• 9.490.681 stemmen

Met onder meer: Dean Jones, Michele Lee en David Tomlinson

Gesproken taal: Spaans, Engels en Kantonees

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The Love Bug

"Herbie will honk his way into your heart."

Herbie is een Volkswagen Kever met een eigen wil, die slecht behandeld wordt door de autoverkoper Peter Thorndyke. De auto wordt gekocht door Jim Douglas, die hem wil gaan gebruiken voor autoraces. Als dat succesvol blijkt, probeert Thorndyke de auto terug in handen te krijgen.

Jim Douglas

Carole Bennett

Peter Thorndyke

Tennessee Steinmetz

Havershaw

Association President

Toll Booth Attendant

avatar van scorsese

Redelijke film over een autocoureur die een auto koopt met een eigen wil. De film die van de Volkswagen Kever een iconische auto maaktte. Hier en daar best vermakelijk, maar ook wat oubollig. Een aantal bekende gezichten uit de Disney-stal van destijds. Leukste momenten zitten in de laatste, lange race.

avatar van Fed

Fed

Heb de film afgelopen nacht gezien en er viel me iets op. Als Herbie moest racen, zag je elke auto wegrijden bij de start, maar je geen vw kever. En toch reed hij mee...raar.

avatar van Dk2008

Dk2008

(Ik vind het eigenlijk helemaal geen film kijk weer maar goed ....heb in iedere geval voor mekaar gekregen mijn favorieten film lijst terug te brengen van 200 naar 150 en moet er steeds voor zorgen mijn verzameling niet te groot te laten zodat ik kan blijven genieten van wat ik wel heb. Deze kan wel in de lijst blijven hoewel ik aanvankelijk mijn bedenkingen had.)

Op de dvd staat een uitgebreide making of/terugblik en 2 Herbie fans. Vroeger was er nog geen CGI daardoor konden ze die beelden nog niet zo goed combineren. Wel goede (gevaarlijke) stunts. Jones en Lee zijn koddig. Hackett blijft gewoon irritant en de race scènes zijn ook minder interessant. Ook zitten we nog heel erg in de hippietijd. Dit maakt dat het eerste gedeelte best wisselvallig vermaakt. Met de honden en Irish Coffee best grappig.

Later steeds meer goede grappen en scènes, beer, wiel eraf, Thorndyke onder motorkap, VW kever in twee delen.... Hierdoor toch nog een hoop gelachen. Een knap gemaakte Disney klassieker.

avatar van clubsport

clubsport

Leuke film uit de oude disney stal , toen disney nog leuke familiefims maakte .