• 9.377.371 stemmen

The Wolfman (2010)

Horror / Thriller | 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 102 minuten / 119 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Joe Johnston

Met onder meer: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Wolfman

"When the moon is full the legend comes to life"

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarna duurt het niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

Lawrence Talbot

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Onderhond schreef:

Saaiig.

Het eeuwige euvel van de weerwolf film is dat weerwolven duf zijn. Ze zien er echt belachelijk uit, niemand krijgt ze blijkbaar goed gestijld.

Wat dacht je van de weerwolf uit "An American werewolf in Londen?"

Die zag er toch aardig gestijld uit....toch?

Nee, ook die vond ik er dommig uitzien.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Onderhond schreef:

Wacht nog steeds op een echt goeie weerwolvenfilm. Misschien iets voor de nieuwe generatie filmers?

Vond Dog Soldiers van Neil Marshall een best leuke poging, misschien dat hij het nog eens moet proberen met een wat groter budget. En anders wordt het toch echt wachten tot die vampieren-hype voorbij is en de weerwolven in zijn

avatar van spy30

spy30

wat een bout film had hele hoge verwachtingen maar vond het niks

avatar van Lennert

Lennert

Mmm, toch een lager gemiddelde dan ik zou verwachten. De cast was behoorlijk sterk, helemaal Hopkins en Weaving komen goed over. Het acteerwerk mag dan over het algemeen wat stijfjes lijken, maar dit deed mij daardoor juist bijzonder goed denken aan de eerste Wolf Man uit 1941. Del Toro zelf viel me persoonlijk ook alles mee, daar ik zijn acteerwerk nooit zo hoog in het vaandel heb gehad.

De vormgeving van de weerwolf was heerlijk retro, maar in tegenstelling tot veel films van vroeger die de tand des tijds slecht doorstaan hebben qua special effects vond ik de Wolfman hier toch een genot om te zien. Vooral de transformatiescene is fantastisch gedaan, omdat men allereerst de tijd neemt (geen Underworld/Van Helsing gedoe met een transformatie van enkele seconden) en men de nadruk legt op de helse pijn van de vergroeiende botten. Ik blijf meer een fan van weerwolven a la The Howling, maar moet toch toegeven dat ik The Wolfman zeker op een tweede plaats zou zetten.

Er wordt door de achtergronden en dramatische muziek een goeie sfeer gecreeerd, helemaal in het begin als Talbot de aanval in het zigeunerkamp meemaakt. Tel hierbij enkele schrikmomenten en interessante gore toevoegingen bij op en ik kan toch niks anders concluderen dan dat ik behoorlijk genoten van de film heb.

avatar van raptorjeroen

raptorjeroen

goede film erg sterke rol van Anthony Hopkins

avatar van _manga_

_manga_

hmm wou er vandaag naar toe maar is niet meer in de bios...

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Deze film lijkt toch wel zwaar te hebben geflopt, ocharme Universal.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

mooie remake van een oude klassieker. De wolf had van mij wat enger gemogen, maar ze hebben blijkbaar gekozen voor de look die ook in de oude wolfman film is gebruikt.

Dit doet echter niets af aan de sfeer, die helemaal goed is. Leuke film.

JigSaw_Doll schreef:

Deze film lijkt toch wel zwaar te hebben geflopt, ocharme Universal.

Deze film is inderdaad wel redelijk erg geflopt, hij haalde zijn eigen budget nog geen eens terug.

avatar van $pecial

$pecial

Hmm.. jammer dat 'ie zo geflopt is, want zo slecht vond ik hem zeker niet!

eltorro

Misschien kan ik de film nog redden door de DVD te kopen als hij uit is.

avatar van Justinw

Justinw

eltorro schreef:

Volgens mij viel dat nog wel mee.

Bron: Wikipedia

Box office

The film grossed $19,850,000 on its opening day, and $31,479,235 in its opening weekend, coming in 2nd after Valentine's Day.[40] So far, the film has grossed $61,979,680 domestically and $76,307,101 in foreign territories, bringing it to a worldwide gross of $138,286,781.

eltorro

Tegenover een budget van 150 miljoen. Als de makers zo'n budget inzetten hebben ze wel grote verwachtingen, die niet echt zijn waargemaakt.

avatar van Justinw

Justinw

Oh dacht eigenlijk dat hij maar 80miljoen had gekost

Moet hem nog kijken aangezien ik Benicio hoog in het vaandel heb zitten. Maar toch zie ik er een beetje tegenop.

avatar van Crocooz

Crocooz

Ik ga hem zo kijken.

Lijkt me leuk

avatar van dragonmaster

dragonmaster

langdradige film. wel mooie settings en kostuums. goede special effects met een paar mooie gore-momenten. acteerwerk viel helaas vies tegen.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Heb juist de director's cut gezien, ze hebben heel wat van het begin weggeknipt bij de theatrical versie, Conliffe schrijft geen brief naar Lawrence maar gaat persoonlijk naar hem toe in Londen, het raare is dan dat ze de rest van de film liggen te vertellen dat ze hem een brief heeft gestuurt...

En de pacing was zeer traag, vooral in het begin nu, had ik geen probleem mee in de theatrical versie. Het goede is dat er meer screentijd is tussen de vader, zoon en lief relatie, wat een beetje meer helpt begrijpen wat er aan de hand is in Lawrence zijn verleden en zijn relatie met zijn vader.

We focuses niet zoveel op The Wolfman de eerste 35 min, eerder meer de psychische gezondheid van Lawrence, wat denk ik toch een (van de duizenden) references is naar de originele

"Wolf Man"

De bedoeling eerst was daar dat Larry Talbot maar dacht dat hij een weerwolf was, en dat het allemaal in zijn hoofd zat, het zouw een zeer psychische film zijn geworden, maar ze hadden er gewoon beslist een weerwolven film van te maken. of misschien is het gewoon slecht regisseren

Het classic Universel logo in het begin is wel cool

En de klassieke:

Even a man who is pure in heart and says his prayers by night, may become a wolf when the wolfbane blooms and the autumn moon is bright.

Ik als originele "The Wolf Man" fan genoot hier enorm van

Het was niet zo goed al de originele, maar het is wel de remake die het verdiend.

-Darkman

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

angel-eyes18 schreef:

Wat dacht je van de weerwolf uit "An American werewolf in Londen?"

Die zag er toch aardig gestijld uit....toch?

Nou nee, dat was echt een heel duf beest!

avatar van Bura

Bura

Leuke film, heb je prima vermaakt maar het was wel wat voorspelbaar en de weerwolf zag er toch vrij nep uit...

Toch 4 sterren

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Net deze film gezien. Hij kon mij niet boeien. die wolf zag er niet overtuigend uit, maar dat interesseert me nog niet eens. Het gaat mij voornamelijk om het verhaal. En er was gewoon verhaal. tenminste geen sterk verhaal. Focke en sucke hebben interessantere verhaaltjes bedacht... bedoel man veranderd in wolf, vermoord mensen en ( spoiler). ik type hier maar spoiler, omdat het het einde betreft, maar als zou ik gewoon zeggen hoe het afliep dan zou het denk ik geen spoiler vinden hoor. raadt maar eens 1 keer en ik wed dat je het bij het juiste eind hebt, maar ok ik zal het niet "verklappen".

overall genomen, niet spannend, niets boeiends en eerlijk gezegd gewoonweg een hele saaaie film. ik viel met momenten gewoon in slaapjes van 1 minuutjes. mogelijk dat alle spanning nu precies in die minuutjes zat, maar ik vrees dat dat niet het geval zal zijn..

wolf met jack nicolsan was in mijn ogen al velen malen beter!

maar goed, dont take my word for it, go see it for yourself.

avatar van mixmaster

mixmaster

aardige weerwolf film , maar meer ook niet.

Hopkins speelt weer geweldig maar het verhaal simpel en voorspelbaar.

de effecten zijn de ene keer mooi en de andere keer weer slecht .

avatar van Insignificance

Insignificance

Niet aan mij besteed. 'Klassiek' schoot ergens tijdens het kijken door m'n hoofd en afgaande op dutchtuga's bijdrage zal dat wel zo ongeveer kloppen. Met dat verschil dat het op mij een behoorlijk bedorven uitwerking heeft. Zelfs de mooi dromerige scenery begon te vervelen bij gebrek aan impact op, nou ja, welk ander vlak dan ook.

Del Toro's aanwezigheid en de weerwolven, dat zijn toch wel de grootste dompers van deze film. De ene een faliekante miscast, de anderen behoorlijke miskleunen. De transformaties zijn nog wel ok, maar zo'n half geklede wolfachtige met een kop van een razende Wookiee en een stotterende motoriek (zoals on all fours en op de daken), nee, niet voor mij. Wel wat gore, maar het blijft een onnozel beest in een film die zichzelf met enige ernst presenteert. Het scenario biedt ook geen uitvlucht en de plechtige score had wel een ons minder gemogen.

Het leeuwendeel valt daarmee erg tegen. Aberline is een leuke verschijning, ook punten voor het hele gebeuren in dat gesticht en wanneer de oude Talbot zijn zoon 'my young pup' noemt, is dat best geinig, maar veel meer kan ik er niet van maken. Een lange zit voor zo'n redelijk korte film.

avatar van Zinema

Waardeloze weerwolf.

De setting van deze griezelfilm met sterrencast is prachtig en voorzien van veel sfeer. De film kent verder echter niets opzienbarends en wordt nergens eng.

De Unrated versie is dusdanig verknipt dat het verhaal hiaten vertoond, maar het plot stelt sowieso weinig voor. Rommelig, maar voorspelbaar en emotieloos, glijdt de film aan de kijker voorbij. Mooie beelden die inhoudelijk niet worden waargemaakt. Ook de hulp van Rick Baker mocht niet baten, zelfs de weerwolven kunnen het verschil niet maken.

Doorsnee.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Ik had geen hoge verwachtingen door de lage score hier, maar hij heeft me aangenaam verrast.

Snap derhalve niet waarom hij zo laag is.

Goeie cast goeie sfeer en ik vond het zeker een goeie film

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik had hoge verwachtingen zeker ook gezien de acteurs maar wat viel deze film tegen!

Ontzettend voorspelbaar, saai en slechte special effects en de gore was gewoon lachwekkend.

Nee dit kon me totaal niet vermaken.

avatar van akira124

akira124

Wat een sfeer zt in deze film. Geweldige opbouw in het begin van de film, knap acteerwerk en goede effects! 4****

avatar van voskat

voskat

Zwaaaar gemiste kans.

Veel te traag, dialogen weinig interessant (op een paar leuke zinsnedes van Hopkins na), personages totaal niet uitgediept zodat je niets om hen geeft.

Alleen de wolfscènes maken het geheel nog een beetje draaglijk.

Ik snap nu waarom deze film geruisloos uit de bioscopen is verdwenen..

2 *

avatar van james_cameron

Teleurstellende film dit; vlak en futloos. Del Toro is behoorlijk miscast in de hoofdrol en de uitwerking van het script mist spanning en interessante personages. De special effects weten daarnaast ook niet te overtuigen. De transformaties doen herhaaldelijk aan de Hulk denken en werken dan ook eerder op de lachspieren dan dat ze angstaanjagend zijn. Pluspunten zijn het absoluut fraaie camerawerk en de prachtige production design. De muziek van Danny Elfman is ook mooi. Ik heb overigens de director's cut gezien, die een kwartier langer is dan de bioscoopversie. Nog langer, kan ik beter zeggen.

avatar van _Casper_

_Casper_

ik heb net de extended versie van deze film gezien en vind het een hele vette film, ik vind het echt een aanrader

dikke 4*

goedgespeeld, mooie omgevingen, mooie kostums.. allemaal dik in order!