menu

3:10 to Yuma (2007)

Alternatieve titel: Three Ten to Yuma

mijn stem
3,64 (2837)
2837 stemmen

Verenigde Staten
Western / Actie
122 minuten

geregisseerd door James Mangold
met Russell Crowe, Christian Bale en Logan Lerman

Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=mmtYNhFTPpw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Pacino88
4,0
ILDIB schreef:
De laatste shoot out is vrij treurig, maar daavoor echt mooie spanning en beelden. Rammelt helaas her en der qua diepgang..
Ik neem aan dat je de executies bedoelt die Wade uitvoert?

Want de shootout in combinatie met deze muziek.

Bible Study

avatar van JeroenFR08
4,0
Wat een mooie film.
Prachtig acteerwerk, van Crowe, Bale en vooral Foster had een goede rol. Mooie muziek, prachtige eindscene.

De film bevat een lekker tempo, mooie beelden en een goed verhaal. Misschien een paar minpuntjes, maar ik kijk graag naar de positieve kanten van de film. Die waren er voldoende. Heb ne zeer vermaakt!

avatar van tbouwh
4,0
Wauw, wat een heerlijke film.
Crowe en Bale spelen werkelijk briljant en de film blijft tot het einde boeien.
Op een haar na geen 5*

avatar van Zwolle84
4,0
tbouwh schreef:
Wauw, wat een heerlijke film.
Crowe en Bale spelen werkelijk briljant en de film blijft tot het einde boeien.
Op een haar na geen 5*


Helemaal mee eens! Ik vind de reacties hier dan ook (wederom) overwegend zuur en het gemiddelde cijfer (wederom) zeer laag. Prachtig verhaal, mooi uitgewerkte karakters, erg sterk acteerwerk van vooral beide hoofdrolspelers, ontzettend mooie shots tussendoor; al met al een western van een kwaliteit waarvan ze tegenwoordig zelden meer gemaakt worden (The Assassination of Jesse James vind ik ook zo'n uitzondering). Ik rond de 9/10 naar beneden af.

avatar van Geno
4,5
Het is een echte topper in dit genre.

De film blijft boeien van begin tot eind. Het vindt een prima balans tussen zeer grof en fijnbesnaard, en up tempo en gedurfd traag... en dat is behoorlijk uitzonderlijk. De karakters zijn goed uitgewerkt waardoor je je als kijker ook continue kan verplaatsen van de een in de ander. Ik vermoed dat de cast er ook in geloofde; ze speelden stuk voor stuk geweldig.

Zonder meer een aanrader!

4.5 *

avatar van arno74
3,0
Na True Grit (2010) (leuk) en Unforgiven (1992) (goed) was ook deze 'moderne' western aan de beurt, een genre die ik eigenlijk na mijn kinderjaren niet meer gekeken had. Dit is echt een film die in de bioscoop zou schitteren volgens mij, en dan vooral wat de beelden, geluid en actiescenes betreft. Zelf heb ik deze genre te laat herontdekt en dus op de buis gekeken.

Er zitten genoeg andere fraaie elementen in de film, o.a. het acteerwerk en de spanning. Jammer genoeg is het niet perfect, met soms onlogische scenes, waaronder het belachelijke einde. Zo zonde, een soort combinatie van groot vuurwerkshow met snel afronden en wegwezen, alsof de regisseur dan moe is van de opnames en snel naar huis wil gaan. Dat kost sterretjes. Aan Unforgiven (1992) kan het wat mij betreft niet tippen.

Vermakelijk, onderhoudend, en het kijkt heerlijk weg, maar zonder oog voor details laat het ook steken vallen. 3*

avatar van mr rumson
3,5
Als je zo eens terug kijkt dan kun je toch wel stellen dat de jaren 80 het beroerdst waren wat westerns betreft.
Met westerns als o.a. Dances with Wolves (1990) en Unforgiven (1992) zat de western weer terug in het zadel.
Gelukkig voor de liefhebbers van het genre bleef deze lijn doorzetten zodat er tot op de dag van vandaag nog geregeld westerns uitkomen .
Er zitten slechte maar ook goede westerns tussen. En voor mij is de western 3:10 to Yuma (2007) er zeker een van .
Het mag dan wel een remake zijn, en voor mij haalt hij het niveau van de originele niet maar dit is toch zeker nog een prima western die lekker wegkijkt.
Russell Crowe en Christian Bale mogen dan degelijke acteurs zijn maar voor mij was het Ben Foster die de show stal.
De eind scene vond ik dan weer wat over de top gaan maar ook de scene in het hotel het psychologisch spel wat in de originele versie een heel sterk punt was komt voor mij in de film niet geheel uit de verf.
Maar goed er blijft nog genoeg over om van te genieten. zo zien de western stadjes en de omgeving er sfeervol uit en dat is altijd meegenomen voor een western.
Een dikke 3,5

avatar van tbouwh
4,0
herzien. stem verlaagd naar 4,5* naar 4*. Blijft wel zeer vermakelijk, maar plot zit toch matiger in elkaar dan bij de rush van de eerste kijkbeurt verondersteld

avatar van Maxie Fields
2,5
Aan de basisvoorwaarde - het neerzetten van een geloofwaardige Western setting, is door het slechte casten niet voldaan. Russel Crowe zet hier wel de minst getrouwe personage weer, waardoor je op geen enkel moment het gevoel hebt nsar een western te kijken. Ook de rest van de koppen, de manier van lopen, de manier van praten, stemhoogte en de inhoud van de dialogen zelf waren gewoon bijzonder lachtwekkend.

HALVE TAMME.

avatar van david bohm
3,0
Degelijke western die keurig binnen de lijntjes blijft. Weinig verrassend of verheffend, maar wel prima aangekleed en de cast doet haar werk naar behoren. Vrij weinig mooie shots van het landschap, maar dat wil niet zeggen dat het niet mooi gefilmd is.

avatar van Kondoro0614
4,0
3:10 to Yuma

Oh, wat een heerlijke film is. Ik vind dit ook altijd gave films hoor. Zeker 3:10 to Yuma is een goeie western film. Al heb ik deel 1 nog nooit gezien, binnenkort dus ook maar even doen. Western films vermaken mij altijd wel met de shoot-outs, outlaws, rangers en weet ik het wat allemaal. Actie was zeker niet mis, alleen bij het stukje dat Ben Wade werd 'gemarteld' (wat je niet echt martelen kon noemen) met stroom vond ik het gebied lijken op The Lone Ranger (2013).

Er zitten twee 'grote' namen in. Russell Crowe en Christian Bale. Deze twee heren acteerde hun rol erg goed, en ook erg sterk. Logan Lerman deed het ook wel oké. Uiteraard deed de rest het ook goed.

Het verhaal van de film is goed, leuk om te volgen en zeker niet vervelend. Van begin tot eind is het vermakelijk Het concept is uiteraard niet verkeerd en ook leuk om te zien. Hij stond gister op Netflix Nederland dus meteen mee genomen en erg vermaakd!

4.0*

avatar van des1
3,0
"They paid me $198 and 36 cents not to get rid of me, but so that they could walk away." Ouwerwetse Western zoals die gemaakt werden voordat de Spaghetti Western en al z'n blurred distinctions tussen goed en kwaad z'n intrede deed. Het gaat om moed, doorzettingsvermogen als alles tegen zit, respect, lijfsbehoud, erkenning. Nodige te doen dat Dan Evans (gespeeld door Bale) een manke poot heeft, een oorlogsinvalide is. Maar hij rent als een dolle en loopt met een aangeschoten Pinkerton op een houten plank door de woestijn. Foutje. Da's al niet te doen als je twee gezonde benen hebt. Niet erg logisch ook aan het eind als schurk Ben Wade (gespeeld door Crowe) praktisch meewerkt aan het op de trein zetten van.... (spoiler) en een soort inkeer meemaakt. Beetje sentimentele onzin. Wel ambachtelijk gemaakt. Opvallend charismatische rol van Ben Foster als psychopatische rechterhand van Wade.

3,0
Na unforgiven is dit mijn tweede western film een ik moet eerlijk zeggen dat ik dit genre best leuk begin te vinden.

Bale een Crowe in een film kan nooit slecht zijn en dat was deze film dan ook zeker niet.
Ik vond het spannend een leuk om naar te kijken Tot de laatste 10 min.
Ik snap echt werkelijk niet waar dat op sloeg, heel jammer.

Zonder die lompe einde had ik deze film zeker een 4 geven.

avatar van JoeCabot
2,5
Old school cowboyfilm. Dus geen opstandige slaven, latente homo's of aliens om de boel wat spicier te maken.

De oer-klassieke westernformule is een beetje in onbruik geraakt. Maar 3:10 to Yuma is er echt wel eentje voor de liefhebbers van het genre in zijn puurste vorm. OK, deze film is net iets minder een circus dan sommige ouderwetse spaghettiwesterns, en is bij momenten ook lichtjes maatschappijkritisch, maar voor de rest zitten alle klassieke ingrediënten erin verwerkt. Ik noem er maar een paar: bebaarde mannen - good, bad én ugly - die ijskoud voor zich uit staren, een occasionele shoot-out bij het saloon, een batterij opstandige indianen ...

De film dobbert rustig voort. Veel hoogtepunten zijn er niet, maar vervelen doet het ook niet echt. De acteurs doen het meer dan aardig, behalve snotneus Logan Lerman (geen slecht acteur, maar duidelijk nog niet rijp voor een western). Het verhaal houdt voorts niet altijd steek. Zo had ik al lang een vod gestoken in de smoel van die manipulatieve Ben Wade. Ook het einde is nogal potsierlijk en totaal niet geloofwaardig.

2.5*, wat meer balls in het slotstuk zou de film een ster extra opgeleverd hebben.

avatar van Antonev
4,0
JoeCabot schreef:
Old school cowboyfilm. Dus geen opstandige slaven, latente homo's of aliens om de boel wat spicier te maken.

De oer-klassieke westernformule is een beetje in onbruik geraakt. Maar 3:10 to Yuma is er echt wel eentje voor de liefhebbers van het genre in zijn puurste vorm. OK, deze film is net iets minder een circus dan sommige ouderwetse spaghettiwesterns, en is bij momenten ook lichtjes maatschappijkritisch, maar voor de rest zitten alle klassieke ingrediënten erin verwerkt. Ik noem er maar een paar: bebaarde mannen - good, bad én ugly - die ijskoud voor zich uit staren, een occasionele shoot-out bij het saloon, een batterij opstandige indianen ...

De film dobbert rustig voort. Veel hoogtepunten zijn er niet, maar vervelen doet het ook niet echt. De acteurs doen het meer dan aardig, behalve snotneus Logan Lerman (geen slecht acteur, maar duidelijk nog niet rijp voor een western). Het verhaal houdt voorts niet altijd steek. Zo had ik al lang een vod gestoken in de smoel van die manipulatieve Ben Wade. Ook het einde is nogal potsierlijk en totaal niet geloofwaardig.

2.5*, wat meer balls in het slotstuk zou de film een ster extra opgeleverd hebben.


Western is juist weer op de weg terug de laatste. Het is dan ook niet zo vreemd dat Westerns als True Grit (2010) en The Salvation (2014) The Homesman (2014) etc. prima aansloegen.

avatar van JoeCabot
2,5
Antonev schreef:
(quote)


Western is juist weer op de weg terug de laatste. Het is dan ook niet zo vreemd dat Westerns als True Grit (2010) en The Salvation (2014) The Homesman (2014) etc. prima aansloegen.

True Grit is een beetje aan mij voorbijgegaan. Ik zou verwachten dat het om een western met een kwinkslag gaat (gezien de regisseurs), maar blijkbaar dus niet. Van die andere twee heb ik nog nooit gehoord.

Maar goed, misschien zijn klassieke westerns vandaag toch niet zo dun gezaaid als gedacht.

avatar van Cinemaniak
3,0
JoeCabot schreef:
(quote)

True Grit is een beetje aan mij voorbijgegaan. Ik zou verwachten dat het om een western met een kwinkslag gaat (gezien de regisseurs), maar blijkbaar dus niet. Van die andere twee heb ik nog nooit gehoord.

Maar goed, misschien zijn klassieke westerns vandaag toch niet zo dun gezaaid als gedacht.

Ligt eraan welke categorie. Ik vind het ergens wel jammer dat de echte spaghettiwestern vrijwel morsdood is. De varianten met de ietwat brutere, dialoog arme stukken erin. Met personages die niet direct als goed of slecht betiteld kunnen worden.

Juist die westerns zie je niet meer.

avatar van GuidO96
2,5
Ik ben geen geweldige fan van Westerns, verre weg van. Russel Crowe zorgt toch voor dat pluspuntje in de film. Christian Bale is zoals altijd gewoon prima, niet slecht maar ook niet top. Kan helaas niet vergelijken met de officiële film, maar mijn gevoel zegt dat die beter is uitgevoerd....

avatar van Darth Mallasorte
3,5
Geen slechte Western, een Farmer toont wat hij waard is tegenover zijn zoon, die een beetje een misdunk heeft over hem, leuk om eens te zien

avatar van TornadoEF5
Leende een DVD van deze film van mijn ma, en uiteindelijk kan ik alleen maar de specials van deze film echt zien (terwijl de dvd nog in het plastiekje zat). Het was wel een soort van actie van dag allemaal.

Nu, ik zal hem wel ooit eens zien. De films die ik dringender eens moet kijken (en één ervan herzien) zijn de westerns van Sergio Leone, te beginnen met A Fistful of Dollars.

4,0
Zeer vlotte vermakelijke film met leuke rollen van Christian Bale en Russel Crowe. Het eindigt ietwat onbevredigend maar kijkt verder prima weg. Fijn filmpie dus.

avatar van Night's Watch
4,0
Ik was bang dat het met Russell Crowe en Christian Bale matige film met grote namen zou zijn maar niks is minder waar, Ze spelen beide echt fantastisch. Net als Logan Lerman en Dallas Roberts die beiden en sterke bijrol neerzetten. Ze dragen de film gemakkelijk de twee uur door.

De actiescenes zijn een stuk groter en diverser dan in de oudere klassiekers, iets dat absoluut welkom is. De spanning blijft in de film de gehele reis naar de trein. Voor de rustige routes heeft Ben Wade gelukkig genoeg trucs in huis

De eerste film van James Mangold die ik zag , eens kijken of daar nog meer moois te vinden is

avatar van Brabants
2,0
Deze remake is toch oprecht geestdodend te noemen door haar eigen domheid. Het onlogische en ongeloofwaardige plot houdt aan van minuut 1 tot het einde. Dat is dan wel een bijzondere prestatie, want het lijkt me sterk dat de regisseur hier wel doordachte bedoelingen mee had. Enige lichtpuntje was Ben Foster, wat een acteur zeg!

avatar van Fonzzz002
2,5
Een film die mij vrij weinig deed, ondanks dat er veel aardige dingen inzaten. De grootste krachten van de film zijn Russell Crowe en Christian Bale, die zich van een sterke kant laten zien. Hun personages kregen goede onderbouwing waardoor ik snapte hoe ze in elkaar zaten. Crow speelt een beleefde crimineel die met praatjes zichzelf probeert te redden, maar wanneer hij serieus is laat hij zien een levensgevaarlijk figuur te zijn. Bale speelt een ietwat onzekere man met een drang zichzelf te bewijzen. Dit maakte de vele conflicten die ze hadden interessant omdat ik hun reactie wou weten. De andere personages wisten zich ook van een prima kant te laten zien, en ze kregen de juiste hoeveelheid aandacht om een duidelijk beeld te krijgen wie ze waren. Daarnaast stond de film op het gebied van humor of actie niet stil. Voornamelijk de sierlijke gunslinger momenten, en de vermakelijke one-liners, konden voor leuke momenten zorgen.

Waardoor de film niet helemaal aansloeg is omdat een aardig deel van de problemen, waar de personages in terechtkomen, voorkomen hadden kunnen worden als ze wat slimmere keuzes maakte. Ik kan 1 of 2 spontane keuzes door de vingers zien, maar er zaten een aantal momenten dat ik mezelf voor de kop kon slaan vanwege een paar van hun acties. Ze zitten op een bepaald punt in een gebied waar zich gevaarlijk volk bevind waar ze confrontaties mee uit te weg willen, maar vervolgens steken ze een kampvuur aan waardoor ze makkelijk gevonden worden. Of, op de een of andere reden, geven ze Russell keer op keer een gelegenheid hun te grazen te nemen, wat voorkomen hadden kunnen worden als ze minder roekeloos waren. Hij vroeg op een bepaald punt zelfs of ze zijn handboeien konden losmaken “voor het geval dat”. Dit doen ze, vervolgens besluiten ze allemaal te slapen zonder toezicht op hem te houden. Deze keuzes maakte het bijzonder moeilijk spanning te creëren of meelij voor de personages te voelen.

Een western met een aantal aardige dingen erin en ik kijk niet van de hoge cijfers op, hoewel ik er niet bijzonder veel plezier aan beleefde. Sterke rollen van Russell en Christian, maar iets teveel domme keuzes van de personages om het verhaal tot volle potentie te laten werken.

2,5*

avatar van IH88
4,0
“Remind me never to play poker in this town.”

Schitterende western met heerlijke rollen van Bale, Crowe en Foster. Crowe is ijzersterk als de wat bedachtzame, charismatische en verleidelijke overvaller, en Bale mag hier een sympathiek en stoïcijns personage tegenover zetten. Dat gaat hem zoals gewoonlijk goed af.

Het sterkste punt van 3:10 to Yuma zijn de goed uitgewerkte personages en wat de acteurs ermee doen. De film heeft ook een heerlijk Westernsfeertje en er zitten een aantal spectaculaire schietpartijen in. Alhoewel de bad guys weer alle moeite hebben om de good guys te raken op soms zelfs een paar meter afstand... Maar sfeervol en spannend is het allemaal wel en het einde is misschien wat abrupt en iets te sentimenteel, maar ik vond het wel passend.

avatar van Thomas83
3,5
Wat een plezier om Bale en Crowe hier tegen elkaar op te zien spelen. Ook omdat ze allebei een heel andere stijl hebben en dat hier goed samengaat. 3:10 to Yuma draait vooral om het eergevoel en geweten van de personages, en die twee vormen het uitermate boeiende hart van de film. Verder is alles wel aardig, maar voor een western wel wat te gepolijst en snel eigenlijk.

Het laatste deel van de film is daar ook een mooi voorbeeld van. Ik vond het erg spannend en zelfs emotioneel, maar het wordt dan ook wel een beetje onzinnig zodra Evans met Wade naar buiten stapt en hun shoot-out-ontsnapping naar het station als een soort pretparkattractie is, waarbij heel veel wordt geschoten en iedereen steeds maar mis schiet.

Fonda's personage is erg fijn en brengt wel een bepaalde rauwheid in zijn rol, maar helaas legt zijn personage wat te snel het loodje. Foster speelt weer op het randje en gaat er ook af en toe op een komische manier wat overheen. Typisch voor hem. 3.5*.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
Prima western volgens het boekje. Op zich zie je geen dingen die andere westerns al niet vaker hebben getoond, maar dat is niet erg. Beeld, geluid en soundtrack zijn uitstekend, het oogt ook allemaal weg overtuigend. Crowe en Bale voldoen, zonder dat ze nu een memorabele rol neer hebben gezet, daarvoor is het allemaal te standaard. Behalve plottwists vond ik ook niet zo sterk richting het einde.

3*

avatar van Vidi well
5,0
Van alle westerns die ik gezien heb is dit nog steeds één van mijn favorieten. Destijds zag ik hem in de bioscoop, en was meteen onder de indruk. Later kocht ik hem op DVD, en heb hem ondertussen wel zo'n 10 maal gezien. Waarom blijf ik deze film herzien?

Ik houd van films met een simpele verhaallijn: een arme boer moet uit geldnood een outlaw op de trein helpen zetten. Dat is de kern van 3:10 to Yuma. Maar zoals bij elk eenvoudig verhaal blijft er daardoor meer ruimte over voor de karakters waarmee het verhaal bevolkt wordt. En die karakters zijn hier fenomenaal.

De psychologische strijd tussen acteerkanonnen Bale en Crowe spat van het scherm af. Evans (Bale) als arme, manke boer, die ondanks alle moeite en goede intenties heeft gefaald als man, soldaat en vader. Althans, in zijn ogen. Maar ook in de ogen van zijn puberende zoon, die zijn hem minacht omdat hij zijn gezin niet kan onderhouden.
Zijn zoon is daarom is veel meer gecharmeerd van Ben Wade (Crowe) die als gangster het gebied onveilig maakt, postkoetsen overvalt en op die manier zijn eigen geluk maakt. Deze charismatische schurk maakt diepe indruk op de jongen, en wanneer hij zijn held ontmoet, laat Wade dan ook geen moment onbenut om indruk te maken met stoere verhalen.

Evans ziet dit alles met lede ogen aan. Hij is de opdracht om Wade te begeleiden aangegaan voor het noodzakelijke geld. Maar dat is niet de enige reden. Hij wil aan zichzelf, zijn vrouw, maar vooral aan zijn oudste zoon laten zien dat hij geen lafaard is. Dit lukt hem echter niet gedurende de reis waarop hij Wade begeleidt. Wade heeft duidelijk de psychologische touwtjes in handen, en ondanks zijn boeien, weet hij elke begeleider naar zijn hand te zetten door telkens de juiste gevoelige snaar te raken. Als een roofdier doorziet hij de zwaktes van mensen en maakt hier gretig gebruik van.

De scene in de hotelkamer is een cruciaal kantelpunt. Wade merkt dat hij meer invloed heeft op Evans's zoon dan de vader zelf, en weet dat Evans zich dan ook alleen staande houdt vanuit eergevoel naar zijn zoon. De daaropvolgende scene waarbij de mannen naar het treinstation vluchten is dan ook tekenend voor de karakterontwikkeling van Wade: hij gelooft nog steeds niet in het goede van de mens, maar begrijpt wel het eergevoel dat Evans' heeft, en helpt hem met gevaar voor eigen leven om voor de ogen van zijn zoon een held te zijn.

Qua actie valt de film erg mee, hoewel hij enkele spectaculaire scenes bevat. Maar daarvoor hoef je deze film niet te kijken. Het gaat hier om eergevoel en mannelijke trots, want wanneer het spel tussen Crowe en Bale eenmaal begonnen is, wordt de film een psychologische achtbaan die onvermoeibaar op het dramatische eind afstevent.

5*

avatar van Fisico
3,5
Best aangename western met een eenvoudig doch geslaagd verhaal. Dit komt mede door de goede chemie tussen Crowe en Bale in deze film. De één een charismatische boef, de ander een keuterboerke die zijn lafheid wil ontstijgen voor zijn zonen en vrouw, maar ook voor zichzelf. Uiteraard geen niveau zoals Sergio Leone ze onder andere op het scherm toverde, maar best vermakelijk en degelijk. De film kent een strak tempo, maar het zijn niet enkel de actiescènes die voor vuurwerk zorgen. Ook de fijne gevatte dialogen tussen Crowe en Bale mochten er zijn. Goede choreografie, fijne locaties en goede acteurs die degelijk zijn uitgewerkt. Evans kan het niet verkroppen dat zijn gezin opkijkt naar de boef Wade. Mede daardoor onderneemt hij een gevaarlijke tocht om Wade op de trein naar Yuma te krijgen. The good guy versus the bad guy al vraag je je soms af wie welk karaktertje is. Beide acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en de personages staan geregeld lijnrecht tegenover elkaar. Desalniettemin is er ook wederzijds respect tussen beiden. Deze onderhuidse spanning tussen beiden geeft een extra dimensie aan de film naast de veelvuldige schietincidenten.

James Mangold kende ik eveneens uitstekende 'Walk the line' en goede 'Girl interrupted'. Ook hier weer slaagt hij erin me met een fijne filmervaring achter te laten met deze remake uit 1957. Hij ontgoochelde me nog niet. 3:10 to Yuma is een old school western met een psychologisch sausje, voor elk wat wils dus! Meer dan verdiende 3,5*!

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Veel westerns worden er tegenwoordig niet meer gemaakt, en zeker al geen goede, maar deze is dan wel een uitzondering op die regel.
Prima film dit, met alweer een uitstekende Russell Crowe en een iets minder overtuigende Christian Bale.
Maar het scenario is goed en actie krijg je ook genoeg, echt een topper in dit genre.
Let op de rol van oudgediende, Peter Fonda...


Opnieuw genoten van deze prachtige western 'old-style'.
Goede cast, prima locaties en decors, en een puik scenario... topper deze film !!

Gast
geplaatst: vandaag om 02:54 uur

geplaatst: vandaag om 02:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.