• 9.374.123 stemmen

G.I. Joe: Retaliation (2013)

Actie / Avontuur | 110 minuten / 123 minuten (extended action cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 110 minuten / 123 minuten (extended action cut)

Geregisseerd door: Jon M. Chu

Met onder meer: Dwayne Johnson, Jonathan Pryce en Bruce Willis

Releasedatum: 28 maart 2013

Plot G.I. Joe: Retaliation

"Heroes are made in America."

Het G.I. Joe-team moet het opnemen tegen Zartan, Storm Shadow en Firefly. Zartan is vermomd als president van de Verenigde Staten en heeft nu alle wereldleiders in zijn broekzak, met als gevolg een naderende wereldoorlog waar vele onschuldigen het slachtoffer van gaan worden. Tevens beschikt hij over een aantal nieuwe handlangers die het G.I. Joe-team moeten uitschakelen.

Marvin Hinton / Roadblock

Joe Colton

U.S. President

Jaye Burnett / Lady Jaye

Snake Eyes

Kim Arashikage / Jinx

Tommy Arashikage / Storm Shadow

Dashiell Faireborn / Flint

Rexford Lewis / Cobra Commander

avatar van rep_robert

Poefff, wat een slappe hap is dit eigenlijk weer geworden zeg. Net zoals deel 1 is de trailer zo lekker makend dat je eigenlijk een topfilm verwacht. Helaas is Retaliation ook weer op een teleurstelling uitgelopen.

Dat ligt vooral aan het flinterdunne verhaal. Nu verwacht ik natuurlijk scripttechnisch geen hoogstaande film, maar het is allemaal zo flauw in beeld gebracht dat je er tijdens de film gigantisch melig van wordt.

Clichés worden niet vermeden en doen de film weinig goeds. Voor de rest zitten er net zoals deel 1 weer wanhopige pogingen tot diepgang(inclusief de sentimentele flashbacks) in de personages en kent het verhaal totaal geen spanningsopbouw. Daarbij was deel 1 al weer even geleden, maar wordt alles zo erg voorgekauwd dat ik het idee had dat de makers de kijker ernstig misachten.

De helden vliegen verder van hot naar her en de manier waarop ze het grote mysterie rondom de president oplossen is eigenlijk ook een lachertje(hij heeft zijn duimen verkeerd om ). Zo gaat het de hele film en mondt Retaliation ook uit op een gemakzuchtige finale zonder spanning waarbij de helden zonder enige moeite chaos weten te voorkomen.
Het meest stupide is eigenlijk dat alle Joe's tot staatsvijand nummer 1 worden uitgeroepen en niemand van Cobra op het idee is gekomen om degene naar wie de Joe's zijn vernoemd, Joe Colton (Willis zijn personage), te schaduwen.
Het hele gedoe rondom Storm Shadow(sowieso al die belachelijke namen al..) is ook van laag niveau, kan iemand uitleggen dat RZA als zenmeester er ronduit belachelijk uit ziet en tevens ook belachelijk slecht acteert?
Als laatst was die slowmo walk op het eind weer hilarisch slecht, over clichés gesproken.

Jammer, jammer, jammer. Er zit zoveel meer in deze franchise en het komt er maar gedeeltelijk uit. De actie is namelijk wel erg tof in beeld gebracht, de special effects zijn erg fraai en desondanks alles blijft het luchtig genoeg om de film makkelijk uit te zitten. Wanneer ze er een fatsoenlijk plot rondom weten te breien heb je eigenlijk goud in handen. En daar falen ze nu al twee films lang in.

Geen wonder dat deze film drie kwart jaar is uitgesteld, Retaliation had zelfs nu nog bijgeschaafd mogen worden.

p.s. Waarom hebben ze er geen cliffhanger in gegooid, er was alle mogelijkheid voor omdat Cobra ontkwam. Wat een armoede weer

avatar van Prudh

Prudh

Ach joh, dit is net zo lowbrow en high concept als de 80s cartoon. Qua verhaal en intellect stelt het ook echt niets meer voor dat dat, maar als je eenmaal accepteert dat de film ook maar enige vorm van logica ontbeert is het een heerlijk pulpy actiefilmpje. Of dat nou intentioneel is of niet, dat vroeg ik me bij die eerste film ook af, maar leuk is het wel. Een stuk of tien ninja's die op een berghelling aan staalkabels met elkaar knokken maar nooit in de knoop raken. Kun je om gaan kniesoren, of erom gniffelen. In dat laatste geval levert het meer fun op. En wat verwacht je nou eenmaal van een cartoon-universum waar de personages Skidmark en Road Pig heten?

PS De eerste grote actiescène is echt schrijnend geschoten en gemonteerd, maar ook dat wordt later in de film beter.

PPS Londen wordt fucking compleet van de aardbodem gevaagd, maar een scène later staat de president van Amerika (Jonathan Pryce!) doodleuk de Joe's te bedanken voor hun moed, alsof er niet zojuist 15 miljoen doden zijn gevallen. Well done, scriptschrijvers!

YouTube - 4 Weirdest G.I. Joe Characters With John Chu

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Precies zoals ik verwacht had! Ik vind hem veel weg hebben van deel 1. En dus vond ik er niet veel aan. Iets leukere actie misschien. Het zag iets beter uit.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke amusementsfilm. Goede actie en vrij goede 3-D beelden. Natuurlijk slaat het verhaal nergens op en is het erg voorspelbaar. Maar ja met Dwayne Johnson kan er vrij weinig misgaan. Bruce Willis voegt weinig toe, maar is wel geinig opzich. Wel vind ik het heel erg jammer dat RZA hier ook weer opduikt. Ben wel beetje klaar met die gast.

avatar van Rvdz

Rvdz

In zaal 9 van de Kuip gisterenavond werd er ook niet veel gelachen,maar ik vond het wel een zeer toffe film. Gewoon verstand op nul en knallen maar! Die scene met de kernbommen was inderdaad geniaal, alleen jammer dat de rest van de finale wat tegenviel. Maar het gevecht met die ninja's op die berg en de scenes in die gevangenis (Walton Goggins ) maken dat ruimschoots goed. Stiekem vond ik RZA als ninjameester ook wel geinig.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vermakelijke hersenloze actie.

Vanochtend in Imax 3D meegepakt en ik heb deze film echt met een brede grijns gekeken, alleen al om ninja's die op bergen tegen elkaar vechten zou ik deze film al kijken.

Het verhaal is een directe aansluiting op het eerste deel waarin je ziet dat Zartan zichzelf heeft vermomd als de president van Amerika, hij tracht hierbij de Joe's weg te vagen en de wereld over te nemen. Verder waren er eigenlijk vrij weinig opzienbarende dingen op te merken en is het rechttoe rechtaan gebracht.

Qua actie zat het weer prima in elkaar m.u.v. de eerste scène die ietwat rommelig in beeld is gebracht, gelukkig herpakt de film zich prima en krijg je als toeschouwer keiharde actie voorgeschoteld.
De opsplitsing van Roadblock, Flint en Jaye enerzijds en Snake Eyes en Jinx anderzijds is goed gedaan. Zo wordt er afgewisseld tussen de brute actie en het ninja geweld, Snake Eyes blijf ik toch wel de tofste Joe vinden. Leuk dat er zo weer ingehaakt wordt op het eerste deel met Storm Shadow en zijn verleden, om vervolgens kennis te maken RZA als Blind Master. De beste man heeft een voorliefde voor ninja's denk ik zo, toch niet slecht neergezet door hem.

Om zo bij het explosievolle einde te komen waar het lekker los gaat en Bruce Willis zich ook nog even bij de gelederen voegt om Cobra Commander en zijn honger naar de wereldheerschappij te stoppen. Leuk om ook zo een scène te zien met de kernbommen en de stereotype wereldleiders eromheen, lekker cheesy. Alleen is het inderdaad wel een beetje raar dat er niks meer over Londen wordt gezegd, als het helemaal is vernietigd.

Al met al heb ik mijzelf echt ruimschoots vermaakt met deze film. Zoek je lekker veel actie zonder enige diepgang, dan is dit zeker de film voor jou.

Dikke 3,5 sterren en stiekem hoop ik alweer op een derde deel alleen al om Snake Eyes weer te zien.

avatar van Masqada

Masqada

Een verstand op 0 film.

Niet goed, niet slecht.

Mooi trouwens dat Bruce Willis voor op de poster staat, maar misschien maar 10 zinnen heeft in de hele film haha.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Qua actie zeker geslaagd maar eigenlijk kon je aan die gezichten in de eerste helikopter al aflezen dat het weer zo'n typisch Amerikaanse toestand ging worden die teveel op zijn vork gaat nemen. Dat gebeurde ook want uiteindelijk zitten alle wereldleiders om de tafel om afspraken te maken over kernwapens terwijl Zartan sowieso alle macht in handen leek te hebben. Channing Tatum vond ik tegenvallen, ik las toevallig laatst in de krant dat hij een oogje op George Clooney had maar dat staat er los van. Dwayne Johnson blijft natuurlijk wel een brede eindbaas en het was leuk om Bruce weer tegen te komen, ditmaal in de laadbak van een pick-up die honderdtachtig graden omdraait. Er wordt flink rondgeknald zonder teveel gezever en dat beviel me wel. Vooral de scène op de rotsen waar ze aan de touwen rondzwieren vond ik impressive. De voorspelbaarheidsfactor is dan steeds wel aanwezig maar hoe ze bijvoorbeeld zo'n situatie oplossen door met een lichtpistool op een sneeuwhoop te schieten en zo via een lawine iedereen weg te vegen is gewoon erg strak en wordt doeltreffend in beeld gebracht. Al bij al wat oppervlakkig en soms wat ondoordacht (waarom bijv. meteen die buis met water kapot knallen als Storm Shadow ontwaakt is) maar het keek allemaal lekker weg.

avatar van underground

underground

Best wel nice film

Kwam zeker boven mij verwachtingen uit

Er zat genoeg actie in daardoor verveelde de film niet zo snel.

Verhaal was ook niet echt slecht.

Aan het eind nog lekker veel spanning ,

Niet echt een TOP film maar zeker niet héél slecht

Mijn cijfer : 3.0*

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Beter dan de vorige, maar dat was dan ook zeker niet moeilijk.

De eerste 20 minuten waren prima, daarna wordt het toch weer zo'n film die werkt volgens een standaardformule die vermakelijk is, maar niks toevoegt. ik vond dit dan nog steeds niet een goede film, erg matig zelfs nog steeds ondanks de verbeteringen.

avatar van arno74

arno74

Van zo´n film verwacht ik natuurlijk niet dat het sterke ervan zit in het acteerwerk, de dialogen, of het script. De filmmakers vonden dat duidelijk ook niet.

De film had soms wat weg van een kinderfilm, met stoere tienerdialogen en coole gadgets. Neem wat jongere spelers en het had Spy Kids 4 kunnen heten. Maar dan wel geweldadig. Of maak er een tekenfilm van, daar past het script beter bij.

Verder biedt het veel schieten en vechten. Oh ja, en America rules! Sommige scenes waren wel aardig, maar de meeste daarentegen waren erg flauw. 1,5 sterretjes.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg geslaagd vervolg. Erg toevallig dat deze een releasedatum krijgt rond de tijd dat Noord Korea zich weer erg bezig begint te houden met kernwapens. Verder was dit gewoonweg weer een lekkere wegkijker. In plaats van Channing Tatum mag nu The Rock hier een hoofdrol spelen als Roadblock, waarbij hij toch weer op een leuke, maar toch een vrij bekende wijze zijn personage doet. Ook de rest van de crew is weer lekker op dreef en word met genoeg plezier gespeeld en halverwege komt Bruce Willis ook eventjes opduiken als een gepensioneerde GI. Erg leuke bijrol van hem. En wat blijf ik Byung-hun Lee toch cool vinden. Door zijn sterke acteerwerk in Korea met de toppers als A Bittersweet Life en I Saw the Devil in mijn achterhoofd, vind ik de personage Storm Shadow toch wel een flinke hoogvlieger (ik kwam ook pas na het zien van deel 1 dat hij het was)

Verder is dit gewoon weer lekker popcornvermaak, vol vette actie, special effects en erg aangename droge humor hier en daar. (ik vond bijvoorbeeld dat stukje bij die lanceren van die kernkoppen wel grappig, waarbij als ze op de afbreekknop moeten drukken, dat de Noord-Koreaanse staatsburger het maar met tegenzin doet. Verder pok dat stukje met Bruce Willis en zijn wapenopslag .

Gewoon weer een leuk superheldenfilmpje.

avatar van Theunissen

Eerlijk gezegd heb ik me goed vermaakt met deze Actie / Avonturen film. Het James Bond achtige verhaal is misschien niet hoogstaand maar de uitvoering was wel goed en ook leuk gedaan. Dat vond ik sowieso goed gedaan in deze film de combinatie van actie en humor (bij een film als "The Expandables" was de humor juist tenenkrommend slecht) en het was ook veel aanwezig. Hoewel de actie zeer braafjes was (geen grof geweld en ook geen bloed) zag het er wel regelmatig spectaculair uit met als hoogtepunt het gedeelte in de Himalaya. Ook de cast vond ik geslaagd in deze film met als uitschieter Jonathan Pryce als de vermomde president. Wie trouwens een lust voor het oog was, was de uiterst fraaie Adrianne Palicki. Ze spatte in 3D werkelijk van het scherm

Al met al vond ik dit een zeer geslaagd vervolg welke zich lekker wegkeek en welke in mijn ogen ook veel beter is dan het eerste flauwe en ook kinderachtige deel.

P.S. heerlijk hoe Noord-Korea regelmatig te kak werd gezet in deze film

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Net terug van de bios.

Man o man, wat een lekkere actiefilm! Heerlijk gewoon. De rol van General Joe Colton stond op Bruce Willis zijn buik geschreven. Leuke huisvesting had hij ook, zoals het G.I. Joe betaamd.

Ik ging wel even stuk om RZA als Blind Master. Waarom snapt hij gewoon niet dat hij als een komisch figuur over komt in zulke films? Bij The Man With The Iron Fists, kon ik hem ook niet serieus nemen.

Gelukkig kan ik dat snel vergeten want ik word omgeblazen door de keiharde actie scènes, de knallende geweren en de explosieven.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson als Roadblock, draagt deze film op zijn dik getrainde schouders. Ik heb de hele film kunnen genieten van zijn actie scènes. Hier en daar een worstelgreep, big machine guns. Bring it!

Ik zag het niet aankomen dat Channing Tatum maar zo een kleine rol zou hebben. Het gaf wel een emotionele draagvlak voor de rest van film, vandaar ook: Retaliation. Toch vond ik het verhaal een beetje lijken op die van Mission: Impossible - Ghost Protocol, waarbij de hele firma uitgeveegd wordt, en er enkelen overblijven om een nucleaire ramp te voorkomen. Maar oké.

Special shout-out voor Byung-hun Lee als Storm Shadow, die uit zijn kleren gaat. Ik vond het ontzettend lief om hem en Snake Eyes te zien samenwerken en dat de misverstanden onderling geklaard werden.

De vrouwen waren ook uitstekende G.I.Joe’s. Wat een vrouw in een rode jurk en een sport outfit wel niet teweeg kan brengen bij een man.

Ben benieuwd naar deel 3, waarbij ik hoop dat Snake Eyes wat meer laat zien dan alleen zijn vechtkunsten!

Solide zeven voor een solide actiefilm.

avatar van The Oceanic Six

GI Joe 2 is ieder geval op alle vlakken superieur aan deel 1, wat echt een draak van een film was. Deze tweede film valt me reuze mee, vooral doordat de actiemomenten wat interessanter zijn gemaakt. Want meer dan actie heeft de film ook niet te bieden. Het verhaal is slechts een kapstok om zoveel mogelijk op te kunnen blazen. Op zich niet erg, maar zo'n film zal daardoor nooit boven de grauwe middelmaat uitstijgen. Ik vond het eerste uur best wel de moeite, met een goede opbouw naar alles. Daarna kakte de film toch wel weer in, al zat er nog wel een aardig stuk in met de vernietiging van Londen. Dit alles onder leiding van The Rock, die het best aardig doet. Prima vermaak als je niks verwacht aan niveau.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ben niet erg enthousiast, maar om te zeggen dat geen leuk vermaak was.. nee. Grootste minpunt voor mij was dat het zo langdradig was, er leek geen einde aan te komen. Paar goede actie momenten, maar nergens wordt je omver geblazen.

Nu ben ik sowieso niet van dit soort films, ik kijk er waarschijnlijk toch anders naar dan een actie liefhebber, maar toegegeven: leuk om eens gezien te hebben.

Paar dingen vond ik erg jammer, bijv. Channing Tatum, dat vond ik allemaal maar afgeraffeld. Zonde.

avatar van patjuh86

patjuh86

een 5 geef ik er maar voor de film en het verhaal zijn op zich super

maar het is een vervolg van deel 1 terwijl veel spelers er niet meer zijn

en ja duke de belangrijkste persoon in de gi joe serie is wel er snel weg vind ik

het verhaal veranderd totaal door de spelers dit vind ik erg jammer allemaal

wat de film een stuk minder maakt het is een doorlopend verhaal wat te veel veranderd is waardoor het meer twee losse films zijn jammer jammer maar de actie scenes zijn wel goed al met al goed te kijken als je teminste geen echte gi joe fan bent

avatar van james_cameron

Iets beter dan de eerste film, vooral door een vlotter verhaal, minder houterig akteerwerk en (heel) veel aktie en humor. De toevoeging van Dwayne Johnson (die nu blijkbaar standaard ingezet wordt om een franchise te redden) en Bruce Willis is ook een slimme zet geweest. Veel mooie special effects ook. Het blijft uiteindelijk weinig meer dan mooie aangeklede flauwekul, maar de film is aangenaam genoeg. Van de regisseur van Justin Bieber: Never Say Never! Iedereen moet ergens beginnen, zullen we maar zeggen.

avatar van otherfool

otherfool

Dit begint inmiddels de beste actie-franchise van de 21e eeuw te worden. Net als Rise of Cobra een heerlijk tongue in cheek schietfestijn met goeie grappen, doffe dreunen en adequate effecten. Vlot, leuk en amusant tot en met, inclusief een hilarische bijrol voor Bruce Willis.

3,5*.

avatar van Zinema

Knokpartijen & kogelregens.

Het vervolg op de actie-hit uit 2009 gaat nog een tandje verder qua spektakel. De film zit helemaal volgepakt met explosies, knokpartijen en kogelregens. En dan nog een beetje meer. De grijze massa hoeft dus geen overuren te draaien. Alhoewel. Met het 3D-brilletje op de neus heb je toch regelmatig het gevoel dat je even weg moet duiken voor al dat geweld. De derde dimensie doet hier namelijk nog even een extra schepje bovenop de kijkbelevenis.

Het Bondesque plot is vrij standaard, maar de aanwezigheid van The Rock, Tatum en Willis zorgt voor wat geinige onderonsjes. De rest van de cast maakt minder indruk, op Pryce na. Sowieso is het fijn dat de film niet al te serieus van toon wordt, het zou niet passen. Toch wordt de humor tegen het einde iets dunner gezaaid, ondanks het over-de-top-gehalte, en is na anderhalf uur de koek ook wel weer op. Op naar deel drie, wat ongetwijfeld in het verschiet ligt.

De release van G.I. Joe: Retaliation in een Blu-Ray combopack is royaal. Zo bevat deze drie schijven met de 3D-Blu-Ray, de Blu-Ray met daarop een 'extended action cut' van 123 minuten en de DVD. Ook de extra's zijn talrijk: deleted scenes plus vier bonusspecials, alsmede de optie voor begeleidend commentaar van de regisseur tijdens de film. De geluidstrack is 7.1 True-HD. Vreemd genoeg is deze enkel aanwezig op de 2D-schijf, ondanks dat het menu op de 3D-schijf deze optie ook vermeldt.

Goed.

Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.

avatar van Piratje

Piratje

Een matige actiefilm die het moet hebben van de namen.

Overdrijven is goed, maar hier speelt men een spelletje (games) waarvan je vooraf weet van hoe de wereld ook in mekaar zit. Hij blijft rond tot de laatste second, ondanks al die langdradige accrobaties over bergen en door woestijnen. Zo'n film heeft ook rustpunten nodig. Die ontbreken.

Verhaal zit er weinig in en is alweer een verheerlijking van USA & friends.

Deze film heeft helemaal geen indruk op mij gemaakt en is vooral het werk van de montage en de techniekers. Het geluid en zwakke humor kan er nog door. Misschien dat ik door de warmte een slechte dag had.

Erg ontgoocheld. Vooral door de massa overdrijvingen en circusattracties.

Sorry voor Bruce maar 1,5* is zelfs te veel.

avatar van MvdS74

MvdS74

Betamax schreef:

Wat een slappe film.

Rise of the Cobra vond ik prima maar deze viel tegen.

Precies mijn gedachte! Rise of the Cobra heb ik met veel plezier zitten kijken, deze heb ik met tegenzin uitgekeken.

avatar van bounze

bounze

Heerlijk vermaak, spanning, explosies, goed verhaal en heerlijke cast. Of zoals men dit noemt; een blockbuster!

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuk geheel. Eigenlijk net zo leuk als Rise of Cobra.

De film is een aaneenschakeling van veel actie scenes. Die zijn allen erg goed in beeld gebracht, met als toppunt het gevecht in de bergen. Qua verhaal is het min of meer een vervolg op het eerste deel met toch de nodige aanpassingen. Het is allemaal wat minder sci-fi en wat meer actie avontuur. Qua design dus ook een hele aanpassing. Less is more. Voertuigen zijn een stuk geloofwaardiger net als de actie wat geloofwaardiger in beeld wordt gebracht. Wel een beetje jammer dat er verder niet erg veel wordt teruggegrepen op het eerste deel. Wat is er met karakters uit het eerste deel gebeurd bijvoorbeeld. Ook Tatum is erg snel uit beeld verdwenen . Maakt verder niet uit, want met zijn aanwezigheid weet Dwayne Johnson de film te dragen. Ook mede dankzij zijn aanwezigheid blijft het leuk om het groepje te volgen. En ook Willis draagt de film naar een iets hoger niveau, al had die wel een iets grotere rol mogen hebben.

Als actiefilm dus erg geslaagd. Leuke actie scenes, leuke personages, helaas is het verhaal net wat te platvloers.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Bagger verhaal. Maar heerlijke actie. Daar heb ik echt van genoten. Vooral als ze shadow uit de bergen halen. Het abseilen en de kabelbaan waren mega komisch.

Conclusie: gewoon lekker kijken met een zak chips.

avatar van Lennert

Lennert

De eerste G.I. Joe was absoluut geen goede film, maar Stephen Sommers weet in ieder geval hoe je een lichtvoetige mix van actie en humor moet schieten. Daarnaast hadden we in die film in de vorm van Scarlett, The Baroness, General Hawk, Destro en zelfs Ripcord (en ik ben doorgaans geen fan van Marlon Wayans) nog interessante en/of leuke personages. Hier moeten we het doen met een groep figuren die zonder reden de voorgaande helden inwisselen en vele malen minder charisma of acteertalent hebben. De scenes met The Rock en Tatum waren treurigheid geblazen, ik geloof niet ik Dwayne Johnson überhaupt ooit slechter heb zien acteren dan in deze film. Hetzelfde geldt voor grote verrassing Bruce Willis die door de film heen slaapwandelt, laat zo'n acteur er gewoon uit als hij er overduidelijk geen zin in heeft. Jaye is daarnaast een rampzalig geschreven vrouwelijk personage: Baroness en Scarlett hadden beiden zaken die ze wel en niet konden, Jaye is de Mary-Sue die alles, maar dan ook echt alles kan. Dat is geen sterk vrouwelijk personage, dat is gewoon een oninteressant karakter. Ik heb daarnaast nog steeds geen enkel idee wie de nietsnut was die achter haar en Roadblack aanliep, hij kon namelijk helemaal niets.

Voor het meest verschrikkelijke personage wil ik graag een aparte alinea uittrekken: de blind master. Ik heb deze film eerder gezien dan de gisteren door mij gerecenseerde Man With The Iron Fists en had bij die film aan de hand van de performance die RZA in deze film gaf al het idee dat het bagger zou worden. RZA is hier een van de meest verschrikkelijke, bijna racistisch vertolkte, personages die ik ooit in een niet serieus te nemen film heb aanschouwt. Zijn accent en uiterlijk zijn slechts kleine onderdelen van de wanprestatie die hij hier als 'zwarte en toch aziatische kung fu master' vertolkt. Ik wil deze gast na de twee films waarin ik hem heb gezien, dan ook nooit, maar echt NOOIT meer horen of zien.

De mensen die wel hun best doen hebben alsnog te weinig te doen. Jonathan Pryce heeft een paar hilarische oneliners, maar doet dit te weinig. Ray Stevenson, een van mijn favoriete actiehelden sinds Rome, is gaaf, maar is rampzalig geschreven. Snake Eyes en Storm Shadow zijn vele malen minder imposant dan het geval was in deel 1, helemaal vanwege een bizarre reden waar Snake Eyes ineens praktische de hele film met geweren schiet in plaats van dat hij zijn voornaamste martial arts kunstjes gebruikt.

De film heeft verder non-stop actie, maar de actie is zielloos en saai. Zelfs de verwachte grootsheid van een scene als in de Himelaya wordt teniet gedaan door saaie regie en een opzet die nooit ontaardt in een goede vechtscene. De scenes tussen Roadblock en Firefly zijn daarnaast rampzalig geedit, waardoor de verwachte gaafheid er gewoon niet uitkomt. Waar de eerste film daarnaast met een scene als de vernietiging van de Eiffeltoren in Parijs nog echt een spannende scene had, komt er hier gewoon niets uit. Oh ja, men blaast Londen nog op, niet dat dit iemand leek te boeien.

Met pijn in mijn hart, want ik had gewoon verwacht dat G.I. Joe: Retaliation een over the top, maar leuke actiefilm zou zijn, moet ik toch constateren dat een van de meest rampzalige actiefilms is die ik sinds tijden gezien heb. Zolang Sommers en de eerder genoemde personages niet terugkeren, hoef ik hier voorlopig ook helemaal niets nieuws meer van deze bagger te zien.

avatar van 1-ace-1

1-ace-1

Tja wat kan je hier over zeggen. Als je deze film kiest om te kijken weet je waar je voor kiest. Veel actie slap verhaal en altijd goed einde. Maar wel lekker voor een avondje met een biertje.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matig. Het verhaal stelt allemaal niet heel veel voor en de actie is meestentijds niet spannend (dodelijk voor een actieprent) al is het wel redelijk geschoten (dat is al heel wat als je films van Bay ziet). Een paar flinke dreunen en een mooie scène in de Japanse bergen zijn zeldzame positieve uitzonderingen, en 1776 als wachtwoord een leuk grapje. Verder redelijk spel van The Rock die net even een knipoog geeft aan dit soort werkjes en een leuke bijrol van Willis. Verder ook Palicki die prima is, maar die ken ik vooral als Tyra Collete waar ze blond is - ik had haar dus echt niet herkend in deze film. Hoogtepunt is de verwoesting van Londen, zo prettig dat men dat gewoon in een film stopt. Het dieptepunt is dan weer dat de andere steden op een seconde na niet met de grond gelijk werden gemaakt en daarna nog die vreselijke ceremonie waarin helden worden bedankt terwijl er net 10 miljoen de dood vonden. Dat zegt genoeg over de hele film: geen hart. 1,5*.

avatar van Leno

Leno

Matige film, weliswaar iets beter dan het eerste deel. Het verhaal is wederom matig en bovendien slecht uitgewerkt. Pogingen tot diepgang (m.n. rondom de ninja ‘broers’) werken niet en de actie is ook niet echt overtuigend. Willis komt nog even opdraven maar voegt niets toe en de overige cast houdt ook niet over. De film had met meer over the top moeten zijn om er iets van te maken, want het uitgangspunt kun je ook nauwelijks serieus brengen.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/sf/avontuur/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Dwayne Johnson en

Bruce Willis ....

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...