Genre: Familie / Avontuur
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Herbie Goes to Monte Carlo
"The Love Bug falls 'hood-over-wheels' for a classy chassis!"
Racer Jim Douglas gaat met zijn auto Herbie naar Monte Carlo om mee te doen met de rally daar. Wat hij echter niet weet, is dat juwelendieven een kostbare diamant in de tank van Herbie hebben verstopt. Ze proberen de diamant nu koste wat kost terug te krijgen.
Jim Douglas
Monsieur Ribeaux
Emile

geronimo
- 1955 berichten
Volgens mij heb ik deze gezien. Is dat waar Herbie op het laatst helemaal uiteengespleten in twee delen over de finish komt?
Oops spoiler

Blindfold
Nee, volgens mij niet, maar ik weet het ook allemaal niet zo zeker meer. Dat was volgens mij 1 van de eersten.

rikrikrik
Echt een serie leuke kinderfilms. Persoonlijk vind ik dit de betere serie die Walt heeft gemaakt.

cr_ix
Verplicht nummer op de basisschool... &
... gemengde gevoelens

noldjuh
deze film is idd niet degene waar hij gespleten over de finish gaat. dat was de allereerste film van herbie. in deze film wordt hij verliefd op een lancia.

Captain Pervert
- 1970 stemmen
Hehe
Hij gaat op een gegeven moment op de kop een tunnel door en geeft de rest van de racers het nakijken. Toen ik 7 was viel mijn bek daar van open, dat weet ik nog goed.

juuljuul
heeeeeel lang geleden vond ik deze film geweldig. Toen ik klein was had ik deze film iets van 100 keer gezien (aldus m'n ma)... Heb hem hier nog steeds in m'n kast staan, best aardige film.

jack-sparrow
best lang geleden dat ik hem heb gezien , maar hij blijft best goed.
en vooral de auto : herbie is geweldig met zijn rood , wit en blauw.
en z'n nummer 53.
ik geef deze 3.5

19DIETER75
vind ik persoonlijk de minst goeie van de reeks maar toch nog aangenaam om kijken

Leland Palmer
Leuke jeugdfilm...! Natuurlijk is het allemaal wat ongeloofwaardig en zijn de acteerprestaties niet goed, maartoch.....deze film is te doen.
* * 1/2

Enigszins vermakelijke jeugdfilm uit de bekende serie met Jones. Typisch Disney middelmaat maar nergens echt slecht. Wel enorm gedateerd. Gemiddeld.

frankenstein
Is leuk om een keer terug te zien op tv!!
Zondag eindelijk op tv op belgie een

Gisteravond met het gezin weer eens gekeken. Tja bijzonder is het allemaal niet, maar bij vlagen nog best vermakelijk. Normaal gesproken zou ik deze film 2 sterren geven, maar vanwege het jeugdsentiment doe ik er toch een halfje bij.

jumpstylemovie
Ontzettend slechte visuele effecten, maar ja, wat wil je? De film is toch al weer 32 jaar oud. Maar nog steeds vermakelijk met prima camerawerk. Ookal waren sommige dingen wel heel ongeloofwaardig en versneld

Legan
Herbie is blijkbaar opgegroeid want waar hij eerst nog jong en onschuldig was, gedraagt hij zich nu als een pubertje met sterk opspelende hormonen. En dit liefdesverhaaltje, alsmede de fling tussen Jones en Sommars, zorgen voor veels teveel romantiek in Herbie Goes to Monte Carlo. Zoveel dat de andere slappe verhaallijnen (de race, de juwelendiefstal, ...) ondergesneeuwd raken.
Qua cast niets bijzonders, op Julie Sommars na die erg negatief opvalt doordat ze constant hysterisch bezig is. Verder een ondermaats en ongeïnspireerd derde deel in de Herbie reeks.

Bij herziening moet ik toch toegeven dat er zeer veel mankementen in de film zitten. Niet dat de andere films zo goed geacteerd zijn, maar hier valt vooral de overacting op. Alsof je naar een film zit te kijken met Bassie & Adriaan en de Baron. De film mikt ook meer op slapstick ipv op avontuur. En dat is heel jammer. Er zijn betere films met Herbie.

skipy05
Niet echt slecht. Maar omdat hij zo oud is vind ik hem ook wat minder goed. Er zitten soms lange stukken het zelfde stuk in.

Phantasm
Vroeger ooit eens gezien, maar hij blijft leuk, film met wat fantasie.

Dick2008
Dean Jones doet het nog wel aardig, maar Don Knotts dus niet. Erg overdreven typetjes verder in deze film die eerder irritant dan leuk zijn. En zo blijkt dat zo'n film jaren later helemaal niet meer zo leuk is, als gedacht. Voor die tijd goed gemaakt maar intussen toch wel sterk gedateerd, dat komt o.a. door heel veel actie waarbij de achtergronden ook niet erg overtuigend zijn. 2.0

baspls
..Maar omdat hij zo oud is vind ik hem ook wat minder goed...
Dat valt best mee hoor 1977 is nog niet zo lang geleden

baspls
Ben ik het niet mee eens, dit is een van de beste!

Beertje45
Film is helaas een mager kopietje van het origineel, incluis race. De tegenstanders in de race zijn veel minder grappig en kleurrijk dan in de 2 eerste delen. De grappen en grollen met een verliefde Herbie maken het nog enigzins verteerbaar. Had ik deze film als kind gezien vond ik hem misschien veel leuker, tenslotte kijk je dan veel minder kritisch.

wendyvortex
Ik vond Herbie vroeger wel leuk, dus even terug in de kleine Wendy-modus, maar helaas dit is wel erg Bassie & Adriaan-niveau. Nee, sorry dit trek ik niet meer.

Mister Grant
Evenals Wendy voor mij dit was ook echt voor de kleine Ikke,
na 40 minuten einde race voor mij

Dick2008
Dvd 3 van de Herbie dvd box. Beeld goed, met Nederlandse ondertitels. In orde.
Bijna alle volwassenen spelen erg overdreven, maar ja, daar is het dan ook een familiefilm voor. Tegenwoordig is dat niet anders. Het moet natuurlijk in de eerste plaats voor kinderen leuk zijn. Eén van de twee domme boeven, Quincey is Roy Kinnear. Dit is een bekend gezicht van de George & Mildred serie (klusjesman).
Ja het is een gekke film met veel flauwe toestanden en hij is wat te lang. Een diamant wordt gestolen en verstopt in Herbie een politie inspecteur blijkt de opdrachtgever te zijn en Herbie raakt verliefd op een Lancia, deze is van Julie Summars, één van de deelnemers van de rally.
Een prachtig intro daarna wordt er (te) veel tijd besteed aan diefstal en kwalificatie voor de race. Alle opnamen met Herbie blijven grappig (en vaak goed gedaan). In het eerste uur is dat leuk met o.a. dat achteruitrijden en met die ober. Pas het laatste half uur begint dan de race. Dit is het beste gedeelte van de film en levert mooie plaatjes op van o.a. Parijs en Monte Carlo. En er komt dan veel leuke slapstick voorbij, waarbij die in de tunnel ook grappig blijft. Dean Jones en Julie Summars doen het ook aardig. Door daar op te letten zal het de volgende keer waarschijnlijk ook wel weer goed gaan.

Herbie Fully Loaded

Herbie Rides Again
1974

The Love Bug
1968

Ben Stiller speelt mogelijk drieling in verfilming van 'Three Identical Strangers'

Komende aflevering 'The Last of Us' eerder op HBO Max vanwege Super Bowl

Matthew McConaughey in gesprek voor een rol in hitserie 'Yellowstone'

Arnold Schwarzenegger betrokken bij aanrijding, Update over levenslang veroordeelde 'Riverdale'-acteur | MovieMeter Recap

Secretariat

Futurama: Into the Wild Green Yonder
Animatie / Komedie, 2009

Futurama: Bender's Game
Animatie / Sciencefiction, 2008
parijs, frankrijkmonte carloautoracecar mechanicvervolgdiamond theftvolkswagen beetlesmart carmonte carlo rallythe love bugherbiedisney
Realtimes | Publishing Network
Social media