• 9.376.792 stemmen

G.I. Joe: Retaliation (2013)

Actie / Avontuur | 110 minuten / 123 minuten (extended action cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 110 minuten / 123 minuten (extended action cut)

Geregisseerd door: Jon M. Chu

Met onder meer: Dwayne Johnson, Jonathan Pryce en Bruce Willis

Releasedatum: 28 maart 2013

Plot G.I. Joe: Retaliation

"Heroes are made in America."

Het G.I. Joe-team moet het opnemen tegen Zartan, Storm Shadow en Firefly. Zartan is vermomd als president van de Verenigde Staten en heeft nu alle wereldleiders in zijn broekzak, met als gevolg een naderende wereldoorlog waar vele onschuldigen het slachtoffer van gaan worden. Tevens beschikt hij over een aantal nieuwe handlangers die het G.I. Joe-team moeten uitschakelen.

Marvin Hinton / Roadblock

Joe Colton

U.S. President

Jaye Burnett / Lady Jaye

Snake Eyes

Kim Arashikage / Jinx

Tommy Arashikage / Storm Shadow

Dashiell Faireborn / Flint

Rexford Lewis / Cobra Commander

avatar van GGG

GGG

Viel me erg tegen! Mis teveel de echte GI Joe's uit het vorige deel. En dat nu ook nog mijn favo wegvalt. Shame...

avatar van Skrean

Skrean

Beetje domper dat het komische duo niet de gehele film aanwezig was, dat werkte juist leuk. Beetje cryptisch beschreven maar anders zou het een spoiler zijn. Iig, iemand gaat dood die echte gijoe was, kan me niet herinneren dat er zoveel ninja' s in de tekenfilm zaten.

avatar van tal1b

tal1b

Wat n draak van n film, kon de aandacht niet vasthouden, en moest vaststellen dat ik nog zo'n 3 kwartier voor de boeg had, pffft.

Toch waren de gevechten met oa shadow wel aardig om te zien

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuk geheel. Eigenlijk net zo leuk als Rise of Cobra.

De film is een aaneenschakeling van veel actie scenes. Die zijn allen erg goed in beeld gebracht, met als toppunt het gevecht in de bergen. Qua verhaal is het min of meer een vervolg op het eerste deel met toch de nodige aanpassingen. Het is allemaal wat minder sci-fi en wat meer actie avontuur. Qua design dus ook een hele aanpassing. Less is more. Voertuigen zijn een stuk geloofwaardiger net als de actie wat geloofwaardiger in beeld wordt gebracht. Wel een beetje jammer dat er verder niet erg veel wordt teruggegrepen op het eerste deel. Wat is er met karakters uit het eerste deel gebeurd bijvoorbeeld. Ook Tatum is erg snel uit beeld verdwenen . Maakt verder niet uit, want met zijn aanwezigheid weet Dwayne Johnson de film te dragen. Ook mede dankzij zijn aanwezigheid blijft het leuk om het groepje te volgen. En ook Willis draagt de film naar een iets hoger niveau, al had die wel een iets grotere rol mogen hebben.

Als actiefilm dus erg geslaagd. Leuke actie scenes, leuke personages, helaas is het verhaal net wat te platvloers.

avatar van Waku

Waku

Actierijke fantasy film met fraaie special effects maar wel oppervlakkig.

Wanneer er een GI Joe zelfs omkomt in een gevecht wordt hier niet eens bij stil gestaan.

Verder een flinke verzameling van bekende namen.

Vermakelijk maar niet bijzonder. Blockbuster film die je snel weer vergeet.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

vranque schreef:

natuurlijk is alles zwaar aangedikt. maar het zag er toch echt prachtig uit.

Verhaal en alles blah, blah, enz....

maar in slaap vallen????

pretentieus gelul en kuddegedrag hier.

Kan hier gewoon geen onvoldoende voor geven want ik heb me tenslotte ook nog eens vermaakt..

Zag het er maar prachtige uit, dan was het nog iets positiefs. Alles maar dan alles zag er belabberd uit de special effects waren dramatisch slecht en het verhaal was bagger, daarbij duurt de film nog veel te lang ook, dus ja je kan er bij in slaap vallen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goed vervolg op de eerste film, wederom boordevol actie en special effects, die ik toch niet slecht vond.

De film mist wel een goed scenario, het is vooral een aaneenschakeling van actiescènes die maakt dat de film wel vlot weg kijkt.

Maar voor een prent met een goed verhaal moet je deze film niet kiezen.

De vertolkingen dan... tja, wat kan je van actieacteurs verwachten, gewoon dat ze goed zijn in wat ze doen, en dat ze daarom niet echt een goed scenario nodig hebben ?

Kortom: een film voor de liefhebbers van pure actie met een minimum aan verhaal.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Bagger verhaal. Maar heerlijke actie. Daar heb ik echt van genoten. Vooral als ze shadow uit de bergen halen. Het abseilen en de kabelbaan waren mega komisch.

Conclusie: gewoon lekker kijken met een zak chips.

avatar van RuudC

RuudC

Hier was ik toch wel enigszins bang voor. Ik ben nooit echt een voorstander geweest van het verfilmen van (klassieke) tekenfilms. Bij de eerste G.I. Joe kon ik het goed hebben, omdat die zo heerlijk over de top is. De sequel echter laat vrij nauwkeurig zien waar ik bang voor was. In de eerste plaats vraag ik me af waarom uitgerekend iemand als Jon Chu de regie heeft gekregen. Van iemand die twee Step Up’s en een film over antichrist Justin Bieber heeft gemaakt, verwacht ik dan ook echt nul komma nul. Slechts een ding heeft hij goed gedaan, en dat is er voor zorgen dat Channing Tatum snel mag vertrekken. Dat hij wordt gezien als een van de belangrijkste actiehelden van het moment vind ik op z’n zachtst gezegd verbijsterend.

Afgezien van een handvol leuke actiescenes, zoals in de Himalaya, varieert het niveau van nietszeggend tot dramatisch. Wat een kleffe bende wordt hier toch soms neergezet. Jammer dat er goede acteurs zijn die hier hun ziel en zaligheid in steken. Aangezien er een behoorlijk budget schuilt achter de film, kan ik het ergens nog wel begrijpen. Beter hadden ze nog wat goede tekstschrijvers kunnen inhuren die een script konden schrijven waar de oude fanbase nog mee uit de voeten kunnen. Zelfs de tekenfilms hadden geen plotgatenkaas als fundament. Ik blijf het altijd een beetje slap vinden wanneer in een kwartier een wereldoorlog ontketend en beëindigd wordt. De film wil graag cartoonesk zijn, maar het komt zelden goed over. Uiteindelijk is er wel veel spektakel, maar het komt zo leeg over.

avatar van Lennert

Lennert

De eerste G.I. Joe was absoluut geen goede film, maar Stephen Sommers weet in ieder geval hoe je een lichtvoetige mix van actie en humor moet schieten. Daarnaast hadden we in die film in de vorm van Scarlett, The Baroness, General Hawk, Destro en zelfs Ripcord (en ik ben doorgaans geen fan van Marlon Wayans) nog interessante en/of leuke personages. Hier moeten we het doen met een groep figuren die zonder reden de voorgaande helden inwisselen en vele malen minder charisma of acteertalent hebben. De scenes met The Rock en Tatum waren treurigheid geblazen, ik geloof niet ik Dwayne Johnson überhaupt ooit slechter heb zien acteren dan in deze film. Hetzelfde geldt voor grote verrassing Bruce Willis die door de film heen slaapwandelt, laat zo'n acteur er gewoon uit als hij er overduidelijk geen zin in heeft. Jaye is daarnaast een rampzalig geschreven vrouwelijk personage: Baroness en Scarlett hadden beiden zaken die ze wel en niet konden, Jaye is de Mary-Sue die alles, maar dan ook echt alles kan. Dat is geen sterk vrouwelijk personage, dat is gewoon een oninteressant karakter. Ik heb daarnaast nog steeds geen enkel idee wie de nietsnut was die achter haar en Roadblack aanliep, hij kon namelijk helemaal niets.

Voor het meest verschrikkelijke personage wil ik graag een aparte alinea uittrekken: de blind master. Ik heb deze film eerder gezien dan de gisteren door mij gerecenseerde Man With The Iron Fists en had bij die film aan de hand van de performance die RZA in deze film gaf al het idee dat het bagger zou worden. RZA is hier een van de meest verschrikkelijke, bijna racistisch vertolkte, personages die ik ooit in een niet serieus te nemen film heb aanschouwt. Zijn accent en uiterlijk zijn slechts kleine onderdelen van de wanprestatie die hij hier als 'zwarte en toch aziatische kung fu master' vertolkt. Ik wil deze gast na de twee films waarin ik hem heb gezien, dan ook nooit, maar echt NOOIT meer horen of zien.

De mensen die wel hun best doen hebben alsnog te weinig te doen. Jonathan Pryce heeft een paar hilarische oneliners, maar doet dit te weinig. Ray Stevenson, een van mijn favoriete actiehelden sinds Rome, is gaaf, maar is rampzalig geschreven. Snake Eyes en Storm Shadow zijn vele malen minder imposant dan het geval was in deel 1, helemaal vanwege een bizarre reden waar Snake Eyes ineens praktische de hele film met geweren schiet in plaats van dat hij zijn voornaamste martial arts kunstjes gebruikt.

De film heeft verder non-stop actie, maar de actie is zielloos en saai. Zelfs de verwachte grootsheid van een scene als in de Himelaya wordt teniet gedaan door saaie regie en een opzet die nooit ontaardt in een goede vechtscene. De scenes tussen Roadblock en Firefly zijn daarnaast rampzalig geedit, waardoor de verwachte gaafheid er gewoon niet uitkomt. Waar de eerste film daarnaast met een scene als de vernietiging van de Eiffeltoren in Parijs nog echt een spannende scene had, komt er hier gewoon niets uit. Oh ja, men blaast Londen nog op, niet dat dit iemand leek te boeien.

Met pijn in mijn hart, want ik had gewoon verwacht dat G.I. Joe: Retaliation een over the top, maar leuke actiefilm zou zijn, moet ik toch constateren dat een van de meest rampzalige actiefilms is die ik sinds tijden gezien heb. Zolang Sommers en de eerder genoemde personages niet terugkeren, hoef ik hier voorlopig ook helemaal niets nieuws meer van deze bagger te zien.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Schiet alle kanten op, letterlijk en figuurlijk. Ben waarschijnlijk beetje GI Joe moe...voor een doordeweekse avond redelijk vermaak.

avatar van 1-ace-1

1-ace-1

Tja wat kan je hier over zeggen. Als je deze film kiest om te kijken weet je waar je voor kiest. Veel actie slap verhaal en altijd goed einde. Maar wel lekker voor een avondje met een biertje.

avatar van mixmaster

mixmaster

1-ace-1 schreef:

niets aan toe te voegen !

avatar van truebase

truebase

1-ace-1 schreef:

Inderdaad....mooi verwoord.

avatar van Angelo2

Angelo2

Heerlijke actiefilm, beter dan deel 1 en een stuk minder saai. Verder ben ik niet echt bekend met GI Joe, ik was destijds meer van de transformers dus daar kan ik de film niet op beoordelen. Zaten een paar goed gemaakte actiescenes in, lekker over de top, vooral die in de bergen. Snap de negatieve commentaren niet echt en het patriotisme...ach dat weet je...bij dit soort films probeer ik me daar dan ook niet meer aan te storen. Prima popcornvermaak. Dikke 8

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matig. Het verhaal stelt allemaal niet heel veel voor en de actie is meestentijds niet spannend (dodelijk voor een actieprent) al is het wel redelijk geschoten (dat is al heel wat als je films van Bay ziet). Een paar flinke dreunen en een mooie scène in de Japanse bergen zijn zeldzame positieve uitzonderingen, en 1776 als wachtwoord een leuk grapje. Verder redelijk spel van The Rock die net even een knipoog geeft aan dit soort werkjes en een leuke bijrol van Willis. Verder ook Palicki die prima is, maar die ken ik vooral als Tyra Collete waar ze blond is - ik had haar dus echt niet herkend in deze film. Hoogtepunt is de verwoesting van Londen, zo prettig dat men dat gewoon in een film stopt. Het dieptepunt is dan weer dat de andere steden op een seconde na niet met de grond gelijk werden gemaakt en daarna nog die vreselijke ceremonie waarin helden worden bedankt terwijl er net 10 miljoen de dood vonden. Dat zegt genoeg over de hele film: geen hart. 1,5*.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Grootste nadeel....Rza. verder wel een leuke film. Maar echt groots werd het nergens.

avatar van cor1946

cor1946

Een redelijke actie fim, maar die Johnson wat is dat toch een slechte acteur.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Macho actiefilm die vol zit met schieten, knokken en veel stuntwerk. Hét type film om niet bij na te denken maar juist om allemaal maar op je af te laten komen. En dan kun je je nog aardig vermaken ermee. De toevoeging van Dwayne Johnson is wat mij betreft geslaagd, want Dwayne heeft toch echt een uitstraling waardoor hij perfect past in de wereld van de actiefilms. Wel jammer van de korte rol van The Duke, maar wel een leuke bijrol van Willis .

avatar van Leno

Leno

Matige film, weliswaar iets beter dan het eerste deel. Het verhaal is wederom matig en bovendien slecht uitgewerkt. Pogingen tot diepgang (m.n. rondom de ninja ‘broers’) werken niet en de actie is ook niet echt overtuigend. Willis komt nog even opdraven maar voegt niets toe en de overige cast houdt ook niet over. De film had met meer over the top moeten zijn om er iets van te maken, want het uitgangspunt kun je ook nauwelijks serieus brengen.

avatar van komerad

komerad

Ik dacht laten we eens het verstand op 0 zetten voor wat keiharde actie.

Man waar heb ik naar gekeken?

De film komt heel erg traag op gang. Sommige scenes duren gewoon te lang, te veel gezeur. Dit is toch zo voor een groot deel van de film.

Met verstand op 0 bedoelde ik het spreekwoordelijk.
Niet slechte B film verstand op 0.

Maar helaas. Ook hier moeten de gewapende bewakers (gevangenis scene) er 1 voor 1 aan geloven. Natuurlijk staan de helft van de bewakers gewoon te kijken en hun beurt af te wachten. Met het geweer rustig aan het middel, niet eens gericht.

Dan worden er in een gang sterren geworpen in rechte lijn tussen werper en doelwit. Schiet het doelwit met een automatisch geweer de sterren kapot. Ok tot daar kan ik tot 0 zakken en het begrijpen. Wat ik niet kan begrijpen is dat ondanks zijn salvo's (meer kogels dan sterren) + aangezien de sterren tussen hem en tegenstander vliegen verwacht je toch dat zijn kogels in de omgekeerde richting gaan. Nee hoor. Die verdampen ergens.

Sommige scenes waren wel leuk gedaan, en het einde gaat toch ook mooi vooruit los van de ergerlijke momenten.

Kan je je verstand onder 0 brengen en daarnaast ook nog totaal onlogische elementen negeren kan dit een leuke avond op de bank zijn. En anders beter links laten liggen.

avatar van the flash

the flash

is de extended versie alleen op blu ray of ook dvd want op bol.com staat allebei op 110 min??

avatar van Fryce

Fryce

Prima popcorn vermaak, waar je verder maar niet bij na moet gaan denken.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/sf/avontuur/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Dwayne Johnson en

Bruce Willis ....

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Met moeite tot 3/4 uitgezien , daarna gewist en snel vergeten.

Wat een zooi .

Anaboolverslaafde Dwayne Johnson zou een oscar moeten krijgen voor meest slechte en irritante acteur van de laatste tijd ,

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond deze net zo leuk als zijn voorganger, goed verhaal en genoeg aktie.

avatar van Luiesmidse79

Luiesmidse79

Goed vermaakt met dit vervolg. Deed niet onder voor deel 1. Je moet natuurlijk niet een super doordacht verhaal verwachten, maar ook dat had deel 1 niet.

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Ik hou ergens wel van de G.I. Joe franchise. Actie van begin tot einde met coole gadgets en herkenbare figuren. Dit zijn de actiefiguren waar ik als kind nog mee speelde. Zelfs die voertuigen komen soms echt herkenbaar voor.

De film is iets minder dan z'n voorganger, daarvoor mist het dat epische. Er zijn net iets te weinig figuren (gewoon wat cameo's had al voldoende geweest) en er zijn ook mindere figuren als Flint en Generaal Joe (Bruce Wilis). Ik wil figuren zien die verschillen met gewone soldaten. Figuren met hun specifieke specialiteiten, maar toch in dienst van het vaderland.

Ik heb alvast wel hoop in een derde deel, waarin hopelijk nog meer bekende figuren in meespelen. De namenlijst is lang, en ze mogen er zeker nog verder uit putten. Maar ik heb me hier toch alvast geamuseerd, en dat is toch ook wel leuk.

Dit is zo'n film die mij net als Transformers beter en beter begint te bevallen. Gewoon omdat ik het ga zien als een blockbuster met de nodige explosies en actiescènes, wat uiteraard de bedoeling is. Leuk gemaakt en toch wat jeugdnostalgie vanwege de speelgoedlijn.

avatar van vicestar

vicestar

Gewoon leuke actiefilm. Niks minder niks meer.

avatar van Dylanmarq

Dylanmarq

Decec schreef:

Uitstekend actie/sf/avontuur/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Dwayne Johnson en

Bruce Willis ....

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Heerlijk genoten...

Spannend,.. Soms

Acteerwerk, beter als in 2009

Bekende acteurs ja, maar meer niet

Kwaliteit is beter als 2009 maar nog niet helemaal tevreden

Geluid gaat wel

Dit is wat ik er over denk