• 9.370.105 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

Horror / Komedie | 101 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titels: The Texas Chainsaw Massacre Part 2 / Texas Chainsaw 2

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Dennis Hopper, Caroline Williams en Jim Siedow

Plot The Texas Chainsaw Massacre 2

"After a decade of silence... the buzzz is back."

Lefty Enright is een Texas Ranger, die niets liever wil dan wraak nemen op de leden van de familie Sawyer, die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn neef en nicht. Als de jonge radio- DJ Vanita 'Stretch' Brock dan tijdens haar uitzending wordt gebeld door twee relschoppers, die plotseling worden aangevallen door Bubba Sawyer en zijn moordlustige familieleden, ziet Lefty zijn kans schoon. Hij besluit om Vanita als aas te gebruiken om zo de schuilplaats van de gestoorde Sawyer familie te ontdekken.

Vanita 'Stretch' Brock

Detective

Cut-Rite Manager

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Goed vervolg leuk dat Chop Top er nu in zit natuurlijk niet zo goed als deel 1 maar zeker de moeite waard vind ik.

avatar van under/the/sea

avatar van thecrime

thecrime

under/the/sea schreef:

stom, stom, stom

heb je ook argumenten ,ook al begrijp ik wel waarom je het stom vind

zeer slechte film by the way,ech nie voor mij bedoeld,of beter gezegd niet voor mensen bedoeld

avatar van Aapje81

Aapje81

Het spijt mij maar ik vond dit een slaapverwekkend en uiterst irritant vervolg op deel 1 dat mij zeer kon bekoren met een aantal intense en beklemmende scenes. Deze creeps zijn niet eng, niet leuk en vooral heel erg vervelend. De film verveelt verschrikkelijk en ik had na 20 minuten al moeite om mijn aandacht erbij te houden. Nee, doe mij maar het orgineel

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Aapje81 schreef:

Je hoeft je niet te spijten hoor.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Heerlijke film. Samen met mijn vriendin gezien, en we hebben kunnen lachen. Het eerste stuk van de film laat nog wat serieus zien, het stuk waarin Leatherface Vantia Block aanvalt als Chop Top eng loopt te doen is nog best verrassend. Vanaf dat moment gaat het meer naar een komedie, maar nog steeds leuk. Zeker als Lefty het spookhuis binnenvalt en de boel begint te slopen lachten we ons dood. Zeker toen hij de kettingzaag in de muren zetten was het gewoon mislukt, het zag er niet uit. Maar het mooie is dat het allemaal niks uitmaakt, het is gewoon een leuke film. De eerste Chainsaw Massacre is natuurlijk moeilijk te overtreffen, en deze is door de komische aanpak toch geen aanfluiter geworden, maar gewoon een andere kijk.
Zeker kijken als je van horror houd, maar zorg wel dat je hem samen met een vriend kijkt, het is het type film waar je samen om kan lachen .
3.5 *

P.S: De poster hier is wel mooier, geeft veel beter de sfeer weer. Het DVD hoesje lijkt veel serieuzer.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Trouwens wel ontzettend laag cijfer hier op MovieMeter hoort veel hoger te krijgen.

avatar van megaman

megaman

Op IMDB zag ik dat er diverse fans waren die dit deel na de eerste film het beste vinden. Persoonlijk vind ik TTCM2 toch wel tegenvallen omdat alles een beetje flauw overkomt en die meid zo irritant schreeuwd en spastische bewegingen maakt aan tafel. Dan prefereer ik het zeer ondergewaardeerde deel 3 toch boven deze film. Het is uiteraard geen meesterwerk maar komt toch een stuk serieuzer over dan deel 2. Het feit dat the Cook er in mee speelde en er diverse verwijzingen naar deel 1 aanwezig waren (Nubbins/Hitchhiker als lijk en Franklin als skelet in een rolstoel) vond ik dan wel weer tof. TTCM2 viel tegen maar dat maakt van deze film natuurlijk geen slechte episode. Hij is toch stukken beter dan het belachelijke Next Generation. Het origineel blijft voor mij de beste vanwege de rauwe en macabere sfeer, daarna The Beginning, Remake, Leatherface, TTCM2 en als laatste natuurlijk Next Generation.

avatar van jordandejong

jordandejong

achterlijke film

avatar van Max en Joep

Max en Joep

jordandejong schreef:

achterlijke film

vond ik niet, in tegendeel.

de makers beseften heel goed dat een kopei van het orgineel niet zou werken, dat zou alleen maar minder goed worden.

slimme zet om met het concept van de familie een andere weg in te slaan.

heerlijk over the top

mooie protagonist ook in de vorm van Hopper en een memorable badguy in de persoon van Bill Moseley.

voorts mooie decors en mooie kleurgebruik.

een ondergewaardeerd klassiekertje wat mij betreft

avatar van Legan

Legan

Na het grandioze eerste deel heb ik dit deel expres even in de ijskast geplaatst om te voorkomen dat ik het ging bekijken met verkeerde verwachtingen. Want het genre komedie staat er nu eenmaal niet voor niets. Een vereiste voor deze film is toch wel dat je erin gaat met humorverwachtingen en de spanning & horror op de tweede plaats plaatst. Ik vind het wel enigszins jammer van de shift naar komedie, maar ik moet toegeven dat het toch wel erg vermakelijk was, met een uitstekend begin waardoor je gelijk in de film en in de mood komt. Hoewel het nooit in de buurt komt van zijn voorganger, is het desondanks een prima onderhoudende film. Ik had qua decors wel iets meer verwacht gezien het budget. Ook is het jammer van het laatste half uur waar de film inzakt en langdradig wordt (vanaf het moment dat Stretch de grot in is gevallen t/m de oninteressante herkauwde dinerscène). Gelukkig kwam Hopper toen binnenwandelen met zijn kettingzagen en werd het weer ouderwets heerlijk vermaak.

avatar van xNorbxCorex

xNorbxCorex

Zo slecht dat ie weer grappig wordt.

avatar van RedLine

RedLine

Hoe kunnen ze hier nou een Comedie van gemaakt hebben?

Alleen daarom al verdient het een 0,5

avatar van Reinbo

Ach beter er een goede draai aangeven dat een herhaling van zetten....

avatar van Max en Joep

Max en Joep

absoluut.

je maakt toch geen goed deel 2, als je je op de sfeer van deel 1 focust.

priam als er dan ee nandere weg in wordt geslagen

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Lick my plate!

Redelijk vervolg op het meesterwerk. Het komt nogal langzaam op gang, maar er zitten wel enkele zeer geslaagde schrkmomenten in. Dat geluid van die kettingzagen gaat door merg en been.

Ook de excentrieke familie (of tenminste een deel) is weer aanwezig. Gestoord, hyperactief en ziek gewoonweg. Dit is de topper qua horroriconen die zo ziek zijn.

De humor op zich viel wel mee, echt lachen vond ik het niet, maar het stoorde niet echt. Wel is de engheid volledig verdwenen en nog erger die grimmige Texassfeer is helemaal weg. Het zag er niet meer verlaten uit zoals in deel 1, er zijn nu snelwegen, veel auto's...

De ondergrondse setting waar ze uiteindelijk zitten was wel mooi met al die lichtjes. De goor op zich viel nog mee, had iets meer moorden verwacht. Dat laatste shot voor de aftiteling begon, is ook de moeite!

Aan het twijfelen tussen 2,5 en 3, maar voorlopig toch een 3.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Toch een half puntje eraf nu ik het derde deel heb gezien dat van een hoger en beter niveau is. De setting in deel 2 interesseerde mij niet zo. Wel mooi versierd, maar zoals ik al zei is de Texas sfeer helemaal weg.

Ook geen enkele enge scène en alles kwam traag op gang. Toch nog een voldoende, maar meer verdient hij niet.

Bovendien lieten ze te veel de good guy in Leatherface zien.

avatar van charmed one

charmed one

een goed vervolg. met dennis hopper. hij speelt bijna altijd wel in leuke films. leatherface is hier lief in. dat vind ik grappig. en hij is ook verders wel spannend.

avatar van jordandejong

jordandejong

Mijn eerdere reactie was achterlijke film.

Hier wil ik even op terug komen.

Ik heb hem nog een keer gekeken en snap waarom de meeste mensen hem toch een redelijk tot goed vervolg vonden ik verhoog me stem dus van 2 naar 3

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2043 stemmen

Net gekocht en ga binnenkort weer eens op nieuw bekijken. Eerste keer vond ik hem erg leuk om te zien, ben dan ook een fan van Chop Top!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

wel grappige film. alleen wel jmmr dat leatherface er dit keer een beetje bij liep als een sulletje. alleen later vond k hem wel weer stoer met die kettingzaag gevecht.

avatar van Theunissen

1 van de betere Texas Chainsaw films, en dat lag niet aan Leatherface (die ik in alle Texas Chainsaw films enorm vind tegenvallen) maar aan de rest van de gestoorde familie. Vooral die gast met de solderbout (of wat het ook was) vond ik best creepy. Het is al meer dan 20 jaar geleden dat ik deze film voor het last zag.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zeer goed deel en op sommige momenten nog goor . Zoals het villen van L.G en andere stukjes. Leuk dat Grandpa er nog inzit 4,0.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Lol, een van de betere vervolgen van een horrorfilm (als je deze toch niet serieus neemt)

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Film heeft vrij weinig te maken met horror en werkt veel meer als een soort Texas Chainsaw Massacre-themepark. Dennis Hopper is aanwezig om dit melige zooitje ongeregeld te bestrijden en het geheel wat draaglijker te maken, maar de spanningsboog en uitdaging zijn weinig imposant als de moordenaars vooral maar een beetje aan het dansen zijn in een ondergrondse grot vol bloed en ingewanden. Die paar kills die er inzaten waren lachwekkend, waarbij ik vooral het idee kreeg dat de belabberd geschreven en uitziende Leatherface screentijd wou rekken in plaats van slachtoffers maken. The Texas Chainsaw Massacre 2 is troep.

avatar van krosnicky

krosnicky

ik denk dat deze minder komedie is dan deel 1

avatar van PascaL

PascaL

2,5 sterren voor Chop Top... Bill Mosely is geniaal in dit uber slechte vervolg

avatar van movielou

movielou

heb deze toen eens gezien op nederland 3 om 02.15 s,ochtends. Best een vermakelijke film alleen leatherface vond ik hier minder creepy als in deel 1 maar voor de rest is het best een leuk vervolg.

3,0