- Home
- Filtered
Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titels: The Texas Chainsaw Massacre Part 2 / Texas Chainsaw 2
Geregisseerd door: Tobe Hooper
Met onder meer: Dennis Hopper, Caroline Williams en Jim Siedow
Plot The Texas Chainsaw Massacre 2
"After a decade of silence... the buzzz is back."
Lefty Enright is een Texas Ranger, die niets liever wil dan wraak nemen op de leden van de familie Sawyer, die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn neef en nicht. Als de jonge radio- DJ Vanita 'Stretch' Brock dan tijdens haar uitzending wordt gebeld door twee relschoppers, die plotseling worden aangevallen door Bubba Sawyer en zijn moordlustige familieleden, ziet Lefty zijn kans schoon. Hij besluit om Vanita als aas te gebruiken om zo de schuilplaats van de gestoorde Sawyer familie te ontdekken.
Vanita 'Stretch' Brock
Patrolman
Detective
Cut-Rite Manager
Halcyon
Op zich een leuke film maar daar waar al het gekke gedoe in deel 1 nog geniaal was, wordt het hier meer dan eens vervelend. Ook dat "groene en rode dampen-sfeertje" en de neppe decors doen veel van de kwaliteit af. Zelfs Leatherface is niet meer de genadeloze butcher die hij voorheen was.
Maar al een geluk dat Tom Savini zich er nog even mee gemoeid heeft, want blood and guts zijn er in overvloed. Ook Dennis Hopper is niet te stoppen in zijn rol als wraakzuchtige killer. Schitterende cameo van Tobe Hooper trouwens!
Al met al een middelmatig vervolg.
bioscoopzaal
Heel bizarre, weirde, groteske en totaal onvoorspelbare sequel op het gestroomlijnde origineel. Alle denkbare excessen worden uit de kast gehaald, van gutsende ingewanden, campy humor, eindeloos gillende slachtoffers en véééél maniakaal geschreeuw. Op den duur wordt het allemaal wel wat overdreven, stuurloos zelfs. Ik kan ook niet zeggen dat ik er veel mee kon. Wel leuk om te zien, zeker omdat het zo totaal verschillend is van het origineel, maar uiteindelijk duurt het allemaal iets te lang om écht te boeien. En het volledige herkauwen van de legendarische "family dinner"-scène is nogal een zwaktebod
De bescheiden cultstatus is dan weer wel begrijpelijk. TCM2 ziet er de hele film door feestelijk uit (schitterende locatie ook, dat ondergrondse pretpark, zeker met die lichtjes), het camerawerk is verzorgd en de acteerprestaties nog best aardig. De rol van Dennis Hopper is misschien wat zinloos, maar hij zorgt op het einde wel voor een van de beste momenten. Het kettingzaag-duel is in elk geval fantastisch. En ook het allerlaatste shot is een leuke knipoog naar het origineel.
Maar over de hele lijn is deze eerste TCM-sequel eerder matig. Al kan Rob Zombie kwalijk ontkennen dat hij deze film niet heeft gezien ...
2.5 sterren.
thunderball
Ongeloofelijk slecht vervolg op de zogenaamde klassieker, die al zeer amateurachtig en niet spannend was.
Deze is dan wel professioneel geschoten, maar wanneer Hopper nog de minst over the top acteerprestatie neerzet als compleet doorgedraaide sherrif weet je dat je een probleem hebt.
Hopper is dan nog wel geinig, maar de rest is tenenkrommend slecht, echt niet te geloven dat ze dit soort van rotzooi uit durven brengen.Hoe moeilijk kan het zijn om een spannend verhaal te verzinnen?
Kan het nog slechter? Ja, hoor er is ook nog een deel 3.
Macmanus
Dennis Hopper!
Geeft deze film wel wat glans. Verder is het net als deel 1 het allemaal net niet. Op zich leuk van Hooper om er wat meer humor in de gooien. Maar echt heel grappig doorheen de film is het ook weer niet, werd net als in deel 1 horendol van dat geschreeuw van the chick. Shut Fuck Up. En bepaalde scènes duurde ook veel te lang, met die hamer. Dat stukje waar die de hele tijd zaagt in het ijs is dan wel weer leuk door de lange speelduur. Ook was die ene gast met dat metalen hoofd extreem vervelend bezig.
Gelukkig was er Hopper dan nog die met zijn spaarzame scènes duidelijk de show steelt. En ook meteen laat zien hoe je geschift moet spelen.
2.5 sterren dan toch nog. Reeks komt maar niet boven de 3 sterren, wanneer het potentieel er steeds zeker is!
Aapje81
Het spijt mij maar ik vond dit een slaapverwekkend en uiterst irritant vervolg op deel 1 dat mij zeer kon bekoren met een aantal intense en beklemmende scenes. Deze creeps zijn niet eng, niet leuk en vooral heel erg vervelend. De film verveelt verschrikkelijk en ik had na 20 minuten al moeite om mijn aandacht erbij te houden. Nee, doe mij maar het orgineel
movie acteurs
Zeer goed deel en op sommige momenten nog goor . Zoals het villen van L.G en andere stukjes. Leuk dat Grandpa er nog inzit 4,0.
Drs. DAJA
Film heeft vrij weinig te maken met horror en werkt veel meer als een soort Texas Chainsaw Massacre-themepark. Dennis Hopper is aanwezig om dit melige zooitje ongeregeld te bestrijden en het geheel wat draaglijker te maken, maar de spanningsboog en uitdaging zijn weinig imposant als de moordenaars vooral maar een beetje aan het dansen zijn in een ondergrondse grot vol bloed en ingewanden. Die paar kills die er inzaten waren lachwekkend, waarbij ik vooral het idee kreeg dat de belabberd geschreven en uitziende Leatherface screentijd wou rekken in plaats van slachtoffers maken. The Texas Chainsaw Massacre 2 is troep.
Erg vermakelijke horror / komedie met goede stukjes erin.
Goed geacteerd door de acteurs.
Alleen die vrouw schreeuwde net wat te vaak.
3,5 ster
Leland Palmer
Jep, leuk dit. Wat een zet van Hooper om van dit 2e deel zo'n komedie te maken zeg. Heb me prima vermaakt met deze film. Grotendeels met een brede grijns zitten kijken en daarnaast ook nog één of twee keer even lekker schrikken; die scéne met Leatherface in de studio bijv. Jep, de mix werkte hier.
De film heeft even nodig om op gang te komen, maar na die scéne met die twee gasten in die auto in het begin die even door Leatherface worden aangezaagd, weet je wel waar je aantoe bent. Niet even op de rem drukken jongens.
Sommige scénes worden wat lang gerekt, maar dat is niet zo'n probleem.
Hopper is op dreef, maar de zieke familie steelt de show; Leatherface, maar natuurlijk ook die gast met die stalen schedel en daar steeds wat stukjes uit pulkt, vreselijk.
Voor de rest vond ik de settings echt bijzonder fraai, vooral het ''huis'' van Leatherface en co. was geweldig daar onder de grond.
Echt onzin 1e klas dit tweede deel, maar wel geslaagd. Veel leuke (gore) scénes, een aantal leuke quotes (s-c-e-x) en debiele personages (die spuger
). Beter dan verwacht en één om op dvd te hebben, waarna de score misschien wel eens omhoog zou kunnen gaan. Dikke voldoende.
perceived
Goed! Uiterst vermakelijek en hilarische parodie. Geweldig dat Tobe Hooper zijn eigen film zo (goed) op de hak neemt. Hij heeft hier wat mij betreft zo ongeveer z'n beste werk afgeleverd. Naast aanstekelijke humor is de film ook nog redelijk spannend. 8.5/10*
Tonypulp
Triest dat dit zo slecht wordt beoordeelt, één van de meest briljante eighties horrorfilms.
Krankzinnig hilarische film. Vanaf de drukke beginscène tot aan de perfect opgebouwde scene in het radiostation. Maar bovenal: wat een prachtig vormgegeven (langdurige) slotstuk. Set decoratie en costume design echt van enorm hoog niveau. Met Savini erbij kan er weinig fout gaan...heerlijke gore!
Opvallend dat een film als Evil Dead II wél op zo veel waardering kan rekenen, terwijl zo'n (zwart)komische kant bij TCM dus niet goed is..
Lachte me helemaal slap toen ze weer met die hamer aankwamen voor die opa, wat een personages!!
Ben blij dat Leatherface is zoals hij is, lomp...lekker maf maar hoe dan ook intimiderend. Scene met dat masker
Afbreken van het station...doorvechten met een kettingzaag die uit z'n rug steekt
Het is echt niet bij te houden meer, wat een heerlijke film. Gespeeld door fantastische acteurs...Moseley en Hopper
Maar dit keer vooral Jim Siedow als 'the Cook'.
über-cool en een hele dikke 4.5
Ondanks een opening waarbij onnodige en overbodige informatie wordt gegeven is het begin van de film erg lekker met een stel vervelende jongens die afgemaakt worden. Wat volgt is een leuke jacht van Hopper op de gestoorde familie die vrolijk verder gaat met moorden.
De gestoorde familie is mag zich lekker uitleven. Helaas soms iets teveel, waardoor het vaak te erg uitmondt in overacting en geschreeuw. Iets wat na een tijdje wel vervelend wordt, net zoals het meisje dat tien minuten lang aan de "familietafel" zit te gillen. Je kan ook overdrijven met een scream queen.
De decors zijn echter wel fenomenaal mooi en Hooper weet ook het tweede deel uit de reeks een authentieke look mee te geven waarbij hij met de oude films toch de remakes overklast.
Lang niet zo goed als het origineel, maar wel vermakelijk.
sinterklaas
Deel 1 van Texas Chainsaw Massecre was natuurlijk een boom van een film die na de aftiteling nog lang bij je bleef. De remakes zijn een stuk minder. Deel 2 van het orgineel gaat weer de comedykant op en het lijkt alsof Rob Zombie hier zijn mosterd vandaan heeft gehaald met House of 1000 Corpses en The Devil's Rejects. Eng is het nergens meer maar nog wel lekker wreed en satistisch. Die Dj vond ik al erg leuk en Dennis Hopper is ook geweldig als agent die de Sawyers in de pan wil hakken, wat volgt op een kettingzaag-battle met Leatherface. Helaas is het hier wel minder medogenloos als in The Devil's Rejects, waar dat thema dan weer wel nog gruwelijker uit de verf komt. Verder kan TCM het niet tippen aan deel 1 maar een vermakelijke horrorkomedie is het wel.
Vandaag na ruim 20 jaar nog eens bekeken en ik moet zeggen dat het toch allemaal zwaar tegenvalt. De film begint eigenlijk al heel slecht met die twee achterlijke totaal niet grappige studenten in hun auto. Daarna wordt de film iets beter maar veel stelt het niet voor. Caroline Williams met haar spastische bewegingen vond ik vreselijk irritant, de hele film was ze als een idioot aan het schreeuwen (echt belachelijk en overdreven) en echt slim was ze ook niet (en ze was nog niet eens blond). De rol van Dennis Hopper wordt ook zwaar overdreven hier want echt geweldig was hij niet. Alleen de scene waar hij een kettingzaag ging testen was leuk. Letterface was trouwens een aanfluiting en die enige die een beetje eng waren, waren Bill Moseley als Chop-Top' Sawyer en Ken Evert als Grandpa Sawyer. Het verhaal (welke verhaal eigenlijk) was best slecht en echt veel goor zit er niet in. Te lachen valt er trouwens ook bitter weinig. Ik moest eerder huilen zo slecht was het allemaal. Jezus en wat was het einde (laatste 15 minuten) van de film bar slecht.
De film oogt ook zeer goedkoop want alles ziet er heel nep en goedkoop (veel piepschuim) uit. Datzelfde geldt voor de muziek (beter gezegd achterlijke geluidseffecten) die echt waardeloos was en alleen maar irriteerde. Nee ik had deze film beter niet kunnen opnieuw kunnen bekijken want het was meer zonde van de tijd dan dat ik er plezier in had. Ik trek er dan sowieso ook een punt vanaf.
namingway24
Dit is echt een hilarische horrorfilm!
Wát een personages!
Chop Top is een maniak; Bill Mosley steelt elke scène waar hij in zit. Zijn maniertjes, zijn histerische gedrag en dat gegrinnik werken constant op de lachspieren. Leatherface is hier nauwelijks te herkennen uit deel één; hij is een grappige, sexueel gefrustreerde kolos. Hoe hij doet als hij in de war is is erg grappig. Jim Siedow is ook helemaal getoord. Kijk bijvoorbeeld eens als hij aan het rijden is; hij heeft zijn handen niet eens meer aan het stuur en let niet eens op de weg, hij gaat gewoon helemaal op in zijn rol!
Dennis Hopper is een briljant man, en maakt alle emoties door. Hij is af en toe nog gekker dan de slechteriken en dat maakt hem in deze film zo memorabel; hij leeft zich gewoon helemaal uit. Caroline Williams is een leuke meid met een indrukwekkend paar benen. Ze is het het peronage waar we ons mee moeten identificeren en hoewel ze soms een beetje té histerisch schreeuwt wil je toch wel dat ze het overleeft. LG is een grappig personage en het is toch wel triest om hem zo te zien lijden en dood te zien gaan; maar toch moet hij net op dat moment nog even een laatste woordje toevoegen.
Wát een tempo!
De scène in het begin met de yuppies is meteen een goede graadmeter voor de rest van de film; de personages zijn helemaal gestoord en de opkomst van Leatherface is prachtig opgezet; op de langste brug ter wereld maakt hij gehakt van die etterbakken. De rest van de kettingzaag-actie is van hetzelfde kaliber; een rap tempo, hysterische personages en altijd met een luguber gevoel voor humor.
Wát een special effects en sets!
Het bloed vloeit in deze film rijkelijk, heel wat anders als je naar deel één kijkt. Tom Savini doet de effecten en dat zie je duidelijk; wat een vakman is het toch. Chop Top is één van de beste creaties van de man, met die ijzeren plaat in zijn kop en die gore tanden in zijn smoel, en Leatherface ziet er ook lekker freaky uit. De aanblik van ingewanden, geisers spuitend bloed en vooral gevilde lichamen is goor maar zo over de top dat het weer grappig wordt; het is niet dat je over je nek gaat bij deze film; alles is gedaan met humor, zelfs de gore.
De sets zijn allemaal goed, maar het attractiepark is wel een erg indrukwekkende set. Alles is volgestopt met rare voorwerpen; lijken in strandstoelen, slierten kerstverichting en abstracte creaties gemaakt van skeletten. Er lopen hele gangenstelsels door de grotten; je bent er van overtuigt dat je er zo kan verdwalen. Eén van de meest indrukwekkende horror sets ooit.
Ja, dit vervolg vind ik leuker dan het eerste deel, mede door het geweldige gevoel voor humor; geweldig riskant om het over een compleet andere boeg te gooien, maar in dit geval heeft dat geweldig uitgepakt.
FillumGek
Het is veel lang te lang geleden dat ik het origineel heb gezien (ook te laag beoordeeld denk ik), maar toch besloot ik me te wagen aan het 'slechtere' vervolg. Films als Evil Dead 2 en House of 1000 Corpses hebben immers al laten zien dat horror goed te combineren is met (zwarte) komedie.
De film begint met een schitterende scene over twee dronken jongeren die in de pan worden gezaagd door Leatherface. Coole bril (gimme one!) en heerlijk geschift lachje van die gast. Het is even schrikken wanneer Leatherface voor het eerst in beeld komt; totaal niet angstaanjagend meer. Maar dit is dan ook een soort van parodie. Kijk alleen al naar de enorme overacting van diverse acteurs.
Stretch bijvoorbeeld brengt de hele film zowat schreeuwend door. Mooie benen wel. Leatherface is slechts een oliedomme reus. Icoon Moseley steelt wederom de show met zijn trekjes. Perfecte stem, gestoorde blik en karikaturaal. Hopper is ideaal in zijn rol als wraakzuchtige, chainsaw wielding Ranger.
Verhaal is lekker vlot, smerigheid in overvloed en het decor is mooi. Niks mis mee.
voomzap
Wow. na het eerste deel van Texas Chainsaw uit 1974 herzien te hebben, nu maar eens dit deel 2 op de kop getikt. En wat een geflipte bende. Een waaier aan maffe personages, gestoorde dialogen en het filmplezier straalt er af. Zoals altijd met dit soort films even in de context van de tijdsgeest plaatsen en dan kom je al snel uit op een zeer hoge score. Vond dit vele malen beter dan deel 1.
Naomi Watts
Lastig te vergelijken met zijn voorganger omdat de toon een volledige tegenpool is maar qua film toch veel minder vervelend dan zijn voorganger. Sfeer is top, wel wat aardige zwarte humor maar hicks en horror gaan voor mij nog steeds bijzonder lastig samen. Het groteske wordt alleen op momenten veel te ver doorgevoerd waardoor de film begint te slepen. Gelukkig is er Hopper die weinig steken laat vallen.
Richard_Voorhees
Na herziening doe ik er nog een ster bij. Toch wel een zeer ondergewaardeerde film. Het origineel is naar mijn mening altijd een beetje overgewaardeerd geweest.
Knotsgekke scenes en personages volgen elkaar in en rap tempo op in deze nogal aparte 'sequel' die qua stijl eigenlijk totaal niet op het origineel lijkt.
De over the top effecten van Savini doen het ook weer goed en de film kijkt gewoon heerlijk weg.
Er zit een lekker vlot tempo in en de humor kon ik ook wel waarderen.
mister blonde
Jaren geleden gezien en blijkbaar tot conclusie gekomen dat dit een verschrikkelijk en inferieur vervolg was op een geweldige film. Oordeel 1,5 sterren. Deel 2 is vooral een heel andere film geworden. Initiële teleurstelling is niet zo vreemd, maar kijk de film zonder deel 1 in het hoofd en het wordt al wat gemakkelijker een leuke avond.
Het is een vrij bizar vervolg geworden. Campy en met humor. Bizar niet zozeer in wat het is, maar bizar om te zien hoe verschillend deze film is ten opzichte van het origineel. Hoogtepunten zijn het begin met de onthoofde jongen (irritante gasten waarvan je hoopt dat ze zo bloederig mogelijk het loodje leggen), het kettingzaaggevecht (de spellingscontrole herkent dit woord vreemd genoeg niet) met Hopper en tot slot Williams als veroveraarster op de berg. Daartussen is het wel aardig.
De effecten van Savini passen heerlijk bij de film (zoals bijna altijd) en de humor werkt verrassend goed. Eigenlijk het enige jammere vond ik dat er geen enkele dreiging meer van Leatherface uitgaat. Hij staat als een idioot met kettingzaag boven zijn hoofd te zwaaien, maar serieus neem je hem al lang niet meer. Een beetje de devaluatie van een geweldige bad guy. Ook lijkt de film niet helemaal af. Is die granaat nou afgegaan bijvoorbeeld?
Leuke campy film die eigenlijk wat ondergewaardeerd wordt. Deed ik ook een tijdje, maar dat was dus niet terecht. Je kunt hem het beste los zien van het origineel, al valt dat natuurlijk niet mee. 3,5 sterren
Zelfde waardering, compleet andere film.
Zit dan ook zo'n 12 jaar tussen. Kan me inbeelden dat deze film toenertijd wel wat stof deed opwaaien. Ondertussen is zo'n a-typisch deel in een serie niet zo uitzonderlijk meer. Hooper gaat in ieder geval flink aan de slag, maar komt uiteindelijk toch weer op hetzelfde eindpunt uit.
Begin is wel leuk in ieder geval. Stevig foute 80s zooi, een leuke achtervolging en vanaf het begin eigenlijk al alles vol in beeld. Moseley heeft veruit de beste rol (dat krab-ticje is best geniaal), Leatherface valt nogal tegen in dit deel. Hopper is aardig maar loopt eigenlijk een beetje verloren in een film als deze.
Laatste half uur is er net wat teveel aan. Jammer want net dan begint het echt helemaal los te gaan, tegen dan was ik het geschreeuw en gekakel alleen een beetje beu geworden. Williams is serieus vervelend (en een dramatisch slechte scream queen) en ook Moseley wordt een beetje vermoeiend. Qua setting en jokes zijn de laatste 30 minuten nog wel oké, maar de rek was er toen al wel een beetje uit.
Best een geinig vervolg, gaat een hele andere kant op, maar écht goed wil het weer niet worden. Daarvoor is Hooper zelf ook iets te beperkt vrees ik.
DutchTakeshiro
Leuk horror filmpje. The Texas Chainsaw Massacre 2 neemt een andere weg dan zijn voorganger: de tweede film is veel minder serieus dan de eerste. Regisseur Tobe Hooper heeft het anders aangepakt. Een frappante keus als je het mij vraagt, want veruit de meeste horror franchises houden dezelfde lijn. Persoonlijk vind ik het minder dan de eerste film. Ik mis de bloedstollende spanning en die serieuze noot die de eerste film heeft. De komische noot zorgt ervoor dat een hoop spanning verdwijnt. Eng is de film sowieso niet. In The Devil's Rejects and House of 1000 Corpses (zeker geïnspireerd door The Texas Chainsaw Massacre) vind ik de komedie veel geslaagder.
The Texas Chainsaw Massacre 2 is een vrij chaotische film. Zelfs een vrij hoog adhd gehalte. Het voelt allemaal wat rommelig aan. Het is eigenlijk een halfbakken film die twee genres probeert samen te voegen en dan met beide genres niet weet te slagen. De knotsgekke familie Sawyer zorgt er in ieder geval wel voor dat het allemaal leuk blijft. Minder vond ik het eindeloze geschreeuw van de vrouwelijke dj.
The Texas Chainsaw Massacre 2 is een typische 80s horror: niet eng maar wel lekker smerig. Deze film serveert je een hoop viezigheid. De aankleding en effecten zien er ook prima uit, geen afzichtelijke papier maché figuren ofzo waar de 80s bekend om staan. Voor een vervolg is deze film zeker niet slecht. Jammer dat regisseur Hooper heeft geprobeerd er meer een komedie dan een horror van te maken.
Herculaas
Ondergewaarderde horrorkomedie waar het plezier van afstraalt. Hooper zal (terecht) hebben gedacht dat deel 1 toch niet te overtreffen is en heeft het over een heel andere boeg gegooid. Ik heb ervan genoten.
jordandejong
Vind dit altijd een beetje een vlees noch vis film. Heeft een grote cult status bij veel fans, maar heeft nooit echt indruk weten te maken op mij.
Het probleem is het 'em een beetje dat het niet grappig genoeg is om het een komedie te noemen, en niet spannend genoeg om het een horror te noemen. Bill Moseley is dan wel geweldig, en Chop Top is dan ook een vrij briljant personage, maar Leatherface is in dit deel een waardeloze numbnut. Dennis Hopper valt een beetje uit de toon (vindt het volgens IMDB ook de slechtste film waar hij ooit in heeft gezeten). Daarentegen staat dan wel weer prima special effects werk van Tom Savini en zijn team, en een indrukwekkende ondergrondse set (in werkelijkheid gefilmd in een gigantisch kantoorgebouw, en dus mega veel werk om dat er zo goed uit te laten zien).
Hier en daar wel fijne scenes (die scene op de brug), maar voor een groot deel is deze film afhankelijk van de uitstekende performance van de onervaren Bill Moseley. Daarom ben ik ook zo geïnteresseerd in de film 'All American Massacre'. Een prequel op deze film, met Bill Moseley in de hoofdrol, die zich focust op de daden van Chop Top. Geregisseerd door William Hooper, zoon van Tobe Hooper. De film is helaas nooit released, al schijnen er plannen te zijn geweest om het jaren later toch te releasen. Voor zover ik weet is dat nog steeds niet gebeurd helaas.
wel een trailer van te vinden: All American Massacre Original Trailer - YouTube
Filmkriebel
You got one choice boy, sex or the saw...
Ik kon geen betere film kiezen voor een halloween avondje. Niet minder dan geniaal vol geweldige scènes. Hooper begaf zich hiermee op glad ijs, want hoe zou een meer komische insteek werken na het rauwere low-budget eerste deel, dat tot een classic in het genre werd gekatapulteerd maar op flink wat vlakken uiteindelijk te wensen overliet?? Gelukkig zorgt hij naast meer humor ook voor een gewelddadige, ziekelijke en gore sfeer.
Maar toegegeven, in een totaal krankzinnige kannibalenfamilie als de Sawyers zit er sowieso een komisch element dat uitgebuit kon worden. De scènes zijn goed opgebouwd. De twee onnozelaars in de auto in het begin vond ik al aardig de toon zetten. De eerste ontmoeting met de radio-omroepster en Chop Top is ook ééntje om in te lijsten ("Goodnight!"). Wanneer Leatherface met zijn kettingzaag tussen Strech haar opengesperde benen speelt of met zijn kettingzaag in de lucht staat te swaffelen is het lachen helemaal niet meer te onderdrukken, net als het vleesmasker dat Strech even moet dragen. De drie Sawyer mafkezen vond ik geweldig bezig, dat zijn rollen die talent en energie eisen hoor. Sorry voor degenen die het hier over slecht acteerwerk hebben. Hopper in een overbodige rol helaas. En Williams als screamqueen wist op een bepaald moment ook van geen ophouden.
Ja, waarom zou horror altijd ernstig moeten zijn? TCM2 toont aan dat horror ook een amusante en hysterische spookhuis-trip kan zijn met alles erop en eraan. Bij deze vond ik deze film dus erg geslaagd.
joolstein
You can choose between sex or the saw, what sex is, euh.. nobody knows, but the saw, the saw is family'
Er worden een paar opvallende dingen duidelijk naar het zien van dit vervolg van regisseur Tobe Hoopers eigen succesfilm. Ten eerste grossiert de film veelvuldig met oneliners . En dan van het grappig bedoelde humoristische soort. "Bedoeld" want meest van de tijd slaat het nogal de plank mis. Daarnaast zijn de kettingzaag-moorden van Leatherface gereduceerd zijn tot één kill. waarbij verder blijkt dat alle andere personages stuk voor stuk behendiger met de kettingzaag overweg kunnen, dan Leatherface. Enigszins positief was het nog wel dat er expliciete bloederige taferelen te zien waren. Al zijn ze zodanig in beeld gebracht dat er van effectieve horror haast geen sprake is. Door deze gekozen weg, gaat van de krankzinnige en moordende familie nog maar weinig dreiging uit. Ook het gegil van scream-girl en radio-dj Strech wekte alleen maar irritatie op. En dan is er nog Dennis Hopper als een mallotige ex-Texas Ranger Lefty die maar aan één ding denkt: wraak nemen op de krankzinnige kannibalen-familie uit Texas. Hij zat in de film maar kwam ook helemaal niet uit de verf. Hij werd pas in het tweede gedeelte wat meer noemenswaardig. Wanneer hij de hoofdrol speelt in de climax, echter ook hier draait de humoristische inslag effectieve horror de nek om. De vormgeving van de "woning" van de kanibalen-familie is dan wel erg mooi gemaakt. (Rob Zombie heeft er zeker inspiratie bij gevonden) Even aardig luchtig griezelen is er bij tijd en wijle nog wel bij, echter ontbeert het de film aan de spanning. Het is te bekijken maar verder wel een teleurstelling.
Gang_Star
Heb me hier een stuk meer mee vermaakt dan de klassieke voorganger. De film opent al een stuk vlotter en kent met de eerste kill een degelijke opening. Daarna bouwt het de spanning redelijk op naar uiteindelijk een tof slotstuk waar vooral de toffe setting opvalt. Dit tweede deel bevat een behoorlijke dosis gore wat er sterk uitziet, niet gek aangezien Tom Savini aan deze film meewerkte. Moseley steelt vooral met zijn humor de show als Chop-Top. Behoorlijk sfeervol, toffe gore en een dosis humor zorgen voor behoorlijk stukje entertainment, wat ik echter bij The Texas Chainsaw Massacre miste.
Chainsaw
Er zijn veel horrorseries die gedurende de films van toon wisselen. Maar zelden zie je zo'n verandering als tussen de eerste en tweede Texas Chainsaw Massacre. Toegegeven, Tobe Hooper heeft altijd gezegd dat hij de eerste Texas Chain Saw Massacre een komedie vindt, maar daar zijn de meningen flink over verdeeld. De eerste film is rauw, grimmig, naar en eng, dus weinig mensen die de film zien als een komedie, hooguit als een inktzwarte satire. Voor het vervolg besloot Tobe daarom om maar de andere kant op te gaan. De studio wilde graag een letterlijke herhaling van de eerste film, maar Tobe besloot van deel 2 een overduidelijke parodie/satire/komedie te maken. Te beginnen met een poster die The Breakfast Club nadoet. Dat zou je al niet verwachten als je net de eerste Texas Chainsaw uit 1974 zag.
De toon mag dan anders zijn, toch neemt Tobe Hooper veel elementen van de eerste film mee. Zo is Bill Moseley een variant (tweelingbroer) van de lifter uit de eerste film en doet een goede imitatie, met een one-liner per minuut. Daarnaast is Jim Siedow - als enige acteur uit het origineel - terug als de kok en zijn ook opa en Leatherface weer van de partij. Sterker nog, zelfs het lijk van de lifter duikt op. Maar het huis op het platteland in Texas is ingewisseld voor een groot ondergronds pretpark. En dat past uitstekend bij de film; was de eerste film nog subtiel en realistisch, daar is The Texas Chainsaw Massacre 2 één grote hysterische kermis - met de gekste kleurrijke types en uiterst memorabele sequenties. Het gekibbel tussen Drayton en zijn broers uit de eerste film gaat door en levert ook hier weer leuke momenten op.
Maar het wordt allemaal nog leuker als je als held ook een volslagen idioot krijgt. Dennis Hopper gaat - gewapend met drie kettingzagen - de strijd aan. Want als iemand die gestoorde familie aan zou kunnen, dan is dat Hopper anno 1986 (een goed jaar voor Hopper). Caroline Williams speelt een prima rol als radio-DJ in haar spijkerkloffie, alleen haar geschreeuw wordt op den duur wel wat vervelend. Het hoort echter bij de franchise, het geluid van schreeuwende vrouwen, ronkende kettingzagen en hysterisch gelach van kannibalistische heikneuters. Texas Chainsaw 2 is nergens zo sterk als de eerste film, maar is wel een enorm groot plezier om naar te kijken. Vooral door types als Siedow, Moseley en Hopper is de film een heerlijk gestoorde achtbaanrit.
4 sterren.
VanRippestein
Een erg pijnlijke film om naar te kijken. Het is zowel niet spannend als niet grappig. Vooral de 'humor' maakte het genant om naar te kijken. Heel erg puberaal allemaal. Daar komt bij dat het einde zo ontzettend traag is en dat elke grap nog een paar keer herhaald wordt dat de film compleet tot stilstand komt: haha opa laat een hamer vallen. En nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. En ondertussen alleen maar gekrijs. Ook ondertussen: dansende idiots die woordspelingen en oneliners schreeuwen. Je verwacht allang niet meer dat die hamer nog wat voorstelt. Hopper maakt eigenlijk ook maar 1 goede grap, daarna herhaalt hij die grap alleen maar. Niemand houdt ook maar eventjes zijn mond: er MOET overal een oneliner of tussengepropt grapje inzitten. Heel geforceeerd en ADHD allemaal. Des te vreemder dat opeens de aftiteling begint zonder dat ik het idee had dat ik naar een einde keek, volgens mij waren er nog mensen in gevecht en stond er een ontploffing op scherp. whatever, ik was blij dat de film af was...
Alathir
Deze is al even slecht als nummer 1. Wat een slechte acteurs, het zijn gewoon amateurs ipv acteurs. En dat geschreeuw heel de tijd dat op geen jota trekt. Het leuke hier is misschien nog de locatie. Die is wel spectaculair. Wat een lair/cave. Op zich ook beetje uitdieping qua achtergrond. Dus dat is ook een pluspunt. Voor de kills moet je het ook niet echt doen. Dennis Hopper voegt ook niet al te veel toe, maar geeft tenminste wat tegenstand. Vooral het begin is beter, nadien vervalt het een beetje in de slechte dialogen van deel 1.

Texas Chainsaw Massacre

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
1990

The Texas Chain Saw Massacre
1974

'The Texas Chainsaw Massacre 2' komt uit op 4K: 'Eén van de meest briljante eighties horrorfilms'

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Ku Bei

Magic
Thriller / Drama, 1978

Truly Madly Deeply
Drama / Romantiek, 1990
vietnam veteraanradio stationtexasyuppievervolgwraakmoorddonkere komediebloedvergietenb filmonthoofdingslasherchainsawauto ongelukmasked villainchili cannibalismblack comedyhuman skin maskfemale dj