• 9.374.764 stemmen

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

Horror | 100 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Friday the 13th Part 8 / Vrijdag de 13e Deel 8

Geregisseerd door: Rob Hedden

Met onder meer: Jensen Daggett, Scott Reeves en Kane Hodder

Plot Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan

"NEW YORK HAS A NEW PROBLEM."

Als twee tieners met hun bootje voor anker gaan ter hoogte van Camp Crystal Lake, brengen ze per ongeluk de dode massamoordenaar Jason Voorhees weer tot leven. Deze doodt het tweetal en stapt aan boord van een groot cruiseschip. Het schip staat op het punt om naar Manhattan te varen met een grote groep studenten. Maar met Jason aan boord lijkt het er niet op dat veel van hen The Big Apple ooit te zien krijgen.

Rennie Wickham

Admiral Robertson

Chief Engineer Jim Carlson

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Een baggerdeel! Wat verwacht je anders van een deel 8!

avatar van damon

damon

mjah......beter dan deel 7 in ieder geval. Je zou van de titel: Jason Takes Manhatten verwachten dat ie voor een groot deel in Manhatten zou afspelen, maar het zijn maar 15 minuten ofzo....

Jammer dat ze er niet meer mee hebben gedaan.

avatar van Derkje

Derkje

Heel matig. Vrijwel identiek aan 6 en 7, maar de horrorfamn hoeft niet te wachten op veel bloed. Afknappertje.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Titel had net zo goed "Jason Takes Manhattan For The Last Ten Minutes" kunnen zijn.

2 sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ze zijn slechter gemaakt (deel 5). Als de gore explicieter was geweest was dit een solide deel van de serie geworden. De scenes in manhattan zijn erg leuk en de sfeer zit er goed in. 3*

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Het enige wat deze film nog leuk maakte was dat het zich op een schip afspeelde ( en dat was ook alleen het eerste uur) Voor de rest zijn de moorden niet origineel, verhaal standaard, slecht geacteerd (vooral dat stel in het begin)

en bovenal erg voorspelbaar. Daarnaast was er ook weinig bloed en gore te zien zodat er van dit overbodige achtste deel bar weinig overblijft. 1*

avatar van witbruintje

witbruintje

zo domme film.Wel cool dat hij in manhattan gaat

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Niet zo goor.Het verhaal speelt zich af op een schip.

NAtuurlijk zijn er weer teiners van de partij maar deze keer ben ik het beu om de friday-reeks te zien.

Juist een matige film.

2.5 sterren

avatar van 666south park

666south park

hehe eindelijk weer is een goede jason film zeg leuk dat hij ook in die stad zit hat ook wel gelaggen een 4.0 voor dit deel

avatar van dr channard

dr channard

Beter dan de vorige vind ik em niet.Maar beter dan a new beginning alleszins.Heb hem gehuurd uit eerbetoon van jason.Maar das ook alles.

Conclusie:Slecht,de friday reeks is dik aan het dalen, heb ook jason goes to hell gehuurd. Hopen dat dat meer wordt

Totaal:2.0 sterren

avatar van Materny

Materny

Ach, hoe maak je een film als deze nog aantrekkelijk?.

Deel 8, jesus christus.

avatar van Waku

Waku

Blijf een zwak voor dit genre hebben.....

Ondanks de enorme voorspelbaarheid.

Toch wederom een voldoende.

avatar van PEN15

PEN15

Waku schreef:

Blijf een zwak voor dit genre hebben.....

Ondanks de enorme voorspelbaarheid.

Toch wederom een voldoende.

Leg mij nou eens uit waarom je zo'n film een voldoende geeft.. 3 sterren voor een film die op alle kanten faalt is in mijn ogen volkomen misplaatst. Geef eens argumenten als je durft.

Want je zegt wel dat deze film voorspelbaar was, maar hoe komt het dan dat het eenieder verbaast dat je slechts 2 minuten manhattan te zien krijgt???

Ik heb de film ook gezien, en zonder dat dit echte spoilers zijn kan ik je alvast zeggen dat.

Deze film de domste klungelige fouten heeft, zowel dingen die in het echt niet kunnen of het verhaal ernistige schade toebrengen.

Sinds wanneer is camp crystal lake ineens direct verbonden aan zee???

Jason een paar vijanden op dusdanig zielige manier "afmaakt" dat het jason onwaardig is.

De "SE" van bedroevend laag niveau zijn.

Ze het budget niet eens hadden om een intro te maken met flashback beelden uit de vorige delen. Dit hadden alle voorgaande delen wel, maar nee daar wilde deze regisseur niet aan meewerken.

Dus in plaats daarvan krijg je een verhaaltje te horen in woorden, zonder beelden.

De titel misleidend is.

Om maar niet te spreken hoe Jason zich gedraagt in Manhattan..

Deze film zo slecht werd ontvangen dat er voorlopig geen vervolgdeel meer op kwam. Het is officieus zelfs de laatste in de reeks van de toenmalige jaren 80 melkkoe.

Bij imdb staat dit deel tussen de top 100 slechtste films allertijden.

Overigens wil ik er nog aan toe voegen dat het helemaal geen laatste kwartier manhattan is. Wellicht 2 minuten bij elkaar beelden van manhattan, maar de rest is waarschijnlijk elders gefilmd. (new england als ik me niet vergis, of british columbia of zo)

zo nu jij weer.

By the way 0.5 sterren van mij.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Duidelijk geen Friday the 13th liefhebber jij. Ik als fan geef toe dat deze film op veel punten faalt, maar elke keer als ik die Jason weer zie uitleven gaat er toch wat borrelen van binnen. En dan die heerlijke cheesyness van de jaren 80. Heerlijk! Een 'zwak' heet dat zoals Waku al zei. Vandaar ook mijn 3 sterren.

avatar van dr channard

dr channard

Ehm, dit is toch één van de slechtste, en minst vermakelijke delen.

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

lol dit was juist 1 van de beste films van friday of the 13th Jason blijft gewoon de beste murder

avatar van metaledje

metaledje

ok ok,dit deel vond ik erg jammer,eerste 7 waren aardig te pruimen,maar dit deel is toch echt om te janken,vooral als jason zuur op z'n gezicht krijgt,z'n masker eraf gaat en begint te krijsen als een dinosaurus die verkracht wordt

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

gebruikt jason hier zijn machete,want het is lang geleden dat ik deze film gezien heb.

avatar van ingmarz

ingmarz

gisteren gekocht en ik vind hem wel vermakelijk alleen gebeurt er vrij weinig als ze in new york zijn dus jason takes manhattan is niet super gepast als titel

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Mensen, dit is gewoon rubbish maar sommigen hebben er nu eenmaal een zwak voor.

Ik zelf vind Friday the 13th ook altijd toch wel leuk, ondanks dat het filnms zijn die natuurlijk qua camerwerk, acteerwerk, orginaliteit, sfeer, muziek, decors, plot, eigenlijk alles nog geen kwart ster verdienen.

avatar van Friac

Friac

Ik hou van Friday the 13th part I, II, III en VI , en Jason is een krachtig horroricoon, maar no way dat mijn eventuele 'zwak' voor het personage zou kunnen verhinderen dat deze film afgekraakt dient te worden.

Waar ik me meest aan stoorde: de verhaallijn. Beter nul plot en een domme maar entertainende slasher voorschotelen (zoals de meeste Friday-delen en talloze andere horrorfilms), dan proberen er iets semi-diepzinnigs in te steken, met confrontaties tussen de heldin en de jonge Jason Voorhees. Pas op het einde van de film krijg je duidelijkheid over het hoe en het waarom (trouwens erg pover), wat er bij mij in elk geval voor zorgde dat ik nul komma nul interesse vertoonde voor de heldin. Enorm slordig aangepakt vond ik.

Vervolgens: de spanning. De Friday-reeks vind ik eigenlijk erg zwak als het op spanning aankomt, en ook deze film scoort bijzonder laag (één van de slechtste uit de reeks zonder twijfel). Daar moeten niet veel woorden meer aan vuil gemaakt worden.

Wat Friday the 13th af en toe redt zijn de moorden. Helaas waren de moorden zo enorm saai en ongeïnspireerd uitgevoerd dat je nergens van opkeek. Enkel de dood van Julius de bokser die op het dak door één vuistslag van Jason onthoofd wordt...hilarisch! was de moeite waard, en de manier waarop de authoritaire oom en de sletterige tiener omkomen is véél te mager (dit soort personages krijgen het normaal het hardst te verduren, of krijgen in elk geval de mooiste moordscènes toebedeeld). En waarom laat Jason in New York alle mensen met rust? Waarom valt er niet één dode in die metro en die diner?? De makers hebben dan eens de kans om Jason zich te laten uitleven in een stad (een erg slecht idee vind ik: het levert unieke beelden op, maar Jason hoort gewoonweg thuis in Camp Crystal Lake), maar doen er werkelijk niets mee.
De acteerprestaties waren goed, maar owv de slechte en warrige verhaallijn kwam het allemaal wat flets over.

Ik ga niet al te veel in detail blijven treden, dus om het even kort te houden: ik vond Jason Takes Manhattan een vreselijke film en het zijn dit soort vervolgen (samen met part V) die mijn liefde voor de Friday-reeks een serieuze deuk geven. Van de film herinner ik me twee goede scènes Jason die plots uit de spiegel duikt en Julius vs Jason en voor de rest vooral erg veel momenten waarop ik dacht: "Wanneer is het eindelijk eens gedaan?!"

Mijn oordeel: 1*

avatar van Friac

Friac

Shark_Jaws2 schreef:

Nupe, ik geloof niet dat hij één keer zijn machette bovenhaalt: zonde.

avatar van PEN15

PEN15

Ik kwam deze tekst nog tegen, uit een top 25 worst sequels ever made met deze film op plaats 8.

"None of the Camp Crystal Lake killathons are what you'd call good, but this one's unwatchable. Even the ways Jason dispatches his victims aren't very creative, unless you consider a speargun creative...and I think they used that in Part III. A group of teens sail to the Big Apple with stowaway Jason. As the boat starts to sink, the survivors row ashore with Jason swimming after them. (Wait, didn't he die in Part I because he couldn't swim?!) We don't get to Manhattan until the second hour. And when we do, it looks an awful lot like Vancouver."

avatar van film88888

film88888

Weeral een chill leuk vervolg van de zoveel. Jason is hier lekker koudbloederig in vind ik, en de film is ook weer iets anders dit keer op en schip en dan een halfuur in manhattan vind ik leuk gedaan omdat het eigenlijk dit keer bijna heel de film op een schip. Je ziet soms wel bekende acteur/actrice's in de film bv: (Kelly Hu van gradle 2 the grave) en nog paar bekende. ik geef deze zoals de andere een 3,5

Ze hadden dit beter "Jason takes a boat to Manhatten" genoemd.

Veel wordt er niet rondgelopen in Manhatten. Vreemd genoeg lijkt niemand daar Jason op te merken. Verder is het eigenlijk weer dezelfde zooi, maar dan op een boot. Jason blijf ik een knullig horroricoon vinden.

Acteerwerk is zwak, muziek is echt hilarisch (!) slecht, moorden zijn saai, het uitstapje naar NY een stukje onbenut potentieel.

avatar van Halcyon

Halcyon

Jason takes Manhattan...maar dan wel pas op het einde van de film. Anyway, een matig vervolg met toch hier en daar een creatief element. Kwalitatief stellen dit soort films uiteindelijk weinig voor - ook de kills zijn niet meer wat ze geweest zijn - maar die typische slashersfeer (waar je van houdt of niet) is weer volop aanwezig.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Hier is het vooral de nieuwe setting die nog wat leven in de brouwerij brengt. Want ook al ziet Jason er cooler uit dan ooit, de reeks zit me nu echt wel tot hier. Ik kan geen geile tieners meer zien, zelfs al drentelen ze dit keer rond op een boot in plaats van langs Crystal Lake.

Deel 8 krijgt wel de prijs voor meest brute filmgrap ooit. Wie anders dan een compleet stompzinnige Friday-tiener zou zijn vriendin aanvallen met een nepmes en een hokeymasker? Gelukkig krijgt hij zijn verdiende loon. Net als die vreselijke gitaargriet, met officieel de slechtste muzieksmaak aller tijden. En zo gaat het maar door, tot die verdraaide boot eindelijk eens aankomt in New York.

Niet dat het daarna nog echt leuk wordt, daar zorgt het complete gebrek aan spanning en climax wel voor, maar Jason in New York levert nog wel wat grinnik-momenten op. Zoals de knullige bokswedstrijd op het dak, of de leraar die toekijkt hoe zijn dochter (?) wordt ontvoerd, enthousiast "Let's split up" oppert, en dan doelgericht de verkeerde kant uitloopt.

Maar op die lolligheid na alweer geen film om over naar huis te schrijven ...

1.5 sterren.

avatar van michael myers

michael myers

waarom ziet die ene meid toch steeds jason als kind ?????

avatar van michael myers

michael myers

en trouwens goede film

avatar van uberjason

uberjason

omdat ze lijd aan trauma's uit haar verleden(zie flash back na explosie) ach ja, jason takes manhattan......mooi robust hockeymasker, alleen hij had in het vorige deel toch een hele ribbenkast zichtbaar en dito ruggegraat? mag duidelijk zijn dat er niet teveel onkosten mochten worden gemaakt. ik vond de scenes in manhattan toch wel de klapperrrr van de film. jason in de metro en julius die gaat boxen, lekker droog manhattan is niet het slechtste deel, want ik vind deeltje 7 toch het allerminst van de reeks, maar ja iedereen maakt wel es een misstap, want in deel 9 en 10 hebben ze een leuke twist gemaakt (en ook een andere filmmaatschappij)