X-Men Origins: Wolverine (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gavin Hood
Met onder meer: Hugh Jackman, Liev Schreiber en Danny Huston
Releasedatum: 28 april 2009
Bekijk via Disney+
Plot X-Men Origins: Wolverine
"Witness the origin."
Logan en Victor zijn broers en tevens mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een speciaal team van mutanten. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op, om een vredig leven te starten. Als Logan een aantal jaren later echter wordt geconfronteerd met zijn gewelddadige broer Victor, besluit hij opnieuw met Stryker in zee te gaan. Stryker maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan. Wolverine is geboren.
- Trailer (YouTube)
- X-men Origins: Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
John Wraith / Kestrel
David North / Agent Zero
Wade Wilson / Deadpool / Weapon XI
Hayabusa
De game trailer ziet er strak uit:
En hier heb je een video van de gameplay:
YouTube - X Men Origins Wolverine Gameplay 1
Fantastisch hoe die gast zijn hoofd kwijtraakt.
RORSCHACH
'n heerlijke ongecompliceerde film, die eer doet aan de comic versie van Wolverine....Mijn enige minpuntje aan de film is het haar van Wolverine dat mij iets gestyled was!
Ook na de releasedatum zullen er mensen stemmen die de workprint versie hebben gezien, laat ze toch lekker stemmen...
Dat vind ik dus ook laat gewoon stemmen
prima film en goede actie en acteerwerk.
Uier
- 2007 berichten
Best wel triest als je de workprint gaat kijken, terwijl de film in vol ornaat te bezichtigen valt. Daarbij is het ook zonde van de film. Alsof je in een Ferrari gaat rijden met een Lada motor. Je kan zeggen dat je in een Ferrari gereden hebt, maar het haalt het natuurlijk lang niet bij het orgineel.
Mr_White
- 2067 berichten
De mensen die reeds naar een workprint gekeken hebben (en ik begrijp nog altijd niet waarom ze naar zoiets keken, terwijl het onafgewerkt is), zou eens dit moeten lezen, en dit
Ten eerste denk ik dat heel veel mensen de workprint juist gekeken hebben omdat hij niet af was en dus een voorproefje van de totale film. Ten tweede is piraterij bij alle films groot. Met name in het Oscar-seizoen worden volop screeners gelekt, maar daar hoor je niemand over. Dat maakt het natuurlijk niet goed, maar ik denk niet dat ze veel geld zullen verliezen aan het lek. Ik denk eerder dat ze veel geld zullen verliezen omdat het gros van de mensen zeer negatief is over de film.
finalman
En toch gaat er bij mij niet in dat er mensen zijn die willen stemmen.
spaced
Zonde en stom dat de stemmen zijn weggehaald. Ik vind het nogmaals een aanrader om de workprint te bekijken, ook als je de final versie hebt gezien.
BTW hoe wordt er met stemmen omgegaan als je een directers cut hebt? of een 10langere / kortere versie in een bepaald land of versie.
Of nog leuker kun je bij de butterfly effect ook beide eindes stemmen?
Dan laat het lekker triest zijn (of jij niet eens een film keek voordat hij in de bios te zien was)
Dus laat mensen zelf weten wat ze doen TOCH ??
Mr_White
- 2067 berichten
En toch gaat er bij mij niet in dat er mensen zijn die willen stemmen.
Dat snap ik ook niet (ik heb daarom ook niet gestemd), met name omdat het dus al bekend is dat de workprint niet eens alle footage is, en er nog een kwartier mist. Sowieso moet je een workprint niet gebruiken om je uiteindelijke mening op te baseren maar al helemaal niet wanneer er nog zoveel ontbreekt.
johnrambo
Valt best mee met die triestheid hoor.
Ik zie liever een goede workprint, thuis op de bank met een sigaretje en pilsje erbij, dan in de bioscoop met hordes chips vretende en irritant lachende pubers om me heen.
Dus triest voelde ik mezelf zeker niet bij het kijken van deze film.
dikkenek
Mooie film...goed gespeeld, prima acties en special effects.
Aanrader!
sonyjh
die versie die jij hebt gezien is normaal nog de versie waar de special effect nog moeten bijgewerkt worden, of heb ik dat fout?
LEIDENAAR187
Wees ff origineel voordat je wat zegt.
Toen ik de krant las afgelopen dinsdag ofzo stond erin over de FBI die het onderzoekt en ook een reactie van Hugh Jackman die precies zei wat jij nu zegt over die Ferrari...
LEIDENAAR187
By the way,links van wolverine staat sabretooth,maar daarachter is cyclops toch?
Leland Palmer
Wees ff origineel voordat je wat zegt.
Nou, dat mag hier ook best nog even gezegd worden, want die Ferrari vergelijking vind ik anders precies goed. Het is gewoon triest als je een workprint gaat kijken vind ik. Je doet als kijker gewoon afbreuk aan je kijkplezier van zo'n enorm project. Een film als deze hoor je te zien, als die ook echt ''af'' is. Niet dat je iedereen nog aan touwtjes ziet vliegen, maar oké, ieder zijn eigen denk ik maar...
Sasja
Daar lijkt het wel op, maar in de film is cyclops een kind (ja hij komt er wel in voor) en hij heeft een paar watten voor zijn ogen dus kon hij wolverine niet zien en aangezien wolverine geheugenverlies krijgt weet die er ook niks meer van
LEIDENAAR187
Ben ik helemaal mee eens,maar zet geen mooie woorden en verwijzingen neer alsof je ze zelf bedenkt terwijl je ze overtikt uit een metro of spits.
Zeg dan dat je de vergelijking van Jackman goed vind.
LEIDENAAR187
Ok,vind zowiezo cyclops niet thuishoren in het verleden van Wolverine...
Bitking
Wel erg goede film! Voor de meeste zal deze film de beste zijn van de x-men reeks denk ik. Maar ik vond de vorige gewoon iets beter, omdat daar meer fantasy en magie in zat. In deze film iets minder en gaat het precies iets surieuzer aan toe. Maar voor de rest TOP! Aanrader hoor!
mathias265
ik heb de film gezien, maar dan nog niet helemaal zoals het moet zijn denk ik, da vliegtuig was niet echt, en dan da domein op het laatste was gewoon grijs alle zo domein da niet afgewerkt is van de computer,
maja...
ma eigenlijk vond ik de last stand beter als deze, meer actie enzo,
film komt redelijk traag op gang, ma toch een goede film hoor !
moet je zeker eens zien, maar dan helemaal afgewerkt, ga ik ook later doen.
MARCUS CORVUS
goeie film. verhaal en acteerwerk beter dan de vorige x-men's
Bitking
Begrijp je wel hé
selfhealing
Ik ben zeer benieuwd hoe deze film het zal afbrengen. Iets zeg me dat het beter is dan X-Men zelf..
Prudh
Ik sta er echt versteld van dat er in dit downloadtijdperk zoveel mensen zijn die kwaliteit niet meer belangrijk vinden bij hun filmervaring. Lekker camversies bekijken, of in dit geval een versie van een film die nog niet eens af is... Is het dan echt zo erg om even te wachten? Kijken naar een brak beeld op een brak scherm maakt bij velen klaarblijkelijk niet meer uit, dat ze de film gezien hebben is het enige dat telt. Want dan hoor je er vast bij? Wacht een maandje en er is vaak al een goede versie te downloaden (niet ingaande op de discussie over downloaden an sich), maar daar is zelfs geen geduld voor. Vreemd. Niet meer en niet minder. Ik wacht lekker tot de 28e.
Ik sta er echt versteld van dat er in dit downloadtijdperk zoveel mensen zijn die kwaliteit niet meer belangrijk vinden bij hun filmervaring..
Iedereen moet het voor zich weten toch ??
Ik had prima beeld en geluid.
lordsnoopy
Ik heb de work print ook gezien (in vrij hoge kwaliteit), en ook al is het niet de afgewerkte versie, het is toch een goede film. Ook grappig om een keertje een film te zien en dan vooral waar de special effects nog toegevoegd moeten worden.
Anyway, ik ga hem zeker nog een keer in de bioscoop kijken. Zo'n groot scherm en bijna oorverdovend geluid geeft toch net een beetje extra sfeer dan wanneer je de film kijkt op je laptop met een hoofdtelefoon op
Iets wat je vrijwel altijd kan zeggen als je niet de orginele versie gezien hebt: Ik heb de film gezien, nu moet ik hem nog ervaren...
!!!!*Lucky
is de film in België al uit ofzo? Want er hebben al 3 mensen opgestemt. Heb ik iets gemist?
Dutchmeister
Ahh er is ook al een workprint. Netjes.. Even bekijken deze! Ben zeer benieuwd!

Keiharde actiefilm 'X-Men: Wolverine' met Hugh Jackman morgenavond te zien op televisie

De Russo Brothers zouden Wolverine "graag onder handen willen nemen"

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Fantasy / Avontuur, 2001