• 9.378.960 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard

Releasedatum: 30 juli 2009

Plot Public Enemies

"America's Most Wanted."

De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

John Dillinger

Charles Winstead

Phil D'Andrea

Alvin Karpis

Karl van H.

Onzin. De stemgrafiek laat een vrij normale curve zien. Deze film wordt over het algemeen gewoon niet zo heel erg hoog beoordeelt hier op MovieMeter.

Q Jones

@ Nomak, pas maar op dat je je niet brand aan je eigen bloed schijnt warm te zijn , nee flauw grapje.

@ Eline, ik ben Quincy en ik raad de film af, maar dat wist je al . Zo raar is dat niet hoor als je een film goed vindt raad je hem aan en als je hem slecht vind raad je hem af tenminste zo werkt het bij mij. Ik weet bijna zeker dat jij ook wel eens een film hebt afgeraden die je niet goed vond. Of ben ik nu de boze boeman die mijn mening niet mag uitdrukken. By the way Trickysmalls maakt altijd de keuze zelf nog of hij hem gaat kijken of niet.

avatar van Poppe

Poppe

Q Jones schreef:

die mijn mening niet mag uitdrukken..

Uitdrukken wel, doordrukken niet..

Q Jones

Nou ik vond niet dat ik mijn mening echt aan het doordrukken ben, als mensen dit zo hebben opgevat. Dan was dat niet mijn bedoeling

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Als je tot drie keer toe zegt dat iemand een film niet moet kijken lijkt me dit behoorlijk doordrukkerig bedoeld, nou goed het lijkt me wel dat de meeste mensen hier zich er bewust van zijn dat ze prima in staat zijn een eigen mening te vormen.

avatar van Film Pegasus

Wat een lelijke film. Geen idee wat Mann bezielde, maar de film mist gewoon enig gevoel van warmte. De personages stralen amper persoonlijkheid uit. Gelukkig zijn de acteerprestaties niet zo slecht en valt het verhaal wel mee, ook al hebben we dit genre al tal keren (beter) gezien. Kan er nog net door, maar er mist zeer veel aan de film. Mann levert wel meer blockbusters af, maar hier gaat hij toch de verkeerde kant uit jammer genoeg.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Toch genereus, die 2,5 sterren.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Na een 2de kijkbeurt valt ie toch wat tegen,verlaagt naar een 3.

avatar van Film Pegasus

AddictedToMovies schreef:

Toch genereus, die 2,5 sterren.

Ik twijfel nog tussen een 2* en 2.5*. Even laten bezinken. De lelijkheid haalt vooral de film naar beneden. Ik hou wel van het genre en geef dat iets meer krediet. Maar als het niet goed is, zijn de scores toch lager.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Karl van H. schreef:

Mwoah.. valt nog wel mee. Heel uiteenlopend iig. Alsof een 3,30 echt laag is.

avatar van snake shit

snake shit

niet genoeg actie ... anders het geluid van de wapens is wel goed

fappie schreef:

Mwoah.. valt nog wel mee. Heel uiteenlopend iig. Alsof een 3,30 echt laag is.

Het is niet echt laag, inderdaad, maar volgens Elineloves werd deze film nogal naar beneden gestemd door sommigen. Maar dat valt dus reuze mee: het gros stemt tussen de 3,0* en 4,0*.

avatar van dvd-me

dvd-me

Ik vind dit een goede film, de acteurs komen sterk over, vooral Depp.

Kort: Een zeer geslaagde misdaad film met een heerlijke lading drama

Q Jones

Nou dan weet ik niet welke film jij hebt zitten kijken maar Bale acteerd echt als een lamme lul die net uit zijn bed is, en hij trekt heel de film maar 1 gezicht, beetje jammer

Karl van H.

Wat dat betreft is het wel te begrijpen dat hij (zijn personage althans) uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd

Q Jones

Hahaha een grap die ik van jou nooit had verwacht Karl van H.

Maar wel leuk

avatar van bennyboy

bennyboy

Deze film word zeer ondergewaardeerd.

want zowel Depp als Bale acteren goed.

Geen super sterk verhaal maar kan ermee door.

bij de eerste kijkbeurt vond ik dit geen goeie film.

nu ik hem voor de tweede keer gezin heb vind ik het een redelijk sterke film.

TrickySmalls

Nadat hier de discussie is ontstaan of iemand nou wel of niet een film kan aanbevelen, plus het feit dat ik gangsterfilms erg prefereer, ben ik deze dan toch maar gaan kijken.

Uiteindelijk kan ik er maar moeilijk een oordeel over vellen en is het moeilijk te verwoorden wat ik er van vind. Laat ik zeggen dat het niet groots is, maar ook verreweg van saai en slecht.

Om te beginnen mistte ik toch wel een sterke inleiding. Een exentriek persoon als John Dillinger behoeft toch wel enige nuance in een dergelijk verhaal. Het hoe en wat verhaal. Waar hij verdaan komt en welke gebeurtenissen zich hebben voorgedaan in zijn leven. Hoe hij het zo ver geschopt heeft. Het komt allemaal niet aan het licht. In plaats daarvan wordt je er midden in gegooid met een bevrijding van de maatjes van Dillinger. Gewoonweg te weinig uitgediept.

Toch kon ik maar geen echt mafia-sfeertje ontdekken. Gelukkig zorgde de omgeving (kledij, auto's, muziek op radio) daar nog wel enigszins voor, maar jammer genoeg was het hele plaatje niet helemaal compleet gemaakt daardoor. Het was echt John Dillinger die centraal stond en daar kwam niks anders bij. Uiteraard bevat deze film wel een aantal zeer sterke scene's: de dialogen tussen Depp en Cotillard en de de bioscoop scene op het eind bijvoorbeeld. Wat tevens echt het hoogtepunt van de films was. De shootouts zijn eveneens prima in beeld gebracht.

Dan nog Bale. De beste man heeft bij mij toch een heilige status verworven na zijn rol in American Psycho. Hij profileert hier zichzelf als een norrige vent die niet veel op de voorgrond treedt. Globaal gezien ergerde ik me niet aan zijn rol, maar had zeker beter gekund (zie rol Dafoe in Boondock Saint's.)
Depp speelt daarentegen gewoon goed en doet zijn ding.

Uiteindelijk mist de film een bepaalde gretigheid en souplesse. Een echt goodfellasgevoel, wellicht nog een aantal klusjes die verkeerd aflopen, verraad plus revanche. Dingen die écht erbij horen.

Al met al had er meer ingezeten, maar ondanks dat me toch wel vermaakt door een aantal sterke scene's en prima einde.

TrickySmalls schreef:

Depp speelt daarentegen gewoon goed en doet zijn ding.

Huh de verglijking met Dafoe en Bale mis ik even, alleen het feit dat ze beide bij de politie zitten maar veder hebben de twee niks gemeen. Niet qua acteerwerk noch het personage in de film.

Bale acteerd als een norrige vent die niet op de voorgrond treed Acteerd Bale in deze film, dat was me niet opgevallen hij loopt er bij als een lamme lul die het acteren nog moet ontdekken.

Moraal van het verhaal verglijk het personage en het spel van Dafoe in Boondock Saint's aub nooit meer met Bale in Public Enemies, van die verglijking wordt ik gewoon ziek en krijg ik kotsneigingen.

TrickySmalls

Ik bedoel meer: daar waar Dafoe een interessant personage neerzet die zijn mondje wel kan roeren, zet Bale hier een ingetogen persoon neer. Echter, hij had een dergelijke rol als die van Dafoe zeker neer kunnen zetten als je ziet wat hij in zijn mars heeft.

Ik ben echt speciaal op het acteren van Bale gaan letten, maar hij was zeker alles behalve irriterend. Gewoon iets wat we niet van hem gewend zijn.

Wil het spel van beiden ook niet vergelijken, maar alleen de verwijzing dat hij beter iets anders had neer kunnen zetten, iets wat we van hem gewend zijn.

Q Jones

Ja idd of iets wat nog beter was een andere acteur kunnen pakken, wanr ik vond hem wel degelijk irritant

TrickySmalls

Al moet ik wel zeggen dat ik me haast niet of nauwelijks irriteer aan een acteur/actrice. Wél als dat enorm opvalt als in Case 39

avatar van ghostman

ghostman

Er is een spreekwoord dat me nu te binnen schiet : De honden blaffen, de karavaan trekt verder !

ghostman schreef:

avatar van david bohm

david bohm

Langdradige film over een episode in het leven van John Dillinger met bankovervallen, achtervolgingen en schietpartijen. Johnny Depp speelt de hoofdrol en daar wringt bij mij de schoen ook een beetje. Mr Depp vind ik niet zo overtuigend als misdadiger. Het is niet dat hij slecht acteert, maar ik geloof het niet.

Het ziet er fraai uit in deze film en hij is goed kijkbaar.

Twee en een half sterretje.

avatar van huey290495

huey290495

Langdradige film met steeds schiet en vecht scène's natuurlijk is het daarmee ook een maffia film maar dit was echt overdreven saai !

Alleen mooi acteerwerk van Johnnie daarmee nog een 2/5

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Had er meer van verwacht, klopt beetje langdradig verder toch wel aardig: 3,0

avatar van sofripa

sofripa

Hmmm, 3 sterren en dan houdt het op. Best jammer. Te weinig vaart, Bale was zeer matig en eigenlijk overbodig. Wat rest: een goede Depp, een fraaie jaren dertig sfeer en de schietpartij van Heat wordt dunnetjes overgedaan (uiteraard niet overtroffen). Oordeel zelf, de film is geen straf, maar had veel beter kunnen worden uitgevoerd.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Mooie film maar had er meer van verwacht .

Goede acteerprestaties leuke scenes (soms).

Maar wel leuk plot

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Mooie sfeervolle gangstermovie.. maar een beetje vlak en éénzijdig qua opbouw. Mann weet nog wel mooie plaatjes te schieten, maar het ontstijgt nergens het gemiddelde niveau. Ook de acteerprestaties zijn nogal vlak en ongeïnspireerd. Maar al met al wel een onderhoudende film.