Genre: Oorlog / Thriller
Vanaf 1 maart op Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Green Zone
"Chief Warrant Officer Roy Miller is done following orders"
Enkele Amerikaanse militairen onder leiding van Roy Miller (Matt Damon) gaan in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens nadat een CIA-agent hem een intrige onthult. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een ander oogpunt en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.
Roy Miller
Seyyed Hamza
Ahmed Zubaidi
Colonel Bethel
Pinoy
Ik zat er aan te denken.. Wat heeft de Titel nu in godsnaam met de film te maken??
enige aanwijzing die ik zie is dat het veiligheids cordon The Green Zone heet.. maar ja daar komt de film nou ook 3x?
Misschien wilde Greengrass stukje naam in zijn film ofzo.. Fout Fout zo fout..
Poppe
Misschien wilde Greengrass stukje naam in zijn film ofzo.. Fout Fout zo fout..
Nou dat weet ik wel zeker van niet. De 'Green Zone' is waar de film zich afspeelt..
De Green Zone is het hart van Bagdad, waar veel Iraakse regimes hun hoofdkwartier houden..
Zeriel
Hoeveel Iraakse regimes tel je? Volgens mij hooguit maximaal één tegelijk!De Green zone is de meest beschermde zone in Bagdad, waar de Amerikanen de dienst uitmaak(t)en,
Wiki;
.De titel van de film verwijst naar de Groene Zone of Internationale Zone. Dit is een gebied van zo'n 10km² in het centrum van Baghdad. Het gebied er rond staat bekend als de Rode Zone en wordt als minder veilig beschouwd. Voor de Irakoorlog van start ging, bevonden zich in de Green Zone enkele paleizen van Saddam Hoessein, enkele ministeries en militaire bases. Na de invasie van de Amerikanen werd een groot deel van de gebouwen vernield, andere gebouwen kwamen leeg te staan. Het gebied wordt hevig bewaakt en is afgezet met prikkeldraad en andere barrières.
Het boek waar de film op gebaseerd is, won onder meer een National Book Award.
mixmaster
goeie film over de leugens en bedrog van de oorlog in irak .
Damon speelt weer een geweldige rol , alleen de film zelf overtuigd niet helemaal.
het verhaal is wel boeiend , alleen er had toch hier en daar wat betere uitwerking mogen zijn .
Poppe
De film speelt zich af in 2003, Saddam was opgepakt en had geen controle meer over zijn leger. Vrij logisch toch dat er dan meerdere regimes zijn?
De Green Zone is een gebied dat werd bewaakt door de Amerikanen, maar dat betekent niet dat ze ook alles wisten wat zich er afspeelde, wat ook ter sprake komt in de film.
Bourne in Bagdad.
Deze speurtocht met snelle ontknoping, tijdens de 2e oorlog tegen Irak, kent veel vaart. Toch zijn de stereotypen net even te gemakkelijk en het einde verschrikkelijk voorspelbaar.
Als popcorn best vermakelijk, maar de film wil heel graag een boodschap afgeven. Daarin slaagt men slechts ten dele vanwege het iets te onwaarschijnlijke verhaal, hoe groot de kern van waarheid ook is. Onderhoudend is het allemaal wel.
Redelijk.
the new guy
Zeer goede film. Interessant verhaal, en helaas erg geloofwaardig. Ik vind het gemiddelde overigens erg laag. Dit is geen pief paf poef film, ik vind 'm goed uitgewerkt. Natuurlijk kan hij beter, maar ik denk dat het dan echt een complotfilm wordt wat jammer is voor de geloofwaardigheid.
markel66
[offtopic]
20 jaar geleden zat ik ook in zaal 1 van Tuschinski Mad Max / Star Wars en films als ET en The Thing te kijken.
En cam's zijn gewoon zonde om te gaan kijken. Als je een filmliefhebber bent, zit je in de bioscoop. Daar kan geen thuisbeamertje of plasma tegen op. Zelfs niet als je een HD bluray opzet op een 65" plasma.
In de bios, met een zaal vol mensen naar een mooi film kijken is gewoon een totaal andere ervaring.
[/offtopic]
Gisteren in zaal 12 Pathe Arena gekeken, en ik vond het een boeiende film. De chaos van het land pakt je direct. Het verhaal was niet zeer bijzonder en natuurlijk vooraf voorspelbaar.
Ondanks de voorspelbaarheid, kwam het toch sterk op mij over, maar wist het mij nergens echt te raken.
Een solide oorlog/actie film. 3,5*
Kijk hier irriteer ik me nou aan, dat jij vind dat je moet melden dat ik o/a geen filmliefhebber ben.
Ik kijk een film het liefst thuis, geen last van anderen en ondertussen ff een lekker biertje pakken.
En natuurlijk het liefst gratis. En eerlijk gezegd boeit het mij geen ruk wat jij daarvan vindt. ik ga de film nu kijken en laat ff weten wat ik er van vond
skipy05
Goede film. Wel iets minder dan verwacht. Verhaal was goed.De actie op het einde was wel het beste van de film. Matt Damon speelde weer zeer goed. Ik vind hem wel in de bourne films veel beter.
_Casper_
Vond het een goeie film, en het verhaal ook wat realistisch hebben zeker een aanrader
mooie 3.5**!
markel66
Mijn verwachtingen waren al aardig getemperd door de reacties hier, en mischien maar goed ook. Vind het zelf wel een redelijke film, spanning zit er goed in en een goede rol neergezet door Damon. Heb me wel vermaakt, een goede 7
johnrambo
Aardige film maar zeker niet bijzonder.
Van dit kaliber zijn er al velen gemaakt en deze zit wel bij de betere maar schiet te kort om een topper te zijn.
Het inleven in de hoofdrolspeler Roy Miller viel niet mee en dat lag niet Damon die gewoon goed speelde.
Dennisdek
Ik vond dit echt een goeie film.
Heb me zeker vermaakt met deze film.
Matt Damon acteerde overtuigend in mijn opinie en de actie zat er ook aardig goed in. Ik vond de set mooi en de effecten mochten er ook zeker zijn. Op het begin word je goed ingeleid in deze film en later barst hij los. Ik vond de scene met de man die een bom aan het maken echt schitterend. Ik schrok me dood. Verder vond ik het verhaal sterk en zat de snelheid er goed in. Stoorde me soms wel aan de "shaky" cam die bijna in de hele film voorkwam.
Kortom: Leuke avond gehad en heb me zeker vermaakt 4*
van duijn
houd niet zo van matt damon maar dit deed hij wel aardig. film begint niet echt heel boeiend. het duurt daarom ook lang totdat je in het verhaal zit maar al met al een best aardig filmpje.
tal1b
in de trend van bourne, had ik iets meer spanning en betere actie scenes verwacht. toch 'n redelijk cijfer voor deze, 3*
Beetje een standaard film (vond het overigens meer een thriller dan een drama/oorlog) die redelijk weet te boeien. Het eerste uur is vrij saai en daarna komt de film pas opgang. Wel degelijk gespeeld door Matt Damon maar voor de rest blinkt de film nergens in uit.
Leland Palmer
Erg vermakelijk - vooruitgang t.o.v. de laatste 'Bourne' film, waar ik niet veel aan vond. Mede dankzij de chaotische manier van filmen. Hier viel het mee gelukkig.
Regisseur Greengrass levert met deze Green Zone een stijlvol eindresultaat af. De film kent een aantal mooi geschoten plaatjes, een rap tempo, genoeg interessante scénes en het verhaaltje is interessant genoeg om van het begin tot het einde te boeien.
Erg hoogstaand wordt het niet, maar Damon is in vorm en de film is o.a. dankzij de prima montage + muziek goed in elkaar gezet en makkelijk uitgezeten. Voldoende.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Goede actiefilm, met een wat over-de-top verhaal. Hij is goed verzorgd en de acteerprestaties waren niet slecht. Daardoor onderscheid de film zich t.o.v. de meeste van zijn soort.
Actie en spanning zaten er als je het mij vraagt te weinig in.. Helaas ben je deze dus na een weekje vergeten.
scorepio
Jason Bourne in Irak !
Aardige film waar waarschijnlijk wat waarheid in schuilt. Ik weet niet waar de film gedraaid werd , maar het lijkt wel echt in Bagdad gefilmd te zijn.(ook het paleis van saddam)
Het verhaal zelf is nogal standaard en eenvoudig maar de prachtige decors en de lleuke actiebeelden maken het meer dan goed.
RickZ
OorlogActiethriller over zoektocht naar massavernietigingswapens in Irak, semi-realistisch gebracht, spannend genoeg en lekkere actie
snivoos
Aardige film!
Alleen heel wat gezwaai met de camera's net als bij de Bourne films (typisch Greengrass). Dit maakte het af en toe wat lastiger om te volgen.
En weer zo'n lekker opgefokte aktiethriller uit de stal van Greengrass en Damon. Qua plot is de film niet heel erg verrassend - die schimmige politieke spelletjes kennen we onderhand wel en de film loopt een beetje achter de feiten aan - maar spannend is het gelukkig allemaal wel. Damon is degelijk in de hoofdrol, al is zijn personage vrij oppervlakkig uitgewerkt. Technisch zit de film bijna machinaal goed in elkaar; camerawerk, montage en score zijn briljant.
Waku
Geen hoogvlieger.
Beetje standaard verhaaltje.
Vervelend was wel dat bij de actiescenes behoorlijk nerveus gefilmd werd en dat maakt het kijken er toch echt niet prettiger op.
Voldoende maar niet overtuigend, "Green Zone" zal zeker geen indruk achter laten.
Tiepie
Vrij droog uitgekauwd, 'amerika is toch wel slecht' verhaal.
Niet een film die lang in je geheugen zal blijven staan. Acteerwerk van Matt Damon is niet slecht, verhaal houd geen tempo en het blijft niet boeiend genoeg.
Leuk voor op een zondagmiddag als je je verveelt...of je gaat ergens een ijsje eten...is misschien leuker!
Leuk om gezien te hebben, meer niet.
Fijne politieke actiefilm, die vooral erg sfeervol is. Wat zo'n film wel een meerwaarde geeft is in dit geval de beelden van de stad en al die steegjes en broeierige plekken waar het zich afspeelt.
Mooi gefilmd en opmerkelijk genoeg dus niet in Baghdad zelf.
Verder weet de film buiten de actie en het nogal voorspelbare plotje er ook terloops enkele belangrijke feiten in te verwerken zoals de idiote beslissingen het leger en de ambtenaren in 1 klap werkloos te maken en veel te weinig manschappen te hebben om plunderaars te stoppen; samen met het nog idiotere, naieve idee dat ze met een Amerikanenvriendje wel even het land konden besturen de hoofdredenen dat het nu en in de nabije toekomst nog een enorm zooitje blijft.
Verder enkele mooi geschoten actiescenes en al met al een prima filmpje.
missl
goed tempo, maar heeft wel een langzaam midden stuk.
interessant dat het nietenkel over oorlog gaat, maar ook over wat er achter de schermen speelt, maar het is allemaal te voorspelbaar.
evolva20
wat een slappe vertoning, geen enkel moment heeft deze film mij kunnen boeien, wachtend op wat actie namen mijn frustraties toe, een hoop gelul probeert namelijk de leegheid te verhullen, deze film teert op een nietszeggend verhaal over een boekje waar iets in zou moeten staan.
geen spanning of actie ontdekt, wat dus overblijft zijn wat slappe dialogen over een WMD.
niet aan te raden.

Black Hawk Down
Oorlog / Drama, 2001

Felon
Misdaad / Drama, 2008
oorlogsamenzweringsoldaatiraq warweapon of mass destruction baghdadiraqi near east