• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard

Releasedatum: 30 juli 2009

Plot Public Enemies

"America's Most Wanted."

De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

John Dillinger

Phil D'Andrea

Alvin Karpis

avatar van 88Fabian

88Fabian

Hey dat is irritand zeg.Jammer dat die releasedatum verplaatst is.

Mischien moeten ze nog wat verbeteringen aan het beeld?.

88Fabian schreef:

Hey dat is irritand zeg.Jammer dat die releasedatum verplaatst is.

Mischien moeten ze nog wat verbeteringen aan het beeld?.

er is niks mis mee met het beeld, en het is alleen verplaats in nederland niet in amerika dus het beeld is het probleem niet

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik heb de trailer nu een keer of 10 gezien, maar volgens mij geeft Mann het hele verhaal in deze trailer al weg. Er wordt echt een verhaal verteld in die 3 minuten...

Onder andere daarom ben ik er bang voor dat Public Enemies een heel leuke film word, maar wel met een bijzonder slap en voorspelbaar verhaal.

Rosicky schreef:

dat dachten mensen ook bij the dark knight toen ze de trailer zagen, maar er waren heel veel verassingen in de film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heb trouwens liever een poster waar ook Christian Bale op staat.

ghostman

Deze film is gebaseerd op waar gebeurde gebeurtenissen. Ik weet precies wat er in deze film gaat gebeuren. Bij deze film draait het niet om het verhaal, maar om de sfeer. Net als bij Miami Vice.

Overigens denk ik niet dat deze film bedoeld is voor het jeugdige publiek. Miami Vice is dat ook niet. Kijk bijv. welke nummers er in deze film zijn opgenomen, vooral veel jazz. Veel Billie Holiday. Met een van mijn favoriete nummers Love Me or Leave Me, Nina Simone uitvoering.

Track Listings

8. Bye Bye Blackbird - Diana Krall

9. Phone Call To Billie - Elliot Goldenthal

10. Nasty Letter - Otis Taylor

11. Plane To Chicago - Elliot Goldenthal

12. O Guide Me Thou Great Jehova - Indian Bottom Association, Old Regular Baptists

13. Gold Coast Restaurant - Elliot Goldenthal

14. The Man I Love- Billie Holiday

15. JD Dies - Elliot Goldenthal

16. Dark Was The Night, Cold Was The Ground Blind - Willie Johnson

Amazon.com: Public Enemies: Elliot Goldenthal: Music

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hoop iig wel dat deze beter word dan dat slappe Miami Vice.

ghostman

Natuurlijk hoop ik dat ook. Als het beter wordt dan Miami Vice, zal dit mijn nummer 1 worden. Miami Vice is een ontoegankelijk avant-garde meesterwerk. Ik verwacht dat het pas in de nabij toekomst ook zo erkend zal worden.

4. Michael Mann - de inhoud (thematiek),

5. Elliot Goldenthal - veel avant-garde muziek en jazz, veel jazz, alleen maar jazz

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik zou graag een achtste punt toe willen voegen.

8. Johnny Depp.

7. Gebeurtenissen - actiescènes, shoot-outs etc.

waarom is johnny depp geen reden van je, ik had dit niet van jou verwacht...

avatar van kingxxl

kingxxl

16+?

hollywood king schreef:

waarom is johnny depp geen reden van je, ik had dit niet van jou verwacht...

Het maakt voor mij eigenlijk niet zo veel uit dat Johnny Depp de hoofdrol heeft. Ik blijf liever neutraal over JD.

ghostman schreef:

kan je het een beetje uitgebreider uitleggen wat je er precies mee bedoeld ??

hollywood king schreef:

kan je het een beetje uitgebreider uitleggen wat je er precies mee bedoeld ??
Ik vind hem niet irritant, maar hij doet me helemaal niets. Geen enkele film waarin hij speelt vind ik geweldig, en het is niet zo dat ik alle films waarin hij speelt wil zien. Wat bijvoorbeeld bij Colin Farrell wel het geval is.

avatar van mwoeb

mwoeb

ghostman schreef:

Vreemde uitspraak, een soundtrack vol jazz lijkt me niet echt een argument voor een jonge kijker om een film niet te kijken, dan zijn er wel belangrijkere zaken.

En trouwens, waarom zou de jeugd iets tegen jazz hebben?

Ook lijkt het mij niet raar dat voor zo'n soundtrack gekozen werd, integendeel zelfs.

ghostman schreef:

Wat bijvoorbeeld bij Colin Farrell wel het geval is.

Nu nog de vraag, wat heeft Colin Farrel wel dat Johnny Depp niet heeft? .

mwoeb schreef:

Eens!

kArIzMa_Movie schreef:

Nu nog de vraag, wat heeft Colin Farrel wel dat Johnny Depp niet heeft? .
CF straalt rust uit. Johnny Depp speelt meestal van die rare typetjes. JD "acteert". Ik weet nog steeds niet wie de ware JD is. Ik kan me absoluut niet in hem identificeren. Alleen in Donnie Brasco vind ik hem echt goed spelen.

Ik ben meer fan van acteurs als Brando, Newman, De Niro. Die bleven altijd zichzelf en ze drukten hun eigen stempel op de filmrollen die ze kregen. Zij hadden charisma, persoonlijkheid, of hoe je het ook wilt noemen. Wat mij betreft is Colin Farrel ook zo'n acteur.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

7. Gebeurtenissen - actiescènes, shoot-outs etc.

Ik krijg het water al in de mond

ghostman schreef:

Johnny Depp is voor mij ook niet zo'n hoogstaand acteur, maar hij is wel geniaal goed in zulke gangsterrolletjes. Zoals jij al zei, Donnie Brasco, daarin vond ik 'm super.

Ik kijk zelf dus zeker uit naar Public Enemies, maar niet alleen omdat ik weet dat Depp het goed zal doen, maar omdat het genre me sowieso raakt. En als een megapluspunt zit Mann op de regisseursstoel! Geniale man, die weet hoe het genre aangepakt moet worden.

avatar van Don MN

Don MN

xgogax schreef:

Ik weet nog steeds niet wie de ware JD is.

Het bewijs dat Depp een weergaloze acteur is.

Ik durf er veel om te verwedden dat Depps Dillinger een zeer charismatische gangster zal zijn.

ghostman schreef:

liever rare typetjes dan saaie rollen die colin farrel meestal speelt, en johnny depp is een acteur dus hij moet acteren.... wie de ware johnny depp is dat hij op dit moment de beste acteur is (misschien zelfs aller tijden), en brando en de niro enzo. zijn geen echte mafias, als je dat maar weet dus die spelen zichzelf niet, maar die acteren ook. en colin farrel is op dit moment een hele slechte acteur, ik vind hem alleen goed tot nu toe in 'in bruges' van wat ik heb gekeken van zijn films. hij is helemaal nog lang niet op de niveau van de niro, brando en depp (en zal ook nooit op die niveau komen).

ghostman schreef:

niets?? misschien heb je wel gelijk iedereen kan jack sparrow, edward scissorhands, ed wood, donnie brasco, sweeney todd, willy wonka spelen ( ik bedoel het sarcastisch als je het niet begrijpt)

kArIzMa_Movie schreef:

en waarom is die bij jouw geen hoogstaand acteur ??

kArIzMa_Movie

Kijk, Depp probeert goed te acteren, maar ik vind dat ie 't niet altijd geloofwaardig doet. Ik heb vrij vaak bij zijn films zoiets van: ''wilt hij wel acteren? Wat is dit dan?'' Ik moet wel zeggen dat ik bijna alle films van hem heb gezien, dit omdat ik namelijk wil achterhalen waarom de filmfans Depp de laatste tijd meer waarderen dan Denzel Washington. Depp is gewoon duidelijk niet een acteur die in Denzels schoenen kan staan. En om Depp nou in het rijtje; De Niro, Brando, Pacino te zetten, alleen om zijn uiterlijk ben ik niet klaar mee. In Public Enemies gaat de beste man schijnen, daar ben ik wel van overtuigd.

avatar van Don MN

Don MN

xgogax schreef:

Wat bedoel je hier precies mee, aangezien ik hier ook bij hoor. Wat missen we t.o.v. 'ouderen' die deze films wel zouden kunnen waarderen. Ik denk dat veel geks moet gebeuren wil ik dit geen geslaagde film vinden.

kArIzMa_Movie schreef:

hij is gewoon een super goed acteur, en veel beter dan denzel, en hij zou amper in denzel ze schoenen willen, hij is een nog grotere acteur dan denzel.

als hij niet zou willen acteren dat zou echt wel stoppen.

en wat heeft het met zijn uiterlijk te maken (ook al ziet hij er goed uit) jij vindt hem misschien niet goed maar geloof de meerderheid zou toch altijd van johnny depp houden. en wil je je laatste zin even uitleggen wat je er precies mee bedoeld??

Don MN schreef:

Wat bedoel je hier precies mee, aangezien ik hier ook bij hoor.
ZOveel ouder dan jij ben ik ook weer niet.

Don MN schreef:

Jongeren hebben meestal niet zoveel GEDULD!.

In de cinema van Michael Mann komen er alleen maar volwassen driedimensionale personages voor. Als je zijn film volledig wilt begrijpen moet jij je kunnen verplaatsen in zijn karakters. En daar gaat het mis. Heel veel mensen hebben daar moeite mee, waardoor zij zijn cinema op een "andere" manier ervaren. Voor hen zijn dan films als Manhunter en Miami Vice te kil en te afstandelijk.

Voor jongeren (adolescenten, jongvolwassenen etc.) is het nog lastiger om aansluiting te vinden bij de personages van MANN. Er is 1 fundamenteel verschil tussen 'jongeren' en 'volwassen'. Jongeren handelen meestal impulsief, omdat ze niet zo veel levenservaring hebben. Zij kunnen bijv. bepaalde gebeurtenissen niet met elkaar vergelijken, omdat zij vaak nog niet zo veel hebben meegemaakt. Bovendien kunnen zij hun gevoelens (en lusten) minder onder controle houden. Volwassenen handelen ook wel instinctief, maar meestal ook rationeel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Door levenservaring voelen zij het proces van actie - reactie of oorzaak - gevolg meer aan.

Als met al; jongeren kunnen zich moeilijker identificeren met de uiteengezette personages van MANN.

Wat vind je van Manhunter, The Insider en Miami Vice? Public Enemies is zo'n soort film.

Zoiets?

avatar van Ramon K

Ramon K

Kan me iets voorstellen bij dit pleidooi als het om Bergman of Cassavetes zou gaan, maar Mann kan ik niet echt plaatsen in dit rijtje (waarmee ik trouwens niet wil beweren dat er helemaal geen karakteruitdieping in de films van Mann aanwezig is).

Ramon K schreef:

Hier zegt hij dat zelf.

YouTube - Michael Mann

"... Secondly, his films are complex and elaborate investigations into character and personality -- primarily focused on the relationships between men. ..."

Michael Mann's cinema of images - latrobe.edu.au