• 9.410.750 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Liev Schreiber en Jamie Bell

Gesproken taal: Duits, Russisch en Engels

Releasedatum: 19 maart 2009

Plot Defiance

"Freedom begins with an act of defiance"

Vier Joodse broers ontsnappen uit het door de Nazi's bezette Polen. Zij vluchten richting Wit-Rusland, waar zij zich aansluiten bij Russische verzetsstrijders en beginnen met het bouwen van een degelijke uitvalsbasis, die als bescherming moet dienen voor hen zelf en voor allen die in gevaar verkeren.

Tuvia Bielski

Riva Reich

Yitzhak Shulman

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Niks op aan te merken geweldig verfilmd!

avatar van Xen0n

Xen0n

Mooi oorlogsverhaal, het geeft ook prachtig weer hoe het er in die tijd aan toe ging. Mooie drama!

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Ik raad iedereen aan die de film ziet eens goed op de muziek te letten. Die is verbluffend en draagt de hele film!

avatar van Dridge

Dridge

Vond de muziek (veel viool gejengel) bij vlagen juist behoorlijk irritant. De figuranten die in het kamp met van alles en nog wat bezig zijn vond ik ook behoorlijk nep overkomen.

Tijdens het kijken moest ik een aantal keer aan de serie lost denken.

avatar van akka

akka

IJzersterk verhaal.

Ook geen standaard oorlogsfilmpje, Daniel Crag speelt overtuigend.

Ik vind hem origineel, want hoeveel films hebben jullie gezien van joden in Wit-Rusland?

Het enige minpuntje wat ik kon ontekken is dat Daniel Crag helder blauwe ogen heeft, en de meeste joden donker bruin.

4.5 voor deze verassend goed film

avatar van Waku

Waku

Boeiend en aangrijpend oorlogsverhaal.

Waarin overleven centraal staat en niet alles draait om heldendom.

"Defiance"sleurt de kijker direct al mee in het verhaal vanaf het aangrijpende begin.

De overlevingsstrijd in de bossen van de joodse vluchtelingen

is sfeervol in beeld gebracht.

Dat duitsers daadwerkelijk duids spreken en er ook vraag russisch wordt gesproken geeft de film alleen maar meer realiteit mee.

Verder ook voor actieliefhebbers geschikte film.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Dridge schreef:

Tijdens het kijken moest ik een aantal keer aan de serie lost denken.

Hmmm,

Ik vind dat Newton Howard juist met zijn violen ervoor zorgt dat de film niet overkomt als een standaard commerciele Hollywoodprent (Blood Diamond), maar de film een compleet eigen karakter geeft en de winterse beelden op een dromerige manier beschrijft. Jij bent denk ik meer fan van films met een ingetogen soundtrack.

Jammer dat de film zelf minder is. Veel scènes afgeraffeld, matige dialogen die vaak hetzelfde zeggen en een matig einde.

avatar van helleke

helleke

Geen slechte film maar echt overdonderd was ik er ook niet door.
Wel niet echt realistisch dat het grote Duitse leger niet meer manschappen kon sturen om de weerstand neer te slaan.

De acteerprestaties waren bevredigend dus ga ik hem 3 sterren geven

avatar van Cat1971

Cat1971

Het muziekstuk bij de aftiteling verdient alleen al een 5, daarom!!

avatar van iknowtoni

iknowtoni

Een geweldige film. Heel sterk geacteerd door de broers en de muziek was adembenemend. Mooie actie op z'n tijd en het verhaal was prachtig.

Wat ik op een gegeven moment minder realistisch vond, was dat ze een compleet dorp gebouwd hadden met naaimachines etc etc.

Ik snap dat ze aan wapens en medicijnen kunnen komen, maar naaimachines? Ik bedoel, ik neem aan dat de Joden die niet mee genomen hadden uit de getto? Of zit ik verkeerd?

avatar van ikkie72

ikkie72

mooie film, erg van genoten ik vind deze acteur steeds beter worden

(daniel) een lange film maar mijn aandacht verslapte geen moment

avatar van 074

een PRACHTIGE film!

echt waar, ik heb nog nooit zoveel bloed, zweet en tranen in een film gezien.

daniel craig heb ik altijd al een perfecte oostblok-acteur gevonden.

het enige wat aan op te merken was dat er altijd wodka was, maar bijna nooit eten haha.

maar verder krijgt deze film van mij een dikke 4.5!

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Daniel Craig, ijzersterke acteur. Ook een ijzersterke film, en hem met genoegen uitgekeken. Zeker de moeite waard om nogmaals te bekijken.

Zeker een hoge score waard.

074 schreef:

een PRACHTIGE film!

daniel craig heb ik altijd al een perfecte oostblok-acteur gevonden.

maar verder krijgt deze film van mij een dikke 4.5!

Idem voor mij. een woord hartverscheurend!

avatar van superbassie

superbassie

Deze film heeft me zeker weten te boeien! Verhaal is interessant en de omgevingen zien er goed en hebben een bepaalde sfeer.

Daniel Craig acteerde zeer sterk. Ook goed om te zien dat niet de hele film in het engels is, maar dat dat ook afgewisseld wordt met russisch.

avatar van Svenster

Svenster

Prachtfilm!! Echt vanaf het begin tot het eind zitten genieten van deze film. Goed acteerwerk van Craig. Een dikke 4,5 *!!

avatar van Svenster

Svenster

helleke schreef:
Geen slechte film maar echt overdonderd was ik er ook niet door.

De acteerprestaties waren bevredigend dus ga ik hem 3 sterren geven

Is deze film niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Tsjah, dat gedoe met die taal blijft ik toch wel een beetje over struikelen. Maar, opzich lost Zwick dat allemaal aardig op. Het is in ieder geval beter om er een accentje overheen te smijten, dan ze zonder accent gewoon hun ''eigen'' Engelse taaltje te laten spreken.

Voor de rest, ongeveer wat ik had verwacht van deze film. Het verhaal boeit, verveelt geen moment, kent een aantal hoogtepunten in allerlei soorten en maten en wist mijn aandacht in ieder geval de volledige speelduur vast te houden. Niks aan te merken op de acteerprestaties van eigenlijk gewoon iedereen. Craig speelt sterk, maar Schreiber is toch ook wel helemaal fantastisch. Geweldige vent, met een heerlijk charisma. Het begin is mooi, het middenstuk wordt op een gegeven moment wat eentonig en naar het einde toe krijgen we weer behoorlijk wat uitstekende dingen te zien. Het ''echte'' einde vond ik niet helemaal geweldig trouwens.

De muziek is goed en ondersteunt de scénes prima. Visueel is alles prima in orde. Het uitstekende camerawerk zorgt ervoor dat alles mooi en bij vlagen indrukwekkend in beeld wordt gebracht. Zo nu en dan ligt het er wel wat té dik op allemaal. Het moment dat Craig ''zijn'' volk toespreekt op het paard is leuk gejat, maar paste wat mij betreft totaal niet in deze film. Daarnaast zijn er de nodige cliche's, al stoorden die mij nooit. Net als de muziek, waar de treurige deuntjes het allemaal wat aandikken. Mjah, dit was bij Zwick te verwachten en toevallig vind ik dit niet zo snel een probleem, dus maak ik die er ook niet van

Ik heb me meer dan vermaakt bij deze eigenlijk toch wel uitstekende film. Een aantal mindere punten, maar over het algemeen steekt de film toch nét even iets boven de middenmotor uit wat mij betreft. Dikke drie en een halve sterrren dan maar.

Bart Simpson

Reken maar dat deze film in de top 250 komt!

avatar van AHWA

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

paul83 schreef:

Weet wel zeker van niet

Nah, zou me niets verbazen dat deze film dat echt wel gaat halen. Gemiddelde is nu goed (genoeg) en opzich is dit ''typisch zo'n filmpje'' die over twee jaar de top 250 wel eens kan redden.

avatar van Smiley

Smiley

Prachtig waargebeurd verhaal. Actie en drama perfect in beeld gebracht. Deze film heeft mij van begin tot eind weten te boeien. Top..!!

avatar van benji0101

benji0101

Geweldige film. Heb m'n halve nachtrust weer laten beheersen door deze film.

Het is een verhaal wat ik echter nog nooit gehoord had. Een aangrijpend en boeiend gebeuren.

De sfeer in de film is uitermate goed, waardoor ik volledig geboeid zat te kijken.

De filmmuziek is grandioos... Hierdoor krijgt de film de juise balans.

Omdat dit een waar gebeurd verhaal is, en omdat de film over het algemeen een goede weergave geeft, raad ik iedereen aan deze te gaan kijken.

Daarbij is de film ook geregeld heel spannend en maakt de muziek het helemaal af!

Gewoon een 5.0

avatar van paul83

paul83

HarmJanStegenga schreef:

Toch jammer als zo'n film zich in de top 250 zou nestelen. Die hoort er zeker niet in thuis.

Bart Simpson

Iedereen heeft zijn eigen mening!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Zeer goede film, de hand van Edward Zwick is hier ook weer duidelijk aanwezig.

De manier van vertellen waardoor je binding krijgt me de hoofdpersonages is gewoon geweldig.

Dit verhaal had ik nog nooit eerder gehoord en is toch zeer zeker de moeite waard om te verfilmen.

Dat iemand als Zwick dit project aanpakt is een kroon op het verhaal wat ook verteld mag worden.

avatar van Abelone

Abelone

Zeer goede film.

Te bizar dat dit echt gebeurd is..

avatar van 606

Abelone schreef:

Zeer goede film.

Te bizar dat dit echt gebeurd is..

Heb al een hoop tweedewereldoorlogs films gezien maar, elke keer is en blijft het te bizar.

Ook deze gebeurtemis in de film is nieuw voor mij en is gewoon ongelooflijk.

De film brengt het uiterst goed naar voren en is zeer goed geacteerd.

4,5 ster