Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
schram101
Dat Neveldine en Taylor wel een bijzonder filmpje kunnen maken is mij na Crank (en zijn opvolger) wel bekend. Maar ook met Gamer leveren ze weer iets erg origineels af. Maar écht wordt het echter niet.
Na een paar minuten wennen is de film al snel best vermakelijk en het redelijk originele verhaal en dito camerawerk maken het een boeiend schouwspel. Sowieso is Gerard Butler natuurlijk een coole gast en is dan ook prima gecast. Crews ook uiteraard. Jammer dat hij in zo veel slechte film speelt. In onder andere The Expendables hebben we gezien dat hij echt een bad-ass kan zijn. Wat motherfucker Ludacris in deze film doet is mij overigens een raadsel. Maar dat terzijde. Het afgeraffelde einde doet echter wel een hoop afbreuk aan de film. De ontzettend vreemde dansscene met Dexter en vervolgens zijn vrij bespottelijke dood maken van Gamer een aardige film die helaas in het niet valt bij het tamelijk geniale Crank.
jordandejong
Redelijk filmpje van de regisseurs van de 2 uitstekende Crank films.
Crank was alles wat Gamer net niet is. Er is genoeg gekkigheid en rarigheid te beleven maar het is allemaal net niet even crazy als in Crank. Gerard Butler speelt Kable het minder coole broertje van Chev Chelios. Hij gromt wat en kijkt stoer en dat is dan ook z'n rol.
De vecht en actiescene's zijn lekker gewelddadig met veel bloed en ledematen. Helaas wil de snelle montage niet echt vlotten en daardoor wordt het bij tijd en wijle af en toe wat onoverzichtelijk.
Veel invloeden van Death Race en Crank maar die zijn toch echt een stuk beter.
Ook het einde voelde wat afgeraffeld.
Het klinkt nu misschien alsof er niks aan de hele film was maar dat is ook niet zo. Zo zitten er een paar hele grappige en coole personages in (Die dikke gast en Crews's character) en zijn sommige actiescene's lekker spectaculair.
Illum Sphere
Wat een waardeloze film. Ik werd bij het lezen van de informatie enorm enthousiast, het concept klinkt immers heel leuk. Helaas is het concept in de film op een volledige verkeerde manier gebracht. Ik dacht eerst dat de regisseur dit concept zou gebruiken om een alternatieve straf dan de death row te vinden en daar zijn bedenkingen over te maken. Naast dat had ik ook gedacht dat hij een punt zou maken over dat de evolutie van technologie heel nadelig zou kunnen worden voor de wereld en zijn natuurlijke werking. Helaas denkt de regisseur niet verder dan zijn neus lang is en bracht hij een product uit die nooit het daglicht had mogen zien.
Wat ik me eigenlijk de hele tijd afvroeg was of dat de regisseur eigenlijk wel enige kennis heeft van videogames en het betreffende publiek. Steeds werd het stereotype over gamer gebruikt, zoals bijvoorbeeld die overdreven dikke man met een brilletje. Deze man bevestigde het beeld dat veel mensen hebben van iemand die bijvoorbeeld RPG's speelt. Iets dat ik heel jammer vind, maar door deze film weet ik waarom men zo denkt. Men probeert een film neer te zetten die precies op maat is gemaakt voor gamers, maar ieder serieuze gamer zou walgen van deze waardeloze film.
Om dan terug te gaan naar deze film. Zoals ik al zei kon het concept op een hele filosofische manier gebruikt kunnen worden. Maar dat is hier het geval niet. Naast een verkeerde benadering van het thema is het verhaal eigenlijk kwalitatief beneden alle pijl. De kijker moet zelf zijn fantasie de vrije hand geven en dan moet die fantasie weinig elementen bevatten van de film om het verhaal toch nog een hele leuke dimensie te geven. De niet samenhangende scènes doen ook niet echt veel goeds aan de film en zorgt dat de kijker zich beter voorbereidt met een stevige dosis aspirine. De vraag aan welke substantie deze regisseur zat om tot zoiets te bekomen is eigenlijk niet zo een hele rare vraag, getuige die scènes in die sim-achtige wereld.
De special effects zijn ook van een ondermaats niveau. Zo ondermaats zelfs dat een serieuze game zulke effects nooit zou gebruiken om de consument onder de 'indruk' te maken. Scènes waar een schot in het hoofd er direct voor zorgt dat een volledige hoofd weg is, ledematen (het hoofd is een favoriet in deze film) die zich van het lichaam scheiden, waarbij het hoofd de favoriet is in deze film, en lichamen die uiteen spatten alsof het niets is. Met het bloed, dat eigenlijk meer weg heeft van een dikke smurrie, inbegrepen. Ondermaats camerawerk en flashbacks die te pas en te onpas tevoorschijn komen zorgen voor de verwarring. Ik denk dat dit een ode aan de fast paced shooters zou moeten zijn, maar zelfs die shooters houden hun snelheid in bedwang.
Op sommige momenten lijkt dit enorm op een pornofilm, maar zelfs een pornofilm heeft nog betere acteurs. Het acteerwerk in deze film is erg ondermaats te noemen, zo ondermaats dat Gerard Butler (300) de vreemde eend in de bijt is. En wat is dat toch met dat overmatig gebruik van het woord fuck en zijn consoorten ? Ik heb niets tegen het gebruik van fuck en zijn vormen. Scarface kent zoiets ook en die scoort relatief hoog. Daar wordt het immers op een artistieke manier gebracht. Ja, dat zal heel vreemd klinken, dat zal ik zeker geloven. Maar hier is het gewoon te belachelijk voor woorden. Fucking en cocksucker heb ik vooral in het begin al meerdere keren voorbij zien gaan. In een zin en op een moment waar fuck totaal verkeerd komt. En raad eens uit wie zijn mond het komt ? Niet uit de mond van de slaven, maar uit de mond van die fucking buitenstaanders die helemaal niets te maken hebben met die fucking strijd. See what I did there?
Men zou zich beter schamen dat ze de term gamer hebben misbruikt om dit te gebruiken om gamers in een slecht daglicht te brengen. Ik ben zelf nog een gamer geweest en ik heb nooit xD gebruikt, nooit fucking als een bijvoeglijk naamwoord gebruikt en helemaal niet zo een twisted fantasy gehad. Of ben ik een uitzondering op de regel ? Met deze film zou ik het allicht nog denken.
John Lee Hooker
De harde actie met rondvliegende kogels, explosies, uniformen en headshots zorgt niet direct voor een sterke uitkomst. Er is net zoals bij Equilibrium een doorzichtig complot waarbij de badguy streeft naar macht en uiteindelijk eenvoudig van het leven wordt beroofd. Het idee met de spelers en de pionnen is wel aardig maar dat had ook anders gekund. We zien nu af en toe een vetzak met wafels en chocoladesaus en een Justin Bieber in zijn moderne speelruimte maar deze samenwerking lijkt niet zo belangrijk. Vrouw en kind is de motivatie en dus verloopt alles vlekkeloos. Tegenvaller.
VanRippestein
Weer een erg fijne hyperkinetische film van Neveldine/Taylor. De absurd snelle montage maakt de film een soort van 90 minuten lange flits. Ik lees verder dat mensen een filosofie in de film vinden. Ieder zijn ding natuurlijk, maar deze film is voor mij veel te ridicuul om serieus over na te denken. Enige vorm van conceptueel denken is prima, maar om nou een diepe betekenisvolle gedachtegang hierop los te laten gaat volgens mij wat te ver. Conceptueel is het idee van avatars en gaming/VR beter uitgewerkt in andere films, maar nergens is het voor mij zo prettig gestoord in beeld gebracht. Er valt wat te fantaseren bij een concept als deze (ben wel benieuwd hoe Mario er uit zou zien bijvoorbeeld), maar daar blijft het voor mij ook wel bij.
In tegenstelling tot Illum Sphere vond ik de overdaad aan ontploffende ledematen juist geweldig, net als de Society (ik denk trouwens dat de overdaad aan seks de daadwerkelijke maatschappij behoorlijk raak neerzet). Het plot is hier, net als in Crank 1&2 samen te vatten in 1 regel, maar de audiovisuele uitvoering daarvan niet. Eisenstein zou er trots op zijn.
Kritiek is wel dat Butler bij lange na geen Statham is, en ook de overige cast komt er hier wat kariger vanaf dan in Crank. Ook de simpele punchline van het plot is daar wat beter uitgewerkt. Dat alles maakt Gamer geen slechte film. Dit is de 2e keer dat ik hem zie, en ik vermoed dat het daar niet bij gaat blijven. Ben wel benieuwd naar Ghost Rider 2 nu....
Lennert
Ergens kan ik me prima voorstellen dat Gamer een film is die nogal dubbele gevoelens oproept onder actiefilmliefhebbers. Het geweld is bruut, bot en zeer treffend gefilmd, maar aan de andere kant is de film misschien net te eigen gestyleerd om de wat conservatievere kijker te plezieren. Niet voor niets werden de Crank films aan de ene kant met lof overladen, terwijl de andere helft van de kijkers het hoofdpijnopwekkende zooi vond. Ik hoor in ieder geval bij het eerste kamp en mag Neveldine en Taylor dan ook wat graag films zien regisseren omdat zij het actiegenre een nieuwe dosis adrenaline hebben gegeven.
Goed, het belangrijkste aspect van een actiefilm, de actie, is uitstekend. De shootouts zijn zeer levendig en sparen niemand met in het rond vliegende ledematen en allesvernietigende inslagen. Butler blijkt na films als 300 en in mindere mate Beowulf And Grendel in ieder geval een prima keuze te zijn als hoofdrolspeler. Niet dat hij veel te zeggen heeft, maar door zijn rauwe Schotse accent als hij praat en zijn stoere uitstraling komt hij overtuigend over tijdens de actie. Terry Crews is met zijn imposante fysische gestalte en geflipte blik.
Gamer is echter niet alleen een actiefilm, maar brengt een intrigerende toekomstvisie en daarmee ook een directe kritiek op de manier hoe exploitatieve social media onze maatschappij in gevaar brengen. Het gamer aspect is in dat opzicht erg klein en ik snap dan ook niet dat deze film kritiek van gamers krijgt over hoe zij zich beledigd voelen door de manier hoe gamers worden weergegeven. De film draait niet om degenen die computerspellen spelen, het draait om de decadentie en het verlies van menselijkheid die teweeg worden gebracht door de ontwikkeling van zaken als social media en de maatschappij die dit teweeg brengt. Of je het hier nu mee eens bent of niet, het sciencefiction aspect van deze film is prima uitgewerkt en al helemaal fantastisch vormgegeven in de absurde real life Sims-'werkelijkheid' waar Amber Valetta's personage in rondloopt.
Michael C. Hall doet het prima als badguy. In Dexter is hij als protagonist een personage met wie je als kijker nog mee gaat voelen, maar hier is het niet moeilijk om hem hartstochtelijk te haten. De slotscene waarin hij al zingend en dansend Butler laat aanvallen door een groep door hem gecontroleerde badguys is werkelijk briljant. Voor de rest nog best een grote cast aan niet al te grote, maar wel leuke bijacteurs. Keith David, John Leguizamo en Alison Lohman voldeden in ieder geval prima, helemaal als blijkt dat David ook nog eens de trailer van het spel Slayers insprak.
Gamer is een brok adrenaline met een verhaal wat lang niet voor iedereen weggelegd is, maar ik vind het werkelijk prachtig. Het enige puntje van kritiek wat ik kan aandragen, is dat het bekritiseren van exploitatieve media, door het weer te geven in een film die zelf ook al opgevat kan worden als exploitatieve media, misschien wat omslachtig is. Afgezien daarvan heb ik uitermate genoten van de prachtige beelden, de sterke soundtrack en het heerlijke sfeertje wat er door de film heen hangt. Zeker een van de gaafste actiefilms van de afgelopen jaren.
Dreiecke
Best grappig, al die game situaties en vooral de gamers achter de avatars en de second life taferelen. Lol! Ook de ideeën over de toekomst vind ik interessant.
Op een of nadere manier is het fascinerend dit te bekijken, maar vraag me niet waar het precies over ging, want scenes volgen elkaar dreamwise op en soms met erg weinig logica. Alleen de tweede helft had meer structuur voor mij. De eerste helft gaf voornamelijk ideeën over het verschijnsel gamen samenhangend met de socio.
Misschien dat een tweede keer kijken mij helpt, ik heb 'm op dvd maar had 'm nog nooit gekeken.
De soundtrack van Gamer bevat goede muziek, waarvan ik al een nummer op het muziektopic plaatste (Sweet Dreams, + Sammy Davis vond ik ook erg goed
Prima geacteerd en een aangename onheilspellende sfeer.
Aanrader in dit genre: Sword Art Online
Shinobi
Van de regisseurs van de Crank films, dus dat zou wel garant moeten staan voor wat geweld(dad)ig vermaak zou je zeggen. En op zich is dat wel redelijk gelukt, alleen komt het niet helemaal goed uit de verf.
Gerard Butler komt niet helemaal goed over met het karige dialoog dat hij heeft en van Michael C. Hall had ik ook wel iets meer verwacht.
Gelukkig wordt dit allemaal ruimschoots door de flitsende montage en het duizelingwekkende camerawerk. Het leek soms net alsof ik zelf in een third person shooter zat, dus wat dat betreft is het wel gelukt. De gamers onder ons zullen dit wel weten te waarderen.
Het verhaal zelf was wel oké met de gebruikelijke twist. Alleen het einde was echt te raar, het leek alsof ik naar West Side Story zat te kijken of zo...
Kleine 3,0 sterren.
chevy93
Openend met een flitsende actiescene weet je dat dit geen doorsnee actiefilm is. Als je dan nog zo'n surrealistisch klimaat voorgeschoteld krijgt, weet je dat deze film in ieder geval niet saai is. Echter hangt deze film aan elkaar van weinig indrukwekkende actiescènes (veel geschreeuw en weinig wol). Wat clichématige relaties en het "man wil vrouw en kind terug van de vijand"... kom op zeg. Voor een film die zo origineel uit de hoek komt, zou je toch verwachten dat het dergelijke slappe hap vermijd.
Ook het leukste deel van de film, De Society, wordt maar kort in beeld gebracht. Telkens met, regelmatig irritante, snelle montage waardoor het moeilijk is te genieten van wat je ziet. En als zijn grote oppenent (die grote neger) zo speciaal gebracht wordt, doe er dan ook wat mee. Of laat hem gewoon weg. Dat einde ook, hoe simpel wel je het hebben?
Gamer is een interessante film die uiteindelijk niet meer dan een adrenalinerush blijkt. Diepgang had ik niet verwacht, maar een beetje een degelijk verhaal mag ik toch wel verwachten. Of tracht gewoon geen goed verhaal neer te zetten. Gamer raakt kant, noch wal met de vaak makkelijke keuzes.
Captain Pervert
Gamer heeft alle schijn tegen: de nabije toekomst. Een toernooi als volksvermaak. Vechten tot de dood. Ja hoor, daar gaan we weer: de zoveelste kloon van The Running Man. Dat vermoeden blijkt te kloppen: de held is een onschuldig ter dood veroordeelde, moet meedoen tegen wil en dank maar verzint een plan om te ontsnappen en de hele show op te doeken. Dat staat min of meer letterlijk als synopsis op de DVD-hoes. Daarmee komt de film dus niet bijster origineel uit de startblokken. Maar dan.
Gamer combineert het uitgemolken gegeven van The Running Man met een vleugje Avatar en haakt in op de Second Life hype (die in 2009 al weer ruimschoots voorbij was trouwens). Het bizarre verhaal wordt goed en voldoende geloofwaardig uitgelegd. De film zelf volgt dan een vertrouwd stramien waarbij het vooral genieten is van het visuele spektakel en hier en daar een erg grappige scène. De manier waarop Kable uiteindelijk een auto aan de praat krijgt is erg leuk gevonden.
De uitvoering is bijzonder gelikt, visueel ziet het er bij vlagen prachtig uit. Een beetje gore maar niet teveel. Er is ook veel aandacht voor detail. Bijvoorbeeld de grappige nicknames van diverse 'avatars' in de 'second life' achtige wereld. Maar ook het stukje waarin je Kable van achteren ziet, vanuit het oogpunt van Simon (de 'gamer') is geweldig. Het lijkt erg op Gears of War.
De toon van de film is zeer serieus en dat is op zich een goede keuze, maar wel erg jammer dat de film ondanks enkele leuke vondsten een verhaal heeft dat louter platgewalste paden volgt en op dat gebied nergens iets nieuws probeert. Een twist zou leuk geweest zijn.
Al met al minder goed dan The Running Man en de geweldige andere kloon: The Condemned.
Leno
Aardige film met een verhaal dat met die oculus rift best actueel is. Butler speelt een voor hem perfect rol in een film vol aardige actie, die bovendien visueel mooi in elkaar steekt. Er zit weinig diepgang in natuurlijk, maar het aardige uitgangspunt wordt als actiefilm prima opgediend.
Black Math
Erg gaaf. Het uitgangspunt, wat ergens doet denken aan een vreemde mix tussen Avalon en Battle Royale, is natuurlijk over the top, maar wel interessant.
Visueel een spetterende film, waar de camera alle kanten opgaat en met een sterke en energieke montage, met als hoogtepunt de scène in de disco. Het enige wat enigszins jammer is, is de digital look, die ik - hoewel passend bij het onderwerp - niet zo mooi vind. Aardige soundtrack, met net als bij de Crank-films, blijft die toch wat achter bij de beelden.
Lekker energiek en gaaf gestileerd dus, waardoor het niet erg wordt dat het plot nogal overdreven is. Even goed een amusante blik op een (on)mogelijke toekomst, wat ook nog eens een andere dimensie geeft aan het stereotype van de dikke zweterige man die zich op internet voordoet als een "lekker wijf".
Fijn vermaak dus. 4*.
thoyouknow1980
Het enige minpuntje voor mij is de soms te chaotische cameravoering in de actie scenes.
Een goed verhaal en einde maken maken echter veel goed.
Uiteindelijk is dit gewoon een unieke,toffe,en gelikte actie film
Tarkus
Wat is er goed aan deze film ? Wel... de visuele effecten konden me wel bekoren, maar vooral de geluidseffecten waren fantastisch.
Maar dan ben je ook wel uitgepraat... het is visueel mooi, maar misschien had men ook wel een beetje meer aandacht kunnen besteden aan het verhaal.. want dat is, kort en bondig gezegd, waardeloos.
Ik vond het zeer verwarrend allemaal, er zit totaal geen structuur in, men springt van de ene scène in de andere, zomaar zonder enige aanleiding.
Het is me allemaal een beetje té ver gezocht en daarom kon het ganse opzet me helemaal niet bekoren.
De anderhalve ster is alleen voor het eerder geprezen geluid en visuele effecten. Met een goed verhaal, of beter gezegd, goed gebracht verhaal, had er meer in gezeten.
Dit is ook een film waarvan ik de Blu-ray uitgave voor 1 € op de kop heb kunnen tikken.
Maar ik blijf bij mijn eerste mening over deze film, sterker nog, ik geef hem nog een lagere waardering, want hij is me deze tweede maal nog minder bevalen dan de eerste keer.
W.V.
Het is allemaal al eens eerder vertoond, en ook beter en toch is dit geen slechte film al kun je vraagtekens gaan zetten bij het grove geweld wat wordt getoond. Wat maakt dat de film net boven het gemiddelde uitsteekt, de bijrollen, die dragen de film, op Sedgwick na dan, tenenkrommend haar acteren, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door vooral Hall en Lerman. Butler krijgt van het script ook niet de kans iets van zijn rol te maken, maar wat hij moet doen, dat gebeurt met verve, maar nogmaals het is al vaker en beter op film gezet. Gelukkig is dit een aanvaardbaar deel.
IH88
“I just play games, man. Games.”
“That's right. It is a game. You want to win it, don't you?”
Interessante sci-fi/actie film die zichzelf tekort doet door de verschrikkelijke montage en het schokkerige camerawerk. Want het uitgangspunt van Gamer is zeer interessant, en de vreemde en eigenzinnig visie van Neveldine en Taylor werkt ook uitstekend. Butler en de andere acteurs zijn ook sterk en voelen de gekte goed aan. Maar de montage en het camerawerk maakt het ook een zeer vermoeiende filmbelevenis, hoewel dat waarschijnlijk ook de bedoeling was.
[email protected]
Speciaal voor deze film een account aangemaakt om een reactie te kunnen geven.
Slechtste film aller tijden, werkelijk treurig dat Gerard Butler zich hiervoor heeft laten casten.
Verhaal slaat nergens op, camera man lijkt wel in een epileptische aanval te zijn blijven hangen en het acteer werk is ronduit lachwekkend.
Anderhalf uur van je leven, die je nooit meer terug krijgt..
Sergio Leone
Middelmatig.
Ik kan best geloven dat Gamer z'n fans heeft: de visie van de regisseurs is duidelijk vanaf minuut 1 tot het einde. Behalve het scifi-gegeven, bouwt de film op snelle actie, actie die met schokkend camerawerk en een hyperkinetische montage aan elkaar gebreid is. Op tijd en stond springen felle kleuren van Society in het oog, hetgeen voor een schreeuwerige mix zorgt met de grauwe look van Slayers.
Hoewel de stijl voor een anderhalf uur durende adrenalinerush moet zorgen, is het niet mijn idee van "harde, stoere, snelle actie". Ik kan ook genieten van snelle actie, zonder dat ik me irriteer aan die hippe chaos. Wat niet wil zeggen dat hier niet af en toe een aardig stukje tussen zit.
2,5
Roger Thornhill
Er zijn op internet diverse serieuze beschouwingen over de maatschappijkritische tendenzen van deze film te vinden, maar als de personages zo vlak zijn, de plot zo voorspelbaar en de montage zo overdreven fragmentarisch heb ik als kijker geen enkele behoefte om ook maar één serieuze gedachte aan deze film te wijden. Om de twee Crank's heb ik regelmatig hard moeten lachen, maar bij déze film zat ik alleen maar naar het einde te verlangen zodat ik daarna snel The running man kon opzetten. Van de rol van John Leguizamo lijkt de helft wel op de vloer van de montagekamer te zijn geëindigd, want nadat hij is geïntroduceerd als ongeleid projectiel met gebitsproblemen krijgt hij eigenlijk niets meer te doen behalve doorzeefd worden, en alleen het dansje van Michael C. Hall zorgt nog voor wat opwinding. Hyperkinetische middelmatigheid.
Shadowed
Herzien omdat ik dacht dat het me een aantal jaar later beter zou liggen, maar daar zat ik behoorlijk naast. Op het gebied van actie weet regisseursduo Mark Neveldine en Brian Taylor heel goed wat ze moeten doen, maar alles daaromheen maakt een kinderachtige en geforceerde indruk. De gehele vormgeving van het schurkenpersonage is daar een ideaal voorbeeld van, dat eigenhandig van de gehele finale een soort parodie maakt. Sowieso vind ik de finale door de verkleining van schaal (zeker nadat Neveldine & Taylor flink uitpakken met de actiescenes in de eerste helft) onbegrijpelijk, aangezien de film toch vooral lijkt te drijven op doordenderende adrenaline. Dat neemt niet weg dat het op visueel vlak overweldigend is en het concept behoorlijk interessant uitpakt, maar persoonlijk had ik het gebeuren wat minder geflipt en karikaturaal ingekleurd. De inmenging van Terry Crews, John Leguizamo en Ludacris zorgt overigens voor vraagtekens. Wat hebben ze eigenlijk aan de productie toegevoegd?
joolstein
Oké...en dan lees ik bij recensies met opmerking als saai en vervelend terwijl diezelfde sites films aanprijzen waar ik bijna niet doorheen kwam door verveling...Enfin het is duidelijk dat mijn smaak en beleving mijlenver van de Critici moet zijn verwijderd want wat was dit een heerlijke-film! Nu heeft elke film waarin Gerard Butler in de benzinetank van een auto plast en braakt een streepje voor natuurlijk!
Het nano-hersenimplantaat, Nanex, biedt mensen de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot de hersenen van anderen. De wereld raakt verdeeld in zij die in de Sims-achtige omgeving of het bloederige schietspel Slayers spelen en zij de bespeelt worden. John ‘Kable’ Tillman is een veroordeelde die moet spelen en die doordat hij verder is gekomen dan wie dan ook een ster is!
Een interessante poging om een wereld te creëren waar gebruikers, gevangenen oftewel echte mensen besturen in een soort MMORPG-schietspel. Daarnaast is dit First Person Shooter concept natuurlijk ook gewoon een actiefilm met lekker veel vunzigheden en bloedvergieten. De diverse ontploffingen en schietpartijen komen goed over en worden fraai in beeld gebracht. Geen idee wat er mis is met deze film want ik heb 95 minuten genoten van deze fascinerende toekomstige wereld!

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future