• 8.898.373 stemmen

Herbie Goes Bananas (1980)

Avontuur / Familie | 100 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Alternatieve titel: Herbie Is de Pisang

Geregisseerd door: Vincent McEveety

Met onder meer: Cloris Leachman, Charles Martin Smith en John Vernon

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 juli 1981

Plot Herbie Goes Bananas

"Yes, We Have A Bananza!"

Op exotische locaties in Midden-Amerika toont de internationaal befaamde Herbie zijn bijzondere charisma en geoliede humor in dit komische uitje vol acties en stunts. De pret begint als Herbie met zijn twee nieuwe eigenaars vertrekt naar de Grande Premio-autorace van Rio de Janeiro. Onderweg worden ze afgeleid door een smokkelaarsbende, lastig gevallen door een laag-bij-de-grondse zakkenroller en belaagd door een woedende stier.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ocho!!!!!!!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2036 stemmen

Ze blijven leuk (jeugdsentiment)!

avatar van Mischa

Mischa

Ook een mooie Nederlandse titel: 'Herbie is de Pisang'

avatar van markiemark73

markiemark73

Ik kan mij nog vaag herinneren dat ik naar deze film ging in de bioscoop, vond het toen een hele leuke film.

avatar van JuuB

JuuB

Herbie rules

avatar van frankenstein

frankenstein

Jammer dat deze film al weer lang geleden op tv is geweest.

Zou hem best nog wel een keer willen zien.

avatar van chemdennis

chemdennis

Een topper, net zoals alle Herbie-films.

Moet zeggen dat een heleboel Walt Disney films gewoon "tijdloos" zijn!

avatar van Film Pegasus

Niet de beste Herbiefilm, maar nog steed onderhoudend. In tegenstelling tot vele andere familiefilms is dit een tijdloze film met een hoge dosis jeugdnostalgie. Eentje die vele generaties zal meegaan en enkel met een remake kan verknoeid worden.

avatar van kikondo

kikondo

Leuk! Jammer dat Herbie het met benzine moet doen. Desalniettemin: liever een half ei, dan een lege dop!

avatar van Zinema

Zoals wel vaker gaat met de verplichte vervolgen, wordt het allemaal wat minder. Zo ook hier. Nog enigszins onderhoudend maar wel erg mager en flauw. Wederom zonder Jones. Gemiddeld.

avatar van Legan

Legan

Herbie Goes Bananas kent een aardig begin, maar zakt alsnog snel in als de avontuur wegebt en romantisch gezwijmel de hoek om komt kijken. Daarnaast is het een stuk langdradiger doordat vele scènes erg uitgerekt zijn (neem alleen al het stierenvechten).

De paar bekende gezichten die meedoen zijn een plus, maar verder valt er niet veel positiefs te vertellen. Het verhaal is dunnetjes, de liedjes matig en het Herbie-gevoel verdwenen. Het is allemaal lief en schattig bedoeld, maar tevens saai en oninteressant. Naarmate het vorderde, kon het mijn aandacht vasthouden. Eigenlijk totaal niet.

avatar van boozebelly

boozebelly

Dit is niet al te best, maar een leuke jeugdfilm is het toch wel
Tenminste, ik kon hem niet vaak genoeg zien en heb de videoband destijds volledig naar de kloten gedraaid.
Op het moment dat ze Herbie in zee kieperden was ik ontroostbaar, als ik toen oud genoeg was ging ik aan de drank van ellende...maar goed, toen hij later weer verroest en proestend het water uit kwam rijden vloog ik tegen het plafond van blijschap. Nobody f*cks with Herbie
3* en dan vooral vanwege het voor mij nostalgische gehalte. Iemand die hem nu voor het eerst ziet en een 1 geeft zal ik niks kwalijk nemen.

avatar van pgm

pgm

Blijft leuk voor de kids, en voor ons.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Leuke familiefim, zonder meer. Je kan eens goed lachen, en je kan meeleven met het verhaal. Maar super acteerprestaties zitten hier niet in.

avatar van skipy05

skipy05

Laatste film van allemaal dat ik moest zien. Zelfde als bij de vorige films. Zitten soms lang de zelfde stukken in die soms saai beginnen worden. En doordat de film ook zo oud is vind ik ze ook wat minder.

avatar van Phantasm

Phantasm

Net zo leuk als de voorgaande delen, prima vermaak.

avatar van Osiris Apis

Osiris Apis

Jeugdsentiment. Deze film heb ik vroeger erg vaak gekeken. Ik ben wel benieuwd wat ik er nu van zou vinden. Maar het zal vast een teleurstelling worden.

mange mange mange

avatar van Beertje45

Beertje45

griezelig slecht deel met bordkartonnen, irritante figuren. Grote sterren als John Vernon en Cloris Leachman kunnen een hopeloos slecht scenario ook niet redden. Wat een slecht uitgewerkt karakter was die kapitein, zelden een akteur zich zo onsterfelijk belachelijk zien maken in een rol. Snel maar vergeten dit filmpje en heb, denk ik toch, daarmee alle films van De Dolle Kever gezien.

avatar van stratmans

stratmans

leuk de dolle kever is nu wel uitgemolken

avatar van Dk2008

Dk2008

De 4e dvd van de Herbie dvd box beeld goed met Nederlandse ondertitels.

Charles Martin Smith als Davy speelt o.a. in The Buddy Holly Story. John Vernon, 1 van de criminelen speelt o.a. in Topaz.

Vroeger niet gezien want het leek me niks. Toen die jonge zakkenroller, die Herbie Ocho noemt in de film kwam wist ik het weer. Een paar jaar geleden nog gezien. Niet best.

Al op het schip was het niet leuk. Later stierengevecht en dat Herbie het vliegtuig tegenhoudt. Allemaal veel te gemaakt. Het enige interessante was wat die criminelen van plan waren dat is een Inca schat stelen. Verder met een vervelende kapitein, die Herbie overboord lazert. Nou deze laten we verder voor wat het is. (Weinig gelachen, al spelen de volwassenen, op de kapitein na, hier wel minder aanstellerig als in de derde film. Visueel nog wel mooi gemaakt, o.a. het intro en bij die sluis. Helaas is er, vergeleken met die andere drie films weinig overgebleven van de grappige kever)