Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Allison
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
Clueless Dork
Ik vond het ook alleen jammer van Cage tot ik de trailer zag. Hij kwam eens niet irritant en storend over en dat belooft wel wat.
Ik ben vooral benieuwd wat Proyas ervan gebakken heeft. Dat Cage erin speelt dien ik helaas voor lief te nemen...
Macmanus
Niet eens zo een gek groot budget voor een blockbuster trouwens. 50 mil. Vond Cage weer als een drol overkomen in de trailer, enige reden ook waarom ik nog steeds niet Bangkok Dangerous heb gezien.
PKlijnstra
Mensen zijn duidelijk niet meer onder de indruk van Nicolas Cage.
Revolt
In Londen verwachten ze er nogal veel van, alle bussen daar zijn zowat behangen met Knowing posters.
Xen0n
Wow, die trailer is wel veelbelovend, en zo erg is cage toch niet? Dit is gewoon het personage wat bij hem past.
deTuinman
De arrogante, saaie, spraakgebrekkige zak?
jedymaster
Mooie film met een goed verhaal en zeker geen Nicolas"de arrogante, saaie, spraakgebrekkige zak" Cage zoals mijn voorganger vermelde maar een goede rol van Cage.
Nicholas Cage
Zojuist terug uit New York waar ik het voorecht had om de premiere bij te wonen.
Ik moet zeggen, zeer goed voor een low budget film van 50 miljoen dollar. Nicholas Cage speelt sinds tijden weer een goede act die op z'n lijf geschreven staat en de film herbergt een orgineel en goed verhaal. Film blijft boeiend tot de laatste minuut. Toch denk ik dat menigeen de film zal doen tegenvallen nadat de aftiteling in beeld komt. Verwacht geen heldenverhaal, maar laat je meevoeren in de film.
Het plot is vernieuwend en zal diverse filmliefhebbers aan het denken zetten. (lees, meerdere theorien mogelijk hoe/wat en waarom alles gebeurd, reden te meer voor discussie..)
4,5 ster voor deze film.
Captain Pervert
Vond Next (ook met Cage en ook met toekomst voorspellen) ook niet slecht, ben wel benieuwd naar deze. Super origineel zal het niet worden, maar ik ben altijd wel in voor dit soort films.
kichou
Nicolas Cage heeft deze film verpest. wat een dramatische acteur.. gadver..
leuk verhaal..
3* voor de prachtige special effects!
ps. Nicolas Cage heet in de film John en NIET Ted zoals boven staat..
Demask1
De rip gisteren gezien, een goede film met goede acteerprestaties van Cage.
mcdaktari
ik begrijp niet waarom nicolas cage zo afgekraakt word? is ie dan zo slecht? ik dacht dat dat wel mee viel
mcdaktari
heb net de film gekeken en ik kan alleen maar zeggen dat het een zeer goede film is met een STERK acterende Cage. goed verhaal en goede special effects. 4,5*
Scorpio11
Het deed mij een beetje denken aan een moderne versie van de voorspellingen van Nostradamus. Opzich een aardige film die 4½* van mij had gekregen als het einde anders had verlopen. Nu een punt minder 3½* omdat... Ik het jammer vond dat Cage niet met dat "ruimteschip" met zijn zoon en het vriendinnetje van zijn zoon mee mocht
Enne....Cage speelt gewoon goed zoals we van hem gewend zijn.
M.Goodkat
Ik vind hem bangelijk omdat iedereen hem afkraakt.
Hij komt altijd irritant over zeggen mensen maar bij mij is die dat nooit geweest.
Hij heeft zijn achternaam veranderd om geen vriendjespolitiek te krijgen.
Morgen A.P zien in UGC
queenie
Nicolas Cage speelt goed. Verhaal is leuk en de film verloopt vlot, alleen het einde is science fiction dat vond ik iets minder. Verder leuke special effects en de film blijft boeiend.
3½*
Dit was nu een film waar ik echt al een hele tijd naar uitkeek!
Zonet eindelijk gezien en ik moet zeggen dat het een zeer aardige film is geworden. Niet een ultieme topper maar wel een aardige goede sci-fi thriller.
Het 1e uur was echt ongelooflijk sterk in mijn ogen. Een mooie intro, een sterke spanningsopbouw en een mooie weergave van enkele voorspellingen die uitkwamen. Behoorlijk sterke en indrukwekkende weergave van de vliegtuigcrash met al die brandende mensen.Intens!
Na een uur vond ik de film minder worden. Het uitzoekgedeelte van het plot boeide me iets minder en het einde met de aliens vond ik wel vergezocht en onnodig. Deed een beetje afbreuk aan de verder best realistische sci-fi sfeer. Wel onverwacht en sterk vond ik het absolute einde waarin de aarde toch nog verwoesd werd. Behoorlijk realistische en fraaie weergave van dat einde die me toch wel verraste.
De aankleding van de film zat verder gewoon goed in elkaar. Prima special affects en overtuigend acteerwerk. Na enkele mindere films is dit een hele fraaie comeback van Nicolas Cage die een uitstekende rol neerzet. Eindelijk ook eens een film waarin hij wat emotie kan tonen. Normaal kijkt hij hele films alsof hij heel nodig een grote boodschap moet doen.
Ik zit als cijfer te twijfelen tussen een 3,5* of 4*. Uiteindelijk rond ik hem toch af op 3,5* omdat het 2e deel van de film gewoon toch een stuk minder boeide. Maar ik ga deze film zeker nog eens herkijken omdat hij toch zeker boeide.
Voor nu; 3,5*
RedLine
Ik vond dat Alien gedoe ook best onnodig.
Goed dat ze er geen Happy end van hebben gemaakt zoals de meeste Hollywood films.
TekJohnny
Kom net uit Engeland zag de poster 10 x 10 mtr hangen, dus hoopvol. Cage is de laatste tijd steeds hetzelfde, heb de indruk dat hij gewoon 10 films maakt op 1 dag en van studio naar studio loopt. Net of ik steeds naar het zelfde karakter zit te kijken, kan ook aan mij liggen. Bangkok D. ook gezien, weet niet eens meer waar ie over gaat. Maar geef Cage nog een kans met deze film, wordt vervolgt dus.
M.Goodkat
Vandaag eindelijk gezien in UGC avant premiere en ben verrast.
Ben niet zo een liefhebber van alien gedoe en al die shizzle maar het kon ermee door allesinds.
Film begint ijzersterk, verhaal wordt goed uitgelegd aan de hand van door wie en hoe dat gebeurt is. In de meeste films vergeten ze altijd uit te leggen hoe dat kwam en waarom dus enigzins ben ik daar op enthousiast.
Cage zijn rol was wel wat simpel gemaakt maar deed hem uitstekend. het is en blijft een bangelijke acteur die zijn rol serieus genomen kan, ook als die in een komedie zich bevind.
De camerashots zijn bangelijk, dus hoe de ongelukken zijn opgenomen de vliegtuig, de brand en de metro
Music score was goed neergezet, je kreeg de rillingen over u heen op de juiste momenten het huisje in de bos,denkend dat er iets gaat gebeuren
Het fluisterdeel was geweldig creepy neergezet en ben dus ook enthousiast erover.
En het beste was dat het geen happy end is, eindelijk is hiermee de ban gebroken, hallelujah
Wel kakkig hoe die moeder aan zijn einde gekomen is.
Twijfel bij een 4,0* of 4,5* maar hou het bij 4,0*.
En hele vermakkelijke film die niet echt wel bestemd is voor zwakke zielen
MNV2
Allereerst is het een film die de kijker een heel eigen versie van het scheppingsverhaal wilt bijbrengen, niet weer het zoveelste 'God-maakt-Aarde'-verhaal maar een scheppingsverhaal met sci-fictionelementen. Ik wist eigenlijk gedurende de hele film niet goed waar de makers met het verhaal naartoe zouden gaan. De film leek te beginnen als een normale thriller, daarna ging het meer neigen naar een avonturenfilm, vanaf dat de ondergang van de wereld voorspeld werd leek het meer een rampenfilm te gaan worden en toen bleek dat de 'whisperers' aliens zijn werd het een sci-fictionfilm.
Nicolas Cage acteert zoals we het gewoon zijn van hem; behoorlijk goed en de effecten die in de film gebruikt worden zijn buitengewoon prachtig. Verder kent de film ook een opvallend einde, het is een van de meest onvoorspelbare eindes die ik ooit gezien heb, ik had echt totaal geen idee of de film goed ging aflopen of niet en ik ben er eigenlijk nog steeds niet echt uit of dit nu een happy end was of niet..
brad911
Zeer onderhoudende film, komt zeer goed over op het grote doek. Geweldige acteerprestatie van Nicolas. Eens niet een irritante sombere rol of dergelijke dat we gewoon zijn van hem.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Seven Pounds

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing