Bienvenue chez les Ch'tis (2008)
Genre: Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Bienvenue chez les Ch'tis
Philippe Abrams is post-directeur in Salon-de Provence. Hij is getrouwd met Julie, wier depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d'Azur. Maar zijn plannetje mislukt en als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het noorden. Abrams staat allerminst te popelen om naar deze, in zijn ogen, verschrikkelijke regio te verhuizen. Al snel blijkt dat het beeld dat hij van het noorden heeft niet helemaal strookt met de werkelijkheid.
Philippe Abrams
Mrs. Bailleul
Julie's Great Uncle
Jean
bobke90
De film waar ik het meest mee heb moeten lachen; Echt zalig was ie!!!
Bijvoorbeeld toen die oude man in het begin zegt van : C'est le Nord! haha echt hilarisch
stefan dias
Deze film hebben we met Frans gekeken. En ik dacht... alweer zo'n saaie film waarbij je in slaap valt.
Maar het tegendeel bleek waar. Het was een heerlijke komedie met zeer subtiele humor.
De scène waarin hij 'mee gaat helpen' de post rondbengen is hilarisch!
Doe de quote maar even in het Nederlans (en met geheugen), omdat ik de Franse niet kan vinden:
'Stop u maar even, meneer.
Weet u hoe hard u reed?
Nee.
50.
250?
Nee, 50; 2 x 25.
Maar meneer, ik moet naar Nord Pas-de-Calais. Ik wil niet te vroeg aankomen, snapt u?
Oh, sterkte! Rij maar door! Niet te hard rijden, hé'
Als mensen dit soort humor 'subtiel' gaan noemen, dan weet ik het echt niet meer hoor.
Aardige franse comedie over een directeur die noodgedwongen van het zuiden des lands naar het noorden moet verhuizen. En blijkbaar kijken de fransen tegen het noorden aan, zoals wij tegen het zuiden (limburg) aankijken. Mede door de vele franse woordgrappen en woordspelingen, kan ik me voorstellen dat de film voor de fransen zelf veel beter werkt.
_Casper_
Na het lezen van vele positieve recensies, ben ik deze film gaan kijken met vrij hoge verwachtingen. En het is inderdaad een leuke film. Maar hij viel me toch enigzins tegen, het is een goeie film... maar niet zo over de top goed als er gezegd word vind ik. Ik vond het een gewone leuke film die lekker wegkijkt.
gewoon 3 *
psychonaatje
Lichtelijk vervelende film waarbij ik me niet aan de indruk kon onttrekken dat het overgrote deel van de zaal al van tevoren had besloten dat dit een goede film zou zijn, omdat het een Franse film is (en dus intellectueel verantwoord?).
Wat een onzin.
Ik vind dit ook geen goede film, maar wat Psychonaatje beweert is inderdaad onzin. Meer nog: hij projecteert blijkbaar zijn eigen vooroordeel " het is een Franse film dus het zal weer wel weer intellectualistische bullshit wezen" in spiegelbeeld op mensen die een goede waardering hebben voor een Franse film.
Late reactie, maar goed. Ik heb jullie destijds niet in de zaal zien zitten. Wel bijzonder dat mensen uit Katwijk en Antwerpen helemaal naar mijn woonplaats komen om de film te bekijken. En volgens mij zit het vooroordeel (t.a.v. mij) bij jou, stefan, want er zijn genoeg Franse films die ik wel goed vind (Amélie en La Cité des Enfants Perdus heb ik bijvoorbeeld beiden 4,5 sterren gegeven).
brabusRUS
Heerlijke Franse komedie waar erg veel te lachen valt! Ook goed geacteerd door iedereen. En wat is die Anne Marivin toch beeldschoon!
kingjoske
Echt een geweldige komedie... Veel goede momenten, en echt droge humor soms! Een echte aanrader
dalma
een beetje ontgoocheld, had er meer van verwacht. kan zeker niet tippen aan de film : death at a funeral.
Mr_Mephisto
Een Franse film die mij niet tegenviel: onderhoudend, goed geacteerd en erg grappig. De woordgrappen moeten voor de Fransen het summum zijn, zelf heb ik heel vaak hartelijk gelachen om andere scènes ( het ronddragen van de post! ). Enkel aan het einde werd het onverwacht wat meliger. Verantwoorde feelgood.
Jawaddedadde
Erg leuke, bij vlagen grappige, en vlotte film. Film die teert op heel wat leuke woordgrapjes (die voor de ondertitelaar van dienst wellicht een echte hel waren: sien/sjien (chien) versus zijn/zwijn, nou ja... het is niet makkelijk om dit over te brengen) en uiteraard op de nodige clichés (wat verder niet erg is hoor).
Scène waarin Abrams en Bailleul samen dronken door de straten van Bergues laveren is geweldig! Verder nog wat romantische feelgood die hier volledig op z'n plaats is. Knappe vrouw trouwens die Anne Marivin.
hammer-311
Schitterende film.... tranen met tuiten heb ik gelachen...
De ontvangst van Madame van de directeur , ronduit hilarisch.
En zo zaten er veel momenten in.
Het verhaal zelf vond ik zelfs niet ver gezocht.
4*.
Ravenstein
Sympathieke feel good film. Niet te veel van verwachten, dan zul je hier zeker van kunnen genieten.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Prettig sfeertje, weinig geslaagde grappen. De film moet het dan ook hebben van de verhaallijn in combinatie met de tamelijk grappige personages en de genoemde sfeer.
Geslaagd vond ik de momenten waar het Noorden compleet wordt afgebrand. Heerlijk overdreven.
Niet bijster origineel, om dronken mannen kan ik niet echt meer lachen, hoewel de situatie an sich wel komisch was.
Kad Merad doet het niet slecht, lijkt me niet een geboren komiek, maar doet wat hij moet doen in deze film.
3* voor een lekker tussendoortje.
martijn011
- 2034 berichten
Lekkere, grappige wegkijkfilm.
Goeie acteurs, ieder personage kwam goed uit de verf!
Prima dus.. 3.5*
Boeeehda
Zag hem laatst op tv,
ik snapte er weinig van, en vond het maar een vervelende film.
witboek
Duurde een tijdje voor ik warm werd voor deze film. Zeker grappig en het verhaal zal ook wel in de juiste richting. Leuke zondagfilm.
HeatWave
Toen ik aan deze film begon had ik er niet zo'n heel hoge pet van op, mischien een vooroordeel want over het algemeen heb ik weinig op met Franse films.
Maar wat vind ik dit een verassing, ik heb volop genoten. Ieder land heeft zo z'n vooroordelen over bepaalde regio's, de Fransen uit het zuiden dus blijkbaar over Fransen in het noorden.
De hilarische wijze waarop dit hier uitgewerkt is verdient echt een pluim.
Wat kunnen vooroordelen soms toch lachwekkend zijn.
Ik zal in de toekomst dan ook proberen wat minder vooroordelen over Franse films te hebben.
Akron777
Deze film moet je eigenlijk in het Frans volgen, dan is hij nog veel leuker. En dan bedoel ik vooral de overdreven accenten van de noorderlingen.
Redlop
Vooral een nostalgische ode aan De funes-Bourvil.
tapilatu
leuke film! Voor een fransman is dit natuurlijk helemaal grappig....je moet het in de context limburg naar friesland zien! Leuke wegkijker, een feelgood movie die aardig scenes heeft en een degelijk verhaal..
Fabian123
Best bezochte film aller tijden in Frankrijk, ik vond er weinig aan. Standaard-verhaaltje, begon nog wel grappig, maar werd daarna steeds voorspelbaarder. Bovendien is het hoofdpersonage een vervelende zak en zit de film vol met de clichés die ze juist proberen te ontkrachten. De woordgrapjes waren wel leuk, maar daar draag je geen hele film mee. Nouja, je zal wel een Fransman moeten zijn om hier de charme van te snappen.
astonm
Voor het gros van de grap moet je Frans kunnen omdat er veel taalgrappen inzitten. Dus voor degene die Frans kunnen zeg ik zeker kijken en voor de rest zal hij waarschijk minder grappig zijn. Ik heb hem alleen in het Frans gezien dus daar kan ik niet over oordelen.
b00ts
Leuke film. Op sommige momenten een kruising tussen de grappen van de Funès en Sellers.
scorepio
Na onlangs "Rien à déclarer" te hebben gezien , wilde ik zeker deze ook zien.
De film vertelt ongeveer hetzelfde verhaal ( vooroordelen die er uiteindelijk niet hoeven te zijn ).
Beide film zijn goed maar mijn voorkeur gaat toch naar "Rien à déclarer".
"Bienvenue chez les Ch'tis" vind ik er soms wat over en bevat een stuk minder hilarische scenes.
Bovendien doet ook Benoît Poelvoorde er niet in mee , ..en dat scheelt.
AGE-411
Weetje:
- In de film wordt het gewone picardische Frans gesproken, terwijl de inwoners van Frans-Vlaanderen een Frans dialect spreken met Nederlandse invloeden. Dat zorgde voor wrevel bij de plaatselijke cultuurdragers aldaar, die de film als een belediging ervoeren.
- De originele naam voor "Bergues" is trouwens "Sint-Winoksbergen".
(Voor wie niet weet waar ik het over heb: Een deel van Vlaanderen werd in 1678 geannexeerd door Frankrijk. Tot pakweg 1900 spraken de mensen er nog gewoon Vlaams, maar sindsdien is de streek enorm verfranst. Vandaag de dag moet je al zoeken om nog iemand te vinden die er Vlaams/Nederlands spreekt of verstaat. Desalniettemin zitten er enkele Nederlands-Vlaamse invloeden in het Franse dialect aldaar.)
Humphrey
Heerlijke Franse komedie zonder ingewikkeld te doen. Een uitstekende Kad Merad. 4*.
Knisper
Vrij typische niets-aan-de-film. Steekt er niet echt bovenuit wat mij betreft, maar is wel verder ook wel interessant en vermakelijk genoeg. Vrij atypisch voor zo'n film is dat de film niet echt een hoogtepunt kent. De baas raakt namelijk al snel gewend aan het leven in Noord-Frankrijk en kan daar al van genieten. De film bestaat dan ook vooral uit scènes, waarbij de lol de boventoon voert. Ongebruikelijk. En het bezoek van zijn vrouw komt ook laat en neemt niet te veel tijd in beslag.
Leuke film, maar door de opbouw nogal vlak en uiteindelijk ook weinig verheffend.
elayz
Zondag middag gekeken, echt wel leuke film! heb genoten typische feel good movie!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Intouchables

Va, Vis et Deviens
Drama, 2005

La Jaula de Oro
Drama, 2013
clock towerjaloeziebedrogprovenceliggensouthern francerelocation postmanflush mama's boybiaslocal speciality prejudicecultural differencejob transfernorthern france disabledbell towerpostal workerhospitalitycommunity spiritdialect small communitywine drinking unhappy marriagesocial prejudiceaccentsdisability fraud