Genre: Oorlog / Thriller
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Green Zone
"Chief Warrant Officer Roy Miller is done following orders"
Enkele Amerikaanse militairen onder leiding van Roy Miller (Matt Damon) gaan in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens nadat een CIA-agent hem een intrige onthult. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een ander oogpunt en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.
Roy Miller
Seyyed Hamza
Ahmed Zubaidi
Colonel Bethel
ghostman
Ik laat het woord 'spectaculairder' zelf ook vallen, maar dat heeft in mijn ogen toch vooral te maken met de plaats waar het zich afspeelt. Je ziet inderdaad gelijkenissen met de cameravoering van Mann, wat ik wel leuk vind, geeft het iets documentaire-achtigs.
De scènes met de heli's in Baghdad:

YouTube - Green Zone - Trailer - Matt Damon - HD - High Definition
rokkenjager
Ik vind Mann een beetje lijken op Kalatozov eigenlijk.
Nou nee.
Verder ben ik best gecharmeerd door Greengrass's visuele stijl. Helaas boeien die Midden-Oosten verhaaltjes mij (momenteel) voor geen meter.
Xen0n
Covertje heeft wel wat van The Bourne Ultimatum weg, hopelijk is de film ook zoiets. TB-trilogie was ook al zeer vermakelijk, dat beloofd wat.
ghostman
Ik zie dat er op deze film al gestemd is, maar dat kan toch nog niet...
Justinw
Nee, pas vanaf 11 maart in de bios, en 12 maart in de USA, wel weer een maandje eerder als bij ons
ghostman
"La mise en scène est à l'unisson : le légendaire style du cinéaste ne varie guère lorsqu'il s'agit de filmer la traque d'un"

ghostman
Ik vind het er echt vet uit zien..
Hier zijn maar liefst 6 willekeurige scènes van deze film te zien! De handheld cameravoering is hier nog beweeglijker en radicaler dan in The Bourne Ultimatum !
Six Clips from 'Green Zone' | It’s Just Movies - itsjustmovies.com
Iron Maiden
eerste camversies zijn binnen, ik heb het geluk gehad dit al op volwaardige kwaliteit bij vrienden te zien.
nou ja, geluk?
ontzettend saaie film met Matt Damon.
de enige film waarin hij leuk was, was in Team America.
verhaal is zo voorspelbaar als wat, acteerwerk was wel te doen en er zaten wat leuke actie scenes in, maar verder was het allemaal toch zwaar onder de maat.
trailer vertelt het plot van het verhaal al grotendeels, maar een echte twist zit er ook niet in, dus iedereen kan wel zelf raden hoe het afloopt.
zeker geen bezoek aan de bios waard!
we hebben hem natuurlijk wel afgekeken, maar hadden daarna liever nog een x Team America gekeken.
Saai..., 'leuke' actiescènes
De “urban warfare" actiescènes vind ik zelfs beter / spectaculairder dan in Black Hawk Down van Ridley Scott !
Geniale cinematografie en editing ( timing ): veel dynamischer dan in andere films van Paul Greengrass. Tot in de perfectie uitgevoerd !
***** / *****, overdonderende kijkervaring !
TheThirdMark
1x 5* en 1x 2*
Toch maar even binnenhalen aangezien er toch 1 van de betere acteurs in zit en een ook niet geheel onverdienstelijke regisseur.
senzje
Blijven er maar Middle-East films komen nu of wat? The Hurt Locker is net bekroond en de volgende komt alweer. Zal hem vast nog wel gaan kijken, maar ik ben totaal tegen de oorlog daar. Bovendien heb ik een hekel aan Amerika dus zulke films kan ik ook nooit objectief bekijken aangezien het allemaal geproduceerd wordt in Amerika.
En ohja, ik ben geen moslim hoor, vindt Amerika gewoon een achterlijk land. Op zoek naar vernietigingswapens? Olie zullen ze bedoelen! En het land met de meeste nucleaire wapens is denk ik Amerika zelf...
eltorro
En het land met de meeste nucleaire wapens is denk ik Amerika zelf...
Dat is Rusland
Maar ik kijk wel uit naar deze film, ga hem zeker in de bios zien.
Joy4ever
Film net gezien. Ik heb mede gekeken vanwege de regisseur en de rol van Matt Damon. Het verhaal gaat nergens over. Dingen worden verteld die we allang weten. Overbodige film. Ik kan er niks anders van maken. Geen flauw idee wat Greengrass met deze film wil overbrengen. Al met al zonde van mijn tijd.
ghostman
Green Zone is gewoon een fictieve (speel)film over 'the good Americans vs. the bad Americans'.
ghostman
Er was pas geleden op journaal dat rusland de meeste had. En de engelse wikipedia geeft ook aan dat rusland de meeste heeft Wikipedia. Maar ja, hoe betrouwbaar is het allemaal.
Joy4ever
. Maar goed, we zitten hier niet om iemands Top 10 erbij te halen maar om The Green Zone van een beoordeling te voorzien. The Good Americans vs the bad Americans hebben we al tig keer gezien, alleen wordt het hier imho erg amateuristisch gebracht. Alle clichés die je je in dat opzicht kunt voorstellen komen in deze film voorbij.
Biancasmit
Ik had wel wat van die film verwacht door die trailer, maar vond er niet zo veel aan.
film_criticus
Kijk dit zijn toch een van de betere films van 2010, goed verhaallijn en goed geacteerd door matt damon
Sakhalin
Ik heb hem gisteren in de bioscoop gezien en moet zeggen dat het een goeie film is. Goed acteerwerk zoals bijna altijd van Matt Damon.
Snap niet wat mensen hier allemaal lullen maar slecht is deze film echt niet. Natuurlijk smaken verschillen. Maar hou je een beetje van dit genre moet je hem zeker gaan kijken.
Swastika
Goede film met een goed acterende Matt Damon.De film zelf verveelt geen moment .Zelf zien en dan pas oordelen want smaken verschillen behoorlijk.Ik heb er in ieder geval van genoten en je moet een beetje in zijn voor deze genre.
Xen0n
Ik weet echt niet wat voor voorgevoel ik bij deze moet hebben.
Met wat voor films zou je deze kunnen vergelijken?
eapoe
Eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht.
Te veel dialogen en vaak moeilijk (in het donker) te volgen actie scenes. Ik heb al meerdere "nacht" films gezien zoals Underworld, en deze was fenominabel qua nacht scenes. Sommige "willen" deze Green Zone vergelijken met Matt Damon's J.Bourne films. Met deze stelling ben ik het niet eens. De Jason B karakters zijn veel dieper uitgewerkt met geweldige actie scenes... Ik vind deze film te veel naar de Amerikaanse intel rieken. Jammer, daarom 2 sterren vanwege de bijna 2 uur weggegooide kijktijd
Le Professionnel
Goede film die wat meer weg heeft van een thriller dan oorlog/drama , de film laat goed zien dat er veel vuile politieke spelletjes zijn gespeeld in Irak.
Jack Sparrow
Heftig Greengrass camerawerk(hier en daar wellicht iets te heftig) en degelijk acteerwerk. Helaas een wat onhandig en suf script met teveel clichés. Ik had van Greengrass meer verwacht met dit thema. Gemiste kans.
mr.shhh
Goede film, al werden de live action camera beelden af en toe net te druk en verwarrend. Verder is de verhaallijn van de film een beetje ver gezocht. De film zit namelijk vol complot theorieën
Matt Damon speelt zoals altijd erg sterk en weet de film goed te dragen.
Een ander min puntje was de muziek. De muziek was weliswaar goed en meeslepend maar sloeg in dat laatste een beetje door, waardoor de muziek erg aanwezig werd op momenten waar dat niet nodig was. Wanneer je daar dan ook nog de wilde camera beelden bij neemt krijg je een erg druk resultaat op het doek. Daar had van mij meer afwisseling in gemogen.
Alles bij elkaar ben ik wel tevreden over de film ook vind ik het goed dat de film een kritische noot legt bij de Irak oorlog Maar blijf het jammer vinden dat gepaard moet gaan met rare en vergezochte theorieën
3 sterren.

Black Hawk Down
Drama / Oorlog, 2001

Felon
Misdaad / Drama, 2008
oorlogsamenzweringsoldaatiraq warweapon of mass destruction baghdadiraqi near east