• 9.373.452 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van vladje

vladje

Best met genot naar gekeken en een dikke 4 voor mij!

avatar van Quaest

Quaest

Begin van film tot bijna einde vond ik prachtig! Echt topper. Was gewoon heel erg nieuwsgierig enzo. Bij einde vond ik niet realistisch meer. Dat is echt DOOD!zonde. Daarom heb ik 1 ster verlaagd. Maar de rest is absoluut topper.

avatar van marijn038

marijn038

Super begin, spannend tot het eind naar mijn mening...

waarom dan zo een 'slecht' einde..

avatar van timbo_

timbo_

Had al weinig positiefs over deze film gehoord en dat bleek meer dan terecht. Het plot over een reeks getallen die aankomende rampen voorspelt is nog best te doen maar de uitwerking laat te wensen over. Zo speelt Nicolas Cage wel erg op de automatische piloot en is de climax van een werkelijk bedroevend niveau.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Zondag op film1! Die ga ik kijken

avatar van Safira

Safira

Goede film, de scène met de metro was echt geweldig. Maar dat einde... Beetje makkelijk om die kant uit te wijken. En ik houd sowieso al niet zo van sci-fi.

Maar zeker wel het kijken waard: 3,5*

avatar van Awake78

Awake78

Nou dat je niet van sci-fi houdt hoeft niet persé als spoiler te zetten hoor

Over Knowing: Akelig Hollywoodprul. Niet dat het een vervelende film is want ik heb me met bepaalde stukken best vermaakt. Maar o, o, o, wat is het allemaal voorspelbaar en simpel. Het gegeven is best leuk (een tijdscapsule, de voorspelling van rampen en de zonnevlam), maar het hele verhaal met die kinderen, die vreemde mannen en de ongeloofwaardige relaties en omgangsvormen van bepaalde mensen schoten een beetje door in oppervlakkigheid.

De actiescenes waren wel vooruitstrevend, hoewel...een ongeluk met een vliegtuig en een metro zijn ietwat belegen natuurlijk. De mooiste scene vond ik de brandende herten/elanden die wegrenden in het bos, dat zag er nog wel spectaculair uit.

Verder niks opmerkelijks, hooguit een leuk zondagmiddagfilmpje. Zonder Nicholas Cage was er waarschijnlijk helemaal niks aan geweest. Hij tilt de film nog naar een beetje niveau. 'Helaas' kan ik er geen voldoende voor geven.

Een beetje in de categorie 'The day the Earth stood still'. Al was die nóg bedenkelijker.

avatar van Decec

Decec

Tha-Joker schreef:

Zondag op film1! Die ga ik kijken

En? Heb je al gezien? Afgelopen zondag is al voorbij

avatar van Awake78

Awake78

Misschien heeft ie hem opgenomen, net als ik

avatar van Freckles

Freckles

Leuke sci-fi film (:

Ook erg spannend!

avatar van BillyMac

BillyMac

Film was spannend & sfeervol in het begin en wist me te overtuigen... dit tot het vreselijk misbaksel van een einde. Zal dit gelukkig niet te veel laten doorwegen op mijn stem: 2 sterren voor een sterk 3/4.

avatar van Justinw

Justinw

Verbaas me nog steeds over het gemiddelde hier op MM.

avatar van Riddierid

Riddierid

Quaest schreef:

voor ons is dit misschien niet of nog niet realistisch maar dat zou zo maar kunnen veranderen in iets doodnormaals als we dit zouden meemaken

AchmedATM

Dat is een universeel argument, maar niet echt sterk

neforce

3e x denk ik dat ik deze film nu gezien heb... Hij blijft goed!

Al zijn er in ieder geval 2 aparte stukjes!

nr 1: Wel eens op de ruitenwisser gelet die erg schokt, op het moment dat Cage op z'n tomtom kijkt vlak voor 't vliegtuig ongeluk? Lijkt alsof dit CGI is, maar waarom? Waarom hier een animatie???

nr 2: Het stukje wanneer die vrouw met de kinderen in de auto zit, vlak nadat cage de deur open geschaafd heeft, zegt de telefoon dat ie geen bereik heeft, maar linksboven in het scherm staan 5 blokjes, dus vol bereik??

Heel vreemd!

Verder was het weer een genot om naar te kijken!

AchmedATM

Nr 2. Misschien waren die blokje voor de batterij?

neforce

Nopes helaas:) Zie deze screenshot maar eens:

AchmedATM

Haha dat heb je dan goed opgemerkt. Is een kleine goof, de gemiddelde kijker had het nooit gezien.

avatar van 103529

wat een vage film, maar het pakt je wel helemaal in, ook al vond ik het jammer van die ruimteschepen op het laatst. dat maakt het dan toch weer een stuk onrealistischer

103529 schreef:
een stuk onrealistischer

Dat verwacht je toch al wanneer je de poster ziet

avatar van DroBje!

DroBje!

Een film met pieken maar ook flinke dalen.
Begint lekker geheimzinnig en ziet er behoorlijk goed uit, je wordt redelijk goed meegesleept in het mysterie van de cijfertjes. Echter komen er dan een aantal behoorlijke zichtbare fouten (die al eerder genoemd zijn) maar ook de metro crash was far overdone. Dat de metro minstens 10 pilaren omkegelde als dominosteentjes en vermoeiende clichés zoals papa en zoon hebben het over aliens in't begin. Nou dan zouden die fluistermannen wel aliens zijn, goh... ik heb gelijk .
Waarschijnlijk omdat de film zover afzakt vind ik het einde dan wel weer meevallen, maarja veel lager kon ook niet meer.
Waarom de aliens zwarte stenen achter lieten is me ook niet geheel duidelijk geworden. Iemand?

Jammer dat deze film in Amerika gemaakt is... want het begon allemaal zo lekker.

@Drobje

Opzich heb je je argument goed onderbouwt.

Wat betreft die metrocrash... moet je maar eens nagaan als jij met een robuust weet-ik-veel-hoeveel-ton tegen die dingen aan knalt, dan zijn het echt luciferhoutjes hoor!

wat betreft die steentjes.

Dit zijn steeds hints naar die aliens steeds laten ze zien dat het een verband heeft met elkaar, en dat zij er mee te maken hebben. Je ziet ook als cage met zn bakkie de rimboe in rijdt, hij met z'n koplampen op den duur in een zee van steentjes schijnt thát's the place to be!

avatar van Ilikemovies

Ilikemovies

Ik vind het een super slecht einde. Ik word van de film helemaal "crepy"en
Kon dat meisje gewoon niet zeggen dat op die dag het einde van de wereld was ???

avatar van Blokland

Blokland

Typisch zo'n film waar personen volstrekt onlogische en bizarre beslissingen nemen, kennelijk om de film "spannend" te maken. Dit heeft echter helaas het tegenovergestelde effect.

avatar van dinhus

dinhus

Ik zie eigenlijk geen alternatief voor 't einde. Ook al is 't niet origineel. Had jij liever iedereen dood zien gaan dan? Lekker saai, loopt de film af. Geen leven meer in het universum (voor zover we weten), en nog één close up van de zon; einde. Bah, moet me zo'n scenario niet voorstellen. Vond het einde goed zoals het was.

avatar van Mikemans

Mikemans

Wijntje, popcorn en de film.

Kijkt lekker weg. Eerste helft is wat bizar. Tweede helft voorspelbaar maar niet irritant. Goed geacteerd en een redelijk origineel verhaal.

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

ik vond het een erg goede film.

Ik wist niet wat ik moest verwachten en dan is het einde wat "apart"

Evengoed wel een PRIMA filmpje

avatar van Queennie

Queennie

ik vond deze film hartstikke boeiend, en steeds shokkend!

heel mooi gemaakt.

echt zo'n alex proyas film,, s-c actie thriller. k vraag me af wanner zijn volgende film uitkomt,, ff op imdb..

en over het einde gesproken, dát vind juist zo leuk,, iets wat je niet verwacht,.. iets wat je laat denken, een verhaal met diepte en waar je lang over kan praten!! zeker een aanrader! i adore it!

en oo wat is nico zo goed hier,, fantastish.

k barstte in tranen uit. echt heel mooi gemaakt!

trouwens, wat me opvalt,

volgens mij doet iedereen zijn best om zo negatief mogelijk te blijven,,

een beetje vaag allemaal,,

Knowing 4.5 sterretjes van mij.

avatar van yeahgot2be

yeahgot2be

Echt een prachtig verhaal, deze film is het zeker waard. Deze verdient een dikke 5.

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Een hele spannende film, die me zeker op het puntje van mijn stoel heeft laten zitten, ook vond ik het acteerwerk heel goed. Lekker mysterieus door die fluisterstemmen en steentjes, dat paste wel goed bij de film. Ik vond het wel jammer dat het einde zo snel ging, er werd weinig aandacht besteed aan het feit dat die moeder doodging, en ik vond dat afscheid een beetje snel afgeraffeld. Ook vond ik dat ruimteschip verschrikkelijk cliché. Ik zat die film te kijken en zei hardop toen het shot omhoogging Als dit een spaceship is ga ik zo lachen. Tsja, dat verpestte de film voor mij eigenlijk een beetje. Al vond ik waar de kinderen op het laatst terecht waren gekomen wel passen in de sfeer van de film. Het deed me trouwens denken aan de wereld waar het meisje uit de film The Lovely Bones terecht was gekomen, met dat koren en zéker met die boom. Al met al vond ik tot het einde de film echt super, dus 4 sterren..