• 9.378.047 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard

Releasedatum: 30 juli 2009

Plot Public Enemies

"America's Most Wanted."

De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

John Dillinger

Charles Winstead

Phil D'Andrea

Alvin Karpis

Don MN

Jongeren hebben meestal niet zoveel GEDULD!.
Zowel volwassenen als jongeren hebben vaak weinig geduld!

In de cinema van Michael Mann komen er alleen maar volwassen driedimensionale personages voor. Als je zijn film volledig wilt begrijpen moet jij je kunnen verplaatsen in zijn karakters. En daar gaat het mis. Heel veel mensen hebben daar moeite mee, waardoor zij zijn cinema op een "andere" manier ervaren. Voor hen zijn dan films als Manhunter en Miami Vice te kil en te afstandelijk.
Ik denk eerlijk gezegd dat zowel jongeren als volwassenen vaak een hoeveelheid empathisch vermogen missen om zich echt compleet te verplaatsen in een personage.

Voor jongeren (adolescenten, jongvolwassenen etc.) is het nog lastiger om aansluiting te vinden bij de personages van MANN. Er is 1 fundamenteel verschil tussen 'jongeren' en 'volwassen'. Jongeren handelen meestal impulsief, omdat ze niet zo veel levenservaring hebben. Zij kunnen bijv. bepaalde gebeurtenissen niet met elkaar vergelijken, omdat zij vaak nog niet zo veel hebben meegemaakt. Bovendien kunnen zij hun gevoelens (en lusten) minder onder controle houden. Volwassenen handelen ook wel instinctief, maar meestal ook rationeel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Door levenservaring voelen zij het proces van actie - reactie of oorzaak - gevolg meer aan.

Als met al; jongeren kunnen zich moeilijker identificeren met de uiteengezette personages van MANN..

Hierbij kan ik me alleen maar aansluiten. Levenservaring is dan ook het juiste woord. Vaak zullen jongeren filmpersonages dan ook niet volledig begrijpen, motieven zijn vaak wel duidelijk, maar acties niet geheel verklaarbaar of acceptabel. Wel denk ik dat jongeren toch de ultieme filmervaring kunnen beleven d.m.v. het meeleven met een personage, of ontzag voor deze krijgen.

Wat vind je van Manhunter, The Insider en Miami Vice? Public Enemies is zo'n soort film.
Manhunter nog niet gezien, The Insider een pakkende en spannende film, Miami Vice beviel niet goed, maar dat oordeel telt eigenlijk nietmeer omdat het inmiddels 3 jaar geleden is, Collateral, Heat en Ali bevielen ontzettend goed.

ghostman

Deze film schijnt volgens Mann erg "vivid" te zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik me daarbij moet voorstellen.

Op IMDB heeft iemand een artikel van Empire Magazine gepost. Met o.a. een prachtige foto van Marion Cotillard.

IMDb :: Boards :: Public Enemies (2009) :: Empire Magazine Scans

Vivid may refer to:

The quality of having "lively" colors or of an imaging system having a wide color space

ik dacht meer aan punt 3, 4 en 5:

viv-id

- adjective

1. strikingly bright or intense, as color, light, etc.: a vivid green.

2. full of life; lively; animated: a vivid personality.

3. presenting the appearance, freshness, spirit, etc., of life; realistic: a vivid account.

4. strong, distinct, or clearly perceptible: a vivid recollection.

5. forming distinct and striking mental images: a vivid imagination.

Origin:

1630-40; < L vividus lively, equiv. to viv(ere) to live (see vital ) + -idus

Synonyms:

1. bright, brilliant, intense. 2. spirited, vivacious, intense. 3. See picturesque.

______________

Vivid

1. True to the life; exhibiting the appearance of life or freshness; animated; spirited; bright; strong; intense; as, vivid colors.

In dazzling streaks the vivid lightnings play. --Cowper.

Arts which present, with all the vivid charms of painting, the human face and human form divine. --Bp. Hobart.

2. Forming brilliant images, or painting in lively colors; lively; sprightly; as, a vivid imagination.

Body is a fit workhouse for sprightly, vivid faculties to exercise . . . themselves in. --South.

Syn: Clear; lucid; bright; strong; striking; lively; quick; sprightly; active.

______________

a vivid imagination: active in forming lifelike images. vey graphic

vivid definition | Dictionary.com - dictionary.reference.com

hollywood king

waar hebben jullie het over??

jullie vergeten om over de film te praten

Don MN

Als de regisseur heeft aangegeven dat Public Enemies 'vivid' zou zijn, heeft het toch met de film te maken?

Don MN schreef:

ok, ze kunnen er over praten, maar waarom zoveel teks in het engels, kunnen ze niet nederlands ??

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Ik zag de trailer onlangs. Ben benieuwd! Ik hoop dat ie kan tippen aan Heat maar ik vrees van niet!

88Fabian

Ik hoop dat de film net zo goed of zelfs beter wordt dan 'Collateral' want dat vind ik nog steeds de beste film van michael mann eigenlijk.

hollywood king

public enemies 1e interviews met johnny depp, christian bale en michael mann YouTube - Public Enemies New Clip - Johnny Depp Interview

ghostman

Weet hier iemand toevallig hoe lang deze film duurt? Volgens deze sites duurt deze film 90 minuten. Volgens IMDB duurt deze film 143 minuten. En er is daar een topic gaande waar ze beweren dat deze film 100 min zal duren. Iemand een verklaring?

Public Enemies - zest.es

Public Enemies Movie Preview (2009) from Channel 4 Film - channel4.com

Nog 2 weken voordat deze film uitkomt en niemand weet het? Raar! Eerlijk gezegd hoop ik dat deze film korter duur dan 120 min.

88Fabian

Er staat op deze site 143min en meestal is het ook zo wat er op deze site staat.

Public Enemies - zest.es

Public Enemies Movie Preview (2009) from Channel 4 Film - channel4.com

waarom??

ik hoop juist dat het ongeveer als the dark knight duurt

en ja, op deze site staat dat het 143 minuten duurt.

waarom??

ik hoop juist dat het ongeveer als the dark knight duurt

en ja, op deze site staat dat het 143 minuten duurt.

ik houd niet zo van de lange film. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Ik heb een hekel aan verhalende en uitleggerige films. Ik houd van abstracte en korte films met veel vormgeving en originele structuur.

avatar van gotti

Wat een godsgruwelijk lelijke trailer.

De trailer an sich is wel ok. De lelijkheid van de drager spat er echter vanaf...

88Fabian

Ik vond de film 'Ali' van 'Michael Mann' opzich een goeie film maar was te langdradig.Zelf hoop ik niet dat deze film langdradig wordt.want het lijkt me wel een hele goeie film te worden.

gotti schreef:

Ik doelde dan ook op het visuele aspect.

Wat een godsgruwelijk lelijke trailer.

wat vind jer dan lelijk aan ??

ghostman schreef:

minder dan 120 minuten is een beetje te kort, een film als public enemies moet ongeveer 140 minuten duren volgens mij

avatar van gotti

hollywood king schreef:

wat vind jer dan lelijk aan ??

Die enorm lelijke video beelden...

hollywood king schreef:

Je moet een andere soort film verwachten dan The Dark Knight.

Een soort van Citizen Kane, maar dan MANn-style.

Dit is geen gangsterepos / -saga. Maar een karakterstudie, een soort van biopic.

gotti schreef:

Die enorm lelijke video beelden...

Het ziet er ouderwets uit mischien maar dat hoort ook het ziet er niet zo uit als bijvoorbeeld 'Transformers' waar het een beetje uit de hand is gelopen met die heftige contrasten.

Wat een godsgruwelijk lelijke trailer.

Vind het er hier en daar heel erg video uitzien. Maar op andere plekken ook heel mooi.

hollywood king schreef:

Waarom heb jij een Engelse nick?

ghostman

Wouter, ga je deze film van MANn zien? Ik weet nog dat je na Collateral MANn volledig hebt opgegeven...

avatar van neo

neo

Ziet er weer niet uit die beelden.

ghostman schreef:

Die moet ik nog zien, hoor. DVD ligt hier al tijden.

Wouter schreef:

Die moet ik nog zien, hoor. DVD ligt hier al tijden.
Oh, sorry. Ik ben in de war met The Insider en Ali.

Wouter schreef:

Op een computerschermpje oogt het hier en daar inderdaad goed, maar in de bioscoop heb ik me alleen maar lopen (zitten) verbazen.

Zelfde als in Amsterdam van Ivo van Hove. Hoewel daar 98% ruk uitziet. Licht vaak aan licht- en kleurgebruik.