• 9.376.801 stemmen

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall

Releasedatum: 8 oktober 2009

Plot Gamer

"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."

In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.

avatar van The Oceanic Six

Game over voor de makers van deze film...

Wat een teleurstellend zeg! Ik was vooraf best benieuwd naar deze film ook al leek het niet erg origineel te worden.

Ik zag ieder geval met dat laatste goed. Standaard verhaal met als enige originele dat er wat game elementen in zijn gestopt. Verder is het hele plot totaal oninteressant en suf.

De film is gewoon heel matig. Sowieso is de manier van filmen zeer vervelend. Als men Crank 2 al snel vond gaan, sla deze maar over dan. Ik vond het camerawerk het grootste deel van de tijd erg irritant. Veel te flitsend en actief zodat het bijzonder stoorde. Tel daarbij nog de regelmatig veel te aanwezige soundtrack en je weet dat ik niet happy van de film werd.

De actie zelf was overigens wel heel behoorlijk en een paar keer best gaaf. Maarja, ik ben tegenwoordig al een hoop gewend met actiefilms dus imponerend was het nou ook niet.

De film kijkt wel redelijk weg maar 5 minuut nadat hij voorbij is ben je hem alweer vergeten.

avatar van s0062423

s0062423

Hmm. Film begon vrij tot zeer sterk, op vlak van verhaaltje en beelden dan, de muziek daarentegen was afgrijselijk. Jammer genoeg stuikt het hierna allemaal nog al snel in. Eigenlijk was dit exact hetgeen ik verwacht had, namelijk hersenloos actievertier. Dit heb ik uiteindelijk dan ook gekregen, met zelfs als surplus bij tijd en wijlen een paar zeer knap geschoten beelden.

In zijn geheel is de film op visueel vlak dan weer veel te druk. Niet enkel de actie lijkt heel de tijd versneld te worden, ook de montage en de steeds bewegende camera is iets te veel van het goede (vooral bij de oorlogzones). Toch levert dit af en toe een paar knappe scènes op ( gevangenisscène in het begin).
Deze scène is tevens één van de weinige die goed en knap met muziek speelt. Voor de rest is armoe en wansmaak echt troef. Een kleine greep uit de soundtrack; Marilyn Manson & Bloodhound Gang.

Setting en basisidee van de film is weinig origineel, maar zeker niet storend voorspelbaar. Verhaallijn daarentegen is volgens mij al tot het smakeloze toe herkauwd geweest. Film deed mij momenten heel hard denken aan The Gladiator, weliswaar in een nieuw en hip jasje gestoken. Butler heeft ook wel een beetje weg van Crowe.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Film die me niet kon boeien, chaotisch de manier van filmen irritant en over de top. Kortom zo'n film die je nadat hij is afgelopen weer snel vergeten bent...gelukkig maar.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yeppa, ik vond het een goeie B-Actiefilm

Het eerste half uur is erg verwarrend, de camera flitst alle kanten op en de montage is hyperkinetisch. Minder geharde actiefans hebben tegen dan waarschijnlijk al afgehaakt vanwege té verwarrend en oninteressant

Spijtig eigenlijk want wat volgt is best een goeie en bij vlagen erg sfeervolle Actie/Geweldfilm.

Dit is er écht één voor de generatie die is opgegroeid met "The Sims" en multiplayer shooters zoals "Unreal Tournament" & "Call of Duty"

Naar't einde toe wordt hij alsmaar beter, dus als het begin je niet veel zegt zou ik toch durven aanraden om hem helemaal uit te zitten, hij wordt écht wel goed !

7/10.

Een nogal onevenwichtige B-Actiefilm die toch de moeite is voor de liefhebbers van het genre,

ik vond hem uiteindelijk nét iets beter dan bv. "Death Race (2008)".

Filmsite : Now Playing - gamerthemovie.com

avatar van Theunissen

Aardige futuristische film met veel actie, geweld en blote vrouwen. Het verhaal deed me een beetje denken aan "the running man". De film duurt niet lang maar de vaart zit er al eigenlijk in vanaf de eerste minuut. De film is zeker geen hoogvlieger maar het is wel leuk vermaak. De beelden zien er overigens vaak fraai uit. Ook sommige achterwerken (vooral die van Amber Valletta) zagen er fraai uit

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Heel de film is gewoon chaos.

Ze hebben geprobeerd er meer van te maken dan ze konden. Daardoor zit je met een film die tussen een doodsimpele actiefilm zoals Death Race en een science-fiction film zoals the matrix o.i.d. in. Hierdoor is het allemaal erg vaag en is het af en toe niet duidelijk naar wat voor film je nou zit te kijken.

De actie was wel aardig maar het was allemaal zo vaag en chaotisch dat ik niet echt in het verhaal kwam. Je kreeg geen band met de hoofdpersoon en alle karakters bleven oppervlakkig. Daardoor is het een film die mij niet boeit.

Grappig voor fftjes in de Bios (als je een Pathe Unlimited pas hebt) maar voor de rest hoop ik hem nooit meer te zien.

avatar van Revolt

Revolt

FrisoBoei schreef:
Heel de film is gewoon chaos.

Ik ben het zeker eens met je standpunt (ik heb zelfs zelf ook een unlimited card ). Het allemaal meer proberen te maken dan het echt was zorgde ervoor dat de film een totale chaos was, en dat had van mij echt niet gehoeven.

Verder vond ik het opzich wel een leuk actiefilmpje, en heb me best gemaakt. De actie ziet er goed uit, ook al zijn de camerabeelden weer zo bewegelijk (en waarom?) als het maar kan.

Oh ja, en nog een half puntje er af voor die onnodige smerige scenes met die bolle bestuurder van Kable zijn vriendin..

Ik geef de film een:
5,5 / 10
2,5 sterren

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeer vermakelijk filmpje.

Butler timmert aardig voort, misschien wel de drukste man in showbusiness op dit moment. Die vent duikt echt overal op. Interessant concept die best aardig uitgewerkt wordt. Gamer moet het wat mij betreft vooral hebben op technisch vlak. Heerlijke hectisch camerawerk, flitsende editting en ook wordt er veel gespeeld met speelse kleuren. Vooral die society sequences zijn zeer de moeite waard. Eindelijk weer eens een director die een beetje de kant durft op te gaan wat Tony Scott eigenlijk al jaren doet. Al is het mainstream publiek dat loopt te zeuren dat het migraine opwekt zijn hier niet klaar voor, die hebben de volgende morgen na een malt biertje al een kater. Ook veel game eigenschappen zijn erg leuk verwoven in gamer.

Een aardig en boeiend uitgewerkt plot, een stoere Butler maar vooral de technische hoogstandjes maken hier toch wel een zeer onderhoudende film van.

avatar van Zinema

Troep.

Want niet alleen kent het voorspelbare en clichématige verhaal hiaten, het wordt ook nog eens uiterst slecht uitgevoerd.

Net als in 'Surrogates' wordt hier een leuk gegeven om zeep geholpen. Want op de actie-scènes na, valt hier weinig te genieten. En dat is jammer, want de cast is zeker niet de minste. Hall verdient i.i.g. beter, maar zijn southern accent helpt ook niet mee.

'I Got You Under My Skin' van Davis Jr. levert een leuke scene op, maar dat was het dan ook wel. Wat een meuk..

Slecht.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ik snap al die negatieve reacties niet, vond hem best vermakelijk.

Concept boeit me. Mooi uitgewerkt.

Begin was wat zwak, maar na een tijdje word ie toch echt wel leuk, en word nergens echt saai, houd de actie er goed in.

Effecten niet de beste, maar zeker wel voldoende. Visueel voldoet het zeker aan game-uiterlijk. Muziek niet altijd even goed.

Cast.. Gerard Butler is niet me favoriet, maar hij mag er wezen. Verder leuke bijrollen voor Alison Lohman en Terry Crews.

Einde kon beter, maar zeker niet slecht, met iets daarvoor nog een leuke verwijzing naar Bruce Lee.

Verder 'hoor' (zie) ik vergelijkingen met Death Race, hebben eigenlijk niet superveel met elkaar gemeen. En Death Race is een leukere film maar deze is ook zeker leuk vermaak. Ik zou zelfs voor een vervolgje wel in zijn

avatar van tesoro

tesoro

heb al veel van dit sort films geien, zonde van je tijd en is weer het standaard verhaal. Als je hem niet kijkt ,mis je helemaal niets

avatar van wwelover

wwelover

Dat dit van de mannen van Crank is, dat kon je wel weer merken. En dat is zowel positief als negatief. Het was te chaotisch, wat ik bij Crank nog wel leuk vond was hier af en toe echt niets toevoegend. Het verhaal is niet bijster origineel maar wel in een leuk jasje gestopt. Lekker über overdreven HI-Technologie. Tuurlijk is dit geen briljante film, en het is niet van het niveau Crank maar ik vond het een geslaagde amusementsfilm, met actie van hoog niveau. Want daar kijk je zo'n film toch ook voor. Ook de soundtrack is heerlijk. Cast is prima, Gerard Butler staat weer eens zijn mannetje. Drukke acteur overigens dit jaar.

avatar van rodo13

rodo13

Wat een drukke film, de beelden gaan te snel,

1,0

Erg gave film.

Zoals een actiefilm hoort te zijn. Druk, knap gefilmd, uitzinnig, kleurrijk, maf en adrenalinerijk. Kritiek op camerawerk en editing vind ik onbegrijpelijk. Zit perfect in elkaar.

Neveldine en Taylor doen echt knappe dingen. Dit gaat nog een stapje verder dan Crank, wat mij betreft mogen ze gewoon deze lijn voortrekken.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van Phoenix

Phoenix

Hehe, deze film zonder enige voorkennis gaan kijken. Vond de hele film al dat het zo veel op de Cranks leek, maar na High Voltage dacht ik niet dat N&T al zo snel een nieuwe film af zouden hebben. Blijkt dus wel zo te zijn.

Anyway, al het positieve commentaar op de Crank films is ook hier op van toepassing. Al doet Butler qua coolness wel iets onder voor Statham en kan ook de chick niet op tegen Amy Smart. Verder was deze film iets somberder. Wat minder over the top om het over the top zijn. Gelukkig krijgt Michael C. Hall nog de kans om zich uit te leven. Geweldige rol.

Maakt al met al 4 welverdiende sterren.

[edit] En nu lees ik even het hele topic door, en dan blijkt dat ik toch wel heb geweten dat dit de nieuwe N&T was. Apart.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een actie film zoals je ze me elke dag wel voor mag schotelen.

De beide crank films waren al gestoord en hyperactief, maar hier doen ze er nog een schepje bovenop.

Prachtig sfeervol, heerlijke actie, ze laten zichzelf weer eens lekker gaan, combineer dit met een geweldig vergezocht verhaal en je hebt een klein meesterwerk

Camerawerk is fantastisch, heel druk en veel gekloot met effectjes maar nergens verwarrend of moeilijk te volgen, verassend makkelijk zelfs! Raar dat er hier zoveel commentaar op is.

Wat mij betreft overtreft dit de crank films en ik kan niet wachten op meer van deze 2

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Best leuke actiefilm! Een paar leuk uitgewerkte ideen, zoals het Real Life Sims. Supervet, al die dikke pornogeile mannetjes die zich daar voordoen als sexy blonde (hoe stereotype)!

Het verhaal is erg dun, maar dat moet je ook verwachten bij een film als dit. Lekkere actiefilm voor op de bank, of in de bioscoop met vol volume.

Film deed me hier en daar wel denken aan Death Race. Maargoed, heb me er wel mee vermaakt.

avatar van gjnt

gjnt

Ik heb er van genoten, snelle en harde actie met een verhaal wat misschien wat vergezocht is, maar wat ik absoluut boeiend vond. Ik kan mij er iets bij voorstellen in ieder geval. Camera werk was net zoals bij Crank even wenen. Een lekkere combinatie van SF met veel actie die ik het kijken zeker waard vond.

Vreselijke rukfilm.

Waar de Cranks nog een leuk basisconcept hadden is dat hier helemaal niet het geval, het is een uitermate dom idee. Bovendien mist deze film alle humor en fun die de Cranks leuk maakt.

Dan beginnen andere dingen je erg te storen, zoals bijvoorbeeld de kennelijke voorliefde van deze regisseurs voor een kleurtjeskitscherigheid. Vreselijk, het ziet er echt niet uit.

avatar van cfreak24

cfreak24

Ik vond het echt een zware poep film. In de bios enzo vond ik de trailer echt uber vet en ik had gewoon een herzenloze actie film verwacht, alleen was het dat niet. Er zaten echt veels te veel uber maffe dingen in. Sowieso vond ik al die stukjes met die gore vetklep ook zwaar waardeloos. Alleen de actie met Gerard Butler vond ik zeer strak. Alleen door al die onzin dingen heb ik het laatste half uur maar doorgespoelt naar de actie momenten, beetje jammer en ik ben blij dat ik hem niet in de bios heb gecheckt --> 2*

avatar van Tommeh

Tommeh

Viel me erg mee. Het verhaaltje stelt natuurlijk niet veel voor, maar het uitgangspunt vind ik wel vrij sterk. Daarnaast prachtig gefilmd, vooral de scenes in Society en Slayer zagen er strak uit. Misschien dat de montage af en toe wel érg snel en chaotisch was, maar dat vond ik wel bij de film passen. 3,5*

avatar van DVD-T

DVD-T

Een snelle knallende actie-scifi, die een beetje een kruising is geworden tussen Death Race en Avalon.

Geen erg origineel verhaal, omdat het qua concept erg veel lijkt op eerstgenoemde. Toch weet het regisseurs duo Neveldine en Taylor er een erg vermakelijke actie film van te maken. Net zo flitsend en snel als de Crank films, soms nog sneller en flitsender zelfs. Toch is er gekozen om de dramatische scènes die gericht zijn op karakter ontwikkeling wat rustiger te filmen, en niet zo hyper als de momenten dat er veel op los wordt geschoten. Eerder dit jaar hadden we al Surrogates, wat ook zo'n soort uitgangspunt had. Waar die film zo faalde slaagt Gamer wel in. Hier wordt er wat minder gericht op de hele filosofie achter hetgeen wat zich afspeelt. Een hele verademing.

De actie scènes komen vooral goed uit de verf omdat het zo heerlijk hyper is geschoten en gemonteerd. Komt erg realistisch over zo, terwijl het af en toe wel over the top is. Wat de film een beetje minder maakt is dat het af en toe net wat te serieus gebracht wordt. Ik miste gewoon wat humor en wat sterke oneliners van Butler. Niet echt storend, maar ik miste het dus wel een klein beetje. Butler komt overtuigend over als vastberaden Con die vrij wil komen, maar ook de rest van de cast doet het goed, al vind ik degene die Castle speelt wel tegenvallen. Niet bepaald de juiste persoon voor de rol.

Al met al een erg toffe film. Goed camera werk en een flitsende editing. Qua design ook erg mooi gedaan allemaal. Leuke en geweldige actie scènes en een goed verhaal toch wel.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Vind dit eigenlijk nog toffer dan Crank.

Snap ook niet zo goed wat hier not to like aan is. De humor uit crank is misschien wat verdwenen maar als actiefilm loopt deze een stuk beter.

Visueel spreekt dit me ook meer aan. Alles zit perfect in elkaar, de creativiteit spat van het scherm af en de timing is briljant. De actiescènes zelf zijn snel en chaotisch, waarbij het 'gamer gevoel’ er echt wel inzit. Had ook het gevoel dat het geheel wat minder rauw is dan Crank, wat meer afgewerkt.

Het script is zeker niet perfect maar maakt het echt uit? Er zitten best wel wat leuke vondsten en knipogen in en is als kapstok toch echt wel geschikt.

Butler doet hier tenslotte ook nog eens iets wat hij in Law Abiding Citizen niet voor elkaar krijgt: een tough guy zijn. Bijrollen zijn ook goed ingevuld waarbij Michael C Hall echt voor een geweldige scène zorgt.

Denk dat we nog heel wat moois van Neveldine en Taylor te zien gaan krijgen, dikke 4.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het is mij geheel duidelijk waarom de Crank films in betere aarde vallen dan Gamer. Gerard Butler is geen Jason Statham, waardoor Gamer alvast geen charismatische hoofdrolspeler kan selecteren. Gelukkig zit het met de actie wel goed, net zo als in de Crank films beukt het regisseursduo er weer naar hartelust op los, wat parels van scenes oplevert op het plein, met muzikale begeleiding van The Bloodhound Gang en de hallucinante discotheekscene, waar kleuren niet langer op het scherm vertoeven dan pakweg het gedreun van èèn discobeat in je oor.

Gamer valt mij na de Crank films wat tegen, wat te wijten is aan het ontbreken van een zelfrelativerende hoofdpersoon die alle moeilijke situaties met humor tegemoet treedt en het ontbreken van enige vorm van ruggengraat bij alle andere bijpersonages.

Het eindgevecht was nogal een anticlimax omdat de tegenstander nooit echt evil overkwam en alles maar half half gedaan leek te zijn. Zo `n dansscene in de basketbalzaal is leuk op zich, maar als je zoiets doet doe het met wat meer ritmiek en finesse, anders oogt het zo afgeraffeld en ongeïnspireerd. Verder zou ik spontaan obesitasfobie krijgen na het zien van die zwetende, vette man die lustig en driftig op zijn toetsen zat te tikken. Ik heb werkelijk geen idee waarom zo `n vadsig iemand nou acte de presence moest geven? Schijnbaar niet mijn humor!

Gamer gaat uiteindelijk niet knock - out omdat de film genoeg leuks in petto heeft voor zijn kijker. Op visueel vlak ziet het er allemaal prachtig uit, dankzij een dynamische montage en het gebruik van alle kleuren van de regenboog. De achtervolgingsscene in de stad was trouwens ook bijzonder attractief! Jammer, de adrenaline vloeit wederom, maar het stupide verhaal, dat duidelijk niet gesneden is op het scherpst van de snede, zat de actie soms lelijk in de weg. 3,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Vetjes!

Hoewel Crank 2 nog een stapje omhoog gaat qua gestoordheid en is dan ook niet voor niets de beste actiefilm samen met District 9 van 2009! Maar dit was ook erg fijn weer, geinig verhaaltje, zo debiel vond ik het deze keer niet, maar nergens lijken de mannen hun eigen verhaal ook maar ergens serieus te nemen. Over the top dikke man, over the top C. Hall en een stille killing machine! Prima vermaakt hiermee, de actie regisseurs uit de US van dit moment!

4 sterren.

avatar van DeCol

DeCol

Toch iets meer van verwacht.

Ik had stukken meer actie verwacht dan ik heb gezien. Natuurlijk, het camerwerk en de montage "als game" had wel iets, maar het haalt wel het niveau van de actie naar beneden. Het had van mij is minder "gamer" mogen zijn. Het scherm was mij wat te druk. Toch is het visueel verder wel leuk en goed. Neem bijvoorbeeld het soort "Second Life". Het overkomen van deze hele omgeving was erg leuk.

Andere verrassing was dat hij vrij snel de gevangenis uit was terwijl de trailer anders doet vermoeden. Kable, gespeeld door Gerard Butler is zoals Macmanus al aangeeft zeker geen Jason Statham. Gerard Butler mist inderdaad de charisma die zijn personage moet hebben. In 300 was hij toch wat overtuigender dan hier.

Al met al zit het met de actie wel snor en er zitten een aantal leuke vondsten in. Ik vond hem qua verhaal erg veel op Death Race lijken, maar die uitwerking was toch wat beter.

avatar van timbo_

timbo_

Aangezien The Running Man een van mijn guilty pleasures is en deze film qua verhaal wel wat overeenkomsten toont, was ik toch wel erg benieuwd. Helaas bleek dat een fikse misrekening. Want Gamer is met afstand de meest bespottelijke en stompzinnige film die ik ooit zag. Vooral het eerste uur behoort tot het allerslechtste wat ik ooit op een tv, in een bioscoop of op een computerscherm heb mogen aanschouwen. Het absolute dieptepunt zijn de scénes in de society wereld. Wat een waanzin. Hoe krijg je zoiets slechts verzonnen. Nee Gamer was niet voor mij weggelegd en daar kon zelfs het dan wel weer vermakelijke laatste half uur niet aan veranderen.

avatar van rep_robert

Gamer is het helaas niet geworden voor mij. Tuurlijk ziet het wereldje er allemaal gelikt uit, worden de personages door iedereen goed neergezet en is de actie lekker grof. Al moet ik zeggen dat ik het camerawerk niet altijd best vond, werd er op een gegeven moment gewoon duizelig van, te chaotisch.

Het probleem was het verhaal, het stond me niet aan en dan wordt het al lastig om het helemaal goed uit te zitten. Feit is dat je dit plot al 100x eerder hebt gezien in film.(films als the Running Man, the Condemned etc.) Het enige originele wat ze hieraan nog proberen te wenden is het feit dat mensen in feite bestuurd worden door anderen, alleen voor mij het had weinig effect en de toevoeging hiervan was in mijn ogen ook niet optimaal.

Dan kan de cast nog zo goed zijn en het sfeertje zo lekker, de film heeft mij helaas niet gepakt met het simplistische script.

avatar van Tjeerdd

Tjeerdd

Leuk voor een avondje.

Het begon zeer moeizaam, onduidelijk en vaag. Later werd duidelijk wat er precies aan de hand was. Redelijke film, geen hoogvlieger.

3* voor de originaliteit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Goh, wat moet ik nou over deze film zeggen... Brian Taylor en Mark Neveldine zijn volgens mij erg fan van videogames. Dat viel mij al op in de Crankfilms. Nou ja, ze laten zich er op zijn minst door beinvloeden/inspireren in elk geval. Ik zelf ben ook niet vies van een potje gamen. En ja, als ze dan een actiefilm maken genaamd Gamer, dan weet je wel hoe laat het is. Juist, tijd om Gamer te kijken.

Eerlijk toegegeven moest even inkomen bij deze film. De actie-scene waar de film vrijwel meteen mee begint, is onoverzichtelijk en snel. Maar uiteindelijk vind ik het juist precies hoe je zoiets moet ervaren. Het creëert een soort van on line gaming sfeertje. Een plusje voor de prima montage.

Aan de hand van Nanites (wordt in de film keurig uitgelegd) kan iemand voor een groot deel de controle van een ander overnemen. Het is dus niet zo prettig als je nog steeds kan denken en voelen, maar iemand anders heeft de controle over jezelf voortbewegen overgenomen.

Zo zie je bijvoorbeeld iemand die brandend van een brug valt en op zijn benen land en deze vervolgens breekt. Helaas als je fysiek nog enigzins in staat bent om te lopen, dan gebeurd dat ook. Dus dan loop je even brandend rond met 2 gebroken benen, wat dan weer vreselijk veel pijn doet lijkt mij.

En in Gamer gaan ze ook een stapje verder dan in Surrogates. Hier heb je namelijk Society en dat lijkt heel erg veel op de Game Second Life. Alleen in Society zijn de mensen echt. Voor iemand die meedoet in dat society gebeuren is het gewoon een baan en je laat je door iemand die thuis zit besturen. Dus stel je bent een vieze dikke man zonder leven die van erg van sex houd en je beschikt over een mooie vrouw in de society, dan..... tja...

Gamer is een beetje vreemd, maar ik begrijp waarom en ik kan het toch wel waarderen. De film doet toch zijn eigen ding en heeft daarom een eigen smoel.

Een toepasselijke song voor de soundtrack had Master of Puppets van Metallica kunnen zijn. Gelukkig is The Bad Touch van The Bloodhound Gang wel te horen.