• 9.374.495 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (2009)

avatar van hanzel22

hanzel22

M1kee schreef:

Ik hou het kort, goed begin, jammer van het einde. Daarnaast zeer goede acteerprestaties, af en toe slechte animatie.

Sluit ik mij volledig bij aan. Wat jammer van dat einde inderdaad.

avatar van henkie79

henkie79

Tja wat moet je hier over zeggen.

Erg voorspelbare film waarin alle hollywood bouwstenen weer eens op elkaar gelegd worden. Helaas zijn ze het cement vergeten en wordt de film hoe langer hoe gammeler.

13 in een dozijn film die we snel weer kunnen vergeten. Gelukkig voor deze film heb ik laatst 2012 doomsday gekeken, en vergleken daarbij is er natuurlijk weinig mis met deze film. Nicolas Cage acteert als.... Nicolas Cage, weinig verassends daar. De overige rollen vallen in ieder geval niet op door super-houterigheid, behalve mischien die zus van Cage, die is wel matig.

Het verhaal kabbelt wel door en bevat wat schrikmomentjes die uit horrorfilms gejat zijn. De relatie vader/zoon waarbij ze natuurlijk een prive-gebaar hebben voor de extra punch aan het einde lijkt me ook geleend uit menig andere sentimentel film.

Kortom, weinig nieuws onder de zon en er zijn veeeeel betere films om je tijd aan te besteden.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film begon prima, maar was erg teleurgesteld in het einde.

Sterker nog .... ik heb zelden zo'n gaar einde gezien.

Vondt hem mede daardoor vies tegenvallen.

Overigens wel mooie special effects. Vooral (zoals meer gezegd) het vliegtuig dat neerstort!

avatar van buzi

buzi

Super goeie film!!! Love it! Alleen op het eind teveel sience fiction.

avatar van workinggirl

workinggirl

Het einde, heeft voor mij de hele film verpest. Door de beschrijving had ik er heel wat anders van verwacht, zal voor degene die hem nog niet hebben gezien, niks vertellen. Maar het einde is rond uit slecht, waardoor ik de film zo slecht beoordeel. En dat terwijl ik normaal gesproken een echte nicolas cage fan ben!

avatar van jessis

jessis

Ik had er minder van verwacht, de effecten waren leuk en ik kon mijn aandacht er goed bij houden.

3.5

avatar van valentinooo

valentinooo

wat een goeie film!!!

Goed geacteerd, niet voorspelbaar en spannend!

Origineel verhaallijn en geweldig mooie muziek...

Zeker 5 sterren!

avatar van barns

barns

Alles was Oke..

het einde was troep..

hoe kan je toch wel een redelijke film zo hopeloos slecht laten eindigen?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

barns schreef:

Alles was Oke..

het einde was troep..

hoe kan je toch wel een redelijke film zo hopeloos slecht laten eindigen?

Dat heb ik dus ook. Het begint allemaal veel belovend.

Het verhaal lijkt ook aantrekkelijk.

Echt een film waar je met hoge verwachtingen naar gaat kijken .. !

Tot het laatste half uurtje .......

Toen was het pats boem over met de pret :s

avatar van roy7477

roy7477

Tja, er is al veel over geschreven. Anderhalf uur lang aan de buis gekluisterd, maar het einde... Triest.

De film wordt prachtig opgebouwd, totdat de 'marsmannetjes' komen. Wat een draak van een einde. Het einde heeft echt mijn avond verpest.

Voor de eerste anderhalf uur: 4*;
Voor het einde: 1* voor de moeite.

Lees veel negatieve berichten over de film. Moet zeggen dat ik het daar niet helemaal mee eens ben. Ik vond de acteerprestaties prima en heb me er niet aan lopen ergeren.

Voorspelbaar is de film inderdaad niet al vind ik het einde inderdaad geen recht doen aan de film. De film komt hierdoor niet iets te vroeg tot stilstand en dat terwijl de vaart er tegen het einde aan goed inzit.

Het is ook geen karakterfilm waarin uitgebreid bij de hoofdpersoon wordt stilgestaan en hoe hij dit allemaal ondergaat. Een teleurgestelde en geboeide kijker zal na afloop ook wel iets hebben van "waar moet ik dat nu weer in het hele verhaal plaatsen".

Ik wil deze film wel gewoon aanraden als puntje-van-je-stoel film. Je zult je niet vervelen..en dat einde...ach..het koste mij meer tijd om de film achteraf te verwerken dan dat ik echt inzat over het einde! Gewoon gaan kijken dus...

avatar van LeeGer

LeeGer

Het eerste deel van de film vond ik erg goed. Een mysterie over cijfers op een vijftig jaar oud vel papier die rampen voorspelden, dat is ook een prima verhaal om een topfilm van te maken.
Helaas is dat alleen niet gelukt. Het hele SF-verhaal uit de film past er voor mijn gevoel niet in. Men had iets beter zijn best kunnen en moeten doen om een andere, meer plausibele verklaring te verzinnen voor die voorspellingen. Dan was het een prima rampenfilm geworden.
Het enige positieve aan het einde van de film vond ik het onamerikaanse unhappy end. Maar een happy end had de film dan ook wel erg ongeloofwaardig gemaakt, gezien de verwachtte gebeurtenis.
Ik lees trouwens hier en daar ook (weet niet of dat op Moviemeter ook gezegd is) dat het een Scientologyfilm zou zijn. Dat heb ik alleen niet terug kunnen vinden. Het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat Cage daar aan zou hebben meegewerkt.

avatar van leandra6

leandra6

ik ben erg telleurgesteld in de film. had redelijk hoge verwachtingen omdat nicolas cage er in meespeelt. maar helaas. het acteerwerk vond ik ver benenden peil. Ik miste vooral de band tussen vader en zoon. die kwam erg ongeloofwaardig over. het verhaal op zich had heel mooi kunnen worden, maar ik vond het behoorlijk oppervlakkig en slecht uitgewerkt. jammer, zou de film niet aanrdaen aan een ander.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Geweldige film! Integendeel, ik raad het iedereen aan deze film te zien als je van science fiction en mystery houdt. Ben je daarentegen te nuchter voor aangelegd, sla dan deze film over want dan ga je lage cijfers geven. Voor de SciFi liefhebber is dit een geweldige adrenaline rush met gave FX effecten. Super movie, ik heb er van genoten!!

avatar van huVILEub

huVILEub

Geen bijzondere rampen film. Het verhaal is aardig maar het is niet spectaculair. Maar zeker wel vermakelijk.

avatar van barns

barns

Bibelonseberg schreef:

Gewoon een vraagje ter interesse, vond jij het einde dan echt niet enorm teleurstellend?

avatar van Traxas

Traxas

Een film met een goede start/idee maar, zoals meer hier gezegd, niet zo'n schitterende uitwerking. Het had voor mij wat minder "bijbels" gemogen. Dat mensen bij grote rampen beginnen twijfelen aan hun geloof/ongeloof zal wel waar zijn maar voor mij liever geen focus daarop (heel amerikaans).

De special effects vond ik geslaagd en goed gebruikt en ondanks de minpunten heb ik wel geboeid gekeken van begin tot eind. Al blijf je als kijker met een hele hoop vragen achter...

avatar van dennis1979

dennis1979

Vanwege de zeer sterke trailer had ik me erg verheugd op Knowing. Dus gisteravond de tijd genomen om er eens goed voor te gaan zitten.

Ik moet zeggen dat ik me het eerste uur geen moment heb verveeld en dat de film volledig aan mijn verwachtingen voldeed. Helaas kan ik dat van het verloop van Knowing niet zegggen. Deze mysterieuze en zeer vermakelijke triller transformeert in een Science fiction flop die, het naar mijn mening, kwalitatief sterke eerste gedeelte om zeep helpt.

Cage acteert bij vlagen degelijk maar het blijft toch elke keer weer het zelfde kunstje dat hij telkens toepast waardoor al zijn personages sterk op elkaar lijken (met de uitzondering van Lord of War en Leaving Las Vegas).

Ik twijfel sterk tussen 2,5 en 3 sterren.

avatar van Flykie

Flykie

Echt een sterke film en de special effects waren ook very nice.

Cage was ook erg goed .

Van mij krijgt ie zekers te weten 5 *

avatar van eka

eka

Hele sterke film.......tot het einde. iets teveel bijbel....

avatar van gukker

gukker

Flykie schreef:

Echt een sterke film en de special effects waren ook very nice.

Cage was ook erg goed .

Van mij krijgt ie zekers te weten 5 *

De special effects goed? Heb jij sinds 1970 geen film met special effects meer gekeken ofzo?

avatar van canciser

canciser

Ik vond de special effects ook wel goed, niks mis mee toch?

avatar van TriplaR

TriplaR

gukker schreef:

Wauw, dan heb jij zeker een ruwe ongemonteerde editie gekeken? Juist de special effects op zekere momenten waren weergaloos..

avatar van 606

Prachtige special effect laat deze film zien.

Cage weer eens goed op dreef.

Mooie rampen en zeker naar het einde toe.

Goed sf verhaal.

avatar van 606

gukker schreef:

Ik denk dat jij dan de film in zeer slechte kwaliteit hebt gezien..

avatar van Grunner

Grunner

Niks mis met de special effects van deze film hoor

avatar van Rascal

Rascal

Cage is 1 van mijn favoriete acteurs, hoewel ik hem hier wat houterig vind acteren. Toch net een vold.

avatar van gukker

gukker

606 schreef:

Ik denk dat jij dan de film in zeer slechte kwaliteit hebt gezien..

Zou zomaar kunnen, heb hem bij een vriend gekeken en hij heeft echt een *** tv. Op sommige momenten was de sf nog wel te pruimen hoor (Die metro zag er bijvoorbeeld prima uit.) Maar voor het grootste deel (vooral het verongelukte vliegtuig, waarbij ze de vuren met de computer hebben gemaakt. Het is zoveel simpeler en ook zoveel mooier om gewoon een paar vuren op de zet neer te zetten. Ook het vliegtuigongeluk zelf zag er anno 2009 erg gedateerd uit, en het einde waarin de lucht vervormd als die kinderen "opnieuw moeten beginnen" was ook erg gedateerd. Maar misschien was ik inderdaad iets te heftig want er waren enkele momenten dat de sf er wel aardig uitzag. Maar over het algemeen toch onvoldoende.

avatar van Avatar

Rascal schreef:

Integendeel, na enkele mindere prestaties van Cage, acteert hij hier terug goed tot zelfs zeer goed. Komt geloofwaardig over en past perfect bij zijn rol. Ik ga zelfs nog een stapje verder, voor mij heeft hij de film nog de hoogte in gehaald ook.

avatar van kaholiic

kaholiic

gukker schreef:

Inderdaad, En hij steekt op een gegeven moment gewoon zijn hand in het vuur en voelt daar helemaal niks van..