Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
Turkeyloverz
Gamer is een standaard actieverhaaltje in een wat originelere verpakking. Het is standaard en vooral erg voorspelbaar, maar wist toch wel te vermaken. Gerard Butler is echt een topacteur, alleen jammer dat ie de verkeerde films kiest.
polopolo150
De eerste half uur was waarschijnljik een van de grootste ergenissen in films die ik ooit heb gezien. Daarna was het ook een ramp met actiescene's die moeilijk te volgen is door de stomme mix van 'standaard' effects (Kan moeilijk zijn om te begrijpen, maar filmmakers net zoals ik zullen het waarschijnlijk begrijpen) en ook nog om de millisceonde debiele effects te laten zien wat me bijna een misselijkheid gevoel gaf.
Wanneer het verhaal duidelijk wordt en die man ontsnapt is de film niet eens zo heel erg slecht. Dus daarom heeft deze film nog net een 2,5* gehaalt.
En die debiele effecten was eigenlijk ook niet nodig geweest, oke, misschien wel, maar niet zoveel als in de sommige actiescene's in deze film. En het bewijs ligt hier: YouTube - Escape From City 17 - Part One
k3nshi
Ik vond het wel een redelijke film. Standaard film-concept. Raar verhaal, maar wel vermakelijk om naar te kijken.
Filmkriebel
Pluspunten :
- een goed einde die finale tussen Kable en Castle
- de visierijke beelden waren soms zeer goed en schepten wel degelijk een eigen sfeer, die veel meer indruk nalieten dan andere films in dit genre.
Minpunten :
- veel te veel beelden per minuut, veel te veel willen tonen. De sfeer was goed, maar slecht gebracht. De flitsende agressieve camera zorgde voor een zintuiglijke overload, vooral het eerste half uur. Dat kwam erg slordig over en zorgde bovendien voor een moeilijke kijkervaring.
- Gerard Butler, nog steeds een acteur met weinig uitstraling, die zijn gebrek aan talent verbergt achter een hoop machtsvertoon.
Daarom dus 2,5*
Erbe
Wat een rommelige film. Kon weinig verhaal erin terugvinden. Ik, wilde hem helemaal afkijken maar het is me toch niet gelukt. Ik vond er dan ook totaal geen bal aan. Ik dacht dat het misschien nog boeiend zou worden. Ik heb de film na 1 uur en 10 min. afgezet. Ik kon het niet opbrengen om hem af te kijken.
Pitakaas
Wow, ben blij dat ik de film heb uitgekeken zonder een epileptische aanval gekregen te hebben. Wat een chaotisch zootje! Het verhaal is zo flinterdun en oninteressant dat het meer een excuus is om wat brute Butler actie te laten zien, dan iets te willen vertellen.
De online counterpart van de echte wereld zit vol met porno en geweld, Kable wordt door een 17 jarige ventje gespeeld en z'n vrouw door (serieus), een dikke naakte 30 jarige lelijke vent in een niet onderhouden woning. Goh, origineel.
Butler is in potentie een goede acteur, maar ik wil hem eens in een goede film zien. Dit was prut!
brabusRUS
Behoorlijke verassing.
Heb de film zojuist gezien en heb mij de volle 95 minuten enorm vermaakt. Leuk idee, die Society, en orgineel. De film bevat zeer veel actie. Verder zit er een hoog tempo in de film, waardoor je eigenlijk nooit verveeld. Tevens vond ik de flitsende beelden niet irritant, wat veel mensen hier wel vinden.
ExToR
een aardige film, met wel lekker wat actie... wel een vreemd verhaal, een vreemde verhaallijn en een incompleet/vaag einde.
leuke film voor een keertje, maar niet voor herhaling vatbaar.
sinterklaas
Vette grove actiefilm weer van de Crank regiseurs die hierin precies dezelfte elementjes gebruiken. Lekker over de top geweld waarin de ranzigheid en bloederigheid niet word geschuwt, geflipt, gestoord, en ook nog met een kluit aan sarcastische en onnatuurlijke reclame. Gerard Butler draaide ook lekker door in deze film, met zijn boze blik. De decors en de futuristische stuff is ook een lust voor het oog en er word ook lekker veel en oorverdovend in geschoten en de hele film door en de film barst ook van de typische Neveldine/Taylor humor. Het leukste vond ik wel die scene waarbij [Butler voor de Game een hele fles wodka leeglurkt en als ie dan dronken door de slagveld waggeld en uiteindelijk bij een parkeergarage komt en dan in een auto de wodka in de benzinetank kotst en er achterna pist zodat ie kon rijden.
Geweldig.
Ook kon je de film vaak letterlijk vergelijken met een computerspel.
Ook de soceity scenes waren botergeil.
Gewoon een lekkere gestoorde en geflipte actiefilm. Verwacht geen 12+ film als je de titel ziet.
Lau1986
Een erg toffe film! Leuk verhaal en leuke actie. Het verhaal loopt vlot door en in het begin moet je wel even goed opletten waar het over gaat.
Aan graphics ziet het er allemaal goed uit. Ja ik heb me hiermee wel vermaakt.
stappie
Vond het een vermakkelijke film met een origineel gegeven.
Natuurlijk veel (over the top) actie en een vlinterdun verhaaltje maar de uitwerking vond ik origineel. In het begin even opletten want anders ben het idee vande film al kwijt.
O ja...ik hoor/lees hier niemand over de rol van Michael C. Hall. Ik vond hem geweldig freaky spelen.
Goldenskull
Leuk filmpje wel, ik houd vaak wel van dit soort SF. Redelijk boeiend verhaaltje, beetje actie. Toch wat jammer van dat hele familiedrama, hoewel het niet al te sentimenteel wordt gelukkig. Verder ziet het er leuk uit, camerawerk is dik in orde en het knalt lekker voort.
Kleine 4*
Minotaures
Gezien en beoordeeld.
Had zoiezo geen hoge verwachtingen. De actie van de game Slayers was maar matig. Leek net op Call of Duty Modern Warfare een beetje (met dat beeld op de achterkant van je speler). Tijdens de actie vond ik de beelden van de camera erg apart, een beetje hetzelfde stijl als Crank. Maar zulke beelden kreeg je de hele tijd te zien tijdens de actiescènes en wekt meer irritatie op.
De gore zat er wel in, gevolgen van K.I.A, bijv.
En wat betreft dat futuristische wereld was het 3x niks. Het leek bijna in principe als nu, alleen dan met grote reclameborden op gebouwen. Sommige muziekstukken waren wel bijpassend om te horen.
En dan nog dat andere game Society, dat was maar een hele rare tafereel. Dat mensen bestuurd worden door andere rare types en ze laten doen wat ze willen. Beelden van strakke achterwerken en meloenen zijn wel vaak op beeld te zien, wat ook wel goed is natuurlijk
En dan om nog te zwijgen over dat eindclimax met de ontwerpen van beide spellen; dat look-a-like van Ashton Kutcher. Beste stuk van het hele film!
Justinw
Team-Deathmatch without Respawning,
Heerlijke actie/SF die nergens over gaat. Het heeft wel een verhaal maar vooral de actie en de visuele gekheid doen het hem. De macho Slayer scenes worden opgevolgd door te gekke idiote society scenes
Je word meegezogen in een actbaan ritje. Met soms iets teveel shaky-camera's. Het concept lijkt een beetje op een mix van Death Race en The Tournament. Verbaas me eigenlijk over de lage waardering heer op MM. Gelukkig word deze film door verscheidene mensen wel gewaardeerd.
De personages zijn cool, uniek en vaak geflipt.Gerard Butler doet het leuk, evenals Hall. Het acteerwerk is verre van briljant, maar het amuseert allemaal wel. Dit is weer z'n film waar je gewoon moet gaan zitten en genieten. Don't Think Just Shoot.
En als we dit als maatstaf nemen hebben we een heerlijke film. Die van mij een welverdiende 4* krijgt.
kalehein
GAAAAAAAP!!!!
Verhaal gaat echt gewoon nergens over. Heb zelf ook veel games gedaan tot ik 4 jaar geleden ging samen wonen en kon daarom de termen nog begrijpen. Mijn vriendin echter niet.
Het "spelverhaal" heeft veel weg van de Socom reeks, maar wat er na zijn loskoppeling gebeurt is echt gewoon te triest voor woorden. Beetje doelloos achter zijn vrouw aan gaan die bespeeld wordt door een vieze vadsige vent. De bedenker van het spel heeft de basis gelegd op de kameraad van Kabel en Kabel zelf. Uiteindelijk blijkt dat de moord waarvoor Kabel vast zit, door de bespeler is gepleegd. Hierdoor zit hij eigenlijk onschuldig vast.
Het camerawerk vind ik verschrikkelijk! Ik heb echt een godsgruwelijke hekel aan dat schokkerige "realtime" gebeuren. Gewoon een steadyshot komt niet voor.
Voor de rest is het gewoon een hele hoop pief paf poef en bloedspetters overal.
Nee dank je 1,5* voor de moeite.
dutchtuga
Beetje een kinderachtige film en vooral oerlelijk op momenten. De digitale werelden zagen er echt niet uit, met uitzondering van de vechtscènes, waarin vooral het rauwe aspect goed naar voren komt. Jammer dat dit niet wordt doorgezet in de rest van de film. De editing vond ik eerder storend dan adrenaline verhogend. Een wat volwassenere filmmaker als Tont Scott bewijst met bijvoorbeeld een Domino dat het ook minder geforceerd hip kan en gewoon stoer. Dit was drie keer niks.
Ik ben sowieso al geen liefhebber van computerspelen en dit valt daar eerder onder dan in de categorie 'film'. Zeer druk gefilmd en zonder enige vorm van warmte of overzicht. Waar dit bij Crank nog functioneel is, komt het hier zeer slecht uit. Misschien wel origineel qua setting, maar de uitwerking is slecht gedaan en zal snel verouderd overkomen. Bovendien ligt de nadruk ook meer op SF/games dan op echte actie en avontuur. Zeker niet mijn ding.
Bottleneck
Zelfde concept ja. De uitwerking bevalt me wel, lekker kleurrijk en leuke score met o.a. de Bloodhound Gang. Had wel meer daarvan in gemogen en zelfs iets meer actie want de gebeurtenissen buiten de spelomgeving zijn niet echt boeiend, balanceert op het randje cool vs nerdy.. Alhoewel die vrouw euh die bolle wel fantastisch is
Normaal heb ik ook een hekel aan editing als die de actie in de weg zit of verbloemt, maar hier werkt het goed. Prima filmpje na het briljant geflipte Crank 2.
Respekked
Errug vet! Geen humor zoals in Crank, maar wel heerlijk over the top, hyper, snel, inventief en kleurrijk. Jammer dat het plot zo bezopen is en het einde enorm afgeraffeld, maar anders had dit voor de volle mep kunnen gaan. Aan de andere kant boeit het ook vrij weinig, ik heb erg genoten van de geniale actie. Hier kunnen veel films nog van leren.
Aapje81
Butler is totaal niet mijn acteur maar ik moet zeggen dat hij hier voor het eerst een echt overtuigende rol neerzet. Gamer begint beklemmend en sfeervol, de actie is indrukwekkend en de futuristische elementen komen heel mooi uit de verf. Helaas weet de film het hoge niveua niet vast te houden. De verhaallijn begint halverwege wat in te kakken en ook de boef kon mij nauwelijks overtuigen. Door een aantal creatieve vondsten blijf de film echter boeiend genoeg voor een voldoende.
otherfool
Zeldzaam beroerde actiefilm.
Ontstellend lelijk in beeld gebracht onzinpulpwerkje maakt van de andere (toch ook matige) in-een-ander-lichaam-kruipen films van recentelijk (Surrogates, Avatar) ware klassiekers. Gamer combineert het met het altijd aardige Running Man principe, maar het geheel is zo potsierlijk, dom, onbehouwen en ronduit afstotelijk dat hier totaal geen plezier aan valt te beleven (in tegenstelling tot de Crank films).
Exercitie in vervelende luidruchtigheid. 1* uit pure goedheid.
Luidruchtige futuristische actiefilm waarin mensen andere mensen besturen als in een computerspel. Totaal over the top en enige plotontwikkeling komt wel erg laat op gang waardoor zeker het begin nogal saai is. De camera vliegt alle kanten op en de beelden zijn sneller gemonteerd dan een mitrailleur. Dit werkt eerder vervelend dan flitsend. Kan zeker nog niet zeggen dat ik fan ben van de stijl van het reggiserende duo Mark Neveldine en Brian Taylor.
Lord Flashheart
Gamer is één van de weinige films waarbij ik het tegenwoordig populaire Parkinson-camerawerk kan waarderen. En niet geheel toevallig van dezelfde regisseurs als Crank, die ik overigens nog iets beter vond. Bij veel films is de schuddende camera allesbehalve functioneel en wil de regisseur slechts een dramatisch effect overbrengen op de kijker. Films als Man on Fire of Crash, om maar even een paar voorbeelden te noemen. Zo'n stompzinnig foefje is leuk voor emotionele zombies, maar ik heb dat niet nodig.
Bij films als Crank en Gamer is hiervan gelukkig geen sprake. Beide films ademen van begin tot einde maar één ding: actie. De schuddende camera is dan een uiterst functioneel middel om dit aan de kijker over te brengen. De dialogen zijn kort en spaarzaam en het drama is beperkt. Bovendien blijft de camera op de momenten dat het moet wél stil hangen, al is dat misschien 10% van de film. Blijft er bovendien nog een alleraardigst verhaaltje over. De vergelijking met The Running Man is snel gemaakt en is zeker niet onterecht. Eigenlijk is Gamer gewoon de 21ste eeuwse update van die wat gedateerde film (wat betreft de vreselijk campy 80ties sfeer dan).
Wat ik wel mis in Gamer is een stukje humor. De film neemt zichzelf iets te serieus. Het luchtige, wat je bv. ook bij Crank aantrof, ontbreekt volkomen. Verder is Gerard Butler (wie?) een vrij matige acteur; zelfs voor zo'n actiefilm zonder grote dialogen. Geef mij dan maar de klassieke actie helden als Schwarzenegger en Stallone. Daarom vermoed ik niet dat Gamer ooit enige cultstatus zal bereiken, maar voor nu is het een best aardig tussendoortje. 3,5*
Musicer
Ondanks het genre (hersenloze actiefilms) en de verwachtingen die daarbij horen toch verrassend goed. De shaky cam was bij momenten wel vervelend en ik heb nog wel wat vragen bij het verhaal (bv. waar ligt nu eigenlijk de grens tussen de eigen wil van de slayers en de inbreng van de echte spelers?), maar het was toch een leuk en - om het op z'n minst te zeggen - trippy filmpje.
De casting zat erg goed. Gerard Butler's beste rol die ik tot nu toe gezien heb (deze ligt 'm toch beter dan die van bv. 300) en Amber Valletta was ook leuk om te zien.
Daarnaast een uitstekende Michael C. Hall, perfect voor de geek die alle macht toegeworpen heeft gekregen, en leuke bijrollen van Alison Lohman en Milo Ventimiglia. Kyra Sedgwick was wel goed, maar haar personage was wat overbodig.
Over het visuele niets aan te merken. Er hadden misschien wat minder van die - bij gebrek aan een beter woord - game/ruisflashes in mogen zitten, maar daarnaast zag alles er prachtig uit qua aankleding en kleurgebruik.
De score laat ik voorlopig wat in het midden, de herziening veel uitmaken, maar ik kan toch al zeggen dat dit een erg positieve verrassing was.
mister blonde
Concept is een combinatie van films die we al eerder zagen. Van Exitenz tot Running Man terug naar Death Race, maar in feite veel meer films. Erg origineel is het allemaal niet, dus het gaat erom wat er met het uitgangspunt gebeurt. Wel wat, maar zat toch met een leeg gevoel na afloop.
De actiescenes waren niet onaardig, maar vond het niet al te bijzonder eerlijk gezegd. Die drukke montage zal best knap gedaan zijn, maar ik vind het nogal onoverzichtelijk en lelijk. Vind het vooral niet stijlvol, maar een hoog video(jaja)clip gehalte hebben.
Ook de futuristische look werd weinig meegedaan. Meest pijnlijke voorbeeld zijn de paintballfabrieken waar die shootouts zich bevonden, bijzonder karig. Een beetje leukere en fantasievollere setting had kunnen helpen. Zo nu en dan zitten er namelijk wel knappe en mooie dingen in.
Hoewel er best wel wat humor in zat, vond ik hem overwegend toch behoorlijk humorloos. Die vette Gamer was wel leuk bijvoorbeeld en sowieso het hele zijlijntje met die World of Warcraft achtige toestanden, was wel aardig. Zag pas een South Park aflevering die hetzelfde deed en die was 100x geslaagder, dat dan weer wel. Best wel pijnlijk. Nu is de film eenvoudigweg niet fun genoeg.
Butler is voor dit soort rollen wel aardig, maar de rest van de cast is bijzonder matig. Geen idee wat ze te zoeken hadden hier, begrepen er allemaal niet veel van. Dieptepunt was de meest trieste badguy in tijden. Wat een kneus. Muziekkeuzes waren voorspelbaar en armzalig. Als je weer eens opgezadeld wordt met Marilyn Manson en The Bloodhound Gang weet je eigenlijk wel met wat voor ideeënarmoede je te maken hebt.
Toch zitten er zo nu dan mooie dingen. Heeft de film zijn momenten. Maar het zeer flauwe eind draaide de film wel definitief de nek om. Had ik wel wat meer van verwacht. Hoeveelste keer zou dit zijn dat er met een druk op de knop, de evil badguy door de mand valt, omdat zijn slechte handelingen voor het oog van de natie te zien zijn. Boring. 2 sterren.
N23
Deze film stond al een tijd op mijn nog-te-kijken-lijst. Zojuist gekeken. En ik moet zeggen: hij was anders dan ik verwacht had. En op een negatieve manier. Toen ik de film bekeek dacht ik ook aan 'gaaf ik wil ook een slavin'' en wat ze hen aandeden daar zat ik ook aan te denken. Maar namate de film tot zijn einde kwam en de aap uit de mouw kwam... begreep ik ook de Bijbelse betekenis, met name Openbaringen.
Goede setting,
visueel zag het er ook goed uit
orgineel verhaal.
het einde viel tegen.
Begon best leuk. Over de top vormgeving, tamelijk hysterisch soms. Die battlescenes zijn best geinig als een computerspel vormgegeven en de society scenes zijn vormgegeven als een plastic versie van de extremere (vooral Japanse) subcultuurmode, drukke editing en een best geinig, maar niet bepaald origineel verhaaltje. Kan niet zeggen dat de vormgeving mooi was, maar wel best vindingrijk. Op de helft van de film gaat alles zich wreken. Het verhaal wordt steeds onnozeler en de vormgeving had ik toen ook wel gezien. En dan komt er een stompzinnig einde, jammergenoeg zo goed als onvermijdelijk zo lijkt het bij dit soort films. Ach, helemaal zonde van de tijd was het niet.
jumpstylemovie
Behoorlijk saaie film die vaak moeilijk te volgen is. Het idee achter de film spreekt me erg aan maar het is gewoon geen leuke film. De SFX zagen er netjes uit en het gamen ook maar dat red de film niet. Ik heb me niet echt verveeld tijdens het kijken maar deze hoef ik zeker niet nog een keer te zien.
gizmo_o
Simon: I'm seventeen, thank you.
Kable: This is unbelievable! Why am I not dead yet?
Simon: Because I am a bad-ass motherfucker.
Een uiterst onethisch computerspel speelt de hoofdrol in deze door bovenstaand duo geregisseerde sci-fi.
Butler is hier de juiste man op de juiste plaats, als stoere 'soldaat', die zichzelf uit een extreem geweldadig spel probeert te vechten om zijn vrijheid te herwinnen en vrouw en kind te vinden. Dit spel, tezamen met een ander virutal reality spel, Society, zijn beiden bedacht door een computergenie Zaal.
Naast de actie, is er ook plaats voor humor, zoals Insignificance al aangeeft, hilarisch moment als je zo'n papzak helemaal ziet opgaan in zijn spel (het deed me denken aan die South Park aflevering: WoW).
Helaas vond ik het kwalitatief niet overal even sterk, vooral het tweede deel is aanzienlijk minder. Daarbij is de muziekkeuze met regelmaat storend.
Ik houd het op 2,5*.
jipt
Blijkt bij herziening toch wel een lekker hyperkinetische geestelijkgestoorde epilepsieaanval. Leuk ADHD gebeuren, halfje omhoog. 4*

Law Abiding Citizen

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future