wordt je al getoond hoe en waar de film waarschijnlijk gaat aflopen, en hoe hij dat gaat doen wordt al vrij snel duidelijk als hij die kwal meeneemt naar z'n hotelkamer. En het motief is ook niet echt verrassend, hij heeft blijkbaar een vreselijk ongeluk veroorzaakt waarvoor hij z'n leven wil opofferen en zo andere mensen een beter leven gunnen Maar voor de rest was het wel een aardige film met een orgineel verhaal.

avatar van opa_paul

opa_paul

MacGuinness schreef:

Tuurlijk! Jij zag het al van veraf aan komen. De hoogst intelligente kwal scene! Je zag de kwal en dacht.... ja die stopt ie in bad en laat zich eens ff van kant maken! Tuurlijk! Jij wel... wij zijn allemaal maar sukkels

opa_paul schreef:

Haha! Nee hoor, jullie zijn geen sukkels Maar toen hij vertelde dat hij op 12 jarige leeftijd met z'n vader naar dat aquarium ging en daar zo onder de indruk was van die vreselijk dodelijke kwal, en even later (in het heden) precies zo'n kwal meenam naar z'n hotelkamer was het voor mij direkt duidelijk. Hij belde toch in de allereerste scene vanaf z'n hotelkamer naar 911 om te melden dat hij zelfmoord ging plegen? En in die zelfde hotelkamer leefde hij met die dodelijke kwal.... Wel een beetje opletten he?

avatar van palingroker

palingroker

Greeneyelady1 schreef:

Ik zie m dr nog niet tussen staan, in je top 10 lijstje.

Sorry Heb al die tijd na moeten denken welke ik ervoor uit moest kieperen.

avatar van erwku

erwku

MacGuinness schreef:

Dit is de klassieke verhaal payoff. In de eerste akte wordt een verhaal, een gedachte of ontwikkeling geïntroduceerd die een grote invloed heeft op de hoofdpersonages en in de laatste act, of bij de climax komt dit terug in vorm van de conflict oplossing.

Wie hier bewust van is en vele films gezien heeft, zal misschien minder verrast zijn tenzij de makers heel arbitrair zijn.

Uit mijn hoofd enkele die nu bij mij opkomen: Heat, As it is in Heaven en Point Blank, Signs en Unbreakble

Er zijn honderden die zo gemaakt worden. En zoals elke formule films niets mis mee, mits mooi en interessant uitgewerkt.

avatar van Colombo

Colombo

Deze film is ook weer niet zo goed, typsich een 'ik heb een dierbare veloren , laten we eens gek doen film'. Er zijn een handjevol andere films die ondeveer hierop lijken, deze had hier en daar alleen een andere sausje.

3,5

Colombo schreef:

3,5

Ach, het idee van je opofferen voor een ander is al zo'n 2000 jaar oud. Zullen zo rond goede vrijdag wel meer van zulke films op tv komen...

avatar van Nick Hardeman

Nick Hardeman

Het verhaal is misschien niet geheel origineel, maar vond het toch een boeiende degelijke film.

Heb me er mee vermaakt.

avatar van Legan

Legan

Hoewel Seven Pounds er nooit in slaagt je mee te nemen, is het toch een aardige film met enkele mooiere momenten. Aardige (doch ook standaard) muziek, acteerprestaties, etc ... Wat betreft de flashbacks, deze zijn totaal onnodig aangezien het meeste je toch al bekend is, ook al niet in detail. Het grootste probleem is de voorspelbaarheid. Al redelijk snel wordt duidelijk dat er iets ergs is gebeurd in zijn leven en dat hij op ramkoers ligt richting de dood. Daardoor begint na een tijdje de sleur erin te komen en voelen het einde en de ontknoping grotendeels aan als mosterd na de maaltijd.

avatar van bennyboy

bennyboy

TheRisingSun schreef:

4 juni

thanks

avatar van mock turtle

mock turtle

een film die wat mij betreft boven de middenmoot uitstijgt.

mooi gevoelig verhaal.

inderdaad, wanneer je na het eerste raadselachtige halfuurtje een beetje begint door te krijgen waar het verhaal heen gaat, is het onvoorspelbare er wel vanaf. en hoewel bij sommige films daarmee de film verpest is, vond ik het hier geen probleem. juist wel interessant om het verhaal te volgen, wetende wat er zou gaan gebeuren.

de vele trieste gezichten van Smith hebben me niet echt geërgerd, en de muziek ook niet; vond ik wel wat hebben.

over de ethiek en de zin van de daad van Ben zal ik het maar niet hebben. kom op jongens, het is maar een film he

avatar van HASCH

HASCH

Een film die duidelijk ver boven het gemiddelde uitsteekt misschien niet een echte top 10 maar hoort wel in de top 100. Will Smith speelt een uitstekende rol hij weet de spanning in het verhaal tot het eind vast te houden. Over het einde zijn mogelijk de meningen verdeeld, ik vond het heel verrassend.

avatar van Taxi066

Taxi066

In het begin dacht ik, waar gaat deze film over, maar een tip van mijn kant, BLIJF KIJKEN, alles valt op zijn plaats, geweldige film!

avatar van miab

miab

Yes!! Na lange tijd weer eens een film waar je tijdens de aftiteling het jammer vindt dat ie voorbij is, en nog steeds een beetje beduust bent. Heerlijk!

Will Smit die toch best een aardig acteur blijkt te zijn is groots in Seven Pounds. De makers doen hun best om de filmspanning langzaam maar toch niet traag op te bouwen in dit lukt ze perfect.

Het einde is verassend, zeer sterk en van een hoog niveau.

Een film die je helemaal meesleept in het verhaal. Heerlijk!

Naar mijn mening misschien wel de beste film van 2008.

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Wat een geweldige film. Een heel mooi verhaal en een onverwacht einde...hier had ik wel een doosje tisseus bij nodig...

Dus ook 5 sterretjes van mij...

Er zaten wel wat kleine foutjes in....voor degene die oplet...als hij op een gegeven moment naar Social Services gaat staat er op de deur Sevices...typefoutjuhh..

en als ze samen in de auto zitten en emily 'ben' wil kussen. Is in eerste instantie haar hoofdsteun omlaag, en dan ineens omhoog..

avatar van Pacino87

Pacino87

nightfly1982 schreef:

Dus ook 5 sterretjes van mij...

Haha goed opgelet dat je zulke kleine foutjes opmerkt...

avatar van Quisto

Quisto

mooie film maar vind de cover niet toepasselijk- Will kijkt me iets te vrolijk..

avatar van Arie18

Arie18

Quisto schreef:

Ik zie toch echt een lege trieste blok in z'n ogen hoor...

avatar van usr14112

usr14112

Mooie film zeg. Vooral het einde is super. Tempo had misschien iets hoger mogen liggen maar dit is er zo een dat je bij de aftiteling naar het scherm blijft staren. Heel mooi.

avatar van xangadix

xangadix

Goh, ik wist niet dat oogtransplantaties mogelijk waren...

avatar van slobmeister

slobmeister

xangadix schreef:

Goh, ik wist niet dat..

Dat is ook niet mogelijk, maar het blijft een film he..

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Oogtransplantaties niet, hoornvliestransplantatie behoren daarentegen wel zeker tot de mogelijkheid.

avatar van jcat

jcat

Goede film, verrassend einde. De hele film denk je er aan waar het naar toe zal gaan.

avatar van erik1677

erik1677

Will smith is allang niet meer the fesh prince of bell air, en uit gegroeidt tot een geweldig acteur. Een van de betere van deze tijd.

Ben zelf prsoonlijk niet zo van de drama films, of ze moetn heel goed zijn zoals, the champ, legends of te fall, the wrestler,gran torino, miliondollar baby,kramer vs kramer, the way to happiness en cast away en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, allemaal films die compleet op zich zelf staan, niet van die zogenaamde woendsdagavondt tearjerkers.

Dit wordt absoluut en klasieker.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Wauw, deze film net gezien, en ik zit nog met de tranen in mijn ogen.

Wat een geweldig goede film.

Ik heb een brok in mijn keel,

dit is echt een topper!

avatar van The darkest star

The darkest star

Wauw, deze film net gezien, en ik zit nog met de tranen in mijn ogen.

Wat een geweldig goede film.

Ik heb een brok in mijn keel,

dit is echt een topper!

Maar goed dat we allemaal een andere kijk erop hebben, ik had ook tranen-van hoe saai deze film was, als er een half uur verkort was had er misschien meer spanning in gezeten, plus dat er tegen het eind de broer weer komt opdagen met een "verklaring" en dan wordt er verder niet op ingegaan

avatar van The darkest star

The darkest star

Precies! En een film is niet goed omdat Will Smith de hoofdrol heeft-en zijn films van de laatste tijd zijn sowieso al minder dan eind jaren 90, begin 00