• 9.370.024 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

Horror / Komedie | 101 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titels: The Texas Chainsaw Massacre Part 2 / Texas Chainsaw 2

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Dennis Hopper, Caroline Williams en Jim Siedow

Plot The Texas Chainsaw Massacre 2

"After a decade of silence... the buzzz is back."

Lefty Enright is een Texas Ranger, die niets liever wil dan wraak nemen op de leden van de familie Sawyer, die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn neef en nicht. Als de jonge radio- DJ Vanita 'Stretch' Brock dan tijdens haar uitzending wordt gebeld door twee relschoppers, die plotseling worden aangevallen door Bubba Sawyer en zijn moordlustige familieleden, ziet Lefty zijn kans schoon. Hij besluit om Vanita als aas te gebruiken om zo de schuilplaats van de gestoorde Sawyer familie te ontdekken.

Vanita 'Stretch' Brock

Lieutenant 'Lefty' Enright

Leatherface

L.G. McPeters

Grandpa Sawyer

Detective

Cut-Rite Manager

_dangerous_ schreef:

Wat een irritante film is dit zeg. Het hoort zeker bij de slechtste horrorfilms ooit gemaakt.

Paar jaartjes geleden gekeken samen met paar mensen. Niemand vond de film goed, wat natuurlijk begrijpelijk is.

En helaas kreeg ik de schuld omdat ik deze film toentertijd had gekozen (nog steeds heb ik spijt van mijn keuze).

Misschien moet je eens wegblijven bij het horrorrek... is duidelijk niet je genre.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Reinbo schreef:

in een van je eerdere reacties vond je deze film meer komedie dan horror!

lees je eigen reactie maar eerst terug.

_dangerous_ schreef:

Jij noemt het zelf een horrorfilm... (wat het ook absoluut is)

Reinbo schreef:

Ubercool over the top vervolg op deel 1. Qua stijl totaal anders, maar net zo ziek. Alle remmen los en lachen maar. 4*

Ik schrijf dat ik er hard om moet lachen, dat doe ik wel vaker bij een leuke over the top horror. Maar de film heeft zeker ook zijn humoristische elementen. (maar die waren blijkbaar ook niet aan je besteed.)

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Reinbo schreef:

ja heel grappig he hoe leatherface met zijn zaag de vrouw in de film wilt opgeilen (je weet wel welke scene ik bedoel)

nog grappiger is dat ik met mijn ouders keek

avatar van horrorjp

horrorjp

Wat vond je dan van die grap dat hij van zijn aambeien af was? Die vond ik iig suprr grappig

nog grappiger is dat ik met mijn ouders keek

Dat verklaard dan ook weer een hoop.

Hoe kwam je eigenlijk op het idee dat deze film geschikt zou zijn voor een gezellig familieavondje ?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Grappig! Was me nog nooit opgevallen!

avatar van Halcyon

Halcyon

Hehe .

avatar van megaman

megaman

Duidelijk een stuk minder dat het origineel uit '74. Zelfs de remake en Beginning komen bij mij meer over als 'echte' Chainsaw films dan het komische tweede deel. Al is TTCM2 wel weer stukken beter dan het absurde Next Generation.

By the way, heeft iemand dit ondekt? In de laatste shot waar Stretch met haar kettingzaag aan 't zwaaien is zie je een wit gedaante achter haar verschijnen. Any one?

Is me nooit opgevallen.

avatar van thunderball

thunderball

Ongeloofelijk slecht vervolg op de zogenaamde klassieker, die al zeer amateurachtig en niet spannend was.

Deze is dan wel professioneel geschoten, maar wanneer Hopper nog de minst over the top acteerprestatie neerzet als compleet doorgedraaide sherrif weet je dat je een probleem hebt.

Hopper is dan nog wel geinig, maar de rest is tenenkrommend slecht, echt niet te geloven dat ze dit soort van rotzooi uit durven brengen.Hoe moeilijk kan het zijn om een spannend verhaal te verzinnen?

Kan het nog slechter? Ja, hoor er is ook nog een deel 3.

thijs1991

dikke bullshit wat je hier vertellen van slechte film en niet spannend, als je geen horrorliefhebber bent moet je zeker deze film niet gaat kijke. As je een fan bent van het origineel is tcm 2 een plezier om naar te kijken. Bevoorbeeld: je hebt terug the Cook van TCM1 die zijn rol nog beter speelt dan in de originele TCM, dat maakt deze film zeker goed. zonder twijfel is dit een meesterwerk van tobe hooper en het origineel nog harder. en trouwens op de dag van vandaag kan je deze dvd gewoon kopen in de winkel! dat was een jaar geleden nog niet toen moest je hem downloaden of laten importeren, maar dan had je het probleem met je regio code.EN op video heb je deze film al altijd gehad. Dus laat duidelijk zijn dat TCM2 geen slechte film is, het is dus echt een film alleen voor de fans van de originele tcm

thunderball schreef:

Kan het nog slechter? Ja, hoor er is ook nog een deel 3.

Slechter? dit is de 2de beste tcm film van de reeks, de rest is bullshit. Hooper wist wat zijn fans wilden en heeft dit laten zien in zijn vervolg in TCM2, jij bent duidelijk geen fan van dus zwijg erover als je ni weet wat je zegt.

avatar van by_the_way

by_the_way

Vandaag de film bekeken, en ondanks een stel slechte momenten heb ik me erg vermaakt met dit vervolg. Vond vooral het personage met de plaat in zijn hoofd erg humoristisch overkomen. Heb meer gelachen dan in angst gezeten. Afschuwelijke poster en decors wel schitterende moord scene's en props.

avatar van Reinbo

Over de poster gesproken...

poster is gejat van...

Was me nooit opgevallen.

niethie

Alweer best lang geleden dat ik dit filmpje zag maar weet nog dat ik hem best aardig vond, het is eigenlijk gewoon een remake van de eerste maar dan groter opgezet en dat gecombineerd met een grote doses zwarte humor, verder een leuke (over de top) rol van Hopper en opnieuw een aantal griezelige locaties. Houd het voorlopig maar op-

3 sterren.

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Reinbo schreef:

Dat verklaard dan ook weer een hoop.

Tja, we gingen er vanuit dat het meer horror dan 'comedy' was....maar we weten nu wel hoe dat is afgelopen .

Voortaan dus nooit meer comedy/horror met mijn ouders kijken .

niethie

Dit is toch ook een (zwarte) komedie, hij neemt zich in ieder geval niet echt serieus in mijn herrinering.

avatar van thunderball

thunderball

thijs1991 schreef:

Doe even normaal.

ik heb deze film twee keer gezien en vond het een flut film. Ik maak zelf wel uit of ik iets goed of slecht beoordeel, daar heb ik jou als zogenaamde kenner niet bij nodig. Het is dat Hopper het nog een beetje goed maakt anders had ik hem waarschijnlijk een 0,5 gegeven, want het slaat echt allemaal nergens op.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Omg dit een comendy en de remake is vet serieus

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

sabsabsab schreef:

Omg dit een comendy en de remake is vet serieus

er is geen remake van deze film gemaakt (gelukkig maar)

avatar van sabsabsab

sabsabsab

oke maar ik vind het een beetje raar dat die eerste gebaseerd is op een echte serieuse verhaal en hier een comedy van gemaakt is

avatar van Macmanus

Macmanus

Dennis Hopper!

Geeft deze film wel wat glans. Verder is het net als deel 1 het allemaal net niet. Op zich leuk van Hooper om er wat meer humor in de gooien. Maar echt heel grappig doorheen de film is het ook weer niet, werd net als in deel 1 horendol van dat geschreeuw van the chick. Shut Fuck Up. En bepaalde scènes duurde ook veel te lang, met die hamer. Dat stukje waar die de hele tijd zaagt in het ijs is dan wel weer leuk door de lange speelduur. Ook was die ene gast met dat metalen hoofd extreem vervelend bezig.

Gelukkig was er Hopper dan nog die met zijn spaarzame scènes duidelijk de show steelt. En ook meteen laat zien hoe je geschift moet spelen.

2.5 sterren dan toch nog. Reeks komt maar niet boven de 3 sterren, wanneer het potentieel er steeds zeker is!

avatar van Horrordude

Horrordude

Beetje een apart vervolg op een hele goede horrorfilm... En tja, sommige dingen hadden ze beter weg kunnen laten bij het maken van deze film. Maar hij had ook zijn spannende stukken en schrikmomenten.

avatar van Horrordude

Horrordude

megaman schreef:

Even dat stukje opnieuw bekeken... Maar ik zag niets hoor, denk dat het gewoon de witte rook van de kettingzaag was...

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Heb hem na 20? jaar toch maar weer eens bekeken en op het eerste halfuur na vind ik het gewoon een hele leuke film.

Vooral de rol van Chop-top (Otis in house of 1000 corpses en the devils rejects!) vind ik wel heel erg goed en grappig gedaan.

thunderball schreef:

Doe even normaal.

even normaal doen? OK, jij bent geen fan van het origineel, dus ga je deze film heel slecht vinden, dat is zo maar dan moetje de film niet ligge afkrake, kijk dan naar sneewitje ofzo? ik geef toe in dit vervolg is alles in het belachelijke genome + heel onrealistisch verhaal tege overt origineel... maar als je een echte horror fan bent zo als mij (en ik vind de originele the texas chainsaw massacre de beste film die ooit gemaakt is) dan ga je zeker het vervolg waarderen en een topper vinden!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees