• 9.378.259 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Greg Kinnear en Brendan Gleeson

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 15 april 2010

Plot Green Zone

"Chief Warrant Officer Roy Miller is done following orders"

Enkele Amerikaanse militairen onder leiding van Roy Miller (Matt Damon) gaan in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens nadat een CIA-agent hem een intrige onthult. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een ander oogpunt en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.

Roy Miller

Ahmed Zubaidi

Colonel Bethel

avatar van flut

flut

Sluit me bij de mening van evolva aan. Deze schijt film heeft mijn vrije avond verpest, met als gevolg dat ik een fles drank moest wegtikken om dit stuk ongedierte te verwerken.

avatar van b00ts

b00ts

Ik had m een halve ster meer willen geven. Helaas niet gegeven vanwege die scene met de sluipschutter in het begin.
Verder heb ik een heel aardige film gezien.

avatar van eclipx

eclipx

echt een zeer goeie film! ik heb medelijden met het Irakees volk, omdat die oorlog echt is begonnen over zogezegde weapons of mass destruction. In de film word dit goed duidelijk gemaakt, dat dit bullshit is, en dat wederom Amerika een oorlog start, voor wss geld, geld geld & politieke spelletjes. Ze zouden beter eens echt werk van maken in Afghanistan, want daar zitten de echte terroristen!

5/5

avatar van qwatje

qwatje

Gewoon een prima film, die weleen beetje op de Hurt Locker wave meegaat.

Matt damon speelt zoals gewoone een doorsnee goede rol. er is ergens een behoorlijke nachtelijke scene die mij iets te lang duurde, verder goed verhaal mooi verfilmd en een verdomd goed thema...

Jammer hoe sommige mensen hier op MoM de boel onderbouwen.

het minste dat je kunt doen is fatsoenlijk taalgebruik bezigen, je prive leven kun je op Twitter kwijt...

avatar van sofripa

sofripa

Rauwe intense film met puike Damon. Ik snap wel waarom deze film is geflopt in de boxoffice. Wederom een bevestiging van de intenties van de VS.....uitgaande van het feit dat tenminste 10% waar is van dit verhaal...Gewoon zien, zeer intrigerend. Van mij 4 sterren na een avondje waar je weer even wordt wakker geschud.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Een redelijke vermakelijke film, en af en toe erger je aan de Amerikanen, (in de positieve zin van deze film)

4'

avatar van olimar777

olimar777

Goede oorlog film.

Hurt Locker is beter maar deze is maar net minder

avatar van Charmides

Charmides

Inderdaad een redelijk goede oorlogs film.

4* is verdiend.

avatar van lau12345

lau12345

Vond het wel een tegenvaller .

Had er meer van verwacht .

Heb hem zelfs in meerdere malen bekeken omdat ie mij niet boeide .

2.5 *

avatar van mock turtle

mock turtle

de film probeert duidelijk iets aan de kaak te stellen maar doet dit met een wel erg dun verhaaltje, dat niet goed gemaakt kan worden door de matige actie en spanning. er gebeurt veel te weinig. de film is gelukkig nergens irritant of slecht, maar blinkt ook helemaal nergens in uit. middelmaat, geen aanrader.

avatar van Offishall

Offishall

flut schreef:

Hahah hoe triest ben je dan? Het typische voorbeeld van iemand die een trailer met militairen ziet en direct verwacht dat het een Black Hawk Down achtige actie film is, wat het uiteindelijk niet blijkt te zijn en hem daarom maar afdoet als een of andere B-film.

Het niveau daalt..

avatar van Tommeh

Tommeh

Ach ja het ziet er inderdaad redelijk sfeervol uit, deze prent. Maar verder is dit niets meer dan een lege huls. Het politieke spelletje dat gespeeld wordt is van het niveau lik-mijn-vestje en met dat constante heen en weer schudden van de camera heb ik het zo langzamerhand ook wel gehad. 2*

avatar van helleke

helleke

Heel goeie en genietbare film met een magistrale Damon.

Van begin tot eind zat hij heel goed in elkaar en was het dan ook makkelijk om volgen.

Ik heb het dan ook wel voor films die zich afspelen in Irak of andere oorlogsgebieden als der zijn: The Hurt Locker, The Kingdom, Black Hawk Dawn,...

Geeft een duidelijk beeld van hoe corrupt de Amerikaanse overheid wel kan zijn om zijn doel te bereiken.

Een meer dan verdiende 4 sterren.

avatar van R-B

R-B

Hmm, vondt het geen topper.

Toch vond ik Damon goed zijn rol vertolken.

Verhaal vond ik toch best verwarrend, maar uiteindelijk is het duidelijk. Hoger dan 3.5 is echt niet mogelijk

avatar van neo

neo

Off topic berichten verwijderd.

avatar van Steve-OoO

Steve-OoO

Wat een tegen valler inderdaad, ik had echt veel meer verwacht helemaal met zo'n speler als Matt Damon.

De film was niet slecht gemaakt ofzo maar ik vond het erg saai, op het einde had ik helemaal geen zin meer om hem af te kijken.

Misschien ligt het aan mij maar voor mij is die niet meer dan 2.5 sterren waard.

avatar van Thorak

Thorak

qwatje schreef:

Jammer hoe sommige mensen hier op MoM de boel onderbouwen.

avatar van Thorak

Thorak

evolva20 schreef:

wat een slappe vertoning, geen enkel moment heeft deze film mij kunnen boeien, wachtend op wat actie namen mijn frustraties toe, een hoop gelul probeert namelijk de leegheid te verhullen, deze film teert op een nietszeggend verhaal over een boekje waar iets in zou moeten staan.

geen spanning of actie ontdekt, wat dus overblijft zijn wat slappe dialogen over een WMD.

niet aan te raden.

Helaas weer iemand die bij genre orlog iets anders dan een hoop kogels en explosies verwacht. Oorlog houdt vele malen meer in dan dat. Een leeg verhaal? Waarschijnlijk door je leeftijd heb je niet veel mee gekregen van deze oorlog en het ontstaan hiervan, verdiep je daar eens in en je zult zien dat dit verhaal alles behalve leeg is. Of je hebt die "hoop gelul" totaal genegeerd en wist daardoor niet waar de film nou eigenlijk over ging.

Ook door de genre aanduiding "Thriller" had je kunnen weten dat het niet om een aktievolle film zou gaan. Al je frustraties zijn dus geheel aan jezelf te danken.

Ik vond zelf dit juist een erg goede film, je ziet tenminste eens wat meer van de achtergrond bij een oorlog en hoe diverse onderdelen totaal andere belangen hebben in een oorlog.

avatar van sofripa

sofripa

Thorak schreef:

Juist gesproken!

avatar van Ninto

Ninto

Gewoon een hele lekkere film. Eens niet een oorlog met belachelijke actie en explosies op de achtergrond terwijl de USA-soldaat wegduikt. Eindelijk is een behoorlijk verhaal met realistische actie.

Mag van mij best vaker, zo'n filmpje als deze.

avatar van Guinness

Guinness

flut schreef:

En dan toch nog 2 sterren gegeven?

avatar van LinkVink

LinkVink

Een beetje een rare film. Het onderwerp boeit mij gigantisch, namelijk de andere kant van oorlog voeren op het slagveld, maar ik mis jammer genoeg toch de actie.

Ik weet het er staat thriller, maar omdat ik andere twee films van Paul Greengrass en Matt Damon heb gezien, dan ga je automatisch daarnaar toe refereren.

Het was wel apart, maar wel een stuk minder dan de films in zijn genre.

avatar van ezra mendez

ezra mendez

Ik vond dit een topfilm waarin een toch altijd nog schimmig geheel aan het licht wordt gebracht..

Matt Damon is een topacteur!

freeze

eindelijk eens genoten van een film over de oorlog in Irak,

het onderwerp is uitstekend en moet nooit vergeten worden.

er zullen nog vele films komen over de 'Deck off carts".

van mij krijgt deze film een 4 en voor Matt Damon zelfs een dikke 5, wat een geweldige speler is dit.

flut schreef:

Misschien moet je eens proberen zonder alcohol de film te bekijken, Dan word het ineens een stuk realistischer en gaat het je misschien wel boeien!? maar ieder zijn eigen mening en op zijn eigen manier!.

Thorak schreef:

avatar van Xen0n

Xen0n

Vond het ook maar een matige film. Veel meer van verwacht...

Het verhaal was te onrealistisch en erg lastig te volgen. Alles was waarschijnlijk wat té americaans. De conversaties die er waren waren veelal gewoon niet boeiend genoeg. De actie daarentegen was dik in orde, er was genoeg van aanwezig en niet té over de top voor een oorlog/thriller.

avatar van daylight

daylight

Goeie film, lekkere actie.

Had er wel meer van verwacht.

avatar van ASroma

ASroma

prima onderhoudende film, niks mis mee.

avatar van Insignificance

Insignificance

Boeiende Irak-film totdat het een Matt Damon-film wordt. Het hele gedoe rondom desinformatie en massavernietigingswapens mag dan misschien een beetje voltooid verleden tijd zijn, een interessante film kan het natuurlijk wel opleveren. Dat lukt ook zolang Miller heen en weer stuitert tussen de diverse spelers die hun spel van intrige opvoeren.

Als na een dik uur het plot eenmaal ontbloot is, is de lol er eigenlijk wel af. Wat rest is niet veel meer dan fluitende kogels met een supersoldaat die van geen wijken weet. Eindresultaat is toch een nogal oppervlakkig werkje van goed versus kwaad en iets daartussen met een thema dat helaas niet verder komt dan yesterday's news. Gelet op het bronmateriaal had iets meer raffinement wel gemogen.

Neemt niet weg dat de film bij tijd en wijle best intens is. Visueel steekt het aantrekkelijk in elkaar, over tempo valt niet te klagen (tenzij je van mening bent dat het te snel gaat) en de shaky cam maakt het soms weliswaar iets te chaotisch, maar vaak ook vrij heftig. De cast is minstens solide te noemen, de film heeft het nodige elan, maar een bijzondere invalshoek ontbreekt jammer genoeg.