Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 110 minuten / 123 minuten (extended action cut)
Geregisseerd door: Jon M. Chu
Met onder meer: Dwayne Johnson, Jonathan Pryce en Bruce Willis
IMDb beoordeling: 5,7 (188.478)
Releasedatum: 28 maart 2013
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot G.I. Joe: Retaliation
"Heroes are made in America."
Het G.I. Joe-team moet het opnemen tegen Zartan, Storm Shadow en Firefly. Zartan is vermomd als president van de Verenigde Staten en heeft nu alle wereldleiders in zijn broekzak, met als gevolg een naderende wereldoorlog waar vele onschuldigen het slachtoffer van gaan worden. Tevens beschikt hij over een aantal nieuwe handlangers die het G.I. Joe-team moeten uitschakelen.
Marvin Hinton / Roadblock
Joe Colton
U.S. President
Jaye Burnett / Lady Jaye
Snake Eyes
Firefly
Kim Arashikage / Jinx
Tommy Arashikage / Storm Shadow
Dashiell Faireborn / Flint
Rexford Lewis / Cobra Commander
Ja anders moet je hem denk ik op dvd zien.
Al DeNiro
Beter dan eerste deel. Vooral omdat deze meer op de tekenfilm lijkt met serieuzere sfeer en veel actie. Verder komt de opperschurk Cobra Commander ruim in beeld, Firefly is een gedenkwaardige bad guy en The Rock een verbetering ten opzichte van Tatum. Gemis is wel Destro en The Baroness.
adso
Synopsis: met als gevolg een naderende wereldoorlog waar vele onschuldigen
het slachtoffer van gaan worden... Dat is wel 'heel zachtjes' uitgedrukt!
missl
Ik heb me wel vermaakt met deze actiefilm, toch jammer dat hij het niveau van het begin (vooral de humor in combinatie met de actie) niet vast weet te houden.
dasjoeri
goede film ma blijkbaar is dat een vervolg wist zelf nog niet eens daht gewoon een enkele film was wel goede humor der tussen.
Sergio Leone
Leuk.
Rise of Cobra vond ik indertijd erg slecht. Van Retaliation had ik daardoor geen verwachtingen, en dat lijkt niet slecht geweest te zijn. I.t.t. deel 1 is Retaliation pure fun. Geen hoogstaand werk, wel actievermaak zonder pretenties en voorzien van een prettige sfeer.
De cast werkt ook beter. Channing Tatum staat z'n kroontje min of meer af aan acteerkanonnen Dwayne Johnson en Bruce Willis, waarbij de beperkte rol van die laatste hem helpt een positieve indruk na te laten. Jonathan Pryce kan als geen ander een rolletje als dit neerzetten, ik vind de beste man altijd iets vervelends hebben en dat komt zodus van pas.
De mij onbekende regisseur John Chu pakt uit met enkele toffe actiescènes, die vooral qua flow enorm gemakkelijk wegkijken. Hier en daar zit er wel wat slordigheid in de editing, maar over de ganse film gezien valt dat echt wel mee. De humor is niet altijd plezant, daartegenover staat dat drama tot een minimum beperkt wordt. Zo houdt dat zich ook weer in evenwicht.
3,5
Roger Thornhill
Net als mijn voorganger vond ik de eerste G.I. Joe-film abominabel, maar kijk eens aan: de nieuwe held Dwayne Johnson is tenminste ècht een bad-ass, zijn gekibbel met Channing Tatum is best grappig, Walton Goggins is een lekker onaangename gevangenisdirecteur, en er is gelukkig veel meer ruimte voor Jonathan Pryce ("This country is at war with you and you and you and you and you and you!"). Natuurlijk zijn ook er minpuntjes, zoals Bruce Willis op de automatische piloot (of niet? ik kan het verschil de laatste decennia zo moeilijk zien) en wéér zo'n ninjagevecht tussen Storm Shadow en Snake Eyes, maar al met al is dit toch een best vermakelijke opvolger.
Rico120
Matt Gerald
RZA
Arnold Vosloo
Walton Goggins
een succes? nee ik vond deze film nog rommeliger overkomen dan deel een heb gehoord dat er een deel 3 kont hopen dat deel 3 beter is
thoyouknow1980
Super leuk vervolg
En alles is weer van het vertrouwde spectaculaire niveau.
Volop actie momenten in mooie omgevingen en weer een tof verhaal
Arnold Vosloo is echt een fantastisch acteur vind ik trouwens,vooral in de Mummy natuurlijk.
Goed dat hij in deze Gi Joe films ook een toffe rol heeft gekregen
Kondoro
Het tweede deel uit mijn G.I. Joe duo-pack die ik bij Zavvi heb gekocht is aanzienlijk beter, ik kwam er achter dat ik de extended action cut had in plaats van de normale versie, een verbetering is het niet (aangezien ik de normale versie wel eens gezien heb) maar het is sowieso beter dan het eerste deel, die nogal slapjes was. Ook dit deel was niet het beste wat er bestaat op de wereld maar, de film komt wel positiever over: Firefly is een fantastische toevoeging bij de film en het verhaal was wat leuker om te volgen. Ik houd het kort, het is nogal laat en ik wil deze graag even snel afronden.
Qua actie zit de film echt wel snor, zoals gezegd vond ik Firefly echt een superleuke toevoeging maar met Dwayne Johnson ging het niveau niet echt omhoog en vooral niet in het spanning gedeelte. Ik vond het erg jammer dat Duke al vroeg in de film overlijd maar wel echt bijna voorop de cover staat, die had ik persoonlijk wat langer in de film gezien want er word weinig mee gedaan.
Het verhaal is simpel. De oude vijanden van de Joe’s hebben de president gekidnapt en ze hebben hun eigen mannetje omgetoverd tot de president. Samen gaan ze met de Cobra’s ervoor om de wereld te veroveren maar de Joe’s gaan dit tegen houden, ze zetten alles op alles om ze te stoppen en zelfs Storm Shadow word overgehaald naar de Joe’s.
Al om al, redelijk tot matige actie die al sinds het eerste deel bij mij bekend stond als: goed bedacht, slecht uitgevoerd en zeker de ninja scenes zijn echt prima. En ondanks dat de één van de eerste films is die ik gezien had toen ik me aanmeldde op MovieMeter, is het geen toppertje.
Captain Proton
Tweede deel en vervolg van Gi Joe. Lukt het ze wel om Cobra eens en voor altijd achter de tralies te krijgen? De cast was wel verrassend. Dwayne Johnson en Bruce Willis. Toch maar een spierbundel erbij gehaald, want ja, een held is toch gespierd en sterk? Goed de cast ging, verhaal en special effects waren prima in orde. De scene in de bergen met klimmateriaal was geweldig. Beetje overdreven, maar vet. Paar keer teruggespoeld om te kijken wat er allemaal gebeurde. En ja, hoor. Weer een open einde. Hopelijk overtreft deel drie dan de vorige twee.
DiamondsRealDeal
Hoort een open einde ook niet een beetje bij G.I. Joe Captain Proton ?
Grindhouse62
- 2064 berichten
Gelijk maar op Netflix achter deel 1 aan gaan kijken. Nog meer actie, spektakel ect. Wederom prima kijkvoer.
macrobody
Hoe krijg je mensen zo gek om in het leger te gaan? Maak films waarin het lijkt of er modellen in het leger zitten ipv manwijven, maak elke dood heroïsch en niet een nutteloze dood tbv het oliekartel en laat het voorkomen alsof je veel mag schieten en overal in mag rijden.
Wat dit betreft doet de CIA weer goede zaken met deze advertentieprent. Als je het wel allemaal met een schep zout neemt is het een goede actie film.
ILDIB
Vermakelijk zat met een paar zeer goede scènes. Jaye ziet er mede dankzij de pushups stukken beter uit dan in the orville..
Lovelyboy
Nipt betere tweede deel, dat door een paar fouten grappen, een sfeer die iets meer op een stripverfilming lijkt, en eenmaal losgelaten dat Hasbro de filmreeks helemaal losgeweekt heeft van het jaren '70 en '80 speelgoed, niet veel meer is dan een foute blockbuster is, maar wel iets betere te verteren is dan deel 1.
Schurken die opstaan uit de dood, boosaardig complot die de wereldvrede bedreigd, stoïcijnse helden en veel wapen gekletter...op het oog weinig nieuws. Toch is het allemaal wat minder over de top dan deel 1 en zijn vooral de schmierende schurken een verbetering. Even gaat het hart sneller kloppen bij het aanblik van bepaalde wapens bij Storm Schaduw en de uzi en buggy in het geval van Snake Eyes, namelijk erg herkenbaar. Daar houden de herkenningspunten alweer snel op, maar dat maakt al niet zoveel meer uit.
Puntje bij paaltje, nog steeds niet my cup of tea, maar wel iets beter dan de eerste film.
Metalfist
You know, they call it a waterboard... but I never get bored!
Er was een tijd dat ik veel in Antwerpen vertoefde en daar regelmatig eens een filmpje meepikte in de UGC. Vaak gewoon op goed geluk zonder echt goed te beseffen wat er draait en op die manier ben ik ooit eens bij G.I. Joe: The Rise of Cobra terecht gekomen. Een vermakelijke blockbuster die vooral tot zijn recht kwam op het grote scherm, zoals wel vaker het geval is bij van die grootschalige actiefilms, maar die blijkbaar toch niet genoeg indruk maakte om 4 jaar later op zoek te gaan naar de sequel. Ik had echter wel zin in zo'n losgeslagen actievehikel dus hier dan met vele jaren vertraging eens voor gaan zitten.
En ja, ook op het kleine scherm blijkt de G.I. Joe reeks nog goed overeind te blijven, maar toch een halfje minder in vergelijking met de voorganger. De reden daarvoor is dat die verhaallijn met Snake Eyes, Jinx en Storm Shadow gewoon compleet de vaart uit de film haalt. Heel dat segment in de bergen met de verschrikkelijk over the top achtervolging had dan ook volledig geknipt mogen worden voor mijn part, het is niet dat het voor de rest echt enorm veel toevoegt aan de film. Wat overblijft is een niet al te bijzonder plot waar de president vervangen blijkt te zijn door de grote slechterik en het als bijgevolg op de JOE's gemunt heeft. In het begin even verrassend dat Duke het loodje legt, ik had verwacht dat die nog wel op de een of andere manier ging terugkomen aangezien het toch om Channing Tatum gaat, maar verder voorspelbaarheid troef. Is dat erg? In dit soort films stoort het me eigenlijk niet zo hard. Je kijkt dit toch vooral voor veel spierballengerol en het is ook een zegen dat Jon M. Chu hier geen film van dik over de 2 uur van maakt.
Ik ben niet zo heel bekend met heel dat G.I. Joe wereldje (al denk ik wel dat ik er vroeger wat speelgoed van had, maar dat behoorde niet echt tot mijn favoriete dingetjes) dus geen idee of dit qua cast wat overeenstemt met het bronmateriaal. Je krijgt in ieder geval wel nagenoeg een volledige nieuwe cast ten opzichte van de voorganger en daar is Dwayne Johnson wel de bekendste van. Blijft een fijn acteur voor dit soort films en de chemie met Channing Tatum is er ook wel. Adrianne Palicki is ook een fijne toevoeging als Lady Jaye (vond haar in Agents of S.H.I.E.L.D. ook wel de moeite) en de dubbelrol van president is geknipt voor Jonathan Pryce. De grootste onverwachte speler is echter Bruce Willis die naar het einde toe ook eventjes mag komen opdraven. Een ietwat lauw rolletje maar Willis heeft wel iets om dit tot een goed einde te brengen. Ogenschijnlijk is het ook nog wel de bedoeling geweest om nog een derde deel te maken, maar dat is er blijkbaar nooit van gekomen.
Heel die G.I. Joe reeks hoort in de categorie Transformers voor mij thuis: gewoon erg fijne actievehikels die van begin tot einde knallen. Alleen jammer dat Chu niet altijd de juiste balans weet te vinden, maar qua cast en actie is dit wel genieten. Zo'n typische no-brainer en ik blijf altijd wel fan van de knipogen die Dwayne Johnson in dit soort films weet te verwerken. Dat is toch een acteur die zich echt thuis voelt in dit soort rolletjes.
3* (halfje af voor dat vervelende segment in de bergen)
ILDIB
En hoop overbodige actie maar wel een paar leuke speeltjes. waarom neemt de cobra commander niet gewoon de koffer en die gast mee in helicopter?
Meest positieve van film is dat tatum vrij rap foetsie is.
Shadowed
Zelfde niveau als 1.
Een andere regisseur zorgt voor andere min en pluspunten. Sommers mocht dan qua visuele effecten niet de beste regisseur zijn, hij wist de bombarie wel in moordend tempo achter elkaar te zetten. Het wist te zorgen voor een uiterst vermakelijke maar lelijke film. Deze film draait dat een beetje om.
Visueel ziet het er nu beter uit. De effecten zien er veel realistischer uit, alhoewel het duidelijk nog steeds geanimeerd is. Het heeft nu echter wat meer detail en leven. Het jammere is dat Chu wat meer moeite heeft met het tempo en de bombarie. Deze film kent genoeg actie, maar weet het allemaal niet echt lekker te plaatsen, waardoor deze film toch een stuk minder interessant is dan de vorige.
Verder worden er weer een hoop bekende koppen bijgesleept zoals Willis en Johnson. Johnson begint nu wel de echt grote Amerikaanse actieheld te worden, maar in G.I. Joe moest hij nog zijn draai een beetje vinden. Willis krijgt weinig screentime, waarmee het wel heel erg aanvoelt alsof hij er enkel en alleen voor de paycheck staat. Naast beide heren krijgen we wat minder bekende crewleden die zich bij het team voegen, maar indrukwekkend acteren doen ze niet.
De eerste 80 minuten zijn niet altijd de makkelijkste zit. Hier en daar aardige actiescenes, maar het tempo wil niet echt vooruit branden. Tijdens The Rise of Cobra kon ik voor een langere tijd geboeid kijken, dat is hier niet het geval aangezien de film regelmatig een beetje doodvalt. Het verhaal boeit weinig en de wendingen evenmin. Het zijn vooral de effectjes tussendoor die weten te boeien.
Pas in het laatste halfuur krijgen we wat gave actie te zien die soms ook behoorlijk groots uitpakt. Daar wacht je echter best lang op, maar wanneer het er dan eindelijk wel op aankomt is het goed. Jammer dat de eerste helft toch aan de minder interessante kant zit, vooral omdat het verhaal en de personages niet echt weten te boeien. Chu mag nog wel wat meer tempo in de film stoppen, wat ondanks dat de film nog enkele grootse en bombastische scenes kent wil het als geheel niet zo goed vermaken in vergelijking met het vorige deel.
Matige film over een groep elite soldaten die bedrogen worden tijdens een missie. De personages en het magere verhaal weten nauwelijks te boeien. Ook had de film wat beter gevaren met wat meer humor. De film moet het dan verder hebben van de actie. En in dat opzicht zijn de finale en de scene op de berg nog wel de moeite waard.
knusse stoel
"I became a Joe to serve in the field. So if we're fighting up hill we take the hill."
Nadat ze zijn aangevallen tijdens een opdracht, worden de Joe's weggevaagd en wordt het bevel beëindigd door de president. Drie 'Joe's' hebben het overleefd en het is aan hen om opnieuw de 'Cobra's' uit te schakelen en de naam van de 'Joe's' te zuiveren.
Ik ga hier niet veel over zeggen om je te helpen beslissen of je dit gaat kijken of niet. Ik moet zeggen dat ik helemaal geen fan was van de eerste film.
Voor mij had de eerste gewoon geen echte opwindende scènes en was een beetje saai. Ik moet toegeven dat deze beter was dan de eerste en dat ik dan ook tot het einde bleef kijken. De dialogen zijn slecht maar in een film als deze gaat het je alleen maar om actie en wat er ontploft.
Dat brengt me bij mijn laatste probleem met films als deze. Ze tonen geen bloed of echt geweld om de 'PG-13 rating' te behouden. Veel ouders vinden het nog steeds te gewelddadig voor hun kinderen en laten ze niet naar dit soort films kijken. Aan de andere kant, omdat het niet gewelddadig genoeg is, kijken de meeste ouders ook niet. Dat laat deze film in een niemandsland achter. Over het algemeen beter dan de eerste, maar dat is het dan ook. Ik geef het een kleine voldoende.
Dus een 6.
mrklm
“Real American Hero” Duke Hauser [Channing Tatum] leidt een eenheid van G.I.’s in een race tegen de klok met handlangers van Cobra Commander om – wat anders – kernwapens. Om de Aziatische markt tevreden te stellen komt Noord-Korea om de hoek kijken en is er een bijrol voor Lee Byung-hun als een Cobralid met gewetensbezwaren. De vechtscènes zijn gekunsteld, maar goed gedaan en een wereldstad wordt tot puin gereduceerd. Lang leve de lol! Jonathan Pryce is veel te goed voor dit soort pulpprulletjes.
Snake Eyes: G.I. Joe Origins
2021
G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009
Channing Tatum smeekte om gedood te worden in 'G.I. Joe: Retaliation': "Haat die film"
Biografie / Sport, 2013
La Scorta
Misdaad / Thriller, 1993
The Expendables 2
Actie / Avontuur, 2012
terreursluipmoordenaargeheimtechnologiemissilewarhead presidentreddensamenzweringexplosiestrijdsurveillancecobra
Realtimes | Publishing Network
Social media