Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titels: The Texas Chainsaw Massacre Part 2 / Texas Chainsaw 2
Geregisseerd door: Tobe Hooper
Met onder meer: Dennis Hopper, Caroline Williams en Jim Siedow
Plot The Texas Chainsaw Massacre 2
"After a decade of silence... the buzzz is back."
Lefty Enright is een Texas Ranger, die niets liever wil dan wraak nemen op de leden van de familie Sawyer, die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn neef en nicht. Als de jonge radio- DJ Vanita 'Stretch' Brock dan tijdens haar uitzending wordt gebeld door twee relschoppers, die plotseling worden aangevallen door Bubba Sawyer en zijn moordlustige familieleden, ziet Lefty zijn kans schoon. Hij besluit om Vanita als aas te gebruiken om zo de schuilplaats van de gestoorde Sawyer familie te ontdekken.
Vanita 'Stretch' Brock
Detective
Cut-Rite Manager
xangadix
Is nu een mooie editie van uit op R1
Film die volledig miskent en/of onderschat is. De film is anders van toon dan deel 1 en daar schuilt misschien de teleurstelling in. Maar wees juist blij. deel 1 kan toch niet overtroffen worden en deze film is gewoon ontzettend goed op zo veel vlakken. Absolute aanrader voor de liefhebbers van de films van Rob Zombie. Toaal over de top, geflipt, ziek, bloederig, surrealistisch maar ook erg geestig. Dennis Hopper in z'n beste rol na Apocalypse Now.
hitchhiker
Super film zeker na dat Hooper het op een andere boeg kon gooien na het origineel uit 1974. Een pracht van een horror film met soms een komisch sausje. Alles wat hierna kwam is kompleet misplaatst.
savi_7
Helemaal mee eens, deze is op een hele goede manier over the top maar royaal vermakkelijk. Het gore zit er goed in, en de Texas Chainsawfamilie is lekker gestoord.
Frank V
Is nu een mooie editie van uit op R1
En deze release is nu ook in Nederland uitgebracht. Ik zag 'm vandaag bij VanLeest staan voor € 9,99.
Schiedammer
Wat een verschrikkelijke film is dit zeg!!! Er zit werkelijk niets spannends in en de film slaat ook helemaal nergens op. Laat ik het zo zeggen ik vond het meer een komedie. En dan al dat gegil bah. Beeld scoort net een voldoende en het geluid ook maar voor de rest kom ik niet hoger dan 1* en dat is alleen maar omdat ik nog slechtere films heb gezien.
Laat ik het zo zeggen ik vond het meer een komedie. .
Dat is het ook.....
Mr Confused
Juist een nummer gevonden met Bill Moseley en Buckethead:
en nieuwe film? http://www.youtube.com/watch?v=jAi4DKdm43U
bioscoopzaal
Heel bizarre, weirde, groteske en totaal onvoorspelbare sequel op het gestroomlijnde origineel. Alle denkbare excessen worden uit de kast gehaald, van gutsende ingewanden, campy humor, eindeloos gillende slachtoffers en véééél maniakaal geschreeuw. Op den duur wordt het allemaal wel wat overdreven, stuurloos zelfs. Ik kan ook niet zeggen dat ik er veel mee kon. Wel leuk om te zien, zeker omdat het zo totaal verschillend is van het origineel, maar uiteindelijk duurt het allemaal iets te lang om écht te boeien. En het volledige herkauwen van de legendarische "family dinner"-scène is nogal een zwaktebod
De bescheiden cultstatus is dan weer wel begrijpelijk. TCM2 ziet er de hele film door feestelijk uit (schitterende locatie ook, dat ondergrondse pretpark, zeker met die lichtjes), het camerawerk is verzorgd en de acteerprestaties nog best aardig. De rol van Dennis Hopper is misschien wat zinloos, maar hij zorgt op het einde wel voor een van de beste momenten. Het kettingzaag-duel is in elk geval fantastisch. En ook het allerlaatste shot is een leuke knipoog naar het origineel.
Maar over de hele lijn is deze eerste TCM-sequel eerder matig. Al kan Rob Zombie kwalijk ontkennen dat hij deze film niet heeft gezien ...
2.5 sterren.
Don_Mat
Echt een goeie film. Veel spannender en gestoorder dan het origineel. Alleen ik weer heel verpestend vond, was het ontzettend langdradige eind. Er leek gewoon geen eind aan te komen. Dus ik heb hem zeker een kwartier voor tijd al uitgezet. Verder krijgt ie gewoon 4 * van mij.
uberjason
prachtige sequel, met meer humor en formidabele belichting. verhaal is leuk bedacht en de acteurs zijn helemaal ingeleeft in hun rol. goeie gore effecten, alleen de muziek is wansmakelijk. Bill Mosely is geweldig, wat een heerlijke gek! steelt echt de show met zn koksmaatje en gemaskerde Bubba. de film is niet echt eng, maar er zaten wel een paar stukken in waar ik keer op keer van moet schrikken (en daarna lachen) voor een deel 2 is ie zeker geslaagd!
dutchtuga
Sterke sequel zoals ik had verwacht. De satire spat van het scherm af en is een welkome verrassing. Dit had zo fout kunnen lopen allemaal maar Hooper pakt het goed aan waardoor de film nooit verzandt in belachelijkheid. Ik heb flink kunnen lachen met Siedow en Moseley. Hopper doet het aardig en heeft een aantal leuke quotes maar de twee eerstgenoemden stelen de show.
Ander sterk punt van TCM2 is de belichting. Aantal scenes zijn bijzonder mooi in beeld gebracht. De scene in die ondergrondse tunnel bv waar je die zonnende skeletten ziet liggen (hilarisch dit) was erg mooi. Goed werk van de production designer die de film op deze manier extra kracht meegeeft.
Savini heeft ook zeker zijn bijdrage geleverd. Heerlijke gore op momenten.
Maar toch kan ik TCM2 geen dikke voldoende geven.
Ik vind de film op het einde een beetje inzakken. Teveel kettingzaaggevechten en de bad guys die niet even flink aangepakt worden, of andersom. Leek een snel afgeraffeld einde. Chop Top wordt wel erg makkelijk koud gemaakt. Ik vind afsluiters net dat halve puntje meer of minder geven aan een film en in dit geval was dat dus een half punbtje minder. Laten we het maar houden op een erg dikke 3,5*.
Jammer trouwens dat die scene met het yuppenslachtfestijn geschrapt is. Bezitters van de gruesome edition weten waar ik het over heb.
Diesel
Drayton is een geweldige personage.
S-C-E-X, sex. Ya had to find out about it, didn't ya?
You have one choice, boy: sex or the saw. Sex is, well, nobody knows. But the saw, the saw is family.
The small bussinessman... always, always, always gets it in the ass.
You coonshits, you fudge packers..
Chainsaw
Was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik die scène zag, schitterend inderdaad. En alleen al omdat die scène nog meer Siedow en Moseley- actie bevat. Heerlijk duo is dat, zij stelen zoals je zegt inderdaad de show. Verder ook erg komisch hoe ze Nubbins uit de eerste film terug hebben laten komen.
Bartw1991
OMG, hoe kunnen jullie deze film in godsnaam leuk vinden. Deze film is mijn grootste koopblunder van mijn hele leven! Alles is gewoon zo nep en slecht geacteerd. Leatherface alleen al, zo nep en zo anders als dat hij zich in de eerste film gedroeg! Ik merk gewoon in alles dat dit een verschrikkelijk slecht "verplicht nummertje' is geweest.
Er zit overigens door het slechte acteerwerk en de neppe kostuums ook totaal geen spanning meer in de film!
Een dikke, vette, cursieve, onderstreepte 1*
Die Hard,Willis
Geweldige film.
Heel veel goede scenes en de familie is weer goed neergezet.
Gewoon heerlijk vermaak!
nacht
inderdaad, alleen jammer van die geschrapte scenes, die waren wel erg mooi jammer dat ze er niet in zitten
michael myers
ik heb hem nog niet gezien en ik wil iets weten.
is dit echt een goed vervolg waar niets is in verandert niemand is er weer die in deel 1 doodging ?
is het echt een goed vervolg is er niets verandert en is het niet meer een kommedie zoals freddy's dead .
zo ja ga ik hem niet kopen , maar ik hoor het graag
Chainsaw
Wat betreft verhaallijn en personages klopt dit vervolg uitstekend. Een paar personages uit de eerste film keren terug en we zien zelfs de lichamen (van de lifter (zie poster) en van slachtoffer Franklin) uit de eerste film even terug.
Qua sfeer is de film echter compleet anders. De eerste film was grotendeels serieus en had een naargeestig sfeertje, deze film moet het vooral hebben van een hoop (geweldige) zwarte humor. Het is dan ook een echte horror/komedie, waar de eerste film overduidelijk weinig tot geen komische bedoelingen had.
the lone dog
pure horror met een knip oog
beter als deel het brengt de splatter wat deel 1 beloofde maar nooit zag
beste uit de serie al is deel 3 ook goed alleen is er zwaar gesneden in de film
Silvio Dante
Yuppenslachtfestijn? Ik heb de gruesome edition en heb geen idee wat je hiermee bedoelt.
Het idee van de sequel parodie op het origineel vind ik maar flauw, ook Evil Dead 2 kon me hierin niet boeien. Deze ook niet, al moet ik zeggen dat de one-hit-grandpa-scène alweer (net als in deel 1) hilarisch is. Hopper is echt een man naar m'n hard, na Easy Rider en Blue Velvet alweer een schandaaltje op de cv.
Max en Joep
ik heb de gruesome editie gekocht (die overigens niet more gruesome is dan de versie die ik al eens gezien had).
leuk wel weer.
Over the top allemaal, heerlije kolder.
Heeft niets te maken met deel 1.
Een prachtige rol van een totaal geflipte Hopper ook.
Meerdere zaken die niet uitgewerkt worden etc, maar dat doet er niet toe.
Gewoon een lekkere grillige bende.
1 ding:
Dennis hopper kan blijkbaar zagen met een zaag die uit staat
niethie
Dennis Hopper in z'n beste rol na Apocalypse Now.
horrorjp
Wat erg jammer is is dat Leatherface niet helemaal los gaat als een gek. Ditmaal houd hij het rustig en Word hij zelfs verliefd beetje jammer. Een leuk vervolg maar daar blijft het dan ook bij.

Jawel hoor. Maar iemand die met een kettingzaag een zwaardgevecht met Leatherface aangaat....
_dangerous_
Wat een irritante film is dit zeg. Het hoort zeker bij de slechtste horrorfilms ooit gemaakt.
Paar jaartjes geleden gekeken samen met paar mensen. Niemand vond de film goed, wat natuurlijk begrijpelijk is.
En helaas kreeg ik de schuld omdat ik deze film toentertijd had gekozen (nog steeds heb ik spijt van mijn keuze).
_dangerous_
Maak je geen zorgen. Deel 1 is ook niets aan (naar mijn mening dan he...voordat de mensen weer gaan zeuren)

Texas Chainsaw Massacre

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
1990

The Texas Chain Saw Massacre
1974

'The Texas Chainsaw Massacre 2' komt uit op 4K: 'Eén van de meest briljante eighties horrorfilms'

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Ku Bei

Magic
Drama / Thriller, 1978

Truly Madly Deeply
Drama / Romantiek, 1990
vietnam veteraanradio stationtexasyuppievervolgwraakmoorddonkere komediebloedvergietenb filmonthoofdingslasherchainsawauto ongelukmasked villainchili cannibalismblack comedyhuman skin maskfemale dj