Genre: Oorlog / Thriller
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Green Zone
"Chief Warrant Officer Roy Miller is done following orders"
Enkele Amerikaanse militairen onder leiding van Roy Miller (Matt Damon) gaan in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens nadat een CIA-agent hem een intrige onthult. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een ander oogpunt en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.
Roy Miller
Seyyed Hamza
Ahmed Zubaidi
Colonel Bethel
spy30
gisteren gezien in de bios goeie film constant spanning en matt damon vind ik toch wel een top acteur je moet hem gezien hebben
Klaas-Jan
Fijne film, tenminste tot ongeveer 2/3 van de film. De achtervolging etc. met Al Wari duurt veel te lang en is veel, veel te veel actie. Er had een stuk meer dialoog van mij in de film gemogen.
De stukken over hoe de politiek en de media met elkaar omgaan en wat de politiek nou precies doet daar in Bagdad en Irak vond ik verreweg het interessantste van de hele film en hier had naar mijn mening veel meer op ingezoomd mogen worden. Toch zeker geen spijt van hier acht euro voor betaald te hebben.
wwelover
Leuke film, goed verhaal echter duurde het te lang voordat het echt boeiend werd. En waarschijnlijk had ik door de Bourne reeks er te hoge verwachtingen van. Want deze film komt niet in de buurt van de Bourne kwaliteit. Het is zeker interessant om te zien, maar de spanning ontbreekt voor mij een beetje en het is ook nog best voorspelbaar. Wel is de muziek prima en het filmwerk ook. En de actie was natuurlijk wel top.
Acteerwerk is ook goed, Matt Damon is altijd wel goed en nu weer, speelt de laatste tijd veel verschillende rollen (invictus, The Informant en dan deze). Kinnear was ook goed, en natuurlijk Gleesson, das echt een top acteur.
ralfsjam
[offtopic]
20 jaar geleden zat ik ook in zaal 1 van Tuschinski Mad Max / Star Wars en films als ET en The Thing te kijken.
En cam's zijn gewoon zonde om te gaan kijken. Als je een filmliefhebber bent, zit je in de bioscoop. Daar kan geen thuisbeamertje of plasma tegen op. Zelfs niet als je een HD bluray opzet op een 65" plasma.
In de bios, met een zaal vol mensen naar een mooi film kijken is gewoon een totaal andere ervaring.
[/offtopic]
Gisteren in zaal 12 Pathe Arena gekeken, en ik vond het een boeiende film. De chaos van het land pakt je direct. Het verhaal was niet zeer bijzonder en natuurlijk vooraf voorspelbaar.
Ondanks de voorspelbaarheid, kwam het toch sterk op mij over, maar wist het mij nergens echt te raken.
Een solide oorlog/actie film. 3,5*
ik zeg toch nergens dat in een bios zitten sucks? ik zit er ook regelmatig... geen Max, maar meer filmhuizen. en daar draaien ze films die je ook gewoon thuis kan kijken met mensen waar je je niet aan hoeft te ergeren, want die kom ik wel veel tegen in een bios.
Bios is Cool, maar thuis kijken ook. dat is geen discusssie.
fappie
- 2005 stemmen
Bios is Cool, maar thuis kijken ook. dat is geen discusssie.
Ik moet toegeven dat die knalpotten soms erg irritant zijn
joostus
Een vermakelijke film dit.. Niet heel bjizonder. Dit is echt zo'n film die je na een tijdje weer vergeten bent hoe die ging.. Dat is althans hoe ik er over denk. Ik vond het wat te chaotisch gefilmd.
De regiseur heeft ervoor gekozen om in de meeste gevallen een cameraman mee te laten rennen. Waardoor het erg bewegend beeld was vaak in de film, maar ook onnodig als ze gewoon stil zaten. Dit kwam best irritant over.
Maar desalniettemin was het een redelijk vermakelijke actie film. 3 sterren
Wilcoo7
De actie werd goed in beeld gebracht. Het leek of ik naar een potje Call of Duty Modern Warfare zat te kijken. VOlgens mij was dit ook de bedoeling. De hele inhoud, de verhaallijn van deze film viel me tegen. Daarom 2.5
makanmakan
Gisteren gezien in de bios. Vond het toch wel een goede film, maar zoals de mening van meerdere mensen vind ook ik dit geen echte topper.
Het verhaal vond ik niet te lang, maar wel vrij voorspelbaar. Daarnaast was het camerwerk af en toe wat chaotisch. Dat zal met opzet gedaan zijn om de beleving van de kijker te vergroten, maar het kan ook averechts werken. Toch wordt er een mooie rol neergezet door Matt Damon. Aan zijn acteerwerk ligt het dan ook niet.
Toch zeg ik dat het een film is die je gezien moet hebben, al is het alleen al omdat er een leuke knipoog naar Amerika en haar rol in het Irak-gebeuren gemaakt wordt. Of dat in de bios moet, dat is aan de potentiele kijker zelf.
christophel
zeer chaotische film. Misschien een kern van waarheid en daarom een **2.5
Roel Bogers
Zware tegenvaller Green Zone. Te chaotisch, vrijwel heel de film lang, alsof iemand met zware willekeurige stuiptrekkingen de camera hanteert. Schommelende camera werkt goed bij oorlogfilms, maar dit was duidelijk over-done.
Verder niets wat echt bijzonder goed was uitgevoerd. Damon deed het aardig, en vooral Abdalla (Freddy) vond ik goed acteren. Maar yet again, niets speciaals.
Tevens ergerde ik me groen en geel aan tal van enorme clichés, vooral in het midden van de film. Daarmee werd ook het plot stukje bij beetje ontrafeld, wat dus op een erg suffe manier gebeurde.
Het verhaal, dat erg controversieel was in Amerika, voelt hier in Europa aan als mosterd na de maaltijd. Want eerlijk gezegd wist ik dit allemaal al, ons beeld van Amerika is toch wat minder rooskleurig dan die van Amerikanen zelf.
Het geeft wel mooi aan hoe absurd oorlog wel niet is, en vooral hoe meerdere partijen vooruitgang onmogelijk maakt en een uitzichtloze situatie creëert.
Het begin was nog wel aardig. Met (zoals eerder al opgemerkt) een heel hoog Call of Duty Modern Warfare- gehalte. Maar daar red je het niet mee.
Tja, ik kan er echt niet meer van maken. Tegenvaller!
TroubleSome
Zeer goede film..
Roel Bogers zegt: Te chaotisch.
Tja.. dat heb je met Paul Greengrass.
Een beetje wat lange intro.. maar zeker de moeite waard.
Helemaal op het einde van de film komt er nog een olieraffinaderij in beeld. zomaar uit het niets. Lijkt me duidelijk wat ze hiermee bedoelen.
Zeker aan te raden !
Roel Bogers
Daar heb je spoilertags voor. Volgende keer even op letten.
En ja ik ken meer van Greengrass maar vind dit toch echt benden zijn niveau. Vooral Bloody Sunday vond ik een geweldige film.
Don MN
Dat COD Modern Warfare-gehalte haal je trouwens aan als een minpunt, maar is de film als actiethriller, buiten dat de verhaalvertelling wat stroef verliep, ook niet geslaagd? Als ik de trailer zie denk ik eerder actiethriller (Bourne-verhaal in het Midden-Oosten) dan aan een oorlogsdrama.
boomkat
Idd. Zal daarom ook nooit zo'n fan van de Bourne serie worden, die vooral leuk is door andere zaken. Doe mij de ultra-slowmotion-actie uit Watchmen maar
Joeri_000
Leuk en vermakelijk maar te weinig diepgang en slordig. Geen topfilm dus.
Observator
Een lage spanningsboog. Een hoge spanningsgraad.
Leuke verrassing. Green Zone knalt vanaf minuut 1 en dendert de resterende 114 minuten door. Een risico, maar het wist moeiteloos mijn aandacht vast te houden. Een interessante inkijk in de tevergeefse zoektocht naar massavernietigingswapens in het chaotische Irak. Het camerawerk dient de context.
Ben niet direct fan van Damon, maar hij zet hier toch een prima rol neer.
Fonk
Goede film. Heb me erg vermaakt in de bioscoop. Vooral de beginscenes waren om van te smullen. Ook het WMD-complot is goed uitgewerkt. Eindelijk eens iemand die de neoconservatieven durft te beschuldigen, want het binnenvallen van Irak ging immers om WMD. Pas later kwamen daar de inhoudsloze termen als 'vrijheid' en 'democratie' bij..
4!
xiqu0n
Ik vond het een leuke film met redelijk wat diepgang. Ik kon de gehele film lang mijn aandacht erbij houden.
Quentin
Filmtechnisch uitstekend, prima spel van Damon en zeker een aardige avond in de bioscoop maar het verhaal heeft veel te weinig om het lijf, kent te weinig intrige en is te rechtlijnig om echt te boeien of overtuigen. Had veel meer ingezeten, nu is het Bourne 4 zonder de kwaliteiten van de 'originele' serie.
superfly84
Uitstekend stukje film! Complotten, goede actie en hier en daar leuke humor. Ik heb erg genoten van deze film.
btw.. je moet niet denken dat je naar een bourne film gaat, ook al is het van dezelfde makers en dezelfde acteur dit is een ander soort film waarin damon gewoon een soldaat is en geen superpion.
PascaL
Net als Body of Lies... Niet heel slecht maar ook niet heel goed...
Mels
Green Zone is niet een hele goede film toch 3,0* omdat deze film een verhaal vertelt.
De film duurt te lang en heeft te veel actie en te weinig inhoud. Echter maakt Paul Greengrass wel een statement: De Amerikanen zijn fout geweest en hebben haar bondgenoten voorgelogen.
Ik vind het belangrijk dat dat soort films worden gemaakt, 3,0*.
Apster
Aardige actiefilm van Greengrass, al is het meer een herhalingsoefening van zijn Bourne films. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar de film blijft boeiend genoeg door de snelle vaart en actie. Waar ik wel altijd een beetje moeite mee heb in films van Greengrass, zijn de uit losse hand geschoten actiescenes, die te druk en daardoor te onoverzichtelijk worden.
Serieus? Humor?
Ik heb echt geen grap kunnen bespeuren! Ik vergeleek het een beetje met Godzilla, een wat oudere film die vooral vanwege het gebrek aan enig humor ten onder ging. Zo ook in deze film, humor is essentieel om het enigszins luchtig te houden, maar ik heb hier echt geen grappen gezien.
Flex-74
Om een lang verhaal wederom kort te maken; ook deze film heb ik na een uur afgezet! Wat een chaotische film, teveel gelul en te weinig actie. Gemiste kans van Damon...
joerve
gedateerd en daardoor voorspelbare film.
Weinig diepgang en de meeste acteurs acteren op de automatische piloot.
Tegenvaller.
LordOfWar47
Net als Body of Lies... Niet heel slecht maar ook niet heel goed...
ik vond body of lies beter.
tottenham89
Vond het een hele aardige film. Een veel gebruikte, maar naar mijn inziens zwak argument, is dat het een film is die over een gebeurtenis gaat van een paar jaar geleden en niet meer ''actueel'' zou zijn, ook omdat het vaak in het nieuws kwam. Er worden tot de dag van vandaag films gemaakt over momenten van tientallen jaren terug en bovendien beoordeel je een film volledig op inhoud, ongeacht of het nou over het jaar 1940 of 2010 gaat.

Blood Diamond

Black Hawk Down
Oorlog / Drama, 2001

Felon
Drama / Misdaad, 2008
oorlogsamenzweringsoldaatiraq warweapon of mass destruction baghdadiraqi near east