• 9.377.648 stemmen

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Actie / Sciencefiction | 118 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Tsjechië

Geregisseerd door: Stephen Sommers

Met onder meer: Channing Tatum, Sienna Miller en Marlon Wayans

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot G.I. Joe: The Rise of Cobra

"When all else fails, they don't."

Tien jaar in de toekomst moet het elitekorps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe-team gaat met futuristische spionage- en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...

avatar van Deepdish

Deepdish

Voor iedereen die jeugdsentiment behaald door het zien van verfilmingen uit de jaren '70 en '80 tekenfilms series en speelgoed van de laatste tijd is deze film toch wel een lichte tegenvaller.

De transformer films waren leuk popcorn vermaak waarbij ze zich redelijk aan het origineel hielden. ( beetje gerestyled naar de moderne tijd. )

Bij G'I JOE daarentegen herkende maar erg weinig van de tekenfilms en speelgoed terug waar ik vroeger toch groot fan van was.

Beetje een gemiste kans want er had veel meer ingezeten, de film wekte bij mij een beetje de indruk dat de kantjes er van afgelopen zijn en het een haastklus is geworden.

Nu maar hopen dat ze na de leuke transformers films en tegenvallende G.I.JOE en Miami Vice in 2010 met een spetterende The A team film komen.

Tegenvaller voor al de 20 en 30 plussers die hier jeugdherinneringen aan hebben. Leuke film voor degene die niet met G.I. JOE opgegroeid zijn.

2.5** omdat het een redelijk vermakelijke film is door een beperkt aantal vette scènes.

avatar van egelhunter

egelhunter

Net thuis van de bios. En ik vond hem vet! Wat een spektakel. Werd wel erg veel gebruik gemaakt van CGI dat niet altijd even mooi is maar lekker belangrijk: Ik heb de hele film genoten! Vooral in parijs met die snelle pakken die ze aanhebben, geweldig! Gewoon een lekkere actiegame en je verstand op nul. 4*

rep_robert schreef:
Redelijke actiefilm!!

G.I. Joe is duidelijk een gemiste kans. Hoe het verhaal tot stand komt en de toevalligheden waarbij iedereen elkaar ontmoet of elkaar al kent is gewoon lachwekkend.
Daarbij helpen de zwaar cliché flashbacks ook niet echt, die waren echt heel vervelend.
En als je toch alles uit moet leggen in de flashbacks, waarom heeft Snake Eyes de hele film een masker voor z'n kop?Het verhaal is ook niet denderend, je ziet heel veel dingen al van mijlen ver aankomen. Ik wist gelijk al dat die Ana spijt zou krijgen en later in de film voor de goeden zou gaan kiezen.
Wat me ook stoorde was het feit dat G.I. Joe en de vijand kennelijk beter waren in het inbreken bij elkaar dan dat ze hun eigen schuilplaats konden beschermen.

Ook het schijnhuwelijk van Ana en die baron sloeg nergens op, wat had dat voor nut in het verhaal en wat moest het voorstellen?

Verder kwam Cobra ook niet echt voor in het verhaal, behalve 1 slangetje om die soldaten te testen. Juist op het einde had ik verwacht toen hij omdraaide dat hij Cobra zou zijn vanaf dat moment. Niet dus, geen idee waarom deze film eigenlijk "the rise of Cobra" heet? Al is Destro ook wel uit de cartoon, maar toch jammer.

Verder zijn sommige namen en bewoordingen ook niet altijd leuk om naar te kijken. Het zou opzich niet uitmaken, ware het niet dat dit niet echt letterlijk G.I. Joe is allemaal, dan is het toch wel redelijk storend. Hele tijd dat team als Joe's aangeven klinkt toch een beetje lachwekkend in de oren.

De personages(vooral de badguys) waren heel erg overdreven allemaal, zo overdreven dat het ook wel weer leuk werd. Rex de bad guy vond ik er wel leuk uitzien.
De actie is ook prima in deze film, ziet er allemaal heel spectaculair uit, de achtervolgingsscene door Parijs heen is ook heel indrukwekkend, al had ik gehoopt op meer scenes met die super outfits.
De special effects zijn wel goed, niet het niveau van Transformers, maar wel goed.

Het acteerwerk is echt wisselvallig, ik vond Marlon Wayans bijvoorbeeld leuk gecast, die kan wel meer dan een idioot spelen in Scary Movie of Don't Be a Menace.
Channing Tatum vond ik echt minder, het leek echt alsof hij soms zijn regels van een papiertje op las. Niet spontaan genoeg, net zoals zijn romance met Ana(die er wel heerlijk uit ziet), sjonge jonge. Waarom verwerken ze dit soort dingen altijd in films? Heeft een film als dit totaal niet nodig.
Dennis Quaid vind ik ook niet echt sterk, komt meer over als een oude lul dan als een stoere officier o.i.d.

Al met al een mislukte poging om G.I. Joe op het witte doek te brengen, het haalt nooit het niveau van bv de nieuwe Star Trek.
Daarvoor is alles te voorspelbaar, zitten er veel cliché's(flashbacks) in en is het acteerwerk van de acteurs echt wisselvallig.
Daarbij dacht ik dat er nog een plothole in zat, de omwisseltruc met de president. Maar uiteindelijk hebben ze daar wel een open einde van gemaakt voor een eventueel vervolg.
Ben er om de 1 of andere reden toch nieuwsgierig naar, want ondanks de vele cliché en voorspelbaarheid zat ik toch met redelijk veel plezier deze film te kijken(wat overigens niet resulteert in een voldoende).

Zit te twijfelen tussen een 2 en 2,5*

Voorlopig houd ik het op 2,5*

Cobra is gewoon de naam van de organisatie, niet van de slechterik.

avatar van rep_robert

Ja maar ik heb dan altijd die ene gemaskerde gozer voor me met die cobra op z'n gezicht.

Plus het feit dat ik ook geen Cobra organisatie ben tegengekomen.

(hoef je trouwens niet m'n hele bericht voor te quoten, is een beetje lang whehe)

Ja, dat doe je zelf ;p

De film heet toch ook the rise of cobra?

er komen vervolgen, en aan het einde van dit deel zie je toch hoe Commander zegt dat dit het begin van Cobra is?

Hoe letterlijk wil je het hebben? ;p

avatar van rep_robert

Hmm, dat moet ik dan gemist hebben?

Alsnog vind ik het zwak, de hele titel van de film draait om 1 vaag zinnetje aan het einde van de film. Lekker dan Ben benieuwd naar een evt vervolg.

avatar van Draconian

Draconian

Gisteren gezien en hij zit vol met keiharde actie. Heb goed genoten.

ralfsjam

allemachtig zeg... wat een draak van een film is dit !

Okay, misschien niet voor de 11 jarige jongetjes onder ons, maar voor de rest zit je alleen maar naar brekend glas te kijken....

Carglas heeft het druk in 2019!

je valt van het ene onzin moment in het andere, met daar tussen door een paar one-liners. 100% special effect zou je zeggen, maar de mannen met brandslangen kon je bijna zien staan af en toe.

ik heb hem afgezien, maar het koste me veel moeite, maar heb ook veel zitten lachen! zet er ook maar comedy bij!

en oja, de onderwater scenes zijn opgenomen voor de kust van Katwijk!

avatar van egelhunter

egelhunter

ralfsjam schreef:

allemachtig zeg... wat een draak van een film is dit !

Carglas heeft het druk in 2019!

en oja, de onderwater scenes zijn opgenomen voor de kust van Katwijk!

hoe kom je daarbij dat de onderwater scenes zijn opgenomen voor de kust van katwijk? Volgens imdb zijn nergens opnamens gemaakt in nl.

JacoBaco

Omdat ik in Katwijk woon en ik heb het zelf gezien. Die eikels bij IMDB zijn het vergeten te vermelden denk ik.

Heb je 2 accounts ofzo?

JacoBaco

Nee, ik kom gewoon toevallig uit Katwijk.

Was het leuk?

Ik denk het wel.

avatar van Reinbo

Geinig hersenloos vermaak. Een soort JamesBond op fast foreward. Meestal hou ik niet van het werk van Sommers. Met name door zijn crappy digitale effecten. In deze film kwamen ze gek genoeg tot z'n recht. Lekker campy allemaal. evenals de aan Ghostbusters doen denkende groene wolken en de gevechten tussen de witte en zwarte ninja's (Lang leve de 80's). Verder was er ook volop gepikt van Star Wars en was het gadget gehalte iets waar James bond nog jare jaloers op zal zijn. Ik heb me in ieder geval erg vermaakt met de onzinnige hotsenknotsen achtervolging door Parijs al absoluut hoogtepunt.

Waar Trans 2 een grote teleurstelling was, bleek dit een heuse meevaller. Dikke 4* voor de leukste blockbuster van deze zomer.

JacoBaco schreef:

Ik denk het wel.

Je was er toch bij, zeg je net?

Heb je niks gezien.

JacoBaco

Ik vond het niet interessant, dus ik ben doorgelopen. Had de Baroness er nou geweest,... ja dan had ik wel even een foto'tje gemaakt natuurlijk.

Iron Maiden

Nou, ik was daar gaan camperen.

ralfsjam

er was trouwens niet zoveel te zien, 't was voornamelijk onder water....

wel kwam ik Joseph Gordon-Levitt tegen toen hij moest plassen in Strandpaviljoen De Zeester. maar verder zag je de crew niet veel hoor..

JacoBaco

Misschien dat de Vlok er binnenkort nog een stukje over uitzend.

JacoBaco schreef:

Misschien dat de Vlok er binnenkort nog een stukje over uitzend.

ik heb ze wel zien filmen, en met iemand zien praten...

eerst op het strand en later bij de witte kerk!

ben benieuwd......

avatar van Bonov

Bonov

Deze film net in de bios gezien.

Het zou misschien jeugdsentiment moeten zijn voor mij omdat ik de tekenfilm vroeger fantastische vond maar aangezien ik me er ook niet al te veel meer van herinner en alleen nog maar een paar karakters ken is het dat absoluut niet. Ik beoordeel de film daarom ook niet op overeenkomsten met de originele G.I. Joe.

Ondanks de pogingen om het verhaal wat diepgang te geven blijft het toch een vrij standaard goodguys vs badguys verhaal. Wat mij persoonlijk een beetje stoorde is dat de film echt te bol staat van de CGI, de hele film door vliegen de computerexplosies en effectende je om de oren en het lijkt daarom af en toe ook meer een computerspel dan een film.

Een van de weinige acteurs die vrij sterk acteerwerk vertoonde was Marlon Wayans (Ripcord) maar vooral het acteerwerk van Channing Tatum (Duke) vond ik echt zeer onder de maat, jammer want het is toch een van de hoofdrolspelers.

Maar mijn verwachting van deze film was ook al niet zo heel hoog dus de teleurstelling valt erg mee. Desondanks is het toch wel een redelijk vermakelijke popcornfilm met een aantal goede actiescenes maar meer dan 2.5 ster krijgt ie niet van mij.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Redelijk tot matige film.

De actie was leuk en lekker over the top, maar de sentimentele scenes voegden werkelijk niks toe aan de film.

De flashbacks van een paar karakters waren erg simplistisch uitgewerkt en weinig verassend. Storm shadow is jaloers en steekt sensai neer. Vervolgens dikke kloof tussen de 2 jochies en is het oorlog. Gaap! Vervolgens zie je een paar vage flitsen bij de barones die leiden tot haar besef dat ze fout bezig is, hoezo dan opeens? En het vermoorden van onschuldige mensen leid er niet toe, nee het draait allemaal om dat ene soldaatje dat haar broertje niet heeft kunnen redden. lame! .

Ook heb je door de snelle verandering van locaties geen moment het idee dat de film zich in de nabije toekomst afspeelt. Weinig tot geen beelden van de rest van de samenleving, waardoor je het niet écht spannend vind als er een bom richting washington of moskou gaat, die suspense moet je toch wat meer hebben in een actiefilm vind ik.

En dan die conversatie in het begin van de film tussen Tatum en Wayans; Wat ongelovelijk slecht?! Je hoort dat de grappen ingestudeerd zijn waardoor ze niet tot nauwelijks aankomen bij het publiek, omdat het maar snel opgedreund (in plaats van subtiel) gebracht word. Later in de film verbeterd dat enigszins omdat Marlon voornamelijk de humor en scherpe opmerkingen verzorgd.

Dan zijn er nog een hoop extra minpunten om op te noemen (de overdreven schotse en franse accenten en de overacterende Dennis Quaid) , maar ik laat het hier maar even bij.

Al met al een matig filmpje, die me niet zal bijblijven.

2,5 ster

avatar van Reinbo

Sjoerdow schreef:

Echt iets om een film als dit op te beoordelen/afrekenen.....

ralfsjam schreef:

ik heb ze wel zien filmen, en met iemand zien praten...

eerst op het strand en later bij de witte kerk!

ben benieuwd......

Ik hoorde toevallig vanavond dat ze zijn wezen eten bij Hotel Noordzee, want ze vonden de Brittenburg te duur en meer dan de helft van de crew is vegetarisch. Gelukkig maar dat ze bij Hotel Noordzee vegetarische Pizza's verkopen.

Reinbo schreef:

Echt iets om een film als dit op te beoordelen/afrekenen.....

Wel als het je irriteert.

Als je Transformers twee vanwege kinderachtigheid(flauwe grappen) kan afkraken, kan je dat bij deze film zeker ook doen(neppe kutaccentjes)!!

avatar van rotterdam

rotterdam

Zoals vele al zeggen ''een gemiste kans''

Vond het veel te veel fx werk,en de caracters werden niet genoeg uitgediept,toch geef ik een 3,5...een kleine 3,5 omdat de film wel vermakelijk was, vooral voor diegene die het niet kennen

Ik vind het alleen raar dat iedereen die scene in Parijs zo stoer vond,vind het persoonlijk toch een van de mindere scenes,was nnet alsof je achter de playstation zat....verder is de aawezigheid van sienna miller en die andere meid,plus de ninja's zeker wel een groot pluspunt.

eindoordeel: leuk voor een avondje vermaak,maar zeker geen hoogvlieger

avatar van Leno

Leno

Belabberde film die ondanks zeer lage verwachtingen toch flink teleurstellend is. Eigenlijk klopt er niets aan deze film; zowel het verhaal als de actiescenes zijn slecht. De ene scene is nog ondoordachter dan de andere. De cast is eveneens matig, waarbij Quaid's rol nergens op slaat eigenlijk. Tegen het einde kon ik m'n ogen bijna niet meer open houden. De matige tot soms slechte special effects maken het er ook niet beter op.

Ook de met de haren bijgesleepte flashbacks, die voor wat diepgang zouden moeten zorgen bij de karakters, mislukken falikant. Tatum kan niet acteren en de dialogen zijn waardeloos, net als de humor. Van regisseur Sommers mag je niet veel verwachten, maar dit is toch wel heel slecht!

avatar van MGpower

MGpower

Ik denk dat 'het amerikaanse' hier in NL niet zo goed ligt... Ik heb m nog niet gezien en kan er dus moeilijk wat over zeggen, maar ik heb al van meerdere bronnen, dat het momenteel de meest bekeken film in de VS is... Dat zegt voor mij genoeg om toch eens een kijkje te gaan nemen.

avatar van The Oceanic Six

Wat is ''het Amerikaanse'' dan?

Films als Die Hard slaan hier wel goed aan.