Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Allison
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
jipt
Het was over het algemeen gewoon niet veel soeps en cage komt ook niet meer uit de verf deze dagen. Zoals vele het met mij eens zijn, vond ik het einde echt waardeloos!!
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
"Science-Fiction Boven Mijn Verwachting"
Ja, dat was Knowing zeker. Ik had, voordat ik er aan begon en nadat ik de gemiddeldes had gezien, niet meer verwacht dan een hersenloos science-fiction filmpje als The Day The Earth Stood Still (2008) en The Invasion (2007). Voor mij is het tegendeel bewezen; dit is geen hersenloos science-fiction filmpje... is het eigenlijk wel een science-fiction film?
Ja, dat wel. Maar tot en met de eerste helft was het eerder te beclassificeren als een Mystery / Thriller. Je had geen idee waar het heenging met het verhaal, je werd compleet in het ongewisse gelaten en de film was zelfs onverwachts spannend. Die mannen die daar elke keer voor het huis staan jagen je de stuipen op het lijf. Ook de vliegtuigramp en de metroramp waren zeer goed uitgewerkt. Gefilmd op een manier waarin het leek alsof je er zelf bij was. Jammer dat de CGI niet altijd even lekker ging (zagen jullie ook dat het vuur echt fake was?), maar dat vind ik bij lange na niet het belangrijkste in een film.
De acteerprestaties waren jammer genoeg dan weer niets bijzonders. Vrij irritante kinderen, een krijserige Rose Byrne en Nicolas Cage speelde ook gewoon op de automatische piloot. De standaard acteerprestaties komen waarschijnlijk ook door weinig karakteruitdieping, wat deels ook weer een schuld is aan de scriptschrijvers. Gelukkig wel kijkbaar en niemand van de cast hoeft van mij een Razzie te winnen.
Maar dan, na ongeveer anderhalf uur non-stop vermaak en spanning, komen we eindelijk te weten waar het verhaal heengaat. En ik heb er gemengde gevoelens over. Ik vind dat er zoveel word bijgehaald. Een enkel meisje dat de toekomst kan voorspellen... hmm... zeer interessant en lekker subtiel. De aarde die word vernietigd... ja, dat weten we onderhand wel. Aliens die de kinderen komen ophalen... over the top? De kinderen die weer worden teruggezet op aarde als een soort Adam en Eva... zeker over the top. Het was opzich prima uitgewerkt, dat einde, zelfs wel een beetje ontroerend, maar er word gewoon zoveel bijgegooid dat het gewoon te veel van het goede word. Is het nu een bijbels verhaal? Een alien verhaal? Een rampenfilm? Het einde weet gewoon niet welke kant het op wil en dat is jammer. Want als het einde wel goed was geweest had er zeker een 4,0 sterren in kunnen zitten. Nu houd ik het echter op een...
3,5 sterren.
steventje
Wat een larie- en apekool was me dat deze film. Begon goed maar dwaalde af naar het creationistische gedachtengoed.
Special effects vielen ook tegen voor een film van 2009.
Leek eerder CGI van tien jaar geleden. De vliegtuigcrash was OK maar een minuut later zien de vlammen er niet echt realistisch uit
en zonder angst raakt hij het vuur aan
Cage als prof leek ook niet overtuigend. Leeft in een spookhuis waar de muren afbrokkelen.
Een film om snel te vergeten
Stephan
Dan snap je de film niet of het begrip creationisme niet.
dinhus
Wil niet weten hoevaak is gezegt dat 't einde slecht is: echt een bagger einde. Maargoed, het lag natuurlijk voor de hand hè!
Wereld word vernietigd, oké.. Nu is de film afgelopen? Nee, die aliëns hoorden er echt bij, daarom vond ik 't einde niet echt zo slecht.
De film begon ook erg interessant te worden, en wekte echt mijn aandacht op. Goed plot, passend einde: een leuke film dus!
ladybug
Onderhoudende film, ik heb me er prima mee vermaakt.
Gewoon je verstand op nul,popcorn erbij en genieten.
survivor-jm
Dit was een goede film tot een paar minuten voor het einde. Daar had ik toch wel mijn twijfels bij. Verder wordt er prima gespeeld en heb ik me prima vermaakt. Geen topper maar wel een zeer acceptabele film.
blisteringdude
De film begon erg goed, maar kakte aan het eind behoorlijk in. 3*
Titus9
Ik vond het een hele goede film, eindelijk weer eens een goede nicolas cage film. jammer genoeg was dit maar tot aan het laatste half uur. Voor mij wordt de hele film verpest door dit einde. Je zit de hele tijd in een bepaalde flow en ineens wordt het hele verhaal omgegooid in iets totaal anders.
Ondanks dit belabberde einde vind ik de film toch wel 3 sterren waard.
Fran
- 1953 berichten
Dit vond ik nog eens een verrassende film. Vooral gezien het feit dat UPC alleen aangaf dat het een thriller was ha ha. Het verhaal is origineel en voor mij niet voorspelbaar. Ook het feit dat de wereld nu eens een keer niet op het laatste nippertje gered word vond ik wel verfrissend.
Het einde kwam af en toe wel een beetje fake op me over. De aliens en de slotscene waarin je de kinderen door het veld ziet rennen op de nieuw gecreeerde planeet. Begrijp me niet verkeerd, qua verhaal vind ik het echt goed gevonden maar ik vind het visueel nogal gekunseld en nep in beeld gebracht.
Het acteerwerk was helaas niet echt brilliant. Ik vond zowel Cage als Byrne vaak heel nep en oppervlakkig overkomen. Ze reageerden wel op de juiste manier op bepaalde gebeurtenissen maar ze gaan nergens echt de diepte in. Maar na een hele rij aan niet originele films vind ik deze film toch wel een verademing.
toetje1977
Ik vind het knap dat je zoiets kan verzinnen... Wat een onzin eigenlijk.
Moet zeggen dat ik me er wel mee vermaakt heb hoor, zitten een aantal leuke scenes tussen en het idee dat alle rampen voorspeld zijn is een leuk gegeven. Alleen waar het uiteindelijk heen gaat... tja. Beetje deprimerende film verder maar dat hoeft natuurlijk niet negatief te zijn.
D.Toretto
Aan het begin zag het er nog veelbelovend uit, maar naarmate de film vorderde daalde het niveau en werd het steeds minder vermakelijk. Het einde was ook niet echt top. Al met al een matige film.
Justinw
Degelijke film(leuk concept), en het was allemaal wat cliché achtig. De SFX zag er redelijk uit maar niet alles was vlekkeloos. Acteerprestaties matig, Nicholas Cage overtuigt ook niet echt( Over de kinderen en die vrouw maar niet te spreken). Door weinig diepgang, ga je niet huilen door het wegnemen van Caleb(wat ze wel probeerden).
Het einde verknoeit alles. Waarom nou opeens Aliens, en het Adam en Eva gedoe met ook nog 2 dieren. Was dit nou nodig.
Met wat meer aandacht voor diepgang, einde en SFX had dit beter kunnen zijn. Nu is het weer een matig tussendoortje.
Net geen 2.5*
* *
Ik heb btw een versie gezien van 115 min. geen 130. Iemand een idee?
Vinokourov
Af en toe heeft Knowing veel
-momenten, maar daaroverheen zettende blijft er toch wel een leuke film op, die vooral in het begin goed is. Het concept dat een vijftig jaar oud blaadje vol getallen allerlei rampen kan voorspellen, kon me ook wel interesseren. Tegen het einde wordt het wel erg dramatisch onzinnig. En de rol van de hysterische Rose Byrne is er één uit het boekje 'hoe verknal ik een vrouwelijke hoofdrol'. Jammer, anders had de film wel hoger kunnen scoren.
Paulus90
Daarover ben ik het niet helemaal met je eens. Tijdens de scene in de metro zat ik letterlijk op het puntje van mijn stoel, zo realistisch zag het er uit. Kan me ook niet voorstellen dat je op zo'n moment kan denken, wat ziet het er toch nep uit...
Tonypulp
Doe hem toch terug naar 3*, nu ik weer aan dat einde denk gun ik 'm een bovengemiddelde score niet
Triztan
Bijzonder verrast door deze film, echt geweldig
Derrick
Boeiende en spannende film .
Goede rol van nicolas cage , alleen zoals eerder gezegd : het einde is fanta
mcdaktari
Ja inderdaad, maar ze vinden het tegenwoordig niet snel meer goed hoor. Dadelijk gaan ze ook nog zeggen dat de special effects van Avater tegen vielen. Knowing is meer dan mooi en goed gemaakt vind ik althans
erik1677
hadt hier dus heel veel van verwacht, maar helaas was het maar matig
In het begin nog wel spannend, maar later maar een slap gebeuren.
Sommige rampen wel mooi verfilmdt trouwens....Daarom nog 2.5 ster.
alcapachino
Spannend filmpje. Het einde...ach ja was een beetje out of the blue
*Thijs*
Ik heb er drie avonden over gedaan om deze film te kijken, viel steeds in slaap. Gisteren eindelijk met veel moeite het einde gezien. Snapte er totaal niets van. Waar gaat het om en wat is de clou. Geen idee!!!!!!
Ga een keertje met een grote pot koffie de film eens herzien.
Tjeerdd
Hele goede film, goed verhaal, zeer vermakelijk. Ondanks dat vraag ik me 1 ding af. Welk achterlijk figuur heeft de laatste 15 minuten bedacht?? Lachwekkend.
Met een goed einde is de film 3,5* / 4* waard.
Jammer
irisjuh1
Opzich wel een mooie film maar niet voor 2x te kijken ofzow..
Niet echt mijn ding! Verder.. Tjah waar the **** sloeg dat einde op
?
Adam en Eva en het begin van de aarde na de big bang haha lachwekkend maar goed. Verder voor de mensen die de film niet begrepen, dat lag niet aan de film maar ik denk meer aan de hoogte van iemand iq
Dat is niet kwaad bedoelt maar het is een duidelijk film.
Anyway hij krijgt 3 punten omdat ik hem toch heb afgekeken zonder hem echt heel erg zat te worden.
Dat eind met die konijnen.... Hoe verzin je het.
Deel 2 wordt minstens 18+
moviechick-99
echt een goede film zat goed in mekaar alleen het einde was een beeetje belachlijk eerst dacht ik da die aliens slecht waren
Cheapcaster
Waarom toch dat einde?
Deze film kreeg 4 sterren van mij zonder dat einde.
Een film heeft een einde nodig, maar waarom niet een gewoon einde?
Nicholas Cage hoeft aan mij niet meer te bewijzen dat hij kan acteren, want Matchstick Men, National Treasure, Gone in 60 seconds zijn toch allemaal pareltjes als je naar z'n acteren kijkt
Ik heb hem gaan kijken in april 2009, en was echt wel onder de indruk, van die voorspellingen enz.
Kreeg oorspronkelijk 2,5 van mij, maar misschien heeft iemand die helemaal niets van film kent, of iemand met een raar soort inspiratiebron de laatste 20 minuten bedacht.
Omdat ik het eerste uur en een half wist te apprecieren: 3*

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing